Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Zovem se Zelena

#3976 Re: Ljubav je....

Post by Zovem se Zelena »

plain vanilla wrote:
SVE PRAVE SU LJUBAVI LIJEPE I OBOSTRANE
ovo je budalastinja
pa ne volis nekoga jer on/ona tebe voli, nije ljubav pijaca ni trampa
Ljubav je ono što je ostvareno i što traje a ne kada t(m)e nogira zbog zgodne plavuše a ti u samoći patiš i ubijaš se tužnom muzikom pola godine...
Naravno karikiram situaciju sa plavušom :-)
tendzera

#3977 Re: Ljubav je....

Post by tendzera »

Ako nista znali ljubav moze bit' i kao struja,mislim jednosmjerna. :oops:
dita von teese

#3978 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Peace of mind wrote:[quote="dita von teese
Izvini, ovaj moj prethodni post je samo slikovit prikaz kako vecina nas pristupa pitanjima ljubavi, svidjanja, komuniciranja. Vidim da si dosta napisao na ovu temu vjerovatno kao strucnjak. A ja se osjecam kao pacijentica. :D :lol:
Ma kakav stručnjak, samo se pravim pametan :D , moram malo da da ljudi ne misle da su mi godine prošle uzalud :D , al dobro ako ti tako kažeš a čini mi se da imaš ukusa, sve je rezultat par pametnih knjiga i iskustva prije svega ...
a ti interesuje me šta misliš šta svaka žena očekuje na prvom mjestu od muškaraca (To je pitanje na koje Frojd nije znao odgovorit, al možda možeš pokušat[/quote]

Opaaa, zar ovako pred svima? :oops:

Ali, ne smeta mi. 8-) :D

Nemam pojma, sad si me zatekao. Ja uglavnom imam ocekivanja prema sebi. I ponekad me nesto obraduje kod drugih ljudi, sto muskaraca sto zena, ili mi imponuje nesto sto mi neko kaze ili uradi. Ne mozes imati prema svima jednaka ocekivanja, valjda.
dita von teese

#3979 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

tendzera wrote:Ako nista znali ljubav moze bit' i kao struja,mislim jednosmjerna. :oops:
Tendzi, Tendzi... :-? :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3980 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Zovem se Zelena wrote:
plain vanilla wrote:
SVE PRAVE SU LJUBAVI LIJEPE I OBOSTRANE
ovo je budalastinja
pa ne volis nekoga jer on/ona tebe voli, nije ljubav pijaca ni trampa
Ljubav je ono što je ostvareno i što traje a ne kada t(m)e nogira zbog zgodne plavuše a ti u samoći patiš i ubijaš se tužnom muzikom pola godine...
Naravno karikiram situaciju sa plavušom :-)
pa da, to nije ljubav s njegove strane, ali to ne znaci da ti njega ne volis :)

i naravno da ljubav ne mora biti ni sretna ni ostvarena, .... kako rekoh, ili volis ili ne volis, bez ucjene i trampe

naravno, ako te neko ne cini sretnom, ne zeli biti s tobom, prevari te, voli drugu...mozes otici, ali to uvijek ne znaci i prestanak ljubavi, moze se voljeti i iz daljine :)

eh ta ljubav :-)
tendzera

#3981 Re: Ljubav je....

Post by tendzera »

dita von teese wrote:
tendzera wrote:Ako nista znali ljubav moze bit' i kao struja,mislim jednosmjerna. :oops:
Reci zlato? :zoka:
plain vanilla

#3982 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

dita von teese wrote:

Nemam pojma, sad si me zatekao. Ja uglavnom imam ocekivanja prema sebi. I ponekad me nesto obraduje kod drugih ljudi, sto muskaraca sto zena, ili mi imponuje nesto sto mi neko kaze ili uradi. Ne mozes imati prema svima jednaka ocekivanja, valjda.
kopiraj mu onaj oglas sto si stavljala :mrgreen:
dita von teese

#3983 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

tendzera wrote:
dita von teese wrote:
Reci zlato? :zoka:

Nista, nista! :)

Ama....ljubav je kad imas HERCA. I kad pamtis samo sretne dane, i kad zbog toga gajis pozitivna ocekivanja za novu ljubav...jer znas da ce biti sve ok. Kako god okrenes, bice ok. Samo se ne treba bojati. :oops:
dita von teese

#3984 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

plain vanilla wrote:
dita von teese wrote:

kopiraj mu onaj oglas sto si stavljala :mrgreen:

Pregledala sam postove, mislim da nismo na istim talasnim duzinama u pitanjima politika i religija. :oops: Al moRemo ovako pricat. :oops:
_mufljuz_

#3985 Re: Ljubav je....

Post by _mufljuz_ »

ako je ko prodaje nek mi se javi na PP.

sifra "cist racun duga ljubav"
Peace of mind

#3986 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

[/quote]

Nemam pojma, sad si me zatekao. Ja uglavnom imam ocekivanja prema sebi. I ponekad me nesto obraduje kod drugih ljudi, sto muskaraca sto zena, ili mi imponuje nesto sto mi neko kaze ili uradi. Ne mozes imati prema svima jednaka ocekivanja, valjda.[/quote]

Frojd nije imao odgovor kad su ga pitali šta žene zapravo hoće (od muškarca), al prošlo je od tad puno vode Miljackom i Jalom i psihologija je napredovala ... Naravno svaka žena je kosmos za sebe, ali postoji nešto bazično, iskonsko za sve pripadnice ljepšeg pola a to je da hoće muškarca koji ima kontrolu nad sobom, da upravlja svojom stvarnošću u svijetu koji ga okružuje i da je dovoljno inteligentan i sposoban da joj bude autoritet i vođa kojeg ona doživljava kao takvog bez nametanja,
Primjer, šta misliti o muškarcu koji ne zna gdje bi te izveo na večeru, pa ti moraš odlučiti umjesto njega, ili kad je vrijeme za slijedeći korak u vašoj vezi, ... puno je takvih danas, koji ne znaju šta hoće, pa im žena dođe ko mati :oops: ... s druge strane svaki pravi muškarac voli inteligentnu i kreativnu djevojku kojoj voli ponekad prepustiti inicijativu, pogotovo u privatnom okruženju i intimnim odnosima :)
dita von teese

#3987 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Peace of mind wrote:

Nemam pojma, sad si me zatekao. Ja uglavnom imam ocekivanja prema sebi. I ponekad me nesto obraduje kod drugih ljudi, sto muskaraca sto zena, ili mi imponuje nesto sto mi neko kaze ili uradi. Ne mozes imati prema svima jednaka ocekivanja, valjda.[/quote]

Frojd nije imao odgovor kad su ga pitali šta žene zapravo hoće (od muškarca), al prošlo je od tad puno vode Miljackom i Jalom i psihologija je napredovala ... Naravno svaka žena je kosmos za sebe, ali postoji nešto bazično, iskonsko za sve pripadnice ljepšeg pola a to je da hoće muškarca koji ima kontrolu nad sobom, da upravlja svojom stvarnošću u svijetu koji ga okružuje i da je dovoljno inteligentan i sposoban da joj bude autoritet i vođa kojeg ona doživljava kao takvog bez nametanja,
Primjer, šta misliti o muškarcu koji ne zna gdje bi te izveo na večeru, pa ti moraš odlučiti umjesto njega, ili kad je vrijeme za slijedeći korak u vašoj vezi, ... puno je takvih danas, koji ne znaju šta hoće, pa im žena dođe ko mati :oops: ... s druge strane svaki pravi muškarac voli inteligentnu i kreativnu djevojku kojoj voli ponekad prepustiti inicijativu, pogotovo u privatnom okruženju i intimnim odnosima :)[/quote]

Nije ni muskarcima lako danas - gdje je izvesti, kako joj ugoditi, kako je zadiviti itd., pritisak je to, a znamo sta pritisak radi ljudima :) I naravno da ce pokusati uvjeriti sebe da mu nije stalo, da ne vrijedi, da moze i bolje, a da istovremeno manje sebe ulozi u neki odnos.
Vezano za sljedeci korak u vezi, kazu da kad se nadju muskarac koji ne zna sta hoce, i zena koja zna sta hoce, onda ta veza zavrsi brakom :) :D
Mislim da je Freud bio u pravu po pitanju autoriteta. :)
Ramzess Veliki

#3988 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

plain vanilla wrote:kakav bolan pesimizam, samo kazem da je to dilema

ja uvijek kazem-nikad vise-i slazem :lol:

tako trebas i ti, pusti se teoretisanja, baci se lavovima (tj lavicama), vecina prezivi :mrgreen:
E, bar se sjetiš dobrog seksa. :D
Great Cornholio

#3989 Re: Ljubav je....

Post by Great Cornholio »

dita von teese wrote:Great Cornholio, reci mi pliiiiiz jesi li vaga.
Vidi, ako kažem da jesam onda ćeš ti možda reći " Aha, znala sam, vage stalno nešto "vagaju"" i to bi te možda još više učvrstilo u sujevjerju da datum kad se neko rodio ima bilo kakve veze sa osobinama koje je čovjek tokom života "izgradio".
I zato, nije bitno kojeg sam ja datuma rođen, i koji horoskoposki znak taj datum "pokriva" :)
dita von teese

#3990 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Great Cornholio wrote:
Vidi, ako kažem da jesam onda ćeš ti možda reći " Aha, znala sam, vage stalno nešto "vagaju"" i to bi te možda još više učvrstilo u sujevjerju da datum kad se neko rodio ima bilo kakve veze sa osobinama koje je čovjek tokom života "izgradio".
I zato, nije bitno kojeg sam ja datuma rođen, i koji horoskoposki znak taj datum "pokriva" :)

Znaci, vaga si. :oops:
Great Cornholio

#3991 Re: Ljubav je....

dita von teese wrote:
Great Cornholio wrote:

Koji god da sam horoskopski znak, to nema veze sa onim šta jesam.

Laku noć svima :)
Ramzess Veliki

#3992 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

Great Cornholio wrote:
dita von teese wrote:

Ima, ima ... joj Vaga ... :roll: neodlučan u svojim stavovima, uvijek traži još jedno pojašnjenje i treba joj vječnost da zauzme stav. :D
Ali plijene svojim šarmom. :thumbup:
Muhamed Đakmić

#3993 Re: Ljubav je....

Post by Muhamed Đakmić »

Image

8-)
Great Cornholio

#3994 Re: Ljubav je....

Ramzess Veliki wrote:
Great Cornholio wrote:
dita von teese wrote:

Ima, ima ... joj Vaga ... :roll: neodlučan u svojim stavovima, uvijek traži još jedno pojašnjenje i treba joj vječnost da zauzme stav. :D
Ali plijene svojim šarmom. :thumbup:
Ništa nisi pogodio, provjeri ti taj svoj fildžan iz kojeg gataš :D
Great Cornholio

#3995 Re: Ljubav je....

avlami97 wrote:
Zabluda - jednosmjerna ljubav ne postoji. Ljubav nije struja.
Pa možeš se ti u nekog zaljubiti, a da se taj neko u koga si se ti zaljubio ne zaljubi u tebe, nije to zabluda, zbog toga mnogi zaljubljeni pate.

Nego, vidim spominjete Frojda, pa evo kakav je on stav imao o ženama, i zbog toga bi ženama preporučio da se u njega ne "zaljubljuju", nije po pitanju žena bio niti malo objektivan, imao je prema njima predrasude.

- Izvan svake sumnje je da je Freudova groteskna slika žene kao narcisoidnog , nesposobnog za ljubav , seksualno , hladnog bića čista muška propaganda. Žena srednje klase u pravilu je hladna. Upravo je vlasnički karakter građanskog braka djelovao na nju da bude hladna. Žena je vlasništvo, stvar bez duše. Samo je ženama gornjih slojeva i kurtizanama bilo dopušteno da budu aktivni seskualni subjekti (ili da se bar pretvaraju da to jesu).

Nema sumnje da proces osvajanja pruža muškarcima užitak; precjenjivanje seksualnog objekta, koje po Freudu postoji samo kod muškaraca ( još jedan ženski nedostatak), predstavlja prvenstveno, po mom mišljenju, užitak zbog nasrtaja i eventualnog osvajanja. Jednom kada se pobjeda potvrdi prvim seksualnim odnosom, ženi se povjeravaju zadaci reprodukcije i održavanja domaćinstva; ona se pretvorila iz "progonjenog objekta" u ne-osobu.

Da su Freudovi pacijenti bile žene pripadnice visoke francuske ili engleske aristrokracije, vjerovatno bi se njegova rigidna slika žene promijenila ( Erich Fromm - veličina i granice Freudove misli).
fatamorgana

#3996 Re: Ljubav je....

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
avlami97 wrote:
Zabluda - jednosmjerna ljubav ne postoji. Ljubav nije struja.
Pa možeš se ti u nekog zaljubiti, a da se taj neko u koga si se ti zaljubio ne zaljubi u tebe, nije to zabluda, zbog toga mnogi zaljubljeni pate.

Nego, vidim spominjete Frojda, pa evo kakav je on stav imao o ženama, i zbog toga bi ženama preporučio da se u njega ne "zaljubljuju", nije po pitanju žena bio niti malo objektivan, imao je prema njima predrasude.

- Izvan svake sumnje je da je Freudova groteskna slika žene kao narcisoidnog , nesposobnog za ljubav , seksualno , hladnog bića čista muška propaganda. Žena srednje klase u pravilu je hladna. Upravo je vlasnički karakter građanskog braka djelovao na nju da bude hladna. Žena je vlasništvo, stvar bez duše. Samo je ženama gornjih slojeva i kurtizanama bilo dopušteno da budu aktivni seskualni subjekti (ili da se bar pretvaraju da to jesu).

Nema sumnje da proces osvajanja pruža muškarcima užitak; precjenjivanje seksualnog objekta, koje po Freudu postoji samo kod muškaraca ( još jedan ženski nedostatak), predstavlja prvenstveno, po mom mišljenju, užitak zbog nasrtaja i eventualnog osvajanja. Jednom kada se pobjeda potvrdi prvim seksualnim odnosom, ženi se povjeravaju zadaci reprodukcije i održavanja domaćinstva; ona se pretvorila iz "progonjenog objekta" u ne-osobu.

Da su Freudovi pacijenti bile žene pripadnice visoke francuske ili engleske aristrokracije, vjerovatno bi se njegova rigidna slika žene promijenila ( Erich Fromm - veličina i granice Freudove misli).
Ljubav je kad od ateiste postaneš vjernik .... ;-)
Peace of mind

#3997 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

avlami97 wrote::thumbup:
Peace of mind wrote:„ljubav nije samo ono lijepo sto ti se desi“

zaljubljenost može da se desi, ljubav se ne desi, ona se osjeća, ali se i njeguje i za nju se svakodnevno bori.

Voljeti nekoga nije samo jako osjećanje - to je prosuđivanje, promišljena odluka, obećanje. Kad izgovoriš DA, sa ili bez matičara, donjeo si životnu odluku i obećanje, bez obzira da li će osjećanje jačati ili slabiti :-D
:thumbup:
Zamolio bih te da mi ne dižeš palac gore, sve dok si u stanju napisati post poput onog u kojem si bezosjećajno izvrijeđao WRRsmom. Degutantno i neugodno mi je bilo pročitati to što si napisao i na tvom mjestu bi se dobro postidio, i bar javno izvinuo WRRsmom, iako je šteta već učinjena.

Pročitao sam post WRRsmom o ljubavi kao i ti, ali začudo nisam stekao utisak koji si ti iznjeo, već sam prije vidio osjećaj razočarenja osobe koja je pravu ljubav duboko osjećala i živila, ljubav koja joj je iz nekog razloga sada uskraćena. Ko je imao iskrenu, predanu ljubav, pa je izgubio, zna koliko bolan i devastirajući taj osjećaj može da bude i čovjek traži načine da sebi objasni, da si olakša, načine koje neupućeni mogu pogrešno protumačit ... U svakom slučaju, čak kad bi tvoje insinuacije bile i tačne, nemaš pravo da vrijeđaš intimu i zadireš čak i u zdravlje osobe koja tebe, niti bilo koga drugog, ničim lično nije uvrijedila.
plain vanilla

#3998 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Peace of mind wrote: Zamolio bih te da mi ne dižeš palac gore, sve dok si u stanju napisati post poput onog u kojem si bezosjećajno izvrijeđao WRRsmom. Degutantno i neugodno mi je bilo pročitati to što si napisao i na tvom mjestu bi se dobro postidio, i bar javno izvinuo WRRsmom, iako je šteta već učinjena.

Pročitao sam post WRRsmom o ljubavi kao i ti, ali začudo nisam stekao utisak koji si ti iznjeo, već sam prije vidio osjećaj razočarenja osobe koja je pravu ljubav duboko osjećala i živila, ljubav koja joj je iz nekog razloga sada uskraćena. Ko je imao iskrenu, predanu ljubav, pa je izgubio, zna koliko bolan i devastirajući taj osjećaj može da bude i čovjek traži načine da sebi objasni, da si olakša, načine koje neupućeni mogu pogrešno protumačit ... U svakom slučaju, čak kad bi tvoje insinuacije bile i tačne, nemaš pravo da vrijeđaš intimu i zadireš čak i u zdravlje osobe koja tebe, niti bilo koga drugog, ničim lično nije uvrijedila.
potpis :thumbup:
WildRedRose

#3999 Re: Ljubav je....

Post by WildRedRose »

Peace of mind wrote:
avlami97 wrote::thumbup:
Peace of mind wrote:„ljubav nije samo ono lijepo sto ti se desi“

zaljubljenost može da se desi, ljubav se ne desi, ona se osjeća, ali se i njeguje i za nju se svakodnevno bori.

Voljeti nekoga nije samo jako osjećanje - to je prosuđivanje, promišljena odluka, obećanje. Kad izgovoriš DA, sa ili bez matičara, donjeo si životnu odluku i obećanje, bez obzira da li će osjećanje jačati ili slabiti :-D
:thumbup:
Zamolio bih te da mi ne dižeš palac gore, sve dok si u stanju napisati post poput onog u kojem si bezosjećajno izvrijeđao WRRsmom. Degutantno i neugodno mi je bilo pročitati to što si napisao i na tvom mjestu bi se dobro postidio, i bar javno izvinuo WRRsmom, iako je šteta već učinjena.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Great Cornholio

#4000 Re: Ljubav je....

fatamorgana wrote: Ljubav je kad od ateiste postaneš vjernik .... ;-)
Joj fata, pa koliko ti puta moram ponavljati da ja nikad nisam bio ateista, bio sam u jedino fazama kad sam se uzdao jedino " u se', i u svoje kljuse".

Pa da, ako čovjek bude ateista, pa postane vjernik, to može značiti da ga Bog voli, ne mora značiti da je slabost motiv zbog kojeg je čovjek prestao da vjeruje isključivo " u se', i u svoje kljuse". U mom slučaju "u se', i u moj motokultivator, HONDA, s motorom od 10 konja i kardanskom prikolicom 8-) :D
Post Reply