Sarajevski taksisti- dno dna
- Qler
#3976 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jok, bagera cekam
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
-
Jon Spencer
#3977 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I ti ODMAH U PRVI TAXI i izbodi taxu ubi ga ko konja nek krvari po sjedištu šta te briga ionako to insana nije vidjelo. I naravno daj nam koju fotku sa mjesta zločina.kingofsnake wrote:Treba preimenovat temu u "Sarajevo taxi - dno dna". Ja s ovim ostalim nikad nikakvog problema nisam imao, Žuti, Crveni, Holand... uvijek su ok, ljubazni, ne rondaju za kratke relacije itd... Dok su me ovi indijanci dva puta doveli do toga da ja čovjeku od 50,60 godina kažem "haj izađi iz svog auta da ne krvariš po sjedištima". Zadnji put, ima 11 godina. Od tad, moje cjenjeno dupe u njihov taksi nije sjelo, pa neću valjda zbog taksiste Sarajevo taxija odgovarat ko za normalnog insana.
- corsa
#3978 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma ja ne generalizujem, svugdje ima i papaka i normalnih ljudi, bez obzira koji je taxi.
- kingofsnake
#3979 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sad ti kažem, odgovarao bih kao za čovjeka, iako sam ubio konja. A ti baš doprinosiš popularnosti svoje kuće, učvrstio si me u nakani da mi cilj života bude da jedne marke ne dobijete od mene. I da širim "dobar glas" o vama gdje god stignem.Jon Spencer wrote:I ti ODMAH U PRVI TAXI i izbodi taxu ubi ga ko konja nek krvari po sjedištu šta te briga ionako to insana nije vidjelo. I naravno daj nam koju fotku sa mjesta zločina.kingofsnake wrote:Treba preimenovat temu u "Sarajevo taxi - dno dna". Ja s ovim ostalim nikad nikakvog problema nisam imao, Žuti, Crveni, Holand... uvijek su ok, ljubazni, ne rondaju za kratke relacije itd... Dok su me ovi indijanci dva puta doveli do toga da ja čovjeku od 50,60 godina kažem "haj izađi iz svog auta da ne krvariš po sjedištima". Zadnji put, ima 11 godina. Od tad, moje cjenjeno dupe u njihov taksi nije sjelo, pa neću valjda zbog taksiste Sarajevo taxija odgovarat ko za normalnog insana.
- kingofsnake
#3980 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije ovo generalizacija, ovo su fakat moja lična iskustva. NAravno da svugdje ima papaka, al mene su zaobišli svi iz drugih taxi službi, a svaka peta vožnja sa Sarajevo taxi je patnja.corsa wrote:Ma ja ne generalizujem, svugdje ima i papaka i normalnih ljudi, bez obzira koji je taxi.
-
Jon Spencer
#3981 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Baš si bio obazriv i pažljiv kad si zamolio đuturuma od 50-60 godina da izađe da ga slomiš da nebi krvario po sjedištu, i ne samo što si tako plemenit nego i hrabar. Ipak je to pobješnjeli starac u najboljim godinama. Svaka ti čast.kingofsnake wrote:Sad ti kažem, odgovarao bih kao za čovjeka, iako sam ubio konja. A ti baš doprinosiš popularnosti svoje kuće, učvrstio si me u nakani da mi cilj života bude da jedne marke ne dobijete od mene. I da širim "dobar glas" o vama gdje god stignem.Jon Spencer wrote:I ti ODMAH U PRVI TAXI i izbodi taxu ubi ga ko konja nek krvari po sjedištu šta te briga ionako to insana nije vidjelo. I naravno daj nam koju fotku sa mjesta zločina.kingofsnake wrote:Treba preimenovat temu u "Sarajevo taxi - dno dna". Ja s ovim ostalim nikad nikakvog problema nisam imao, Žuti, Crveni, Holand... uvijek su ok, ljubazni, ne rondaju za kratke relacije itd... Dok su me ovi indijanci dva puta doveli do toga da ja čovjeku od 50,60 godina kažem "haj izađi iz svog auta da ne krvariš po sjedištima". Zadnji put, ima 11 godina. Od tad, moje cjenjeno dupe u njihov taksi nije sjelo, pa neću valjda zbog taksiste Sarajevo taxija odgovarat ko za normalnog insana.
- kingofsnake
#3982 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E sad zamisli šta mi je uradio, i nije djelovao baš star, nego mahmuran i nadrkan. Ovo 50,60 je moja procjena, ali bilo je i njega, možda bi on mene zakuco, ne kažem. Ali dotle me doveo, da nisam uopšte razmišljao o tome.Jon Spencer wrote: Baš si bio obazriv i pažljiv kad si zamolio đuturuma od 50-60 godina da izađe da ga slomiš da nebi krvario po sjedištu, i ne samo što si tako plemenit nego i hrabar. Ipak je to pobješnjeli starac u najboljim godinama. Svaka ti čast.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3983 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Uvijek hrabri vitez, uvijek protiv slabih i za jake

-
mefistofilis
#3984 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bog me ubio ako pola ovih iz sarajevo taxia nisu domci, tako mi se cine i po ponasanju i po izgledu. a zna se da je njima u krvi da zajebu i da glume kabadahije.
i da, jeste li ikad vidjeli taxistu sarajevo taxija da se tuce jedan na jedan... necete ni vidjeti. cak i kad treba tinejdzere tuci oni se coporativisu
i da, jeste li ikad vidjeli taxistu sarajevo taxija da se tuce jedan na jedan... necete ni vidjeti. cak i kad treba tinejdzere tuci oni se coporativisu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3985 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nisu garant. Često mislim da sam u skrivenoj kameri. Neki dan neki je nešto trabunjao ničim izazvan "To svojoj nani (nekom drugom taxisti) na nanatačkaba" niđe veze, u jednom momentu sam mislila da sam u skrivenoj kameri. Ili uvijek to prepričam, kad sam sjela kod bolnice kažem do mejtaša, kaže "A gdje ti je to"atorniji putnik wrote:bog me ubio ako pola ovih iz sarajevo taxia nisu domci, tako mi se cine i po ponasanju i po izgledu. a zna se da je njima u krvi da zajebu i da glume kabadahije.
-
mirzet87sa
#3986 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E jebi ga sad.KatarinaKosaca wrote:Nisu garant. Često mislim da sam u skrivenoj kameri. Neki dan neki je nešto trabunjao ničim izazvan "To svojoj nani (nekom drugom taxisti) na nanatačkaba" niđe veze, u jednom momentu sam mislila da sam u skrivenoj kameri. Ili uvijek to prepričam, kad sam sjela kod bolnice kažem do mejtaša, kaže "A gdje ti je to"atorniji putnik wrote:bog me ubio ako pola ovih iz sarajevo taxia nisu domci, tako mi se cine i po ponasanju i po izgledu. a zna se da je njima u krvi da zajebu i da glume kabadahije.
-
Saka
#3987 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jos jedan ubleha zakon koji se nece sprovoditi i nista nece promijeniti.vješalica wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/voz ... tati-50-km
Umjesto da automatski oduzimaju auto divljacima i da donesu obavezu oduzimanja ako ga vidi bilo koja patrola, oni ce da prepadaju korisnike. A na kraju ih nece kaznjavati isto kao sto ne kaznjavaju ni za neuzimanje fiskalnog. Nikad niko nije kaznjen niti ce biti. A to za odbijanje voznje je nemoguce dokazati i automatski neprimjenjivo. Jedina mogucnost je da inspekcije idu u prepad kontrole a to je nerealno zbog nase korumpiranosti.
- drug_profi
#3988 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A hoce li taxe morati imati fiskalnu kasu u autu?
To se izgleda zmiri.
To se izgleda zmiri.
- Altsa
#3989 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ovi iz sarajevo taxia su obicna govna...narocito kako voze po gradu i smatraju da su oni od svojih para iste asvaltirali 
-
mirzet87sa
#3990 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taxi prevoznici su oslobodjeni fiksalnih kasa.drugi profil wrote:A hoce li taxe morati imati fiskalnu kasu u autu?
To se izgleda zmiri.
- drug_profi
#3991 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Znam da jeste, ali ne bi trebali biti. I to vam je neko namjestio preko stele.
- hopi
- daxon
-
mirzet87sa
#3994 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Matijevic_Vlado wrote: Ja ne bi trebao biti? Pa za razliku od tebe, lezihljebovcu, parazitu, ja radim a ne taksiram. Najlakse je biti pametan preko neta i govorit kako bi ko sta trebao biti, a mrdno iz kuce nisi. I kad nesto znas, ne vidim razlog da mudrujes dodatno oko toga u nadi da ces opet, po ko zna koji put, dici hajku na temu koja je jasna kao dan. Za ovakvo tvoje ponasanje zasluzio si mnogo gori odgovor, ljudski ti odgovorim ti neku silu prosipas. Klasica primjer sanera.
Pa fino odgovoris, on naso papka glumit cuj MENI je preko stele namjesteno da ne izdajem racun preko fiksalne kase, a veze nema cime se bavim. Samo mi je zao sto na ovakve primitivce meni se odbija s platne liste
-
azdralovic
-
Eborg
#3996 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni je interesatno kako se neke stvari ponavljaju. Od nekih 20 taxi vožnji 1 mi je sa Sarajevo-taxijem i to samo ako je baš prevelika žurba, maksimalno ih izbjegavam i čekam druge.
I ako od tih 20 taxi-vožnji imam ikakvih neugodnosti (nevraćanje kusura, tersanje, požurivanje da izađem, komentarisanje relacije) gotovo je to uvijek sa Sarajevo-taxijem.
I ako od tih 20 taxi-vožnji imam ikakvih neugodnosti (nevraćanje kusura, tersanje, požurivanje da izađem, komentarisanje relacije) gotovo je to uvijek sa Sarajevo-taxijem.
- drug_profi
#3997 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vidi ko je dosao.
Bice, bice. I fiskalne...
-
Jon Spencer
#3998 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bolje ti je bez fiskalne vjeruj mi. Kad dođe fiskalna neće biti džaba vozanja.drugi profil wrote:Vidi ko je dosao.
Vidim da nisi upoznat pa lupaš onako bezze. Fiskalizaciji podliježu d.o.o. firme a samostalni spadaju u niskoakumulacijsku djelatnost i samim tim su oslobođeni fiskalizacije. Ove privatne firme su već davno trebale uvesti fiskalne kase ali nisu još, zašto je to tako nemam pojma - sumnja se na mitu i brata mu korupciju.
-
forel
#3999 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koliko god gospoda iz Sarajevo Taxia pricala protiv ovih ili onih ostaje jedna bitna cinjenica.Cesto se u zadnje vrijeme vozam taxijem, zbog ''odgovornog GRAS-a'' nemam prevoza dok se ne napravi minibus.Sarajevo Taxi izbjegavam u sirokom luku, osim ukoliko vozac nije komsija.Nepristojni, cesto zabadaju nos i uvijek imaju neku primjedbu ko da ja biram gdje stanujem, cesto iskljucen taximetar i umjesto cca 3 KM cesto se nabere na 4KM (bez gepeka).Svi drugi taxiji, Zuti, Paja, u kojim sam se vozio nikad niti jedne zamjerke, niti pozuruju niti mi se desio da mi naplati vise nego sto pise, ne gledam ja za tu 1 KM svakako cu dat baksis tu 1 KM.Ali bezobrazno je to sto se kod SA taxija to podrazumjeva.Poodavno mi je rodica dolazila iz SveCke
od Aerodroma do moje kuce ispalo je da iznosi 50 KM ili 25 Eura kako rece.Prvo nas je mislio oderat pa kad je shvatio da nisam ja ''turista'', prica se okrenula kao moze popust bla bla bla.Upravo oni koji se kao bore za legalizaciju taxi prevoza rade ono sto je ilegalno.Slazem se i sam da treba maknuti ilegalne taxiste ali isto tako treba da se izvrsi ciscenje onih koji posjeduju taxi dozvolu a brukaju ovaj grad, jer nemojmo zaboravit, turista kad dodje sa aerodroma obicno prvo sjeda u taxi, i to je njegov prvi kontakt sa ljudima.I definitivno treba da se uredi ta grana i da taxisti za svoje usluge izdaju racun bas kao sto i svaki drugi privredni subjekat izdaje racun.U poslijednje vrijeme biti taxista je jako isplativo, jer situacija sa GRAS-om i preskakanje linija cesto insana prisili da koristi taxi, i tu se okrece velika lova.Isto tako SA taxi konstanto se zale na nelegalne ili ovakve ili onakve taxiste.Ali ja bi pitao istoimene osobe da li se vi zapitate ponekad zasto ljudi prodju pored standa SA taxija i stopiraju recimo Zutog, ili Paju ili bilo koji drugi taxi?SA taxi je postao ogledalo i ovog grada kako se sljevalo sve vise i vise ljudi upitne kulture tako se i u isti taj taxi slivalo isto tako sve veci broj takvih ljudi.
-
Saka
#4000 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako iko lupa bez veze to si ti. Fiskalizaciji podliježu jednako i obrtnici, kao i d.o.o., bilo da obrću milione ili par desetina hiljada godišnje. Samostalni taxisti su namjerno izuzeti, a ne zato što su "niskoakumulacijski" ili slične nebuloze. I banke su oslobođene fiskalizacije, jesu li i one "niskoakumulacijske"?Jon Spencer wrote:Bolje ti je bez fiskalne vjeruj mi. Kad dođe fiskalna neće biti džaba vozanja.drugi profil wrote:Vidi ko je dosao.
Vidim da nisi upoznat pa lupaš onako bezze. Fiskalizaciji podliježu d.o.o. firme a samostalni spadaju u niskoakumulacijsku djelatnost i samim tim su oslobođeni fiskalizacije. Ove privatne firme su već davno trebale uvesti fiskalne kase ali nisu još, zašto je to tako nemam pojma - sumnja se na mitu i brata mu korupciju.
http://www.fiskalizacija.ba/index.php?o ... &Itemid=53