Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
irac300

#3976 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by irac300 »

Smrcak15 wrote:
irac300 wrote:Smrle ne zna osnove biologije, a da zna historiju. Ali nije problem u Smrletu, kao jedinki, nego što nažalost imamo 90% kod Bošnjaka ovakvih Smrleta, kojima su Osmanlije oslobodioci. Kriza identiteta jednog naroda, koja se nastavlja i u 21. stoljeću. I što je najžalosnije, isti ti se kite ljiljanima, crtaju karte Tvrtkove Bosne, a onda Osmanlije nazivaju braćom. Da 'ebe rak raka, ne ide zajedno.
Jedno je vjera, a sasvim drugo busati se u prsa okupatorom. Meni je isti klinac Osmanlija, Ugar/Mađar, Austrijanac, Švabo, Četnik, Ustaša... svima je zajedničko da su kidisali na BiH.
jesu li bogumili bili proganjani od strane pape ? Jesu

pa sad ako se priklone osmanlijama, jeli to mozda proropadio bosanski inat pa uzkosu isli papi, ili sto su vidjeli islam kao blisku vjeru koju su prisvojili srcu.

Da odgovornom tvrdim iz moje perspektive osmanlije su oslobodioci, jer smo dobili najbolju vjeru islam a to je u mojim ocima blagodat, samo da nismo iste vjere kao Kacevenda koji blagosilja koljace i ljubi muskarce. Haj sad ce neko reci a sta vam Isis radi pjeva pjesmice branka kockice...a pa isis je na margini, odbacen od sviju, niko ih sebi ne prisvaja, niti islam niti muslimani, to je sekta za sebe odabcena , zmija koja samu sebe jede i sve ostale, koja ce se sama pojesti jer se kosi sa islamom uzduz i poprijeko
Upravo tako, iz tvoje perspektive, ali realno, perspektiva ti je nikakva jer pojma nemaš o historiji, ti si opčinjen vjerom. Kao što rekoh, da su Osmanlije donijele budizam, ti bi sada ovdje laprdao o Budi. Je l' kontaš na šta ti aludiram???
belfy

#3977 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:
HardcoreMX wrote:@Dozer
-Pardoniraj što ja opet pardoniram što upadam ovako u diskusiju izmedju tebe i hcmx.
-Samo sam ti dao par smjernica u pravopisu i logici u vezi pisanja riječi Bog,to da bi se mogli razumjeti u diskusiji,a ako vičeš yes,onda je ok,biće valjda si razumio.A i da nije ako, nema potrebe za tvojim"ad spinonemom".
-Kad već spominješ @Smrčka, onda usput da iskoristim prostor da ga poselamim. :thumbup:
alejkum selam brate moj dobri solidni.
Smrle, posto znam da se zanimas za gljive imam jedno pitanje na ovom podforumu Priroda i ekologija:
ako neko misli da jednom prica sa nekim, a poslije toga prica da upada u diskusiju izmedju samog sebe i druge osobe koje gljive mogu biti u pitanju? da li su otrovne i ako jesu da li je potrebna medicinska pomoc ili ima neka narodna varijanta? da li moze biti samo neskodljivi halucinogen? ili moze biti da gljiva nije termicki obradjena kako treba? hvala unaprijed.
Dozer

#3978 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
U nenadjebivoj zelji da ispadne interesantan, pametan i pismen, covjek se totalno pogubio :D
Last edited by Dozer on 06/12/2016 16:15, edited 1 time in total.
Smrcak15

#3979 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:

-Unaprijed pardoniram što sam upao u prepisku izmedju tebe i hcmx.Samo kratka analiza u vezi teme i ove vaše diskusije.
Iako si čak dva puta ispravljao tvoj post, ali nisi i dalje ispravio mnoge i logičke i pravopisne greške,nego si ih čak i dodatno naveo.Toliko o tvom „kapcitetu“.

-S obzirom od koga dolazi,da si rekao obrnuto od ovoga što si rekao,onda bi se čovjek zabrinuo.Obrati pažnju na dikciju.Dodatno „iskreno“ što si stavio, ti nimalo ne popravlja sliku,naprotiv,otkriva ti kamuflažu,jer ako odjednom naglašavaš da nešto iskreno govoriš,postavlja se onda pitanje šta je sa onim što si prije pričao, ako je to sada „iskreno“?!Indirektno stavljaš sam sebe u poziciju lažova i prevrtanera u oba slučaja,ali to nema potrebe da naglašavaš.Doduše,kao što znaš,ja uvijek volim da sam protiv sebe podastreš dokaze,ali ne bih počinjao te zaliti,jer će prije biti da se laž prezire,a postoji i opasnost od upadanja u glib.U taj isti već je upao neki @б ε λ φ υ,koji te pokušao vaditi,a sada podebljava slova svog imena,valjda sugerišući na opasnost gliba koji mu je moguće i oštetio ocr,nešto se čuje ali ga niko živ ne može da razumije. :D

-Kad dodatno izmisliš i dodaš na riječ Bog i znakove navoda,onda pogotovo mogu reći da ne znam o čemu govoriš.

-Ako se,ovisno o kontekstu,upravo u smislu kako sam u prethodnom postu ili ranije govorio,želi naglasiti značenje riječi Bog,onda se piše velikim slovom,takodjer kada se koristi riječ Bog kao naziv božanstva,piše se takodjer velikim slovom.To su jedna od osnovnih pravopisnih pravila pisanja velikog slova koja bi morao znati ako si išao u školu ili makar provjerio u pravopisu na netu. U logici,na osnovu klasifikacije vrsta pojmova postoji recimo individualni i klasni pojmovi.Individualni su velikim, a klasni kao grupe sličnih predmeta su malim slovom.No,zanemarićemo i to,jer ako se žele naglasiti i opći pojmovi se čak pišu takodjer velikim slovom.
Eto,koliko ti imaš pojma o pojmovima.No,ja to radi tebe,da se poštediš,jer se muslimani ionako koriste unikatnom islamskom terminologijom,a tebi je to strano,a ima se utisak i da ti je mrsko,ali eto ti nikad zahvalan.
:D
opet se moram zaliti strucnjacima na Racunarima:
OCR mi je opet skrenuo... sada mi prikazuje grcko pismo umjesto cirilice koja se ponekada ukazala. i da me neko pominje kome se nisam obracao, ali sto je najgore vraca mi neke matematicke operacije, valjda zato sto nema slike da ocita, pa mi prezentira sljedece:
- na koliko se zaokruzuje 70,457? 70 ili 71?
i da bude jos gore ispisuje mi iza svega toga nekog Travoltu... pa bih zamolio sve strucne da mi pojasne o cemu se radi i kako da ovo rijesim?
mozes da zaokruzis 70,457--->na 70.5 pa poslije moze na 70 i na 71

evo pogledaj intereaktivno kako se zaokruzuje
https://www.mathsisfun.com/rounding-numbers.html

naprimjer zaokruzuju slicno
uzmu broj
1.7250---->pa zaokruze na 1.73
Dozer

#3980 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

:pisnuo: :pisnuo:
Smrcak15

#3981 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:
Smrcak15 wrote:
irac300 wrote:Smrle ne zna osnove biologije, a da zna historiju. Ali nije problem u Smrletu, kao jedinki, nego što nažalost imamo 90% kod Bošnjaka ovakvih Smrleta, kojima su Osmanlije oslobodioci. Kriza identiteta jednog naroda, koja se nastavlja i u 21. stoljeću. I što je najžalosnije, isti ti se kite ljiljanima, crtaju karte Tvrtkove Bosne, a onda Osmanlije nazivaju braćom. Da 'ebe rak raka, ne ide zajedno.
Jedno je vjera, a sasvim drugo busati se u prsa okupatorom. Meni je isti klinac Osmanlija, Ugar/Mađar, Austrijanac, Švabo, Četnik, Ustaša... svima je zajedničko da su kidisali na BiH.
jesu li bogumili bili proganjani od strane pape ? Jesu

pa sad ako se priklone osmanlijama, jeli to mozda proropadio bosanski inat pa uzkosu isli papi, ili sto su vidjeli islam kao blisku vjeru koju su prisvojili srcu.

Da odgovornom tvrdim iz moje perspektive osmanlije su oslobodioci, jer smo dobili najbolju vjeru islam a to je u mojim ocima blagodat, samo da nismo iste vjere kao Kacevenda koji blagosilja koljace i ljubi muskarce. Haj sad ce neko reci a sta vam Isis radi pjeva pjesmice branka kockice...a pa isis je na margini, odbacen od sviju, niko ih sebi ne prisvaja, niti islam niti muslimani, to je sekta za sebe odabcena , zmija koja samu sebe jede i sve ostale, koja ce se sama pojesti jer se kosi sa islamom uzduz i poprijeko
Upravo tako, iz tvoje perspektive, ali realno, perspektiva ti je nikakva jer pojma nemaš o historiji, ti si opčinjen vjerom. Kao što rekoh, da su Osmanlije donijele budizam, ti bi sada ovdje laprdao o Budi. Je l' kontaš na šta ti aludiram???
nebi sigurno, jer sam islam prihvatio od malena nakon sto mi je leglo sa dokazima i logickim argumentima a ne zato sto su mi roditelji vjernici bili.
belfy

#3982 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:
belfy wrote:

-Unaprijed pardoniram što sam upao u prepisku izmedju tebe i hcmx.Samo kratka analiza u vezi teme i ove vaše diskusije.
Iako si čak dva puta ispravljao tvoj post, ali nisi i dalje ispravio mnoge i logičke i pravopisne greške,nego si ih čak i dodatno naveo.Toliko o tvom „kapcitetu“.

-S obzirom od koga dolazi,da si rekao obrnuto od ovoga što si rekao,onda bi se čovjek zabrinuo.Obrati pažnju na dikciju.Dodatno „iskreno“ što si stavio, ti nimalo ne popravlja sliku,naprotiv,otkriva ti kamuflažu,jer ako odjednom naglašavaš da nešto iskreno govoriš,postavlja se onda pitanje šta je sa onim što si prije pričao, ako je to sada „iskreno“?!Indirektno stavljaš sam sebe u poziciju lažova i prevrtanera u oba slučaja,ali to nema potrebe da naglašavaš.Doduše,kao što znaš,ja uvijek volim da sam protiv sebe podastreš dokaze,ali ne bih počinjao te zaliti,jer će prije biti da se laž prezire,a postoji i opasnost od upadanja u glib.U taj isti već je upao neki @б ε λ φ υ,koji te pokušao vaditi,a sada podebljava slova svog imena,valjda sugerišući na opasnost gliba koji mu je moguće i oštetio ocr,nešto se čuje ali ga niko živ ne može da razumije. :D

-Kad dodatno izmisliš i dodaš na riječ Bog i znakove navoda,onda pogotovo mogu reći da ne znam o čemu govoriš.

-Ako se,ovisno o kontekstu,upravo u smislu kako sam u prethodnom postu ili ranije govorio,želi naglasiti značenje riječi Bog,onda se piše velikim slovom,takodjer kada se koristi riječ Bog kao naziv božanstva,piše se takodjer velikim slovom.To su jedna od osnovnih pravopisnih pravila pisanja velikog slova koja bi morao znati ako si išao u školu ili makar provjerio u pravopisu na netu. U logici,na osnovu klasifikacije vrsta pojmova postoji recimo individualni i klasni pojmovi.Individualni su velikim, a klasni kao grupe sličnih predmeta su malim slovom.No,zanemarićemo i to,jer ako se žele naglasiti i opći pojmovi se čak pišu takodjer velikim slovom.
Eto,koliko ti imaš pojma o pojmovima.No,ja to radi tebe,da se poštediš,jer se muslimani ionako koriste unikatnom islamskom terminologijom,a tebi je to strano,a ima se utisak i da ti je mrsko,ali eto ti nikad zahvalan.
:D
opet se moram zaliti strucnjacima na Racunarima:
OCR mi je opet skrenuo... sada mi prikazuje grcko pismo umjesto cirilice koja se ponekada ukazala. i da me neko pominje kome se nisam obracao, ali sto je najgore vraca mi neke matematicke operacije, valjda zato sto nema slike da ocita, pa mi prezentira sljedece:
i da bude jos gore ispisuje mi iza svega toga nekog Travoltu... pa bih zamolio sve strucne da mi pojasne o cemu se radi i kako da ovo rijesim?
mozes da zaokruzis 70,457--->na 70.5 pa poslije moze na 70 i na 71

evo pogledaj intereaktivno kako se zaokruzuje
https://www.mathsisfun.com/rounding-numbers.html

naprimjer zaokruzuju slicno
uzmu broj
1.7250---->pa zaokruze na 1.73
mora biti da je neka greska pa odgovaras na post koji tebe nije ni pominjao, ali kad si vec na podforumu Nauka i edukacija:
znaci ti kazes da se 70,457 moze zaokruziti i na 70 i na 71, jel tako? samo da potvrdimo?
irac300

#3983 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by irac300 »

Smrcak15 wrote:
nebi sigurno, jer sam islam prihvatio od malena nakon sto mi je leglo sa dokazima i logickim argumentima a ne zato sto su mi roditelji vjernici bili.
E sad sereš k'o foka, 'aj zdra'o!
belfy

#3984 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

e ovo moram prebaciti ovdje na Vic dana:
Smrcak15 wrote:
irac300 wrote: Upravo tako, iz tvoje perspektive, ali realno, perspektiva ti je nikakva jer pojma nemaš o historiji, ti si opčinjen vjerom. Kao što rekoh, da su Osmanlije donijele budizam, ti bi sada ovdje laprdao o Budi. Je l' kontaš na šta ti aludiram???
Last edited by belfy on 06/12/2016 16:21, edited 1 time in total.
Smrcak15

#3985 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

belfy wrote: mora biti da je neka greska pa odgovaras na post koji tebe nije ni pominjao, ali kad si vec na podforumu Nauka i edukacija:

znaci ti kazes da se 70,457 moze zaokruziti i na 70 i na 71, jel tako? samo da potvrdimo?
misljenja sam da moze i gore i dolje kad je decimal na pola, a ako nemoze onda po ovim pravilima sto objasnjavaju sa stranica idu zaokruzivanje na gore.
HardcoreMX

#3986 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

belfy wrote: opet se moram zaliti strucnjacima na Racunarima:
-Ne razabirem što pišeš,slika se briše,neki Volta,da nije struja problem?A i ne vladam dobro ovim ocr,vhs,hd,mp i aac,divx,prfx i klix,ali osjećam da tvoji postovi odišu intelektualnom britkošću i znanošću od kojih bi se svatko trebao okoristiti pa ako možeš i da ćirilično priopćiš,kad već imaš nešto protiv grčkog.Obavjesti me unaprijed,jer bilo bi šteta da toliko znanje koje ti imaš propadne.Zajednički protv gliba!
Smrcak15

#3987 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:
Smrcak15 wrote:
E sad sereš k'o foka, 'aj zdra'o!
ako serem tako dobro, de mi objasni zasto je kod mene situacija obrnuta, ja prvi naucio vjeru pa ucio roditelja o islamu..jer po toj tvojoj logici , roditelj navuce svoje dijete na vjeru pa zato fura to, dok kod mene obratna situacija. i sta cemo sad? :roll:
belfy

#3988 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:
belfy wrote: mora biti da je neka greska pa odgovaras na post koji tebe nije ni pominjao, ali kad si vec na podforumu Nauka i edukacija:

misljenja sam da moze i gore i dolje kad je decimal na pola, a ako nemoze onda po ovim pravilima sto objasnjavaju sa stranica idu zaokruzivanje na gore.
evo i post iz podforuma Arhiva:
ajde da se ne blamiras vise, davno sam ti dao prijedlog, pa posto dosta toga tamo prezentiras u Excelu stavi u celiju broj 70,457 i zaokruzuj... ili neku stranicu na netu, nije ni bitno. reci mi da li ti je ijedna izbacila rezultat 71. ako jeste - koja. jel moze?

i ti onda drugima prigovaras o matematici, zaokruzivanju i racunanju, a radis svu svoju numerologiju samo sa 4 osnovne racunske operacije i cim se decimala pojavi odmah problem...

a nisi mi odgovorio ni koje je slovo na toj poziciji 70,457, a imas sve studiozno razradjeno. pa bi jos po forumu da vrsis disekciju (a hebem ja sebe ako znas sta to znaci) ali izguglaces nakon ovoga garant... numericka cuda... (a ovo je samo prvo kojeg smo se detaljnije dotakli)
ja71

#3989 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by ja71 »

Dozer wrote:Vrdati? Gdje ti vidis da ja vrdam? Na koja pitanja konkretno trazis odgovore? Za ateizam?
Pa naravno da i ateisti dijele iste svjetonazore kao i vjernici, ali osim - vjere.

S tim da u svjetonazore na spada samo vjera, kao i da nije vjera taj faktor koji je uveo pojmove poput dobro, lose, itd.

Sad ti meni odgovori na ta 2 pitanja.
eto da ti odgovorim na pitanje : nisu upitne istorijske cinjenice nego znacaj koji im ti pridajes.

nego jos nisi odgovorio (znaci vrdas :D ):
je li i dalje smatras da se Islam u BiH ili Andaluziji sirio nasilno ?
belfy

#3990 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

primoran sam da se javim na ovu temu o Metafizici...
HardcoreMX wrote:
belfy wrote: opet se moram zaliti strucnjacima na Racunarima:
-Ne razabirem što pišeš,slika se briše,neki Volta,da nije struja problem?A i ne vladam dobro ovim ocr,vhs,hd,mp i aac,divx,prfx i klix,ali osjećam da tvoji postovi odišu intelektualnom britkošću i znanošću od kojih bi se svatko trebao okoristiti pa ako možeš i da ćirilično priopćiš,kad već imaš nešto protiv grčkog.Obavjesti me unaprijed,jer bilo bi šteta da toliko znanje koje ti imaš propadne.Zajednički protv gliba!
nazalost Smrcak mi je dokazao da su najbolja predvidjanja unazad, pa se toga drzim. ako dokazes da ja imam znanje, ja cu to pokusati predviditi unazad. sto se tice Jontre nemoj se brinuti - razvlaci kablove po planu...metafizicki.
ja71

#3991 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by ja71 »

Dozer wrote: Pa naravno da i ateisti dijele iste svjetonazore kao i vjernici, ali osim - vjere.
nadam se da uvidjas kontradiktornost koju si ovdje napisao
Dozer

#3992 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

ja71 wrote: eto da ti odgovorim na pitanje : nisu upitne istorijske cinjenice nego znacaj koji im ti pridajes.

:lol: :lol:
Jok, dosao je mirno, s trgovcima i hodzama, koji su onda polako narod ubijedili da predje na islam. Nisu prije toga dosli janjicari i poklali, popljackali i silovali sve na svom putu. :lol: :lol: :lol:
Dozer

#3993 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

ja71 wrote:
Dozer wrote: Pa naravno da i ateisti dijele iste svjetonazore kao i vjernici, ali osim - vjere.
Nema kontradiktornosti, jer - jos jednom - nije vjera ta koja je uspostavila parametre za dobro, lose, posteno, moralno, nemoralno, itd. Sve to je postojalo i prije pojave katolicanstva, a pogotovo prije islama, koji je dosao zadnji "na svijet".
ja71

#3994 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by ja71 »

Dozer wrote:
ja71 wrote: eto da ti odgovorim na pitanje : nisu upitne istorijske cinjenice nego znacaj koji im ti pridajes.

:lol: :lol:
Jok, dosao je mirno, s trgovcima i hodzama, koji su onda polako narod ubijedili da predje na islam. Nisu prije toga dosli janjicari i poklali, popljackali i silovali sve na svom putu. :lol: :lol: :lol:
nego objasni onda, kako su druge religije opstale u BiH ili Andaluziji ako su " janjicari poklali, popljackali i silovali sve na svom putu."

mislim da si ti jednostavno tvrdoglav a tu ne pomazu argumenti.
ja71

#3995 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by ja71 »

Dozer wrote:
ja71 wrote:
Nema kontradiktornosti, jer - jos jednom - nije vjera ta koja je uspostavila parametre za dobro, lose, posteno, moralno, nemoralno, itd. Sve to je postojalo i prije pojave katolicanstva, a pogotovo prije islama, koji je dosao zadnji "na svijet".
opet vrdas.
ja ti skrenem paznju da si izvalio nesto kontradiktorno a ti skreces sa teme.

pa ne mogu ateisti i vjernici dijeliti isti svjetonazor kad su jedni vjernici a drugi ateisti ?

i da ne zaboravim : je li svaki svjetonazor (ukljucujici i tvoj) nasilno nametnut ?
arzuhal

#3996 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by arzuhal »

belfy wrote:
arzuhal wrote: "Turska je naša majka!", "Turci su naša braća!" su više pragmatično-politički povici više usmjereni komšiluku da čuju da, eto k'o biva, i Bošnjaci imaju nekoga, nisu sami skroz na ovom Balkanu, ima fol naka država i narod koji će ih branit ako opet nekom naumpadne genocid na ovoj šaci sirotinje što je prerostalo, nego što se stvarno vjerujeu to i misli to. Osim ono nešto političkih vojnika SDA omladine i slično, što mašu zastavama...Ili nekih koji, čisto iz inatskih razloga i podj..avanja kada su utakmice, mašu turskim zastavama, al' najmanje što vole Turke i Tursku...
slozio bi se sa ovim dijelom politicki, ali sta je tu pragmaticno?
Namjera. Ne mora ta namjera i rezultirati nečim korisnim i praktičnim.
belfy

#3997 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

arzuhal wrote:
belfy wrote:
arzuhal wrote: "Turska je naša majka!", "Turci su naša braća!" su više pragmatično-politički povici više usmjereni komšiluku da čuju da, eto k'o biva, i Bošnjaci imaju nekoga, nisu sami skroz na ovom Balkanu, ima fol naka država i narod koji će ih branit ako opet nekom naumpadne genocid na ovoj šaci sirotinje što je prerostalo, nego što se stvarno vjerujeu to i misli to. Osim ono nešto političkih vojnika SDA omladine i slično, što mašu zastavama...Ili nekih koji, čisto iz inatskih razloga i podj..avanja kada su utakmice, mašu turskim zastavama, al' najmanje što vole Turke i Tursku...
slozio bi se sa ovim dijelom politicki, ali sta je tu pragmaticno?
Namjera. Ne mora ta namjera i rezultirati nečim korisnim i praktičnim.
ovo sto si ti ovdje naveo je prava suprotnost definicije pragmatizma...
arzuhal

#3998 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by arzuhal »

ajde...
belfy

#3999 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

pa evo onda:
Pragmatizam (pragma = djelo, djelovanje, rad, čin i slično)
pragmatizam nam govori da od "filozofiranja" mora biti praktične koristi, a poslovica koja to oslikava je (prema definiciji): "Bolji je gram iskustva nego tovar teorija". Ovaj filozofski pravac smatra da su ideje dobre samo ako imaju vrijednost prema učinku - dakle koristi.

slijedi da ne moze biti pragmaticno imati samo namjeru. i sasvim suprotno od onoga gdje kazes: "Ne mora ta namjera i rezultirati nečim korisnim i praktičnim."
jesam li ajde-ao?
arzuhal

#4000 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by arzuhal »

Eto, sad sam i naučio šta je pragmatizam :mrgreen:
Locked