Da je bijelci u SAD % vise rastu od ostalih.pasha078 wrote:Problem sa jezom je samo odraz krupnijeg problema sa demsima generalno. Ovo sad sto je on napricao, haman kao da je cut & paste spreha glavonja u dems vrhuski. Ja sam se nadao da ce ih ovako dramatican poraz natjerati da sagledaju stvarne razloge, ali cini se corak.belfy wrote:meni je zaista smijesno ovo tvoje obrusavanje na zelene povodom gubitka Hillary... ako je ona vec bila bolji izbor, zar nije trebala ubijediti i taj dio glasaca da im je bolje da nju izaberu umjesto Jill, a zbog Trumpa? sve to sto ti sada pricas pada u one "general poslije bitke". s tim da mislim da ti fokus nije na pravoj strani. niti su glasaci zelenih mogli znati rezultat izbora, niti ih je ko ubijedio da je glas za Hillary bolji. nisu valjda trebali sami sebe ubjedjivati da je glas za ovog-glas protiv onog... smijesno je sto ti optuzujes ljude koji su glasali na osnovu ponudjenog. da se neko pametan nasao ispricati ovako kako ti pokusavas "nakon bitke" mozda bi drugacije razmisljali i glasali. "da je pamet do kadije, kao od kadije..."jeza u ledja wrote:...
Dobro i za Ohio i za druge drzave ali vi ste izgubili Penn. koja nije otisla repsima od 80 i neke!!! I zeleni ti krivi???
Nista jezu i ostali, kao sto stara poslovica kaze, patnja je edukativna..... Sve sto si naucio sada je da su ti zeleni zasrali politcku igru. OK, bice 2018 pa ce i na midtermima biti pushiona, a ako ovakvu sprehu nastavite ocekujte Trumpov drugi mandat.
U principu ili dok se ne opametite ili dok progresivnom krilu ne doqurchi i formiraju novu partiju nakon cega su dems osudjeni na sporo i lagano krepavanje na otpadu istorije.
BTW za bernija, jeste kandidovao se kao dems ali sustina njegove poruke nije takva kao sto i sam znas.
ovo je pirova pobjeda, i nisam bas siguran da su pravi republikanci bas nesto odusevljeni.