Peace of mind wrote:
Opaaa, zar ovako pred svima?
Ali, ne smeta mi.
Nemam pojma, sad si me zatekao. Ja uglavnom imam ocekivanja prema sebi. I ponekad me nesto obraduje kod drugih ljudi, sto muskaraca sto zena, ili mi imponuje nesto sto mi neko kaze ili uradi. Ne mozes imati prema svima jednaka ocekivanja, valjda.[/quote]
Frojd nije imao odgovor kad su ga pitali šta žene zapravo hoće (od muškarca), al prošlo je od tad puno vode Miljackom i Jalom i psihologija je napredovala ... Naravno svaka žena je kosmos za sebe, ali postoji nešto bazično, iskonsko za sve pripadnice ljepšeg pola a to je da hoće muškarca koji ima kontrolu nad sobom, da upravlja svojom stvarnošću u svijetu koji ga okružuje i da je dovoljno inteligentan i sposoban da joj bude autoritet i vođa kojeg ona doživljava kao takvog bez nametanja,
Primjer, šta misliti o muškarcu koji ne zna gdje bi te izveo na večeru, pa ti moraš odlučiti umjesto njega, ili kad je vrijeme za slijedeći korak u vašoj vezi, ... puno je takvih danas, koji ne znaju šta hoće, pa im žena dođe ko mati

... s druge strane svaki pravi muškarac voli inteligentnu i kreativnu djevojku kojoj voli ponekad prepustiti inicijativu, pogotovo u privatnom okruženju i intimnim odnosima

[/quote]
Nije ni muskarcima lako danas - gdje je izvesti, kako joj ugoditi, kako je zadiviti itd., pritisak je to, a znamo sta pritisak radi ljudima

I naravno da ce pokusati uvjeriti sebe da mu nije stalo, da ne vrijedi, da moze i bolje, a da istovremeno manje sebe ulozi u neki odnos.
Vezano za sljedeci korak u vezi, kazu da kad se nadju muskarac koji ne zna sta hoce, i zena koja zna sta hoce, onda ta veza zavrsi brakom
Mislim da je Freud bio u pravu po pitanju autoriteta.