Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Industrialyzer

#3976 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Image

Nosi ko god ima para :mrgreen:
breuer

#3977 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by breuer »

BadBoy wrote:Ovaj Zlatni Separe je prejak page, odavno nisam čitao ništa bolje. Momci su prepametni i svaka im je na mjestu :D
preinteligentni tipovi...jebote kakav je vakat došao da su poluironični tekstovi tipova, veze nemam odakle, inteligentniji i kompleksniji od djela pisaca i mislilaca...potonjim na sramotu

ovakvi inače najviše nerviraju "čistunce" jer potpuno vladaju njihovim jezikom i riječnikom ali su otvoreniji i jednostavno inteligentniji...
zomri

#3978 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

breuer wrote:
BadBoy wrote:Ovaj Zlatni Separe je prejak page, odavno nisam čitao ništa bolje. Momci su prepametni i svaka im je na mjestu :D
preinteligentni tipovi...jebote kakav je vakat došao da su poluironični tekstovi tipova, veze nemam odakle, inteligentniji i kompleksniji od djela pisaca i mislilaca...potonjim na sramotu

ovakvi inače najviše nerviraju "čistunce" jer potpuno vladaju njihovim jezikom i riječnikom ali su otvoreniji i jednostavno inteligentniji...
nekadašnji fanzinaši, novinari i vraški dobri pisci. poznaju materiju malo je reć. trenutno obitavaju u zagrebu, a jedan je mislim rođeni sarajlija.
breuer

#3979 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by breuer »

zomri wrote:
breuer wrote:

nekadašnji fanzinaši, novinari i vraški dobri pisci. poznaju materiju malo je reć. trenutno obitavaju u zagrebu, a jedan je mislim rođeni sarajlija.
vidi se da nisu rođeni u Zagrebu, očito je da su odrasli u postdejtonskoj Bosni jer predobro poznaju tematiku i termine, baš poznaju :thumbup:

:sax:
neon-x

#3980 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by neon-x »

dzipalo wrote:
Brand satova za koji nikad ne bih rekao da ce Jala ili Buba nositi. To je malo 'kulturniji' brand koji ne nosi fudbaleri, rapperi i slicni furaci nego je vise managerski/direktorski fazon. Bar koliko ja znam, mozda se varam :)
Nekad bio, ali se i on isprostituisao, a i furaci danas imaju stiliste pa ih ovi informiraju sta poznavaoci nose.

A ovo za Jalu i da moze pisati bolje tekstove... Stvar je u tome sto su u ovom ukupnom kontekstu neki tekstovi koji su raji ovdje najveci odron u stvari najbolji. Meni je recimo Bubina Balenciaga neprevazidjena. Nista od silnih naucnih i kritickih tekstova nije predocilo bolje i neposrednije alijenaciju i distopiju neoliberalizma i postmodernizma. Svaki kadar spota, svaka strofa, melodija, instrumental direktno prikazuju ono sto hiljade ispisanih stranica raznih mudrosera nisu uspjele. Ayn Rand i njenu distopiju iz Atlas Shruged Buba u 2 i po minute okrene na glavu :)

Najbolje u svemu u toj pjesmi je sto ne moralizira niti kritizira, samo ogoljuje i prikazuje. Ponekad i oni zapadnu u pickasto moraliziranje o sponzorusama i sl., ali one pjesme u kojima su uspjeli odoljet balkanskom moraliziranju su posebna poslastica.

Ovo treba okaciti negdje u muzej moderne umjetnosti:)
cassius

#3981 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

A, mama, vidi me sad, na TV-u koji god program
U novom BMW-u na 20 cola se rolam
Klubovi gore, stolovi puni patrona
Iz Diadore do Diora
:nargila: :nargila: :music:
House

#3982 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

cassius wrote:
A, mama, vidi me sad, na TV-u koji god program
U novom BMW-u na 20 cola se rolam
Klubovi gore, stolovi puni patrona
Iz Diadore do Diora
:nargila: :nargila: :music:

sad vidi kako vozim bijelog BMW, preko bijelog odijela, guči mantil.... 8)
House

#3983 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

ah
House

#3984 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

stavi lovu u štek

dok ovi reperi seru kako smo prodali rep! 8)
cassius

#3985 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

House wrote:stavi lovu u štek

dok ovi reperi seru kako smo prodali rep! 8)

ma lomljavina 8-)
shin

#3986 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by shin »

dzipalo wrote:[
Brand satova za koji nikad ne bih rekao da ce Jala ili Buba nositi. To je malo 'kulturniji' brand koji ne nosi fudbaleri, rapperi i slicni furaci nego je vise managerski/direktorski fazon. Bar koliko ja znam, mozda se varam :)

Pretpostavka je majka svih zajeba

Ne da ih nosaju, nego se patek naguzio i pravi ove kičaste modele sa žutim zlatom i kamenjem zbog bogate hip hop klijentele, jer švicarac ima smisla za biznis, nema tu ljubavi i tradicije. Isto kao što Jala radi, osjetio gdje su pare i napravio proizvod.

Image

Image

Image

Image
BadBoy

#3987 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Hip-hop ima dugu tradiciju furanja na satove; Rolexa su davno isfurali, Audemars Piguet isto tako (još u vrijeme Jay-Za i Niggas in Paris: "I got Rollies that don't tick-tock/ Audemars that's losing time"). Sad su trenutno najviše spominju Patek (mislim da su ga Migos prvi počeli furati) a u posljednje vrijeme ide Richard Mille (Meek Mill u Going Bad: "Richard Mille cost a Lambo)
BadBoy

#3988 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

zomri wrote:
breuer wrote:

Mislim da jedan jeste rođeni Purger
zomri

#3989 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

BadBoy wrote:
Mislim da jedan jeste rođeni Purger
ovaj jeste sarajlija samo ne znam je li rođeni, a drugi je iz zadarskog zaleđa. obojica dotepenci :P
breuer

#3990 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by breuer »

pa u Zagrebu uvijek jesu razvijali scenu dođoši...teško bi se purger i prihvatio tog posla jer je jednostavno, purger...
Industrialyzer

#3991 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Skoro 13 miliona pregleda ima album, gori trending 8-)

Po 150 eura su dobri sigurno
cassius

#3992 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

Industrialyzer wrote:Skoro 13 miliona pregleda ima album, gori trending 8-)

Sad imaju i za šiše :lol:

mrsko mi provjeravat, ali album sigurno ima minimum 100 hiljada slusanja na spotifyu,deezeru itd :D za 2 i po dana

a da ne pricamo o brojkama ovim koje ove pjesme imaju :D

Image
Last edited by cassius on 12/09/2019 11:07, edited 1 time in total.
dzipalo

#3993 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dzipalo »

Prati li se stanje sa Kamikazom? Ja mislim da se vise nikako ne slusa, stala je negdje oko 25mil :)
Industrialyzer

#3994 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

cassius wrote:

mrsko mi provjeravat, ali album sigurno ima minimum 100 hiljada slusanja na spotifyu,deezeru itd :D za 2 i po dana

Na Google Music Play-u u Austriji su prvi, to je brat bratu jos 20-30 eura, nakupice se njemu prosjecna plata od ovog albuma, samo se ti zajebavaj :mrgreen:
MTV

#3995 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Industrialyzer wrote:
cassius wrote:

Na Google Music Play-u u Austriji su prvi, to je brat bratu jos 20-30 eura, nakupice se njemu prosjecna plata od ovog albuma, samo se ti zajebavaj :mrgreen:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
MTV

#3996 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Jeste primijetili kako nije bilo ovih hejtera u ponedjeljak i utorak. Ucili tekst pa se sada vratili :lol: :lol:
zomri

#3997 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Počela škola :mrgreen:
Industrialyzer

#3998 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Uče švecki da bude bar B1, inače će pjevati Dole južno :)
cassius

#3999 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

dzipalo wrote:Prati li se stanje sa Kamikazom? Ja mislim da se vise nikako ne slusa, stala je negdje oko 25mil :)
ma raste standardno :D presla je 26 miliona
trolejbus1921

#4000 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by trolejbus1921 »

dzipalo wrote:
Zoya wrote:Niko ne zna šta znači Patek :-)
"Na ruci ostavi mi Patek", sta mislis sta bi moglo biti? :D
Cipele :mrgreen:
Post Reply