Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jefferson

#3976 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

pasha078 wrote:
belfy wrote:
jeza u ledja wrote:...
meni je zaista smijesno ovo tvoje obrusavanje na zelene povodom gubitka Hillary... ako je ona vec bila bolji izbor, zar nije trebala ubijediti i taj dio glasaca da im je bolje da nju izaberu umjesto Jill, a zbog Trumpa? sve to sto ti sada pricas pada u one "general poslije bitke". s tim da mislim da ti fokus nije na pravoj strani. niti su glasaci zelenih mogli znati rezultat izbora, niti ih je ko ubijedio da je glas za Hillary bolji. nisu valjda trebali sami sebe ubjedjivati da je glas za ovog-glas protiv onog... smijesno je sto ti optuzujes ljude koji su glasali na osnovu ponudjenog. da se neko pametan nasao ispricati ovako kako ti pokusavas "nakon bitke" mozda bi drugacije razmisljali i glasali. "da je pamet do kadije, kao od kadije..."
Problem sa jezom je samo odraz krupnijeg problema sa demsima generalno. Ovo sad sto je on napricao, haman kao da je cut & paste spreha glavonja u dems vrhuski. Ja sam se nadao da ce ih ovako dramatican poraz natjerati da sagledaju stvarne razloge, ali cini se corak.
Dobro i za Ohio i za druge drzave ali vi ste izgubili Penn. koja nije otisla repsima od 80 i neke!!! I zeleni ti krivi???

Nista jezu i ostali, kao sto stara poslovica kaze, patnja je edukativna..... Sve sto si naucio sada je da su ti zeleni zasrali politcku igru. OK, bice 2018 pa ce i na midtermima biti pushiona, a ako ovakvu sprehu nastavite ocekujte Trumpov drugi mandat.

U principu ili dok se ne opametite ili dok progresivnom krilu ne doqurchi i formiraju novu partiju nakon cega su dems osudjeni na sporo i lagano krepavanje na otpadu istorije.

BTW za bernija, jeste kandidovao se kao dems ali sustina njegove poruke nije takva kao sto i sam znas.
Da je bijelci u SAD % vise rastu od ostalih.
ovo je pirova pobjeda, i nisam bas siguran da su pravi republikanci bas nesto odusevljeni.
jefferson

#3977 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Toffee karamela wrote:
jefferson wrote:Danas u SAD ima 2.2 miliona ljudi koji su odlucili da napuste trziste rada jer "su izgubili svaku nadu da ce naci posao." u isto vrijeme 5.8 miliona radnih mjesta je nepopunjeno.
Ovo mi upade u oko, šta to praktično znači "napustiti tržište rada", prihvatit neku minimalnu socijalu do kraja zivota ili...? :?
Ma prestanu traziti kao posao. ispadnu iz "mreze."
Medjutim, posla na sve strane. Problem je sto onaj bijelac o kojem se ovdje pise kako je donio Trumpu pobjedu je najgora marva ovog drustva. Nebi da da centa za puteve, za skolstvo za ovo ili ono, nece federalnu vladu, ali hoce jaku vojsku jer vojska znaci dobre poslove. U Iowi su svi protiv vlade, da se vlada ne mjesa u njihove zivote. A kada im kazes: pa nsita onda neka vlada povuce etanol subvencije, odmah dizu puske. To je ono sto se zove "bijela privilegija." Bijelci smatraju da kada vlada njima da nesto, to im pripada. A kada vlada pomaze crnce ili nekog drugog onda je to socijala.
Sada su pobjedili na izborima jer je:
1. Demokratski kandidat bio los.
2. Ekonomski oporavak je pomogao onima koji su bili proaktivni. Oni koji su cekali da se radna mjesta vrate iz kine, i dalje cekaju. Na kraju, kola ce se slomiti opet na njima.
prog321

#3978 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by prog321 »

Od cega zive ako prestanu traziti posao ?
Beskucnici ili socijala ?
Sanjarko

#3979 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

prog321 wrote:Od cega zive ako prestanu traziti posao ?
Pa vjerovatno od porodice ko Ja.
Nit beskucnik nit socijala.
Sad kad umru clanovi porodice, gladovanje i beskucnistvo.
Zato bolje da Mi [barem Ja] umremo [umrem] prije njih. :(
black

#3980 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by black »

Trumpovo postavljanje Stephena Bannona kao glavnog savjetnika u Bijeloj kući je značajan događaj koji zauvijek oduzima Izraelu njegovo najsmrtonosnije ideološko oružje: optužbe i utišavanje svih kritičara groznom stigmom „antisemitizma“
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ra ... je-izraela
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#3981 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by wonkaw »

Published on Dec 25, 2016
A group of psychiatrists have sent an open letter to Barack Obama about Donald Trump’s mental health, pleading with him to seek help. They believe that his outbursts and behaviors indicate some sort of mental instability. And they’re probably correct. The Ring of Fire's Farron Cousins discusses this.
prog321

#3982 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by prog321 »

Vizionar 1985 wrote:
prog321 wrote:Od cega zive ako prestanu traziti posao ?
Pa vjerovatno od porodice ko Ja.
Nit beskucnik nit socijala.
Sad kad umru clanovi porodice, gladovanje i beskucnistvo.
Zato bolje da Mi [barem Ja] umremo [umrem] prije njih. :(
Nedavno sam poklanjao neke stvari socijalno ugroženim i bio sam frapiran u kojim uslovima ljudi žive.
Najgore prođu oni koji nemaju svijesti da se poboljšaju.
Ono kad si rodjen glup i lijen plus na to i zadrt.
To su ljudi bez nafake.
Nadam se da nisi jedan od takvih.
Po tvom pisanju rekao bih da nisi glup. A za lijenost ne znam.
Što se tiče Amerike tamo socijalni slučajevi nemaju roditelje. Čak i oni imućniji većinom istjeraju djecu iz kuće poslije 18og rođendana.
Sanjarko

#3983 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

prog321 wrote: Nedavno sam poklanjao neke stvari socijalno ugroženim i bio sam frapiran u kojim uslovima ljudi žive.
Najgore prođu oni koji nemaju svijesti da se poboljšaju.
Ono kad si rodjen glup i lijen plus na to i zadrt.
To su ljudi bez nafake.
Nadam se da nisi jedan od takvih.
Po tvom pisanju rekao bih da nisi glup. A za lijenost ne znam.
Što se tiče Amerike tamo socijalni slučajevi nemaju roditelje. Čak i oni imućniji većinom istjeraju djecu iz kuće poslije 18og rođendana.
Ma uvijek sam bio bolesljiv, slabasan i fizicki i zdrastveno.
Al nit toliko bolestan a ni zdrav, sipljom me zvali.
Sad sam vise bolesniji nego prije fizicki al u Bosni sam pa slabo se mogu neke bolesti dokazat, rijetke.
Doktorima ne idem vise jer mi nisu vjerovali u bolnici kad sam puko nervno i rekao im sve o zdrastvenim svojim problemima.
Misle da sam psihicki bolesnik al ono bas skroz puknut, a imam samo F23 puknuto al nisam imao nista od toga, nego imo nervno rastrojstvo, puko, nervni slom imo, zbog bolesti, depresije i stresa, nespavanja, temperature i delirija kao i uzimanja kafetina na koji sam osjetljiv, to se tek poslije mog slucaja pojavilo kao poremecaj neki i od tada stavljaju upustva u kafetin zbog ovoga.
Nisam bas radisan, al ne znam ne bi reko ni da sam bas lijen, ono da necu nista, vise sam kreativan al niko ne mari za moje ideje itd.
Postao zbog toga kronicno depresivan, odustao od svega, nije mi ni do cega jer me niko ni za sta ne slusa.
Tvrdoglav sam, zadrt al ne mislim da sam vise od ostalih svih ljudi tvrdoglaviji.
Mijenjam misljenje kada shvatim da nisam upravu ili kada vidim nesto novo, sto pobije nesto prijesnje ne samo od mojih misljenja nego i od drugih tudzih misljenja, teorija itd.

Znam bit nekad maloumnik ono pravo, jbg takav sam cudan.
Nesto ko Asperger i tako to.

Znaci to sam sto si opisao, glup, lijen i zadrt jos sve melanholicno, kroz crnjak mozda gledam.
Ekstremno gledam.

Jbg sjebao se sam dosta al i ovo sve me je sjebalo mozda. Stanje u drzavi i sve prije rata i poslije njega.

Pozdrav.
daddy-kool

#3984 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3985 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Gojeni H

#3986 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

@Vizionar

:kiss: Ljubi te brat.
Dr. Kuca

#3987 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dr. Kuca »

Ja ne znam sta ce ovaj gore raditi od obame i sta je obama dobro radio?
Sanjarko

#3988 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:@Vizionar

:kiss: Jbg moram se nekad izjadat, pa makar preko foruma jer me ne fermaju mnogi van njega.
Sanjarko

#3989 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Gojeni H wrote:@Vizionar

:kiss: Jbg moram se nekad izjadat, pa makar preko foruma jer me ne fermaju mnogi van njega.
Ponese me.
burgundy

#3990 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Jos malo je ostalo do preuzimanja bijele kuce.Obama na sve nacine pokusava da dodatno narusi odnose sa Rusijom,ovaj zadnji slucaj sa protjerivanjem ruskih diplomata iz SAD.Sreca pa Putin ne nasjeda na to,svaka cast,htio Obama bacit kost novoj nadolazecoj administraciji.Kakav los politicar,ali ubrzo je proslost.
raoul duke

#3991 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Liberali samo pokazuju koliko su zalosni, a Trump ih stavlja gdje im je mjesto. Opet kazem zalosniji su ovi nasi koji su uopce podrzavali Clinton/Obama administraciju pred izbore, sad su se usutili ;-)
ultima_palabra

#3992 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Pa koga su trebali podržavati?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3993 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

burgundy wrote:Jos malo je ostalo do preuzimanja bijele kuce.Obama na sve nacine pokusava da dodatno narusi odnose sa Rusijom,ovaj zadnji slucaj sa protjerivanjem ruskih diplomata iz SAD.Sreca pa Putin ne nasjeda na to,svaka cast,htio Obama bacit kost novoj nadolazecoj administraciji.Kakav los politicar,ali ubrzo je proslost.

odoše štetočine :lol: :lol: :lol: :lol: najkrivlja im je demokracija kada gube

liberalni fašisti
Point.

#3994 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Trump - prvi ruski americki predsjesnik. Dodik mu ide na svecanost, Netanyahu jedva ceka da formalno postane predsjednik da nastavi sa bespravnom gradnjom na palestinskoj zemlji. I onda Bosnjo kaze Hillary vaka naka.
cyprus

#3995 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Još jednom, daj Bože da griješim, ali meni se sve čini da ćemo mi plakat i za Bushom, a kamoli Obamom i Clintonovima...
sinuhe

#3996 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Na stranu kampanja ali kazu da se godinama drzi tri stvari. Protivi se slobodnoj trgovini, vojnim savezima i cijeni autoritativne lidere. U Bosni bi taj covjek bio komunista. Isto i Ann Coulter pa za imigrante kaze: "Dolaze ovdje sa svojom seljackom kulturom i plemenski glasaju za demokrate" :D
ljevoruki

#3997 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

cyprus wrote:Još jednom, daj Bože da griješim, ali meni se sve čini da ćemo mi plakat i za Bushom, a kamoli Obamom i Clintonovima...
Tesko da moze biti gori od Busha, pardon Cheneya.
Ostavio je iza sebe jednu od najgorih i najtezih ekonomskih kriza izazvanu ratovima i napravio cijeli svijet vrlo nestabilnim.
Ako nista Trump barem prica o smanjenju izdavanja za vojsku, u sta ja licno ne vjerujem, ali barem se nadam da nece biti novih ratova.
Iz bosanske perspektive brine me njegova naklonost prema srbiji i Rusiji i mrznja prema muslimanima.
Za ove koji su trazili promjene, znam ih poprilicno, zaiskali ste evo vam ga.
Mislim da cemo u narednih par godina tek spoznati koliko je Obama bio dobar i pametan predsjednik.
Meni ce sigurno ostati u lijepom sjecanju.
burgundy

#3998 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

From this......

Image
To this.
Sanjarko

#3999 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

ljevoruki wrote: Ako nista Trump barem prica o smanjenju izdavanja za vojsku, u sta ja licno ne vjerujem, ali barem se nadam da nece biti novih ratova.
Kad je to reko. Ja kak znam reko je da ce izdavanja povecat, kao i to da ce se dodatno naoruzavat.
Vjerovatno zbog mira. :evil:
raoul duke

#4000 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Na ovoj temi se nasli raspravljati turkofili i rusofili o americkom predsjedniku :lol: Klix the best
Post Reply