Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#3976 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Sta je tu sve tacno bilo ne znam, ali znam da je otisla na porodiljsko i kad se vratila, njeno mjesto je neko drugi zauzeo i bilo je dok joj ugovor istekne, vjerujem da je "nova radnica" imala bolju stelu, pa su ovu sa porodiljskog vukli da bi na kraju ne moras ni dolaziti i znam da ih je tuzila, a kako se zavrsilo ne znam.
Mozda je nova radnica bila bolji radnik. Zasto bilo ko u DF treba da bude zasticen /kao medzed/ ako ne zadovoljava svojim radom. :-)
Radio Sarajevo

#3977 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Cookie85 wrote: Sta je tu sve tacno bilo ne znam, ali znam da je otisla na porodiljsko i kad se vratila, njeno mjesto je neko drugi zauzeo i bilo je dok joj ugovor istekne, vjerujem da je "nova radnica" imala bolju stelu, pa su ovu sa porodiljskog vukli da bi na kraju ne moras ni dolaziti i znam da ih je tuzila, a kako se zavrsilo ne znam.

Tako da ne seres jer u drzavnim institucijama ljudi ostaju i dobiju posao samo ako imas nekoga ko ce te ubaciti ili ako platis nekome za posao. Onaj ko je tu bez stele ili bar bez jake stele, kad nadlezni hoce da zaposli nekoga sta mislis ko prvi ide?? Naravno onaj bez stele ili bar jake stele , uvijek se moze naci razlog otpustanja.

A ti ili tvoja supruga, sto ste se uvalili u drzavnu instituciju pa pametujes nesto sto narod odlazi i omalozavas neko ko je sss ti si ocigledno opsjednut diplomom, ali kao sto ti rekoh ranije, nine sve u diplomi ima i u znanju ;)

I ja ne znam nikog da je dobio u drzavnoj instituciji posao bez stele , a znam ih dosta po drzavnim institucijama.
Jebote, pa vi koji želite vani ne znate osnove zakona, biznisa, kapitalizma...

Dakle nije dobila otkaz nego joj je istekao ugovor. Ni u jednoj zemlji na svijetu ti ne moraju produžiti ugovor, i ne moraju za to imati razlog.

De se malo informišite prije nego počnete pisati gluposti.
Melbourne_Australia

#3978 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Radio Sarajevo wrote:
Cookie85 wrote: Sta je tu sve tacno bilo ne znam, ali znam da je otisla na porodiljsko i kad se vratila, njeno mjesto je neko drugi zauzeo i bilo je dok joj ugovor istekne, vjerujem da je "nova radnica" imala bolju stelu, pa su ovu sa porodiljskog vukli da bi na kraju ne moras ni dolaziti i znam da ih je tuzila, a kako se zavrsilo ne znam.

Tako da ne seres jer u drzavnim institucijama ljudi ostaju i dobiju posao samo ako imas nekoga ko ce te ubaciti ili ako platis nekome za posao. Onaj ko je tu bez stele ili bar bez jake stele, kad nadlezni hoce da zaposli nekoga sta mislis ko prvi ide?? Naravno onaj bez stele ili bar jake stele , uvijek se moze naci razlog otpustanja.

A ti ili tvoja supruga, sto ste se uvalili u drzavnu instituciju pa pametujes nesto sto narod odlazi i omalozavas neko ko je sss ti si ocigledno opsjednut diplomom, ali kao sto ti rekoh ranije, nine sve u diplomi ima i u znanju ;)

I ja ne znam nikog da je dobio u drzavnoj instituciji posao bez stele , a znam ih dosta po drzavnim institucijama.
Jebote, pa vi koji želite vani ne znate osnove zakona, biznisa, kapitalizma...

Dakle nije dobila otkaz nego joj je istekao ugovor. Ni u jednoj zemlji na svijetu ti ne moraju produžiti ugovor, i ne moraju za to imati razlog.

De se malo informišite prije nego počnete pisati gluposti.
Nije poenta ugovor, nego je poenta da se pljuje, a to sto joj se ugovor nije produzio, ma jebo to... :lol: :lol:
Radio Sarajevo

#3979 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Melbourne_Australia wrote: Nije poenta ugovor, nego je poenta da se pljuje, a to sto joj se ugovor nije produzio, ma jebo to... :lol: :lol:

I onda kad mu Švabo isto to uradi, biće priča "ma to je izuzetak, nisu oni takvi" :), ili će odmah znati pravila i reći "pa to je normalno".
hadzinicasa

#3980 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by hadzinicasa »

Melbourne_Australia wrote:
E moj misu...Ti zivis vani ha ha ha ha...Hajde ne seri sviju ti....Jedes ko covjek , kad dodjes u BIH na odmor.....Joj sto ne mogu mangupa preko neta , a u stvarnom zivotu na posao nosi hranu u kutiji, da bi dosao na odmor i da bi mogao imati bolje auto..Hajde, furaj...
Ne bih da ti dajem na vaznosti, pogotovo zbog nacina na koji se obracas "sugovornicima" na temi, ali koji je to rezon ili da kazem jos direktnije - mentalni sklop koji se ruga nosenju vlastite hrane u kutiji na posao?
to je "sramota" samo kod skorojevica, polusvijeta i ima izraz - pokondirana tikva za ove koji se kao hoce pa kao s visine gladaju na najnormalniju pojavu.
animals

#3981 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

hadzinicasa wrote:
E moj misu...Ti zivis vani ha ha ha ha...Hajde ne seri sviju ti....Jedes ko covjek , kad dodjes u BIH na odmor.....Joj sto ne mogu mangupa preko neta , a u stvarnom zivotu na posao nosi hranu u kutiji, da bi dosao na odmor i da bi mogao imati bolje auto..Hajde, furaj...
Ne bih da ti dajem na vaznosti, pogotovo zbog nacina na koji se obracas "sugovornicima" na temi, ali koji je to rezon ili da kazem jos direktnije - mentalni sklop koji se ruga nosenju vlastite hrane u kutiji na posao?
to je "sramota" samo kod skorojevica, polusvijeta i ima izraz - pokondirana tikva za ove koji se kao hoce pa kao s visine gladaju na najnormalniju pojavu.
Ja radim na poslu sa ljudima koji zaradjuju 3000 eura netto, i nose u kutijici hranu na posao..
to ti je normalno kod vecine stari Austrijanaca..a nekom Bosancu to bijedno..
e pogledaj gdje je bijedna Austrija, a gdje oni koji jedu ko begovi.. :-)
hadzinicasa

#3982 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by hadzinicasa »

nema to veze s kupovnom moci ili visinom plate nego, kao sto rekoh, mentalnim sklopom pokondirene tikve.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3983 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

animals wrote: e pogledaj gdje je bijedna Austrija, a gdje oni koji jedu ko begovi.. :-)
nosili bi i ovdje al ih sramota šta će ko reći

ali eto nekim čudom svi se preporode u toj austriji, postanu drugi ljudi preko noći, ne gledaju šta drugi kažu, uredno voze i parkiraju, smeće fino odlažu, griju se na toplane ili plin, čekaju u redu, koloni, čekaju kad se autocesta zatvori radi snijega, nesreće i sl, uredno se sve plati itd...
jednom riječju licemjerje, i to je tako.

gore sve može ovdje ne može jer ovdje ne valja :lol:
uglavnomja

#3984 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

animals wrote:
hadzinicasa wrote:
Ja radim na poslu sa ljudima koji zaradjuju 3000 eura netto, i nose u kutijici hranu na posao..
to ti je normalno kod vecine stari Austrijanaca..a nekom Bosancu to bijedno..
e pogledaj gdje je bijedna Austrija, a gdje oni koji jedu ko begovi.. :-)
moj sef ima vise nego duplo - a opet kutijica i sendvicic, ali bas sendvicic

ali zato trci maratone iz hobija :skoljka: a ima preko 6 banki
animals

#3985 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

mk ultra wrote:
animals wrote: e pogledaj gdje je bijedna Austrija, a gdje oni koji jedu ko begovi.. :-)
nosili bi i ovdje al ih sramota šta će ko reći

ali eto nekim čudom svi se preporode u toj austriji, postanu drugi ljudi preko noći, ne gledaju šta drugi kažu, uredno voze i parkiraju, smeće fino odlažu, griju se na toplane ili plin, čekaju u redu, koloni, čekaju kad se autocesta zatvori radi snijega, nesreće i sl, uredno se sve plati itd...
jednom riječju licemjerje, i to je tako.

gore sve može ovdje ne može jer ovdje ne valja :lol:
Nasi ljudi nikad nece biti ko Austrijanci, Nijemci..
mislim ima izuzetaka..ali nemamo mi disciplinu niti samokontrolu..
mo jesmo radnici, ali pod kontrolom, u nekom sustavu..
ali sami cemo tesko napraviti taj sustav..
Kao i svi ostali Slaveni, pocev od Rusa do Rumuna..
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3986 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

Rumuni nisu Sloveni :) A sto jednom rahmetli Hasim Kucuk Hoki rece mi znamo zivjeti u redu i miru tek kada nam batina nad glavom visi, a Austrija i Njemacka su drzave gdje se zakon postuje inace te dobro udara po dzepu i ne gleda te ni po babu ni po stricevima.
animals

#3987 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Lajavikrelac wrote:Rumuni nisu Sloveni :) A sto jednom rahmetli Hasim Kucuk Hoki rece mi znamo zivjeti u redu i miru tek kada nam batina nad glavom visi, a Austrija i Njemacka su drzave gdje se zakon postuje inace te dobro udara po dzepu i ne gleda te ni po babu ni po stricevima.
Pa dobro..Rumuni su jos gori..
Sanjarko

#3988 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Odlaze i u godinama ljudi. Uce Njemacki i odlaze.
512MB

#3989 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

uglavnomja wrote: moj sef ima vise nego duplo - a opet kutijica i sendvicic, ali bas sendvicic

ali zato trci maratone iz hobija :skoljka: a ima preko 6 banki
Moj prosli sef isto tako, tupper kutija sa sendvicem il neko povrce, nikad snama nije u restoran isao... al zato svaki dan za rucak il na squash il plivanje :)
Domaci izdajnik

#3990 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Kod mene u BL se traži recepcioner u jednom hotelu sa 4 zvjezdice, noćna smjena se radi, dvije noćne pa dva dana slobodna, 20 KM je dnevnica-noć, plata na kraju mjeseca je oko 320 KM :shock: Obrazloženje je da postoji mogućnost prijave poslije određenog vremena i da je to dopunski posao za studente i sl. i zato plata nije velika, to je "gospodski" posao, recepcija, odijelce :-) Pa jebem vam i izvor i korito onako dopunski poslovno! Cijela noć dopunski posao :? a kad spavaš i radiš onaj glavni? Jedino ako se pucaš krekom i spidom pa ne spavaš nikad...Odoše radnici, nema radne snage, kuku nama slušaš ove pogane gazde a i dalje hoće da im se radi za kikiriki.... :roll: kao što sam rekao radije će propasti nego dati bolje uslove stoka balkanska :twisted:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3991 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Lajavikrelac wrote:Kod mene u BL se traži recepcioner u jednom hotelu sa 4 zvjezdice, noćna smjena se radi, dvije noćne pa dva dana slobodna, 20 KM je dnevnica-noć, plata na kraju mjeseca je oko 320 KM :shock: Obrazloženje je da postoji mogućnost prijave poslije određenog vremena i da je to dopunski posao za studente i sl. i zato plata nije velika, to je "gospodski" posao, recepcija, odijelce :-) Pa jebem vam i izvor i korito onako dopunski poslovno! Cijela noć dopunski posao :? a kad spavaš i radiš onaj glavni? Jedino ako se pucaš krekom i spidom pa ne spavaš nikad...Odoše radnici, nema radne snage, kuku nama slušaš ove pogane gazde a i dalje hoće da im se radi za kikiriki.... :roll: kao što sam rekao radije će propasti nego dati bolje uslove stoka balkanska :twisted:
Jaran mi radio na recepciji, nisam mogao vjerovat koliko tu ima posla i komplikacija, pa čak i u sitne sate. On je imao platu 700 pa jedva izdržao 2 mjeseca. Skonto bolji posao.
Domaci izdajnik

#3992 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Ko nije radio u turizmu i sa turistima taj nema pojma koliko je to težak i zahtjevan posao. Može se zaraditi, upoznati svakakvih ljudi, steći prijatelja i poznanika ali se otegnu muda do zemlje :x A što u sitne sate možeš imati prejebavanja i komplikacija to je tek za priču....šune pijanim budalama u pola 4 ujutro da su gladni i žedni pa bi da naruče neku hranu a pojma nemaju šta bi htjeli jer ne poznaju lokalne specijalitete :-) Da ne pominjem zahtjeve za djevojkama za druženje i raznim veselim stimulansima.... :run:
insomnia78

#3993 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ono bi najbolje bilo da ti pare uplacuju a da ne ides nigdje
moonca

#3994 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Pa rekli su ti da je dodatni posao za studente -- vani je to placeno oko $15 /na sat.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3995 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Velkoski »

najbolje se roditi bogat
moonca

#3996 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

.i nije bash --da vidish njihovih muka - sta i kako sa novcem... :-)
Domaci izdajnik

#3997 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

insomnia78 wrote:Ono bi najbolje bilo da ti pare uplacuju a da ne ides nigdje
Oho evo naše francuske ptičice procvrkutala :kiss: On i Edit Pjaf imaju zajedničku romantičnu notu, mada insomnia više naginje na Bodlera - Edit je cvrkutala ko vrabac (Le Piaf) dok ovaj po forumu sere ko albatros :mrgreen:
moonca wrote:Pa rekli su ti da je dodatni posao za studente -- vani je to placeno oko $15 /na sat.
Jel tamo dodatni posao u trajanju od 12 sati kao i ovaj? 12 sati za 20 KM? Dodatni posao je u vr' glave 4 sata dnevno majstore.... :roll:
Sanjarko

#3998 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

moonca wrote:Pa rekli su ti da je dodatni posao za studente -- vani je to placeno oko $15 /na sat.
Malo je Munca, malo. Ali ja bi prihvatio ovaj poso. Ali BL je, plus cisto sumnjam da bi me primili.
Sanjarko

#3999 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Lajavikrelac wrote:
Jel tamo dodatni posao u trajanju od 12 sati kao i ovaj? 12 sati za 20 KM? Dodatni posao je u vr' glave 4 sata dnevno majstore.... :roll:
:shock:

Pa na bilo koji nacin mogu za to vrijeme toliko zaraditi cak i vise. 12 sati, 300. :shock:

Hajd 8 sati, 500/600 pa i nekako ali 12 sati.
Domaci izdajnik

#4000 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Ne stari, 20 KM je dnevnica a radno vrijeme je 12 sati, odnosno dvije noćne od 12 sati pa dva dana slobodan, a računaj koliko radnih noći imaš prosječno u mjesecu ;-) Da je sat 20 KM.... :mrgreen:
Post Reply