Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
SSemir

#3976 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

mousstapha wrote:Kad cujem da neko ovako lupa o ukidanju kantona tacno umrem malo. Nema potrebe da se u ovoj fazi bavi ovakvim pitanjima, pogotovo na ovako populisticki nacin.
A da je rekao da kantoni ostaju, ti bi ovdje pisao kako je profesor glupan jer dvi znaju da kantone treba ukidati.
mousstapha

#3977 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mousstapha »

Ti sad raspravljas sa mojim hipotetskim odgovorom. :run:
SSemir

#3978 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

mousstapha wrote:Ti sad raspravljas sa mojim hipotetskim odgovorom. :run:
Hajd nauco razliku izmedju "ja BIH ukinuo" i "ja CU ukinuti" i sacekaj nove upute iz stranackog staba, valja vam nastaviti omalozavati nasu stranku i hadzikadica, postaju prijetnja
mousstapha

#3979 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mousstapha »

Jel de da je lako etiketirati ljude koje ne poznajes i na osnovu samo dvije razmijenjene recenice. Kao ako napises bilo sta sto mozda nije u skladu iskljucivo sa pohvalama prema Hadzikadicu onda si sigurno iz nekog suprotnog tabora.

Ako te bas zanima Nasa stranka i Hadzikadic su vjerovatno jedine politicke opcije koje bih u ovom trenutku mogao zaokruziti na izborima. Isto tako mozes primjetiti da vise ne zivim u BiH niti zavisim egzistencijalno od bilo koje politicke partije. Ne izlazim na izbore, jer ne nalazim kandidate za koje bih mogao reci kako su pravi izbor i mogao bih braniti njihove odluke u naredne 4 godine. Medjutim, to svakako ne znaci da me politika u BiH ne interesuje. Naprotiv, veseli me pojava svakog novog i svjezeg politickog pokreta.
U tom smislu Hadzikadic moze imati samo moju podrsku i raduje me odluka da je odlucio osnovati politicku stranku i tako djelovati. Isto tako ne volim samo stajati u redu i aplaudirati. Ideje i pokrete u kojima vidim pocetni potencijal volim kritikovati vise od onih u koje ne polazem nikakvu nadu. Zato moj komentar i jeste bio da je pitanje ukidanja kantona obicna zamka i kost oko koje se glodju politicari najtanjeg profila. Postoji opravadni strah da se Hadzikadic zavrti u tom krugu i time zavrsi kao mnogi do sada prije njega.
Kikibombona

#3980 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

SSemir wrote:
mousstapha wrote:Ti sad raspravljas sa mojim hipotetskim odgovorom. :run:
Hajd nauco razliku izmedju "ja BIH ukinuo" i "ja CU ukinuti" i sacekaj nove upute iz stranackog staba, valja vam nastaviti omalozavati nasu stranku i hadzikadica, postaju prijetnja
Ma nije Mustafa iz te price stranackih poltrona i uhljeba. Kritika je dobronamjerna.

Hadzikadic je odgovorio na direktno blic pitanje.

A evo njegov zadnji odgovor u istom intervjuu za ** No links **. Njegova zelja je ukidanje kantona, a realnost je da nece ici lako.
Po Vašem mišljenju, je li moguće promijeniti stavke očigledno etnički diskriminarajućeg Ustava BiH? Da li je 'eksperiment država' kakvom ju se često naziva nakon okvira koje je postavio Dejtonski mirovni sporazum, osuđena da to bude zauvijek ili je moguće temeljna restrukturacija ograničavajućih faktora na dobrobit svih konstitutivnih naroda, a prije svega 'građana' u BiH?

Naš ustav se mora promijeniti, kad tad. Nijedna napredna demokratija ne bi željela ovaj ustav za sebe. Ali, to neće ići tako lako. Ja mislim da do promjene ustava treba doći polako, član po član, uz dogovor svih strana. Tu je ekonomija jako važna. Potrebno je pokazati da će predložene promjene dovesti sve nas u bolju finansijsku situaciju pa će te promjene biti lakše usvojiti. Sa boljom ekonomijom će biti lakše dalje mijenjati taj ustav. Vremenom, uz dogovor, mi ćemo doći do novog ustava.
512MB

#3981 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by 512MB »

Uglavnom jako pozitivno sto mi se profa odlucio na daljnu borbu, karizme mu ne fali a i kolko sam nacuo bice i fine love sa strane :thumbup:
seln

#3982 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Smrcak15 wrote:
zar covjek nema pravo da kaze.."kantoni su nepotrebni moze to i Ovako..." poslije je do politicke volje da se to preuredi,
I Dodik je rekao da ce plata u BiH biti 1000 eura.
Sad je samo do politicke volje....
Smrcak15

#3983 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

seln wrote:
Smrcak15 wrote:
zar covjek nema pravo da kaze.."kantoni su nepotrebni moze to i Ovako..." poslije je do politicke volje da se to preuredi,
razlika je sto je profa objasnio kako da se poveca plata, sta treba da se uradi, dok dodik nije objasnio kako da se poveca.
seln

#3984 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Smrcak15 wrote:
seln wrote:
Smrcak15 wrote:
razlika je sto je profa objasnio kako da se poveca plata, sta treba da se uradi, dok dodik nije objasnio kako da se poveca.
Cekaj, je li profa rekao da ce ukinuti kantone ili da ce plata biti 1000 eura?
Nadzorna_ploca

#3985 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nadzorna_ploca »

Ma dzabe ce biti sve ako se pocnu ovi preletaci uclanjivati u pokret i zahtjevati da oni budu na listama. Ja od profe ocekujem da budu potpuno nove face na listama i u stranci. Ako ne bude tako isti nam je kurac.
Smrcak15

#3986 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

seln wrote: Cekaj, je li profa rekao da ce ukinuti kantone ili da ce plata biti 1000 eura?
niti je rekao da ce ukinuti kantone niti da ce plata biti 1000eura, nego kaze da bi ukinuo sto se njega tice jer moze i bez kantona.
a objasnio je kako bi se plata povecala u BiH gdje bi svima bilo dobro, na koji nacin da se to uradi.

kada vecina bosanaca shvati da je jedini izlaz za BiH u politici Hadzikadica tek tad smo sazreli koliko toliko kao drustvo za neki napredak...a do tad cemo tapkati u jednom mjestu ili cak i nazadovati.
Smrcak15

#3987 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Nadzorna_ploca wrote:Ma dzabe ce biti sve ako se pocnu ovi preletaci uclanjivati u pokret i zahtjevati da oni budu na listama. Ja od profe ocekujem da budu potpuno nove face na listama i u stranci. Ako ne bude tako isti nam je kurac.

ne mora da znaci, moze profa da uzme ljudi iz svih stranaka koji on procijeni da su kvalitet sto se mene tice, i postavi ih na mjesta gdje procijeni da imaju sposobnost...jer nemozes nekoga odbacivati iz neke stranke a mozda je tip ogroman kapacitet pa zbog pasivnosti stranke nemoze da procvjeta, mozda zagovara ideje a stranka se oglusuje o njegove vizije..mozda je bas Hadzikadiceva platforma plodno tlo za takve....i sto se mene tice podrzajem to da predju u njegovu stranku i daju svoj puni potencijal za BiH.
Nadzorna_ploca

#3988 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nadzorna_ploca »

Tipa Sepic i Konakovic. Veliki potencijali.
AmiĐa_Idriz

#3989 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Neće takvi ni tražiti da uđu.
Heller

#3990 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Heller »

Ja bi kantonima regulisao nadležnosti al ne bih ukidao.
seln

#3991 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Smrcak15 wrote:
kada vecina bosanaca shvati da je jedini izlaz za BiH u politici Hadzikadica tek tad smo sazreli koliko toliko kao drustvo za neki napredak...a do tad cemo tapkati u jednom mjestu ili cak i nazadovati.
Ako je jedini izlaz za jednu drzavu u politici jedne osobe (Druze Tito, da ti je ustati...), onda ta drzava ne zasluzuje da opstane.
Sta ce biti ako (ne daj boze) profa umre ili mu se srusi avion?
Sta cemo bez njega?
Da legnemo i umremo?
Smrcak15

#3992 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

seln wrote:
Smrcak15 wrote:
Ako je jedini izlaz za jednu drzavu u politici jedne osobe (Druze Tito, da ti je ustati...), onda ta drzava ne zasluzuje da opstane.
Sta cemo bez njega?
Da legnemo i umremo?

Ja kazem politici...pa ako bi on umro a nastavili njegovi iz stranke takvu politiku ne bi se onda osjetio njegov odlazak.
Heller

#3993 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Heller »

Smrcak15 wrote:
seln wrote:
Smrcak15 wrote:
Sta cemo bez njega?
Da legnemo i umremo?

Ja kazem politici...pa ako bi on umro a nastavili njegovi iz stranke takvu politiku ne bi se onda osjetio njegov odlazak.
Ko SK onomad.
Nivelacija

#3994 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

@srmrcak negativno utjeces na popularnost hadzikadica, popusti malo.
seln

#3995 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Heller wrote:
Smrcak15 wrote:
seln wrote:
Sta cemo bez njega?
Da legnemo i umremo?

Ko SK onomad.
I poslije Mirse - Mirso.
Smrcak15

#3996 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Novo vecerasnje LIVE obracanje Hadzikadica preko FB, pitanja i odgovori
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 516382493/

vec do sad pregledalo 19000 :shock: iako je zavrsilo prije 3 sahata
Boemica

#3997 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Boemica »

Ja sam 739-ta iskrica, koja ste vi? :sretan:
Smrcak15

#3998 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Boemica wrote:Ja sam 739-ta iskrica, koja ste vi? :sretan:
200 i nesto :D
belfy

#3999 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:
belfy wrote:
Smrcak15 wrote:Mogu razumjeti da je dosta naroda glasalo za KOmsica kako bi budaletinu Covica skinuli....ali ne mogu razumjeti narod ako ne budu se odazvali ovom covjeku i ne potpomognu ga uclanivanjem u stranku...stranka nije bitna, nije bitan ni hadzikadic, bitna je ideja koju on promovira...to se mora podrzati ako mislimo sebi dobro, svojoj djeci, svome narodu, ovoj drzavi...jer inace samo je pitanje vremena kada ce kolaps ekonomski biti.

Image

https://www.facebook.com/mirsadhadzikadic/
posto je jasno da se opredijeljen kao Bosnjak mogao na ovim izborima kandidovati samo preko Federacije i da je tu napravio jako veliki rezultat, da li ce se kao Banjalucanin sada registrovati kao lokalna stranka u Banja Luci da i tamo osvoji istomisljenike, pa da svi krenemo u bolju buducnost?

odakle pocinju iskre na iducim (opstinskim) izborima? iz Banja Luke, Sarajeva ili vise mjesta?

Smrcak15 wrote:sobrizom da je potreseno samo 150 000 km na predizbornu kampanju, nije imao svoje velike plakate i bilboarde osim onoga sto su pristalice sami ispisivali i lijepili.

Bio covjek pod medijskom blokadom od strane medija i nekih TV stanca , i to jos diskriminiran.

Ja u BiH kad sam bio ljetos pa onako sa svojom rodbinom i poznanicima pricam, pitam ih znate li ko je hadzikadic, niko ne zna :-)

znaci covjek je iz anonimnosti uspio da prikupi vjerovatno vise od 60 000 glasova kad se prebroji dijaspora, vjerujem sigurno oko 70 000 glasova totalno.

stranica mu rapidno raste, 3 do 4 puta vise raste nego pratioc Becirovic na FB, Preko 1000 ljudi pratilo njegovo zadnji live obracanje pitanja i odgovori...

kad se to sve uzme onda ce da pomete na sledecim izborima sve konkurente. Jer njegva dovoljnno jedno poslusati da vidis da je daleko ispred svih ostalih.
sada ga cak i online mozes podrzati donacijom. ljudima kojima je stalo do njihove stranke ih podrzavaju sa preko 5k KM, eno imas zvanicnu vijest na portalu. da li ti njega podrzavas vise nego oni u SDA svoju stranku?
sada ga cak i online mozes podrzati donacijom.
vec sam sebe uclanio sinoc :D nakon 30 minuta od objave bio sam negdje oko 300
da li ti njega podrzavas vise nego oni u SDA svoju stranku?
samo cu ti dati ovaj podatak

nikad prije nisam se angazovao da glasam za nekoga, a prvi put ove izbore ne samo da sam glasao nego sam lobiranjem povukao sigurno oko 30 glasova za hadzikadica.

Ja sam siguran 10000% da pristalice Hadzikadica daleko vise podrzavaju srcanije Hadzikadica nego sto SDA sljedbenici podrzavaju dzaferovica, SDA se podrzava radi interesa nekog a ne iz srca iz ljubavi za dobrobit Bosanske drzave.
i samo ces preskociti prvo pitanje tek tako? evo jos jednom, posto mozda citas na preskoke:
posto je jasno da se opredijeljen kao Bosnjak mogao na ovim izborima kandidovati samo preko Federacije i da je tu napravio jako veliki rezultat, da li ce se kao Banjalucanin sada registrovati kao lokalna stranka u Banja Luci da i tamo osvoji istomisljenike, pa da svi krenemo u bolju buducnost?

odakle pocinju iskre na iducim (opstinskim) izborima? iz Banja Luke, Sarajeva ili vise mjesta?
Smrcak15

#4000 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

belfy wrote: i samo ces preskociti prvo pitanje tek tako? evo jos jednom, posto mozda citas na preskoke:

mogao si ga nocas pitati live na FB....ako te sta interesuje postav mu direktno pitanje kad ima se mogucnost...a ne mogu ja u njegovo ime da govorim sta ce i kako ce ako se vec nije izjasnio.
Locked