Ispade da nisam bio u pravu sa sadržajem kUverte. Nije ni 1. ni pod 2. ni pod 3., već pod 4. Sud formalno obavještava predsjedništvo Bosne i Hercegovine da je zahtjev za revizijom presude zaprimljen i da će u vremenu koje dolazi odlučivati po tom zahtjevu. Hvala i prijatno.
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
archi_a
#3976 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- animus
#3977 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa to je svako normalan davno zakljucio. Samo je nkima odgovoaralo da se kao nesto desi na brzinu.archi_a wrote:Ispade da nisam bio u pravu sa sadržajem kUverte. Nije ni 1. ni pod 2. ni pod 3., već pod 4. Sud formalno obavještava predsjedništvo Bosne i Hercegovine da je zahtjev za revizijom presude zaprimljen i da će u vremenu koje dolazi odlučivati po tom zahtjevu. Hvala i prijatno.
P.S.
Sta kaze Dragan ovo je samar drzavi BiH. Ja bi sada umro od stida ali on to ne poznaje.
Last edited by animus on 27/02/2017 15:16, edited 1 time in total.
-
_dreamer_
#3978 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
nemoj me molim te uciti o procesnom pravu, s obzirom da imam iza sebe xy sudskih procesa...It_is_a_Leclerc wrote:Netačno._dreamer_ wrote:Nije BAKIR podnio zahtjev, nego Softic kao agent i zastupnik u ime drzave koju zastupa.It_is_a_Leclerc wrote:Ako je istina da se u pismu Suda traži da se članovi Predsjedništva izjasne o zahtjevu to znači da se Sud slaže sa Ivanićem i Crnadkom, vezano za legalitet zahtjeva kojeg ne može podnijeti jedan član predsjedništva (temeljem ustavne odredbe o mehanizmima odlučivanja u Predsjedništvu), a pogotovo ne neki tamo Sakib Softić i načelna Fadila Memišević.
Šlampavost Bakira i klike, u tom slučaju, bi nas osramotila na međunarodnom nivou kao nikog dosad.
Softić djeluje po nalogu onog ko ga imenovao, a nikako samostalno i na svoju ruku. On je agent pred sudom, veza, kontakt osoba, a nikako strana u postupku pred MSP-om.
Uostalom, i sam Softić u izjavi kaže da će "o zahtjevu za reviziju odlučiti gospodin Izetbegović nakon širih konsultacija".
Prema tome - netačno.
Naravno da on nije stranka, on je pravni zastupnik stranke u postupku. Kada ja kao advokat imam rok za zalbu koji istice, a ne mogu iz nekog razloga da dobijem informaciju svog klijenta da li da podnesem istu ili ne, moram in dubio raditi ono sto je najbolje za mog klijenta, dakle moram predstaviti sebi hipoteticku odluku svog klijenta i raditi prema njoj. Dakle, da ponovim sad, ako u aktu opunomocivanja Sakiba Softica postoji argumenata da se tvrdi da je on ovlasten i za podnosenje revizije, itekako se moze zastupati pravni stav da je Sakib u konkretnom slucaju podnosenja revizije djelovao kao agent/pravni zastupnik drzave BiH i da je radio u njenom najboljem interesu, a da ista radi vec dobro poznate situacije nije u stanju da se izjasni o tome da li da se podnosi zahtjev ili ne.
Postoje dva pravna pitanja, prvo: da li BiH uopste zeli reviziju, i drugo: da li je Sakib Softic (jos uvijek) agent BiH. Ako se BiH ne moze izjasniti, onda sud iz gore navedenih razloga moze zauzeti stav da je on aktuelni agent/pravni zastupnik.
No sasvim je logicno, s obzirom na upucena pisma od srpske strane, da sud trazi ocitovanje jer ljudima stvari nisu jasne, a najjasnije bi im bilo kada bi se predsjednistvo izjasnilo. A buduci da to vjerovatno nece biti moguce, onda ce oni sami morati o tome zauzeti stav, sto ne znaci automatski da nece prihvatiti reviziju radi toga sto je podnesena od toboznje neovlastenog zastupnika... Mi ovdje zapravo mozemo samo da palamudimo o tome jer ne znamo ni kako izgleda njegov akt opunomocivanja, niti znamo sta stoji u aplikaciji...
- It_is_a_Leclerc
#3979 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije problem legalitet Softića, već legalitet odluke kojom mu se nalaže da preda zahtjev u ime BiH.
Ja pretpostavljam da ovdje većina baš ništa ne zna o ovoj temi i tu je da navija za "naše", ali morate znati da su strane u postpuku pred MSP države, a ne pojedini građani uključujući Sakiba.
Zato bi, sa aspekta Bošnjaka, bilo problematično ako sud odluči ovim pismima provjeriti da li je stvarno strana koja je podnijela zahtjev za revizijom u postupku - BiH kao država ili samo jedan od tri člana Predsjedništva.
Ako se ispostavi da revizija nema konsenzus (a nema ga) ili ako se ispostavi da nema 2/3 podrške u Predsjedništvu BiH (zašto bi trebala podrška Čovića), onda će biti jasno da je Sakib Softić djelovao vaninstitucionalno i protiv Ustava predajući zahtjev grupe građana.
Ja pretpostavljam da ovdje većina baš ništa ne zna o ovoj temi i tu je da navija za "naše", ali morate znati da su strane u postpuku pred MSP države, a ne pojedini građani uključujući Sakiba.
Zato bi, sa aspekta Bošnjaka, bilo problematično ako sud odluči ovim pismima provjeriti da li je stvarno strana koja je podnijela zahtjev za revizijom u postupku - BiH kao država ili samo jedan od tri člana Predsjedništva.
Ako se ispostavi da revizija nema konsenzus (a nema ga) ili ako se ispostavi da nema 2/3 podrške u Predsjedništvu BiH (zašto bi trebala podrška Čovića), onda će biti jasno da je Sakib Softić djelovao vaninstitucionalno i protiv Ustava predajući zahtjev grupe građana.
-
archi_a
#3980 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Što to ti meni reče da nisam normalan?animus wrote:Pa to je svako normalan davno zakljucio. Samo je nkima odgovoaralo da se kao nesto desi na brzinu.archi_a wrote:Ispade da nisam bio u pravu sa sadržajem kUverte. Nije ni 1. ni pod 2. ni pod 3., već pod 4. Sud formalno obavještava predsjedništvo Bosne i Hercegovine da je zahtjev za revizijom presude zaprimljen i da će u vremenu koje dolazi odlučivati po tom zahtjevu. Hvala i prijatno.
P.S.
Sta kaze Dragan ovo je samar drzavi BiH. Ja bi sada umro od stida ali on to ne poznaje.
Na stranu stranu, niko nije mogao zaključiti, mogao je samo pretpostaviti ili nadati se.
A kad malo bolje prostudiramo par stranica nazad, da se zaključiti da onda nema baš puno "normalnih".
- tandmand
#3981 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Glede Bakirovog vaninstitucionalnog djelovanja. Upravo ovakve velike krize nam pokazuju da se Predsjedništvo sa ostalim BiH institucijama, mogu preko noći pretvoriti u obične prazne zgrade ili što se češće kaže - mrtvo slovo na papiru. U konkretno ovome slučaju, sada se prigovara Bakiru da je u Vijećnici sazvao minder sastanak i na određeni način odgovornost prebacio na određenu grupu ljudi. Da li da ih zovemo - Komitet. S obzirom na trend, mišljenja sam da će ovakvih situacija biti sve više, te da tako važne odluke ne bi smio donosio neki Komitet. Potrebno je formirati Probosanski Sabor kao "savjetodavno" tijelo, koje okuplja probosanske stranke al da to ne bude neki kulturološki bošnjački sabor tipa Cerić. Naime, primjetio sam da je HNS svoju funkcionalnost uzdigao do tog nivoa, da u roku -dan, može preuzeti upravljanje u slučaju raspada sistema. Kod probosanske strane se to svodi na "hajde dođi jarane da vidimo šta ćemo u vezi ove krize, povedi i onoga Reufa, znaš da nisam dobro sa njim .."
-
DonieBrasco
#3982 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nega ga hrvati opet izaberu pa kazu tesko nam je, ugrozeni - majorizirani. Samo je 200.000 hrvata protjerano sa danasnje teritorije entiteta RS.animus wrote:Pa to je svako normalan davno zakljucio. Samo je nkima odgovoaralo da se kao nesto desi na brzinu.archi_a wrote:Ispade da nisam bio u pravu sa sadržajem kUverte. Nije ni 1. ni pod 2. ni pod 3., već pod 4. Sud formalno obavještava predsjedništvo Bosne i Hercegovine da je zahtjev za revizijom presude zaprimljen i da će u vremenu koje dolazi odlučivati po tom zahtjevu. Hvala i prijatno.
P.S.
Ali on je na strani nepriajtelja, isti onaj koj im je po Vukovaru, Ovacari, Krajini sijao smrt.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#3983 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da nije sazvao probosanski forum bilo bi "ne sam Bakire!¨! 
- Ajatolah_
#3984 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Izvor za ovo gore?animus wrote:Pa to je svako normalan davno zakljucio. Samo je nkima odgovoaralo da se kao nesto desi na brzinu.archi_a wrote:Ispade da nisam bio u pravu sa sadržajem kUverte. Nije ni 1. ni pod 2. ni pod 3., već pod 4. Sud formalno obavještava predsjedništvo Bosne i Hercegovine da je zahtjev za revizijom presude zaprimljen i da će u vremenu koje dolazi odlučivati po tom zahtjevu. Hvala i prijatno.
- animus
#3985 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Izvini ako sam te uvrijedio, nije bila namjera.archi_a wrote:
Što to ti meni reče da nisam normalan?![]()
Na stranu stranu, niko nije mogao zaključiti, mogao je samo pretpostaviti ili nadati se.
A kad malo bolje prostudiramo par stranica nazad, da se zaključiti da onda nema baš puno "normalnih".
Odluka o legitimnosti zahtjeva ce se donositi u naredne dvije godine. Tek nakon toga ako sve bude ok ide razmatranje presude. Niti jedan sud nikada ne donosi ovako brzo odluke ili pokrece radnje. Ovo je neki sluzbenik tamo napisao obavijest i to je to. Ne mogu vjerovati da ljudi kao Ivanic ili Covic to ne znaju.
Mislim stvarno, pa hajte molim vas.
- arzuhal
#3986 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Postoji tu jedan problem čiju će zamršenost riješiti Sekretarijat Međunarodnog suda pravde u Hagu, a riječ je upravo o tome o čemu ti i svi srpski političari pričaju.It_is_a_Leclerc wrote:Nije problem legalitet Softića, već legalitet odluke kojom mu se nalaže da preda zahtjev u ime BiH.
Naime, tužba BiH protiv SR Jugoslavije je podnesena kada je BiH još bila Republika BiH, članica UN-a, i kada nije postojao DMS i kada nisu postojali entiteti (odnosno nisu imali međunarodno priznanje koje su dobili tek u novembru 1995. godine, dotad su bili samoproglašeni), ovakav ustav i ovakvo uređenje. Dakle taj proces je pokrenut prije Dejtonskih okvira, on je izvan njih i baš zato je OHR prije 7 dana rekao da oni nemaju ništa s tim (s revizijom) jer je to stvar izvan dejtonskih kategorija. A to je ono na čemu stalno insistiraju politčki predstavnici Srba u BiH i zbog čega leleču da je ovo kršenje Dejtona i izvaninstitucionalno djelovanje.
Dejtonskim mirovnim sporazumom izmjenila se unutrašnja struktura BiH, sporazumom je prihvaćen oktroisani ustav, a ustav RBiH je suspendovan.
Poslije toga je Haški tribunal donio presude u slučajevima Krstiću i Blagojeviću i presudio da su učestvovali u genocidu kao pripadnici VRS-a.
Tokom tog vremena srpski zvaničnici u BiH su pokušali zaustaviti proces ali MSP je njihove zahtjeve odbio.
Dakle, mi se sad nalazimo u neobičnoj situaciji koja nije apsolutno jasna i koju će riješiti MSP u Hagu a ne mi.
Po meni, ljudski i moralno, nestvarno djeluje mogućnost da MSP omogući strani koja je počinila genocid (tada tzv. i samoproglašenoj RS, a poslije Dejtona zvaničnoj i prihvaćenoj RS), potvrđen i presudama Haškog tribunala i presudom MSP-a u Hagu, da bude ta koja će onemogućiti strani nad kojom se počinio genocid pokretanje revizije presude. Odnosno da mišljenje srpskih zvaničnika u institucijama BiH ili RS-a budu odlučujući koji će onemogućiti pokretanje revizije.
Dakle pitanje validnosti, legaliteta, legitimiteta, itd. pokretanja revizije presude nije uopće APSOLUTNO jasno nikome i niko to ne smije tvrditi i zato ćemo sačekati šta kaže MSP.
- arzuhal
#3987 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Evo, cijela srpska Narodna skupština srpske Republike Srpske, haman jednoglasno, traže od Bakira da odstupi, da da ostavku, jer je politički neiskren čovjek...Ajme..
- animus
#3988 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
tandmand wrote:Glede Bakirovog vaninstitucionalnog djelovanja. Upravo ovakve velike krize nam pokazuju da se Predsjedništvo sa ostalim BiH institucijama, mogu preko noći pretvoriti u obične prazne zgrade ili što se češće kaže - mrtvo slovo na papiru. U konkretno ovome slučaju, sada se prigovara Bakiru da je u Vijećnici sazvao minder sastanak i na određeni način odgovornost prebacio na određenu grupu ljudi. Da li da ih zovemo - Komitet. S obzirom na trend, mišljenja sam da će ovakvih situacija biti sve više, te da tako važne odluke ne bi smio donosio neki Komitet. Potrebno je formirati Probosanski Sabor kao "savjetodavno" tijelo, koje okuplja probosanske stranke al da to ne bude neki kulturološki bošnjački sabor tipa Cerić. Naime, primjetio sam da je HNS svoju funkcionalnost uzdigao do tog nivoa, da u roku -dan, može preuzeti upravljanje u slučaju raspada sistema. Kod probosanske strane se to svodi na "hajde dođi jarane da vidimo šta ćemo u vezi ove krize, povedi i onoga Reufa, znaš da nisam dobro sa njim .."
Nakon HNS-a i Skupštine srpskog naroda ispade da samo Bosnjaci nemaju neku svebosnjacku instituciju. Nikada mi nismo iskreno ni bili nesto jedinstveni. Problem bi bio sto bi van toga ostale sve ostale patriote koji nisu Bosnjaci a ima ih hvala Bogu veliki broj.
- animus
#3989 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Oni ga izabrali i logicno bi trebao da tako postupi. Parodija od skupštine.arzuhal wrote:Evo, cijela srpska Narodna skupština srpske Republike Srpske, haman jednoglasno, traže od Bakira da odstupi, da da ostavku, jer je politički neiskren čovjek...Ajme..
- strong69
#3990 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zbog ovih u RS-u, njihove retorike i politike Bakir ce mi jos postati draganimus wrote:Oni ga izabrali i logicno bi trebao da tako postupi. Parodija od skupštine.arzuhal wrote:Evo, cijela srpska Narodna skupština srpske Republike Srpske, haman jednoglasno, traže od Bakira da odstupi, da da ostavku, jer je politički neiskren čovjek...Ajme..
-
dudlov
#3991 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ko ima živaca,evo ispod link direktnog prijenosa skupštine
http://plus.rtrs.tv/index.php?c=4
http://plus.rtrs.tv/index.php?c=4
-
archi_a
#3992 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nemoj se ljutiti, odgovorit ću samo sa, čut će se ubrzo. Ako Bakir Izetbegović čeka sa iznošenjem ove vijesti, sačekat ću i ja sa izvorom.Ajatolah_ wrote:Izvor za ovo gore?archi_a wrote:Ispade da nisam bio u pravu sa sadržajem kUverte. Nije ni 1. ni pod 2. ni pod 3., već pod 4. Sud formalno obavještava predsjedništvo Bosne i Hercegovine da je zahtjev za revizijom presude zaprimljen i da će u vremenu koje dolazi odlučivati po tom zahtjevu. Hvala i prijatno.
Stvarno ne izmišljam.
-
archi_a
#3993 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Znaju oni sve, al im treba zbog stvaranja nestabilnosti i presinga.animus wrote:Izvini ako sam te uvrijedio, nije bila namjera.archi_a wrote:
Što to ti meni reče da nisam normalan?![]()
A kad malo bolje prostudiramo par stranica nazad, da se zaključiti da onda nema baš puno "normalnih".![]()
Odluka o legitimnosti zahtjeva ce se donositi u naredne dvije godine. Tek nakon toga ako sve bude ok ide razmatranje presude. Niti jedan sud nikada ne donosi ovako brzo odluke ili pokrece radnje. Ovo je neki sluzbenik tamo napisao obavijest i to je to. Ne mogu vjerovati da ljudi kao Ivanic ili Covic to ne znaju.
Mislim stvarno, pa hajte molim vas.
Dakle, obavještava se Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da je zahtjev za reviziju presude o genocidu zaprimljen i da će sud u vremenu koje dolazi odlučiti o zahtjevu.
Last edited by archi_a on 27/02/2017 15:49, edited 1 time in total.
- Ricken
#3994 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Taj HNS je u Ministarstv pravde registrovan kao udruženja građana. U skladu sa zakonom o udruženjima i fondacijama, njima se striktno zabranjuje političko djelovanje. Također, u statutu HNSa nema nigdje političkih ciljeva. Međutim, u praksi šta u praksi radi HNS je potpuno druga priča, čista politička organizacija koja radi i djeluje suprotno zakonima ove zemlje. Ako je cilj dodatno urušavanje države i ismijavaje vlastitih zakona, onda je tvoj prijedlog genijalan.tandmand wrote:Glede Bakirovog vaninstitucionalnog djelovanja. Upravo ovakve velike krize nam pokazuju da se Predsjedništvo sa ostalim BiH institucijama, mogu preko noći pretvoriti u obične prazne zgrade ili što se češće kaže - mrtvo slovo na papiru. U konkretno ovome slučaju, sada se prigovara Bakiru da je u Vijećnici sazvao minder sastanak i na određeni način odgovornost prebacio na određenu grupu ljudi. Da li da ih zovemo - Komitet. S obzirom na trend, mišljenja sam da će ovakvih situacija biti sve više, te da tako važne odluke ne bi smio donosio neki Komitet. Potrebno je formirati Probosanski Sabor kao "savjetodavno" tijelo, koje okuplja probosanske stranke al da to ne bude neki kulturološki bošnjački sabor tipa Cerić. Naime, primjetio sam da je HNS svoju funkcionalnost uzdigao do tog nivoa, da u roku -dan, može preuzeti upravljanje u slučaju raspada sistema. Kod probosanske strane se to svodi na "hajde dođi jarane da vidimo šta ćemo u vezi ove krize, povedi i onoga Reufa, znaš da nisam dobro sa njim .."
Međutim, pitam se šta rade inspekcije, šta radi Ministarstvo pravde i kako se toleriše ovakvo grubo kršenje zakona?
-
Obi Wan Bosnian
#3995 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ako ćemo tako onda mi reci da li je formalno entitet RS nastao 9 januara 92-ge ili u Daytonu 95-te? Kako se može slaviti dan RS-a 9 januara kao formalni/službeni praznik entiteta ako taj entitet nije formalno nastao 9 januara? Kako može da tada ne poštujete formu a sada bi da poštujete?dragan.s wrote: Sve je u formi. Zakon je forma, a ako nema zakona šta preostaje? Da svako radi šta hoće?
-
LSD
#3996 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Evo gledam i ja....Dodik, Ivanić, Bosić, Cvijanovićka itd - svi zajedno i uglas vape: Bakire odlaziarzuhal wrote:Evo, cijela srpska Narodna skupština srpske Republike Srpske, haman jednoglasno, traže od Bakira da odstupi, da da ostavku, jer je politički neiskren čovjek...Ajme..
Citava skupština RS je danas zapravo jedna velika besplatna reklama Bakiru Izetbegoviću, ovako ga nisu promovisali ni na mitinzima SDA.
Ja mislim da je Bakir ovo narucio
- P.Starck
#3997 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mene interesuje Draganov odgovor na osnovno/temeljno pitanje: da li uopšte/uopće podržava tužbu koju je RBiH pokrenula proziv Jugoslavije/Srbije zbog ratnih zločina? Da li podržava tužbu koju je RH pokrenula protiv Jugoslavije/Srbije?
Sve ostalo je u domenu trenutnog političkog i ličnog/osobnog interesa. Za mene sve nakon odgovora na ovo pitanje je stvar struke, redovnih i vanrednih pravnih lijekova.
Sve ostalo je u domenu trenutnog političkog i ličnog/osobnog interesa. Za mene sve nakon odgovora na ovo pitanje je stvar struke, redovnih i vanrednih pravnih lijekova.
- Ricken
#3998 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nepodržava, ali je pitanje veliko pitanje kako bi se očitovao.P.Starck wrote:Mene interesuje Draganov odgovor na osnovno/temeljno pitanje: da li uopšte/uopće podržava tužbu koju je RBiH pokrenula proziv Jugoslavije/Srbije zbog ratnih zločina? Da li podržava tužbu koju je RH pokrenula protiv Jugoslavije/Srbije?
- tandmand
#3999 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Šta rade? Mirno gledaju urušavanje države i ismijavanje njenih zakona, eto šta rade ... spavaju da ne bi talasali.Ricken wrote:Taj HNS je u Ministarstv pravde registrovan kao udruženja građana. U skladu sa zakonom o udruženjima i fondacijama, njima se striktno zabranjuje političko djelovanje. Također, u statutu HNSa nema nigdje političkih ciljeva. Međutim, u praksi šta u praksi radi HNS je potpuno druga priča, čista politička organizacija koja radi i djeluje suprotno zakonima ove zemlje. Ako je cilj dodatno urušavanje države i ismijavaje vlastitih zakona, onda je tvoj prijedlog genijalan.tandmand wrote:Glede Bakirovog vaninstitucionalnog djelovanja. Upravo ovakve velike krize nam pokazuju da se Predsjedništvo sa ostalim BiH institucijama, mogu preko noći pretvoriti u obične prazne zgrade ili što se češće kaže - mrtvo slovo na papiru. U konkretno ovome slučaju, sada se prigovara Bakiru da je u Vijećnici sazvao minder sastanak i na određeni način odgovornost prebacio na određenu grupu ljudi. Da li da ih zovemo - Komitet. S obzirom na trend, mišljenja sam da će ovakvih situacija biti sve više, te da tako važne odluke ne bi smio donosio neki Komitet. Potrebno je formirati Probosanski Sabor kao "savjetodavno" tijelo, koje okuplja probosanske stranke al da to ne bude neki kulturološki bošnjački sabor tipa Cerić. Naime, primjetio sam da je HNS svoju funkcionalnost uzdigao do tog nivoa, da u roku -dan, može preuzeti upravljanje u slučaju raspada sistema. Kod probosanske strane se to svodi na "hajde dođi jarane da vidimo šta ćemo u vezi ove krize, povedi i onoga Reufa, znaš da nisam dobro sa njim .."
Međutim, pitam se šta rade inspekcije, šta radi Ministarstvo pravde i kako se toleriše ovakvo grubo kršenje zakona?
24.02.2017.
Odjel za analitiku i nacionalnu sigurnost koji djeluje unutar Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine na svojoj je sjednici održanoj u Ljubuškom izrazio zadovoljstvo radom ministarstava unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Hercegovačko-neretvanske županije. Konstatirano je da su policije u ove tri županije, postupajući u okvirima svojih nadležnosti i surađujući međusobno te s državnim policijskim agencijama, na visokoj profesionalnoj razini uspješno proveli nekoliko zahtjevnih zadaća u proteklom razdoblju.
- P.Starck
#4000 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To i jeste poenta.Ricken wrote:Nepodržava, ali je pitanje veliko pitanje kako bi se očitovao.P.Starck wrote:Mene interesuje Draganov odgovor na osnovno/temeljno pitanje: da li uopšte/uopće podržava tužbu koju je RBiH pokrenula proziv Jugoslavije/Srbije zbog ratnih zločina? Da li podržava tužbu koju je RH pokrenula protiv Jugoslavije/Srbije?
Opet mislim da bi rekao da bi je podržao u datim okolnostima (jer bi ga u protivnom svekoliko pućanstvo razapelo diljem lijepe naše a i njihove).
Ali da su se okolnosti promijenile, treba graditi mir, suživor i bla bla bla...što vodi ka zaključku, ako si započeo jedan posao onda ga i dovrši, tj. nema logičnog objašnjenja njegovom protivljenju reviziji osim lične/osobne koristi.