Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dragma wrote:Austrijska vojska na brdu iznad sarajeva negdje pred sam početak prvog svjetskog rata.
Jel' neko možda zna koja bi ovo lokacija mogla biti?
ono gore u cosku je mehremica ciglana u velesicima, iznad zeljeznicke stanice,
ja mislim da je zlatiste i okolina ako ne i oko tvrdjave na vracama
dragma wrote:Austrijska vojska na brdu iznad sarajeva negdje pred sam početak prvog svjetskog rata.
Vidi RTV doma. Ovo je nekadašnji Bulevar VI Proleterske brigade danas Bulevar M. Selimovića. Moćna slika. Čini mi se da tada nisu bile 3 trake, nego dvije ako se ne varam, pošto se kasnije širila glavna saobraćajnica?
megaman4 wrote:
Vidi RTV doma. Ovo je nekadašnji Bulevar VI Proleterske brigade danas Bulevar M. Selimovića. Moćna slika. Čini mi se da tada nisu bile 3 trake, nego dvije ako se ne varam, pošto se kasnije širila glavna saobraćajnica?
samo VI Proleterske brigade, nije tad bio bulevar. Tako odlična slika
Jeremijo , ovaj foto je fantastičan
Ovo bi moglo biti gore na Zlatistu, eventualno na Vranjacama iznad Soukbunara! Ona kasarna na Debelom Brdu je u blizini!
megaman4 wrote:
samo VI Proleterske brigade, nije tad bio bulevar. Tako odlična slika
hvala na odgovoru. Zanima me još jedna stvar. Naime, na jednom sam klipu vidio da su od Energoinvesta pa do Nedžarića bile sam dvije saobraćajne trake, bez ivičnjaka kao što je danas. Također sam čitao da se tek početkom 80-ih godina počela širiti glavna longitudinala sa tri trake od Bulevara Vojvode Putnika danas Zmaja od Bosne pa do Ilidže. Zanima me da li je baš tako bilo?
dio vojvode putnika do vjetrenjace je pocetkom 80 ih rasiren na 3 trake,a 6 proleterske brigade zavrsena mislim nekad 86-87 i tad je dzemala bijedica postala dvosmjerna.ako grijesim neka me ispravi neko ko bolje zna.cak se sjecam da je ostao kasnije dio asfalta gdje se prelazilo preko tramvajske u dzemala bijedica kod vranicinih nebodera....
bitanga_sa_otesa wrote:dio vojvode putnika do vjetrenjace je pocetkom 80 ih rasiren na 3 trake,a 6 proleterske brigade zavrsena mislim nekad 86-87 i tad je dzemala bijedica postala dvosmjerna.ako grijesim neka me ispravi neko ko bolje zna.cak se sjecam da je ostao kasnije dio asfalta gdje se prelazilo preko tramvajske u dzemala bijedica kod vranicinih nebodera....
jeste, od stometarke prema neboderu koji je najbliži vila parku je to dosta dugo stajalo dok nisu raskopali i napravili onako kako je sad travnato
to je taj prelaz ,vidi se i igraliste koje je bilo tu dok nije napravljena nova okretaljka.ne sjecam se tacno kad je sklonjena ona stara ispred stometarke..
bitanga_sa_otesa wrote:dio vojvode putnika do vjetrenjace je pocetkom 80 ih rasiren na 3 trake,a 6 proleterske brigade zavrsena mislim nekad 86-87 i tad je dzemala bijedica postala dvosmjerna.ako grijesim neka me ispravi neko ko bolje zna.cak se sjecam da je ostao kasnije dio asfalta gdje se prelazilo preko tramvajske u dzemala bijedica kod vranicinih nebodera....
Prije 1987. je glavni put išao iza Bitumenke i Hece.
jefff wrote:Prije 1987. je glavni put išao iza Bitumenke i Hece.
jeste to je dzemala bijedica ili stara ilidzanska,bila jednosmjerna ,dvije trake bile prema ilidzi,izlazila na sadasnju ulicu tamo kod gume M iza benzinske u nedzaricima....