ko ga j... prestani opet i nastavi se boriti za svaki dan bez pušenja.....šta sad što si popušila paklo...vivace wrote:ja popusila citavo paklo cigareta.
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- volta dzontra
#3976 Re: Cigarete, odvikavanje
- Psn
#3977 Re: Cigarete, odvikavanje
Svi ti Vivace, ok kažu.
A ja bih rekao isto što i Profil - sretno. Stvarno mi ništa drugo ne pada na pamet.
I vidi za neki posao, ako može. Razonodu da imaš. Komp i "borba" po ceo dan.. nisu baš zgodni da razbiju monotonost, pa ti cigarete dobro dođu za promenu. A ti njih - zameni nečim drugim, novim.
A ja bih rekao isto što i Profil - sretno. Stvarno mi ništa drugo ne pada na pamet.
I vidi za neki posao, ako može. Razonodu da imaš. Komp i "borba" po ceo dan.. nisu baš zgodni da razbiju monotonost, pa ti cigarete dobro dođu za promenu. A ti njih - zameni nečim drugim, novim.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#3978 Re: Cigarete, odvikavanje
08.07.2012
Ovaj forum je jedan od alata zbog uz čiju pomoć sam ostavila cigarete , banovani forumaš poznanik i naravno mala relikvija - "Easy way to stop smoking" od Allen Carr-a.
Forumaši hvala , forume hvala , poznaniče hvala.
Ova godina je prošla tako brzo i smiješne su mi sve privatne poruke i svi postovi oko ostavljanja cigareta. Tek sada vidim koliko sam bila glupa , zavedena , uronjena u vlastito sažaljenje. Ni sanjala nisam koliko je to lako. Život bez cigareta je predivan , krasan , sjajan , božanstven.....osjećam olakšanje u disanju , imam više novca i što je najvažnije NE ROBUJEM nikome ili ničemu.
Ranije sam uvijek vodila računa da je upaljač tu negdje i makar jedna cigareta....makar jedna pa eto nekako pretrpiću do ujutru ali makar samo jedna.....kako sam bila glupa.
Da se razumijemo. Silno sam ŽELJELA ostaviti cigarete. Naravno , tražila sam milion ""razloga" da ih ne ostavim ali u posljednje vrijeme sam to silno željela ali sam se bojala tog koraka , mislila sam da ću bez cigareta doživjeti nervni slom , da neću moći popiti kafu ili ponekad piće......kako sam samo bila glupa
Kafa bez cigara je božanstvena , alkohol odličan , svaka situacija , događaj radnja bez cigare je prirodan , savršen.
Svima vama od srca želim da što prije bacite cigarete a to je vrlo lako. Imate tri koraka :
1. Morate ŽELJETI baciti cigare. Nema bacanja ako vi tražite razloge da ih - ne bacite. Sve ono što vam ide na nerve : savjeti doktora , prijatelja , bivših konzumenata je ISTINA. Cigarete su ružno i prljavo ZLO kojim uništavate svoj organizam. Bacite ih , nepotrebne su. Dakle morate ŽELJETI ostaviti duhan.
2. Kad ste shvatili da su cigare SMEĆE I ZLO jednostavno ih ugasite. To je to. Izaberite naravno neki trenutak ili neki period. Cigarete su "opravdanje" i za stres i za dosadu zato ne tražite "opravdanje" da puno radite ili da ste na odmoru. Izaberite neki period i ugasite cigaretu. i I to je to. NEĆETE IMATI NIKAKVU KRIZU.NE KUPUJTE FLASTERE I SLIČNE GLUPOSTI. Zašto ?
Kada ugasite cigaru nikotin koji nije prirodan sastojak naših organizama počinje da isparava. Recimo da ima nivo 100. Čim se cigara ugasi on opada 99,98,97 i ta zavisnost vas tjera da opet zapalite , to je ta "kriza" (pauza između dvije cigare) i čim povučete novi dim , nivo se vraća 97,98,99,100 i vi ste mirni jedno deset minuta , nikotin vas opet napušta i tako u krug. Flasteri ODRŽAVAJU nikotin , pune vas nikotinom na drugi način. Vi se odvikavate od nikotina tako što se kljukate nikotinom
.Gluposti. Tablete - budaleština , uzimanje para za nepostojeće probleme.
MAKSIMALNO 21 DAN od dana bacanja cigara nikotin POTPUNO napusti organizam i vi nemate potrebu za cigarom.Vrlo jednostavno. Već nakon trećeg ili drugog dana vama se cigara neće tražiti. Sitnica. Živa istina - pokušajte.
Dakle naše tijelo samo izbaci štetnu materiju - nikotin kao OTROV koji mu smeta i to maksimalno za 21 dan. Vi sa novim cigarama punite tijelo otrovom , održavate nivo nikotina i radite protiv vlastitog organizma.
Probajte.
"Ne puši 10 godina ali ujutru bi zapalio. Traži mu se ali neće , karakter".
Kako žalim ove ljude. To su ljudi koji su "ostavili" cigare i muče se godinama. Tako bi rado pušili ali neće jer su "rekli". Ovo je metoda "snage volje" najčešća i najneuspješnija metoda. Zašto ?
Pa zato što ti ljudi nikada nisu RAŠČISTILI da su cigare zlo. Njih jeste napustio nikotin ali ih nije napustila ŽELJA , suluda i besmislena. Oni se pate misle da su "žrtve" i sažaljevaju se i najčešće se vrate. Gluposti.
PSIHIČKI raščistite sa sobom. NE ŽELIM CIGARE , 21 dan od dana prestanka moje tijelo NEMA više nikotina. U stvarnosti to je već nakon 5-7 dana. Lako , brzo , jednostavno.
3. Nabavite knjigu od Allen Carr-a i pročitajte. Pročitajte ovaj podforum , sve postove , nađite sebi poznanika koji će vas podržati.
Kad bacite cigare , dišite. Pijte kafu , pijte cugu radite sve društvene aktivnosti bit ćete super.
Zamolite ukućane koji puše da se suzdrže na početku koji dan. Vidjet ćete nakon dva ili tri dana cigare će da vam SMRDE. da,da.
Prestati konzumirati cigare je vrlo lako. Prelako, Kao potez pera. Pokušajte.
Ponavljam HVALA SVIMA , vjerujte ponosna sam na sebe.
Sretno.
09.07.2012Sretno !!! Sretno !!! Sretno !!!MPC wrote:Uhhhh pusim od pocetka rata i evo napokon da probam al ono pravo. Probao sam nekoliko puta ali bezuspjesno. Danas je prvi dan!!!!!!![]()
EDIT : Imam tri cigare u kutiji. Ostavljam ih ujutro uz kafu i gotovo !!! Javim ti se.
Nakon godinu dana se javljam. Prije godinu dana sam bacila cigarete , za stalno , trajno i uspješno , bez ikakvih "kriza" i bez ikakvih proba. U ovih godinu dana nisam povukla niti jedan jedini dim , niti mi je palo na pamet a uopšte i nikako i nikada mi se nije tražilo da zapalim cigaretu.poznanik , lucky , hajro - hvala![]()
![]()
MPC..duraj , evo kod mene, prvi put ,prvi dan nije toliko strašno koliko sam mislila..vidjeću sutra ....šta me čeka nemam pojma a nije ni važno...važno je da više nikada zapalim![]()
Allen Carr je svetac (RIP). Veliki pozdrav svima![]()
![]()
Ovaj forum je jedan od alata zbog uz čiju pomoć sam ostavila cigarete , banovani forumaš poznanik i naravno mala relikvija - "Easy way to stop smoking" od Allen Carr-a.
Forumaši hvala , forume hvala , poznaniče hvala.
Ova godina je prošla tako brzo i smiješne su mi sve privatne poruke i svi postovi oko ostavljanja cigareta. Tek sada vidim koliko sam bila glupa , zavedena , uronjena u vlastito sažaljenje. Ni sanjala nisam koliko je to lako. Život bez cigareta je predivan , krasan , sjajan , božanstven.....osjećam olakšanje u disanju , imam više novca i što je najvažnije NE ROBUJEM nikome ili ničemu.
Ranije sam uvijek vodila računa da je upaljač tu negdje i makar jedna cigareta....makar jedna pa eto nekako pretrpiću do ujutru ali makar samo jedna.....kako sam bila glupa.
Da se razumijemo. Silno sam ŽELJELA ostaviti cigarete. Naravno , tražila sam milion ""razloga" da ih ne ostavim ali u posljednje vrijeme sam to silno željela ali sam se bojala tog koraka , mislila sam da ću bez cigareta doživjeti nervni slom , da neću moći popiti kafu ili ponekad piće......kako sam samo bila glupa
Kafa bez cigara je božanstvena , alkohol odličan , svaka situacija , događaj radnja bez cigare je prirodan , savršen.
Svima vama od srca želim da što prije bacite cigarete a to je vrlo lako. Imate tri koraka :
1. Morate ŽELJETI baciti cigare. Nema bacanja ako vi tražite razloge da ih - ne bacite. Sve ono što vam ide na nerve : savjeti doktora , prijatelja , bivših konzumenata je ISTINA. Cigarete su ružno i prljavo ZLO kojim uništavate svoj organizam. Bacite ih , nepotrebne su. Dakle morate ŽELJETI ostaviti duhan.
2. Kad ste shvatili da su cigare SMEĆE I ZLO jednostavno ih ugasite. To je to. Izaberite naravno neki trenutak ili neki period. Cigarete su "opravdanje" i za stres i za dosadu zato ne tražite "opravdanje" da puno radite ili da ste na odmoru. Izaberite neki period i ugasite cigaretu. i I to je to. NEĆETE IMATI NIKAKVU KRIZU.NE KUPUJTE FLASTERE I SLIČNE GLUPOSTI. Zašto ?
Kada ugasite cigaru nikotin koji nije prirodan sastojak naših organizama počinje da isparava. Recimo da ima nivo 100. Čim se cigara ugasi on opada 99,98,97 i ta zavisnost vas tjera da opet zapalite , to je ta "kriza" (pauza između dvije cigare) i čim povučete novi dim , nivo se vraća 97,98,99,100 i vi ste mirni jedno deset minuta , nikotin vas opet napušta i tako u krug. Flasteri ODRŽAVAJU nikotin , pune vas nikotinom na drugi način. Vi se odvikavate od nikotina tako što se kljukate nikotinom
MAKSIMALNO 21 DAN od dana bacanja cigara nikotin POTPUNO napusti organizam i vi nemate potrebu za cigarom.Vrlo jednostavno. Već nakon trećeg ili drugog dana vama se cigara neće tražiti. Sitnica. Živa istina - pokušajte.
Dakle naše tijelo samo izbaci štetnu materiju - nikotin kao OTROV koji mu smeta i to maksimalno za 21 dan. Vi sa novim cigarama punite tijelo otrovom , održavate nivo nikotina i radite protiv vlastitog organizma.
Probajte.
"Ne puši 10 godina ali ujutru bi zapalio. Traži mu se ali neće , karakter".
Kako žalim ove ljude. To su ljudi koji su "ostavili" cigare i muče se godinama. Tako bi rado pušili ali neće jer su "rekli". Ovo je metoda "snage volje" najčešća i najneuspješnija metoda. Zašto ?
Pa zato što ti ljudi nikada nisu RAŠČISTILI da su cigare zlo. Njih jeste napustio nikotin ali ih nije napustila ŽELJA , suluda i besmislena. Oni se pate misle da su "žrtve" i sažaljevaju se i najčešće se vrate. Gluposti.
PSIHIČKI raščistite sa sobom. NE ŽELIM CIGARE , 21 dan od dana prestanka moje tijelo NEMA više nikotina. U stvarnosti to je već nakon 5-7 dana. Lako , brzo , jednostavno.
3. Nabavite knjigu od Allen Carr-a i pročitajte. Pročitajte ovaj podforum , sve postove , nađite sebi poznanika koji će vas podržati.
Kad bacite cigare , dišite. Pijte kafu , pijte cugu radite sve društvene aktivnosti bit ćete super.
Zamolite ukućane koji puše da se suzdrže na početku koji dan. Vidjet ćete nakon dva ili tri dana cigare će da vam SMRDE. da,da.
Prestati konzumirati cigare je vrlo lako. Prelako, Kao potez pera. Pokušajte.
Ponavljam HVALA SVIMA , vjerujte ponosna sam na sebe.
Sretno.
- Psn
#3979 Re: Cigarete, odvikavanje
^good post^
i svaka cast Sabina (i na prestanku i na postu)
Jedino.. razmišljam da preskočim, ali hajde da ipak kažem.. bila si izričita, a cenim da nije trebalo.
Nikotin jeste deo našeg organizma, u svom kiselom obliku (nicotine acid - niacid - B6 vitamin) i njegov nedostatak izaziva kožne bolesti (Pelegra je jedna). Tako da je on sastavni deo naše ishrane biljem (paradajz, paprika..), koje ga koriste kao svoj prirodni insekticid i uvek ga ima u našoj krvnoj plazmi (beše valjda 0.2 mikrograma/ml kod ne pušača, a kod pušača cca 0.6).
Naravno, ovo nema veze sa dodatnim količinama nikotina, koje smo unosili duvanom, a što je glavna tema ovde
i svaka cast Sabina (i na prestanku i na postu)
Jedino.. razmišljam da preskočim, ali hajde da ipak kažem.. bila si izričita, a cenim da nije trebalo.
Nikotin jeste deo našeg organizma, u svom kiselom obliku (nicotine acid - niacid - B6 vitamin) i njegov nedostatak izaziva kožne bolesti (Pelegra je jedna). Tako da je on sastavni deo naše ishrane biljem (paradajz, paprika..), koje ga koriste kao svoj prirodni insekticid i uvek ga ima u našoj krvnoj plazmi (beše valjda 0.2 mikrograma/ml kod ne pušača, a kod pušača cca 0.6).
Naravno, ovo nema veze sa dodatnim količinama nikotina, koje smo unosili duvanom, a što je glavna tema ovde
Last edited by Psn on 10/07/2013 10:05, edited 1 time in total.
-
drugi_profil
#3980 Re: Cigarete, odvikavanje
Upravo ta spoznaja da to nije uopste ceif niti zadovoljstvo vec samo gnusni otrov i zaista prava podvala kapitalistickog drustva, jedini je pravi lijek od pusenja.
Jednostavno sva upozorenja o stetnosti tog sranja su upakovana tako da ih niko ozbiljno ne shvata.
Sav ceif koji osjetite dok pusite jeste samo jednostavni ovisnicki mehanizam gdje se mali dzanki raduje novoj dozi.
Sjetite se svoje prve cigare? Jel vam bila merak, ceif? Nije jer ste u tom casu otrovali svoju krv, mozak, pluca... i niste prestali nikad.
Bice vam lako baciti to zauvijek onog momenta kad dozivite klik u glavi da je to obicno govno koje vam cini takvu neselektivnu stetu svuda, koja se akumulira i jednoga dana kad ispliva, trazicete utjehu u onoj luzerskoj izreci: jebes zivot bez ceifa, od necega se mora i umrijeti, pravadajuci tako svoje gluposti, nedostatak pameti ili hrabrosti...
Svakom pusacu zelim sto prije taj trenutak lucidnosti, odluke i hrabrosti da jednostavno ne kupi sljedecu kutiju, pa da proba od kakvog je materijala napravljen.
Jednostavno sva upozorenja o stetnosti tog sranja su upakovana tako da ih niko ozbiljno ne shvata.
Sav ceif koji osjetite dok pusite jeste samo jednostavni ovisnicki mehanizam gdje se mali dzanki raduje novoj dozi.
Sjetite se svoje prve cigare? Jel vam bila merak, ceif? Nije jer ste u tom casu otrovali svoju krv, mozak, pluca... i niste prestali nikad.
Bice vam lako baciti to zauvijek onog momenta kad dozivite klik u glavi da je to obicno govno koje vam cini takvu neselektivnu stetu svuda, koja se akumulira i jednoga dana kad ispliva, trazicete utjehu u onoj luzerskoj izreci: jebes zivot bez ceifa, od necega se mora i umrijeti, pravadajuci tako svoje gluposti, nedostatak pameti ili hrabrosti...
Svakom pusacu zelim sto prije taj trenutak lucidnosti, odluke i hrabrosti da jednostavno ne kupi sljedecu kutiju, pa da proba od kakvog je materijala napravljen.
-
merimas
#3981 Re: Cigarete, odvikavanje
Pozdrav svima, evo i ja se javljam nakon nekog vremena i potpisujem sve sto je napisala Sabina. Za 4 dana bice dva mjeseca kako ne pusim, zahvaljujuci Bogu, koji mi je dao jaku volju i vas forumase. Posebno se zahvaljujem drugi_profil koji je u datim, momentima imao prave savjete. Naravno i drugima se zahvaljujem na podijeljenom iskustvu , iz svakog iskustva pokusala sam nesto izvuci za sebe. Predivan je osjecaj ne robovati jednom otrovu, duhanu.
- mousstapha
#3982 Re: Cigarete, odvikavanje
merimas wrote:Pozdrav svima, evo i ja se javljam nakon nekog vremena i potpisujem sve sto je napisala Sabina. Za 4 dana bice dva mjeseca kako ne pusim, zahvaljujuci Bogu, koji mi je dao jaku volju i vas forumase. Posebno se zahvaljujem drugi_profil koji je u datim, momentima imao prave savjete. Naravno i drugima se zahvaljujem na podijeljenom iskustvu , iz svakog iskustva pokusala sam nesto izvuci za sebe. Predivan je osjecaj ne robovati jednom otrovu, duhanu.
Po mom iskustvu to je taj neki krizni period koji si vec prosla. Tako da od sada ide sve lakse.
-
merimas
#3983 Re: Cigarete, odvikavanje
Hvala, i ja se nadam da su krize proslost. 
- volta dzontra
#3984 Re: Cigarete, odvikavanje
merimas wrote:Hvala, i ja se nadam da su krize proslost.
sest tjedana i 5 dana....nema kriza...ima neki varljivi, zlobni glas iz dubine......u ovoj situaciji u kojoj si sad si pušio....kao podsjećanje
- shmizlica
#3985 Re: Cigarete, odvikavanje
ma džontra, ja vjerujem u tebe....a taj glas utuši da ga ja ne bih tušila
merimas svaka čast
nema mi vivace odavno
merimas svaka čast
nema mi vivace odavno
-
merimas
#3986 Re: Cigarete, odvikavanje
Hvala vama svima za podrsku.shmizlica wrote:ma džontra, ja vjerujem u tebe....a taj glas utuši da ga ja ne bih tušila![]()
![]()
merimas svaka čast![]()
nema mi vivace odavno
- славянин
#3987 Re: Cigarete, odvikavanje
merimas wrote:Hvala vama svima za podrsku.shmizlica wrote:ma džontra, ja vjerujem u tebe....a taj glas utuši da ga ja ne bih tušila![]()
![]()
merimas svaka čast![]()
nema mi vivace odavno

- Psn
#3988 Re: Cigarete, odvikavanje
Samo, taj mališa sa slike - ne puši više.
Skoro je bilo (ili ja barem skoro gledao) u nekim vestima/dokumentarcu.
Skoro je bilo (ili ja barem skoro gledao) u nekim vestima/dokumentarcu.
-
Igbala
#3989 Re: Cigarete, odvikavanje
Da se i ja javim 
Staž 6-7 godina.
Sad sam u fazi kad mogu ispušiti 5 ili cijelu kutiju, zavisi od situacije
Prestajala mali milion puta.
Najduže što sam izdržala 50 dana.
Obično kad hoću da prestanem, odredim sebi datum, ali me uvijek zezne "ona jedna" u društvu ili neko nerviranje zbog kojeg zapalim.
Pročitala sam onu temu "Bivši pušači, šta vi radite" i mogu reći da nije nimalo lahko odviknuti se, ustvari prilagoditi se na život bez cigara
Knjigu "Lako je prestati pušiti" Carr Allen počela čitati i ostavila na nekoj 60. strani, kažu da je treba u cugu pročitati i da pomaže, prijateljica mi preporučila, ona uspjela uz pomoć baš te knjige.
Smatram da je volja najbitnija, odnosno da se treba psihički pripremiti na taj potez kao i na svaki drugi
@Vivace Čitala sam tvoje postove i znam kako ti je, jer su se i meni takve stvari dešavale kada bih prestajala, samo sam tražila razlog da je zapalim i da krivim druge što sam zapalila, a kao što reče drugi_profil, problem je u tome što mi nismo još uvijek vidjele koliko su zlo cigare, što žalimo za njima kada prestanemo...ne znam šta nam je činiti.
Definitivno treba naći neki motiv, ako neko prestaje zbog zdravlja - da u tome vidi dobrobit nepušača - sportske aktivnosti, ishrana i sl.
Ako neko prestaje pušiti zbog love, šta ja znam, da sebi odredi da nešto što želi kupiti, kupi baš od para koje će ostavljati kada ne kupi cigare...
Možda nam i uspije jednog dana
Staž 6-7 godina.
Sad sam u fazi kad mogu ispušiti 5 ili cijelu kutiju, zavisi od situacije
Prestajala mali milion puta.
Najduže što sam izdržala 50 dana.
Obično kad hoću da prestanem, odredim sebi datum, ali me uvijek zezne "ona jedna" u društvu ili neko nerviranje zbog kojeg zapalim.
Pročitala sam onu temu "Bivši pušači, šta vi radite" i mogu reći da nije nimalo lahko odviknuti se, ustvari prilagoditi se na život bez cigara
Knjigu "Lako je prestati pušiti" Carr Allen počela čitati i ostavila na nekoj 60. strani, kažu da je treba u cugu pročitati i da pomaže, prijateljica mi preporučila, ona uspjela uz pomoć baš te knjige.
Smatram da je volja najbitnija, odnosno da se treba psihički pripremiti na taj potez kao i na svaki drugi
@Vivace Čitala sam tvoje postove i znam kako ti je, jer su se i meni takve stvari dešavale kada bih prestajala, samo sam tražila razlog da je zapalim i da krivim druge što sam zapalila, a kao što reče drugi_profil, problem je u tome što mi nismo još uvijek vidjele koliko su zlo cigare, što žalimo za njima kada prestanemo...ne znam šta nam je činiti.
Definitivno treba naći neki motiv, ako neko prestaje zbog zdravlja - da u tome vidi dobrobit nepušača - sportske aktivnosti, ishrana i sl.
Ako neko prestaje pušiti zbog love, šta ja znam, da sebi odredi da nešto što želi kupiti, kupi baš od para koje će ostavljati kada ne kupi cigare...
Možda nam i uspije jednog dana
- PristavilaVoduZaKafu
#3990 Re: Cigarete, odvikavanje
Eh, čitala sam ranije na postovima da nakon nekog vremena počnemo sanjati cigarete. Meni se to desilo, baš je izgledao kao realan san i fino sam ispušila cigaretu 
Nego, ja inače što sanjam to mi se i ostvari pa sam nakon jedno 3 mjeseca zapalila cigaretu i povukla koji dim
I to je bilo to, nastavila kao da se ništa nije desilo. Sad je već 4-ti mjesec otkad ne konzumiram cigarete 
Vivace, koliko sam uspjela primijetiti ti si ovisnost o cigaretama zamijenila sa ovisnošću o forumu i onda kad nisi imala internet konekcije uspjela si ispušiti cijelo paklo. Samo nastavi kao da se ništa nije desilo, a ako imaš želju za cigaretama izađi vani i šetaj dok te želja ne prođe. Eto
Nego, ja inače što sanjam to mi se i ostvari pa sam nakon jedno 3 mjeseca zapalila cigaretu i povukla koji dim
Vivace, koliko sam uspjela primijetiti ti si ovisnost o cigaretama zamijenila sa ovisnošću o forumu i onda kad nisi imala internet konekcije uspjela si ispušiti cijelo paklo. Samo nastavi kao da se ništa nije desilo, a ako imaš želju za cigaretama izađi vani i šetaj dok te želja ne prođe. Eto
-
Igbala
#3991 Re: Cigarete, odvikavanje
PristavilaVoduZaKafu wrote:Eh, čitala sam ranije na postovima da nakon nekog vremena počnemo sanjati cigarete. Meni se to desilo, baš je izgledao kao realan san i fino sam ispušila cigaretu
Nego, ja inače što sanjam to mi se i ostvari pa sam nakon jedno 3 mjeseca zapalila cigaretu i povukla koji dimI to je bilo to, nastavila kao da se ništa nije desilo. Sad je već 4-ti mjesec otkad ne konzumiram cigarete
Mene su cigare u snovima bukvalno proganjale
Ali kad god bih tako zapalila, nisam to gledala kao da se ništa nije desilo, nego sam nastavila da pušim, pa tek nakon nekog vremena opet prestajala
-
vivace
#3992 Re: Cigarete, odvikavanje
evo da se javim. jutros sam popusila 1 cigaretu. i opet prekinula . a paklo ,puno paklo sam bacila preko terase.shmizlica wrote:ma džontra, ja vjerujem u tebe....a taj glas utuši da ga ja ne bih tušila![]()
![]()
merimas svaka čast![]()
nema mi vivace odavno
-
vivace
#3993 Re: Cigarete, odvikavanje
nego, ovo sam htela da napisem. neki iranski doktor je napisao knjigu kako se leciti vodom. 2 litre treba popiti dnevno. kad ti se pusi, za vodu, kad ti se jede, opet voda i tako smrsas i ostavis cigarete i izlecis se od nekih bolesti. moracu malo da proguglam...da ga nadjem. uglavnom kad smo gladni to znaci da smo zedni. i kad nam se pusi isto znaci da smo zedni. ja probala pa sam celu noc isla u wc. 
-
Igbala
#3994 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:nego, ovo sam htela da napisem. neki iranski doktor je napisao knjigu kako se leciti vodom. 2 litre treba popiti dnevno. kad ti se pusi, za vodu, kad ti se jede, opet voda i tako smrsas i ostavis cigarete i izlecis se od nekih bolesti. moracu malo da proguglam...da ga nadjem. uglavnom kad smo gladni to znaci da smo zedni. i kad nam se pusi isto znaci da smo zedni. ja probala pa sam celu noc isla u wc.
Voda je najzdravija, tako da je vjerovatno to istina...nadam se da ćeš uspjeti
I ja planiram za koji dan da ih se riješim, pa se javim kako preživljavam
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#3995 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:nego, ovo sam htela da napisem. neki iranski doktor je napisao knjigu kako se leciti vodom. 2 litre treba popiti dnevno. kad ti se pusi, za vodu, kad ti se jede, opet voda i tako smrsas i ostavis cigarete i izlecis se od nekih bolesti. moracu malo da proguglam...da ga nadjem. uglavnom kad smo gladni to znaci da smo zedni. i kad nam se pusi isto znaci da smo zedni. ja probala pa sam celu noc isla u wc.
Pa sta si drugo ocekivala od tolike vode
-
vivace
#3996 Re: Cigarete, odvikavanje
pa ne znam onda kako da to uradim. jos sam pila do 4 sata posle podne,ne kasnije,ali ne vredi.Yahel wrote:vivace wrote:nego, ovo sam htela da napisem. neki iranski doktor je napisao knjigu kako se leciti vodom. 2 litre treba popiti dnevno. kad ti se pusi, za vodu, kad ti se jede, opet voda i tako smrsas i ostavis cigarete i izlecis se od nekih bolesti. moracu malo da proguglam...da ga nadjem. uglavnom kad smo gladni to znaci da smo zedni. i kad nam se pusi isto znaci da smo zedni. ja probala pa sam celu noc isla u wc.![]()
![]()
![]()
Pa sta si drugo ocekivala od tolike vode
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#3997 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam cuo da je dobro ujutro kada tek ustanes popiti 2 case vode 
-
Igbala
#3998 Re: Cigarete, odvikavanje
Po danu voda, navečer cigare i nema brigevivace wrote:pa ne znam onda kako da to uradim. jos sam pila do 4 sata posle podne,ne kasnije,ali ne vredi.Yahel wrote:vivace wrote:nego, ovo sam htela da napisem. neki iranski doktor je napisao knjigu kako se leciti vodom. 2 litre treba popiti dnevno. kad ti se pusi, za vodu, kad ti se jede, opet voda i tako smrsas i ostavis cigarete i izlecis se od nekih bolesti. moracu malo da proguglam...da ga nadjem. uglavnom kad smo gladni to znaci da smo zedni. i kad nam se pusi isto znaci da smo zedni. ja probala pa sam celu noc isla u wc.![]()
![]()
![]()
Pa sta si drugo ocekivala od tolike vode![]()
-
vivace
-
drugi_profil
#4000 Re: Cigarete, odvikavanje
kad vec pricate o tom, zdravije je popiti casu mlake ili cak tople vode na taste nego hladnu.
Jos je bolje iscjediti pola limuna u nju takvu toplu i popiti to kao prvo sto ujutro uzmete.
Ne brinite za zgaravicu, nece je biti, cak ce pomoci organizmu da sam izbalansira nivo kiseline u zelucu.
Ovako topla voda, pokrece metabolizam i ubrza ga, a limun pomaze otapanje stetnih materija i izbacivanje iz organizma.
Nakon par dana cete se toliko navici i vrlo rado cete cijediti limun ujutro dok pravite kafu jer cete se osjecati bolje kad sa tim napitkom zapocnete dan.
Nakon mjesec-dva napraviti pauzu od limuna na 2-3 sedmice, piti samo mlaku/toplu vodu.
Pusaci, nemojte da se zavaravate da ce ovo pomoci da se smanje stetni efekti vaseg odvratne ovisnosti. Dakle, batalite furku zdravo je ovo, zdravo je ono.
Zavaravate se, prvi korak ka vasem zdravlju treba biti taj koji vi necete da poduzmete, tj. ne smijete... placipiz*e
Jos je bolje iscjediti pola limuna u nju takvu toplu i popiti to kao prvo sto ujutro uzmete.
Ne brinite za zgaravicu, nece je biti, cak ce pomoci organizmu da sam izbalansira nivo kiseline u zelucu.
Ovako topla voda, pokrece metabolizam i ubrza ga, a limun pomaze otapanje stetnih materija i izbacivanje iz organizma.
Nakon par dana cete se toliko navici i vrlo rado cete cijediti limun ujutro dok pravite kafu jer cete se osjecati bolje kad sa tim napitkom zapocnete dan.
Nakon mjesec-dva napraviti pauzu od limuna na 2-3 sedmice, piti samo mlaku/toplu vodu.
Pusaci, nemojte da se zavaravate da ce ovo pomoci da se smanje stetni efekti vaseg odvratne ovisnosti. Dakle, batalite furku zdravo je ovo, zdravo je ono.
Zavaravate se, prvi korak ka vasem zdravlju treba biti taj koji vi necete da poduzmete, tj. ne smijete... placipiz*e