Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Point.

#3976 Re: Migranti

Post by Point. »

CPT wrote:
Point. wrote: 1. Jesam bolji.
2. Boli me kurac šta o meni misle kreteni.
3. Ne. Al ne treba ni glorifikovati migrante jer su eto muslimani. Radio sam sam migrantima, posebno sa ovima iz Afganistana i Sirije i ima svega, da ti ne govorim dalje.

20 i kusur godina živim vani i jednom sam imao malih problema zato što sam musliman. I to je bilo 1998 godine. Pusti ba tu šuplju islamofobi ovo ono. Većina tih migranata dolazi iz sredima koji su nama strani i čudni. Posebno u odnosu prema ženama. To je da te Bog sačuva.
1. optimisticno i egoisticno
2. sve dok ti zivot ne budi zavisio od drugih
3. izmedju fasista i migranta cu uvijek na strani migranata, kao sto bi svaki Slaveni, musliman, itd. trebao biti jer ce uvijek biti iduci na redu
4. to sto ti nisi imao problema ne znaci da nisu drugi (opet malo egoizma)

p.s.: otac Stevea Jobsa je migrant iz Sirije ali siguran sam da ti nije do koljena ;)
1. Šta da se radi, samopouzdanje mi je ko Trebević
2. Neće kreteni doći na vlast, bar ne oni o kojim pričamo
3. Konstatovati činjenicu da među migrantima ima teškog šljama ne mora značiti da si fašista.
4. U Swe većina Bošnjaka nije imala problema zbog vjere. Fino smo se integrisali i postali dio društva.

Ps. Good for him. Samo ne znam poentu ubacivanja njegovog imena.
halo_ba

#3977 Re: Migranti

Post by halo_ba »

Ovo malo podsjeca na price iz 1933 i nadu "integrisanih" Jevreja da ih nacisti nece dirati, jer njima smetaju samo ortodoksni Jevreji.
славянин

#3978 Re: Migranti

Post by славянин »

halo_ba wrote:Ovo malo podsjeca na price iz 1933 i nadu "integrisanih" Jevreja da ih nacisti nece dirati, jer njima smetaju samo ortodoksni Jevreji.
Mislim da su nacisti od pocetka bili jasni oko jevreja prilicno ...
Super Genijalac

#3979 Re: Migranti

Post by Super Genijalac »

iskreno ja sam sinoć od ratnih komadanata tražio da se dobro naoružam jer ovo sa migrantima nije nikako dobro a niti ide na dobro, tako da svima preporučujem barem da pištolj imaju kod kuće.
halo_ba

#3980 Re: Migranti

Post by halo_ba »

славянин wrote:
halo_ba wrote:Ovo malo podsjeca na price iz 1933 i nadu "integrisanih" Jevreja da ih nacisti nece dirati, jer njima smetaju samo ortodoksni Jevreji.
Mislim da su nacisti od pocetka bili jasni oko jevreja prilicno ...
Misli, ko ti brani...
Sanjarko

#3981 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:
Porazavajuce, ocajnicki pokusaj, sasvim razumljiv. Kada se drzava ne moze nositi sa problemom, kanton nema izbora.
Drzava ne mora ni postojati ... to je prakticno poruka koju sama drzava salje.
Ma na fejsu mi ovo izbaci. Prepade me fejs jer ga slabo koristim, skoro nikako. Razmisljam da ga koristim pravo pa ga stavio u kucicu i ovo mi izbaci. Sve samo neke lose vijesti danima. Ode ovaj svijet upm.
Sanjarko

#3982 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Tara the River wrote:Pakistan, Alzir, Maroko, Tunis, nisu zemlje u ratu.
Jesu.
славянин

#3983 Re: Migranti

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:
Jesu.
Kako da ne ...
Sanjarko

#3984 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Tara the River wrote: Wow covjek opravdava na javnom forumu ljude koji se bave kriminalom. I jos ispod kaze da su muslimani. To iskljucuje jedno drugo, ne mozes biti kriminalac i vjernik u isto vrijeme. Koje bi kazne ti "muslimani" za svoja zlodjela dobili da im se sudi u njihovim zemljama i to po vjerskom zakonu, za koji tvrde da postuju. Ponavljam ti: Oni koji se prodaju, kradu, varaju, siluju, ubijaju itd. nisu moji braca i sestre muslimani, te ja ne moram niti zelim da ih razumijem i da im pomazem, te budem saucesnik u njihovom blacenju islama. I jos postavlja jednu sliku sa mnogo djece iz 2015. da bi nesto dokazao. Ljudi su dovoljno pametni da vide ko trenutno medju njima hoda, a to su 99% muskarci 20-35 godina. Zbog pogresne boje koze? A jadni. Nije animozitet prema njima zbog boje koze, nego je to radi njihovog kriminalnog ponasanja. Znas li ti da u Juznoj Africi trenutno ljude ubijaju i otimaju im zemlju zato sto su bijelci, i niko nista o tome ne govori. A da, rasizam je samo kada je nepravda prema crnoj kozi, koga briga za bijelce. Zar to nije licemjerno? Ti pretpostavljam vodis porijeklo sa Bliskog Istoka, cim ti je toliko stalo da opravdavas kriminal ovih ljudi, pardon, tvojih sunarodnjaka. Kriminal nikada nema opravdanja.
Muslimani su samo po porijeklu ko i ja.
Sanjarko

#3985 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

славянин wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Jesu.
Kako da ne ...
Pobunjenici, vojne hunte, diktatori, radikali, ekstremisti, teroristi, ISIL, Al kaida, Blackwater, Legija, druge agencije i agenti, plemenski sukobi, krvne zavade. Ne znam propustit cu mozda nesto navesti.
славянин

#3986 Re: Migranti

Post by славянин »

Bosna - Lopovi,kriminalci,otimaci,uhljebi,nacionalisti,fasisti,vehavije,cetnici,ustase... nista odo i ja u Englesku. :lol:

Sami sebi napravili sada bi da bjeze i jos cudnije kad pobjegnu onda oce da naprave stanje od kakvog su pobjegli.
halo_ba

#3987 Re: Migranti

Post by halo_ba »

славянин wrote:
Sami sebi napravili sada bi da bjeze i jos cudnije kad pobjegnu onda oce da naprave stanje od kakvog su pobjegli.
oce to, oce...
Super Genijalac

#3988 Re: Migranti

dakle dođeš iz neke multikulti zemlje gdje ti brane sve i svi žele da te roknu u zemlju sloboda zelenila, voda i mira i ta zemlja ti da školu, posao, stan i sve slobode o kojima sanjao nisi a ti sutra dan izađeš na ulice tog grada i zemlje i pođeš sve palit ubijat i rušit uz ratne pokliče, zato lud je i glup svako ko se prema ovakvim migrantima ponaša kao normalan i dobar čovjek jer oni ne znaju za ništa sem biča svog gospodara.
Sanjarko

#3989 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

славянин wrote:Bosna - Lopovi,kriminalci,otimaci,uhljebi,nacionalisti,fasisti,vehavije,cetnici,ustase... nista odo i ja u Englesku. :lol:

Pa i mi smo jadni samo ne toliko ko oni jer nije interes iz EU da im ovdje vece sranje bude a imali su ga.
Edin H.

#3990 Re: Migranti

Post by Edin H. »

Super Genijalac wrote:iskreno ja sam sinoć od ratnih komadanata tražio da se dobro naoružam jer ovo sa migrantima nije nikako dobro a niti ide na dobro, tako da svima preporučujem barem da pištolj imaju kod kuće.
Halo ba, po Ženevskoj konvenciji ompravima izbjeglica ljudi imaju pravo da traže zaštitu treće zemlju ukoliko smatraju da će povratkom biti zlostavljani u matičnoj zemlji.
Super Genijalac

#3991 Re: Migranti

Edin H. wrote:
Super Genijalac wrote:iskreno ja sam sinoć od ratnih komadanata tražio da se dobro naoružam jer ovo sa migrantima nije nikako dobro a niti ide na dobro, tako da svima preporučujem barem da pištolj imaju kod kuće.
Halo ba, po Ženevskoj konvenciji ompravima izbjeglica ljudi imaju pravo da traže zaštitu treće zemlju ukoliko smatraju da će povratkom biti zlostavljani u matičnoj zemlji.
o čemu ti?
Janjicar

#3992 Re: Migranti

Post by Janjicar »

Super Genijalac wrote:
Edin H. wrote:
o čemu ti?
Aj Genijalac produzi dalje, nemas smislenog posta nikako.
biscanka2

#3993 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

[quote="uglavnomja"]nidje veze

u mmostar ih je organizovano poslala vlada
u bihac idu sami
[/quote)

:thumbup:
Sto znaci da zaustavljanje i vracanje migranata koji ilegalno (bez drzavvne kontrole)
ulazi u Unsko Sanski kanton nije nikavo krsenje ili povreda zakona.
Da ovaj gospodin sto izjavljuje, kao oni ce se zakona pridrzavati,da poznaje zakon
nebi ovo izjavio .
Ti zakoni su puni rupa. Vladajuci u kantonu trebali bi malo zagrijati stolicu i detaljnije
te zakone prouciti (ovo bi i vladi Federacije toplo porucila).
Takodjer treba iste vracati na podrucja gdje su granicni prelaz napravili.
Ti isti imaju mogucnost da ih vrate u pogranicke zemlje iz koje su kod
njih usli.
Pa to rade i hrvati pa i slovenci (clanice EU) sto bi Vi vece "pape" od njih bili. :cry:
biscanka2

#3994 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

Edin H. wrote:
Zakoni po Zenevskoj konvenciji su stari, ustvari nisu vremenu prilagodjavani.To isto je sa
zakonima EU zato je sad u EU kaos.
Haman pa bi se moglo reci, (ako ovako nastavi) prije su se zemlje ratovima osvajale
a danas izbjeglickim talasima. :mrgreen:
Svoju nemoc EU to dokazuje, stim sto nije u stanju svoje granice od zloupotrebe zastiti. :sad:
Last edited by biscanka2 on 06/08/2018 12:56, edited 1 time in total.
biscanka2

#3995 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

[quote="biscanka2"]
Last edited by biscanka2 on 06/08/2018 12:52, edited 1 time in total.
biscanka2

#3996 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

[quote="biscanka2"]
TAFKAP

#3997 Re: Migranti

Post by TAFKAP »

Budite dobri prema migrantima iz Sirije i okline.
To su nam turisti iz Njemačke za par godina.

:lol: :mrgreen: :bih:
Tara the River

#3998 Re: Migranti

Post by Tara the River »

Vizionar 1985 wrote:
Tara the River wrote: Wow covjek opravdava na javnom forumu ljude koji se bave kriminalom. I jos ispod kaze da su muslimani. To iskljucuje jedno drugo, ne mozes biti kriminalac i vjernik u isto vrijeme. Koje bi kazne ti "muslimani" za svoja zlodjela dobili da im se sudi u njihovim zemljama i to po vjerskom zakonu, za koji tvrde da postuju. Ponavljam ti: Oni koji se prodaju, kradu, varaju, siluju, ubijaju itd. nisu moji braca i sestre muslimani, te ja ne moram niti zelim da ih razumijem i da im pomazem, te budem saucesnik u njihovom blacenju islama. I jos postavlja jednu sliku sa mnogo djece iz 2015. da bi nesto dokazao. Ljudi su dovoljno pametni da vide ko trenutno medju njima hoda, a to su 99% muskarci 20-35 godina. Zbog pogresne boje koze? A jadni. Nije animozitet prema njima zbog boje koze, nego je to radi njihovog kriminalnog ponasanja. Znas li ti da u Juznoj Africi trenutno ljude ubijaju i otimaju im zemlju zato sto su bijelci, i niko nista o tome ne govori. A da, rasizam je samo kada je nepravda prema crnoj kozi, koga briga za bijelce. Zar to nije licemjerno? Ti pretpostavljam vodis porijeklo sa Bliskog Istoka, cim ti je toliko stalo da opravdavas kriminal ovih ljudi, pardon, tvojih sunarodnjaka. Kriminal nikada nema opravdanja.
Muslimani su samo po porijeklu ko i ja.
Nije problem to. Problem nastaje kada ovi ljudi uvide da mogu izvuci sebi korist na zapadu glumeci ugrozenost. Tek tada se oni sjete svoje religije, te je koriste kao kartu kako bi opravdali svoje nedolicno ponasanje ili kako bi dobili beneficije (cesto finansijske). A sa druge strane ne poznaju osnove te svoje religije (tj sta se po njoj zabranjuje). Ako ih neko ruzno pogleda- kme kme ja musliman mrze me. Nemaju niti trunku postovanja prema zapadnim zemljama koje ih prime (ne svi naravno).
Banalan primjer je primjer fubalera- Ozil. Prosao sve njemacke skole fudbala, sam izabrao da igra za Njemacku i na tome izgradio karijeru. Erdogan pred predsjednicke izbore u Turskoj otvoreno izjavljuje parafraziram- Njemacka je nacisticka zemlja, Nijemci su nacisti. Pred svjetsko prvenstvo doticni fudbaler se slika sa erdoganom, na dresu napise-mom dragom predsjedniku i sa time se ide u javnost. Totalno nepostovanje. Sada kada je postao omrazen kod navijaca njemacke reprezentacije, on govori- mrze me sto sam musliman. A nisu ga znaci mrzili sto je musliman kada su mu dali priliku da trenira, da uci i usavrsava se, kada su ga pozvali u reprezentaciju, iako nije Nijemac.
Atego

#3999 Re: Migranti

Post by Atego »

U mjestu Delijas kod Trnova u blizini azilantskog centra, 4 azilanta provalili u džamiju. Na poziv mjestana policija došla nakon 2 dana...
славянин

#4000 Re: Migranti

Post by славянин »

Atego wrote:
U mjestu Delijas kod Trnova u blizini azilantskog centra, 4 azilanta provalili u džamiju. Na poziv mjestana policija došla nakon 2 dana...
Pitanje zasto dzamije ne prime te imigrante... ima ih pofino moglo bi se dosta te jadne brace iz islamskih zemalja smjestiti.Znam da se malo malo kuka to Palestina,Libija,Sirija itd.. pa bio bi red da Islamska zajednica otvori vjerske objekte da prime te da makar mogu prespavati i organizuje kakvu pomoc im. :bih:
Locked