Sirija vol. 2

Locked
Mlohavi

#3976 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Hezbollah ovim videom najavljuje ofanzivu i oslobadanje Palmire.

Navodno u toku noci FSA zauzela sela Shawaghra i Maryamayen, dva sela ozbiljno blizu Efrinu.
Maystor

#3977 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Mlohavi wrote:
Maystor wrote:
Razumije se, k'o da ti ne kažem šta. Preleti neke druge teme, pa ćeš vidjeti da se taj "u sve razumije". Izjava da je S400 samo ono sa prikolicom je notorna glupost. S400 je sistem, nije jedan ili dva dijela, sastoji se od mnogih komponenti i kompatibilan je sa S300PMU1/2 komponentama. Ne znam da li su dopremili i ako nisu, zašto nisu, onaj lanser sa prikolicom (pretpostavljam zbog transporta, avionima su dopremali te grdosije i onaj kraći lanser je jedva stao. Ne vjerujem ja da će taj S400 ispaliti i jednu raketu, radari i ostali eletkronski sistemi su puno važniji od samog lansera, a ako zatreba sasvim su dovoljni i ovi koji su stigli + raketna krstarica Moskva koja na sebi ima verziju S300.
Razmisli malo, Rusija objavi da je S400 u Siriji, USA, Nato, svi to potvrde ... i onda jedan forumski mediokritet otkrije da su rusi lagali, da je to podvala, da je u pitanju stari S300P, a ne S400 ...
zar misliš da bi amerikancima promaklo da rusi lažu, zar ih ne bi provalili do sad?
Znam da nije point, click, destroy i znam da je ovo o cemu raspravljamo samo lanser projektila. Sad koji od projektila su kompaktibilni s kojim lanserom a s cim je sve taj lanser dalje kompaktibilan, zaboli me kitica, sta procitao to i napisao.

Ustvari nije ni bitno uopste, prikolica il' ne. S300 i S400 sistemi su jos uvijek njihove neotkrivene karte kojih se NATO boji. Kol'ko dobri ili losi sistemi su u pitanju nemaju potrebu i ne trebaju pokazivati, jer oni i ovako rade ogroman posao.
Lupaš ko Maksim po diviziji. Nato posjeduje S300PMU1, operativan, u upotrebi!
Grčka je unijela svoj S300 u Nato, baš kao i Slovačka. Posebno ovaj slovački jeste testiran u vojnim vježbama. Ako je posada S300 dobro obučena, mogu oboriti bilo koji avion, zaključak je sa tih vježbi.
nosara

#3978 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

SJEDINJENE Američke Države zatražile su od Turske da zatvori stotinjak kilometara dug dio granice sa Sirijom koja je ostala posljednja točka preko koje ISIS-ovi militanti i dalje neometano prelaze.

"Igra se promijenila. Što je previše, previše je. Granica mora biti zatvorena", kazao je neimenovani stariji dužnosnik Obamine administracije u razgovoru za The Wall Street Journal. "Ovo je međunarodna prijetnja koja dolazi iz Sirije i prelazi preko turskog teritorija", stoji u poruci koju je Washington poslao turskoj vladi.

Sjedinjene Države smatraju da bi zatvaranje granice bilo mnogo štetnije za ISIS od svih zračnih napada.

Američki zahtjev dolazi nakon sve većeg pritiska na Tursku i sve žešćih optužbi da pomažu i surađuju s teroristima ISIS-a. Ne samo da su tisuće boraca prešle tursku granicu i otišle se boriti na strani islamista u Siriju, već i sirova nafta s naftnih polja koja je zauzeo ISIS nalazi put do Turske i ondje se prodaje, piše Independent.

:skoljka:
Maystor

#3979 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Ubrzano se priprema nova vojna baza u istočnom Homsu, stiže 1000 novih vojnika, a ukupan broj ruskih aviona u Siriji će preći 100!
Hezbolahu i SAA je isporučen zahtjev da pod hitno deratiziraju Karjatejn i Palmiru, kako bi prostor oko baze bio siguran!

Elijah Magnier
jao_situacije

#3980 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Maystor wrote:@jao_situacije, tako je. S400 se i zvao u početku S300PMU3 i u svakom pogledu se radi o nadogradnji S300PMU serije.
S500 je potpuno novi sistem, uskoro ulazi u upotrebu, a S400 ide na tržište. Navodno je Alžir već kupio S400, Kina ga sigurno dobija (ako već nije).
ne znam baš hoćel kina dobiti, malo mi je to sumnjivo
poznati su da kopiraju šta im rusi prodaju naprave jeftinije pa prodaju okolo
al vidjećemo, oni svakako imaju svoj napredniji sistem hq-9 koji ima aesa radar i približno isti domet kao i s400
zanimljivo je da baš turska hoće da kupi taj sistem od kine
jao_situacije

#3981 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Maystor wrote:Ubrzano se priprema nova vojna baza u istočnom Homsu, stiže 1000 novih vojnika, a ukupan broj ruskih aviona u Siriji će preći 100!
Hezbolahu i SAA je isporučen zahtjev da pod hitno deratiziraju Karjatejn i Palmiru, kako bi prostor oko baze bio siguran!

Elijah Magnier
evakuiraju se velepekare po siriji
udruženje pekara i slastičara sirije zahtjeva hitno zasjedanje vs un i traže da brko obori još nekog suhoja
fsb i glavni štab ruske vojske locirali sve pekare i slastičarne od mediterana do teherana
smrt kiflama sloboda asadu
Samprotivsviju

#3982 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

Image

RT obavljuje slike eksplozije kamiona na granici sa turskom
RepublikanskaGarda

#3983 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

SAA zauzela zgradu Zrakoplovne akademije u Allepu, ISIS se povlaci, u juznom Allepu debakl konglomerata vatrogasnih drustava i animacijsko-rekreacijskih klubova, prilikom napada na selo Aziziyah stradalo je 50-ak pripadnika ovih organizacije.
Mlohavi

#3984 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Maystor wrote:
Lupaš ko Maksim po diviziji. Nato posjeduje S300PMU1, operativan, u upotrebi!
Grčka je unijela svoj S300 u Nato, baš kao i Slovačka. Posebno ovaj slovački jeste testiran u vojnim vježbama. Ako je posada S300 dobro obučena, mogu oboriti bilo koji avion, zaključak je sa tih vježbi.
Bog budi s tobom sinko, svako rusko kao i NATO oruzje dolazi u vise verzija od kojih je par za izvoz, prodaju a obicno modernizovane, naprednije verzije istog sistema se naravno niposto ne prodaju nit' poklanjaju dok dobrano ne zastare. Sam s400 je naknadno preimenovana posljednja verzija s300 sistema, S-300PMU-3. Dok je taj operativni NATO s300pmu1 usao u upotrebu dok su jos Prijatelji tek kretali na dugogodisnji put do nasih srca.

Image
Last edited by Mlohavi on 30/11/2015 10:00, edited 2 times in total.
Naslovnica

#3985 Re: Sirija vol. 2

Post by Naslovnica »

Samprotivsviju wrote:Image

RT obavljuje slike eksplozije kamiona na granici sa turskom
A-10 je prava mašina za ovo...
salik79

#3986 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

RepublikanskaGarda wrote:SAA zauzela zgradu Zrakoplovne akademije u Allepu, ISIS se povlaci, u juznom Allepu debakl konglomerata vatrogasnih drustava i animacijsko-rekreacijskih klubova, prilikom napada na selo Aziziyah stradalo je 50-ak pripadnika ovih organizacije.

:lol: :lol: :lol: Aktivisti svih zemalja ujedinite se! :D
arzuhal

#3987 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Bombardovanjem turske humanitarne velepekare u Idlibu popularnost pravedničkog tzcara Putina još više je porasla, a Erdoganova pala...
Twice

#3988 Re: Sirija vol. 2

Post by Twice »

jao_situacije wrote:posvađali se ko je više demokratičan i umjeren
A ne, ne...
Posvadjali se oni ko je kozojeb a ko kozoljub...nije svejedno...izgleda :D
arzuhal

#3989 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

jao_situacije wrote:ko tebe aviobombom, ti njega kruhom
putin je izgleda prošle hefte bio u crkvi
Pa srušite vi jedan ruski vojni avion, mi ćemo stotinu humanitarnih karavana i pekara da sravnimo, ubijte jednog ruskog vojnog pilota, mi ćemo 100 sirijskih civila, pa da vidimo sme li međunarodna zajednica ili bilo ko da udari na Ruse!

Also sprache Jungwolf Atza
Seawolf

#3990 Re: Sirija vol. 2

Post by Seawolf »

Maystor wrote:
Mlohavi wrote:

Kolega forumas koji cini mi se stvarno dobro poznaje oruzja danasnjice kaze da ovo na snimku iznad nije s400, a ruska televizija ne kaze.

Nego, prema njemu valjda s400 samo u varijanti kad ga nosi dvoosovinska prikolica koju vuce troosovinski kamion, na linku uspod. Ako ko prepoznao na nekom od snimaka iz Sirije nek javi.
http://www.popsci.com/sites/popsci.com/ ... k=HxJrAfcS

Ako su ih stvarno postavili u Siriji, bez ikakve stvarne potrebe su Rusi dali onoj drugoj strani mogucnost da im testiraju perjanicu naoruzanja.
Razumije se, k'o da ti ne kažem šta. Preleti neke druge teme, pa ćeš vidjeti da se taj "u sve razumije". Izjava da je S400 samo ono sa prikolicom je notorna glupost. S400 je sistem, nije jedan ili dva dijela, sastoji se od mnogih komponenti i kompatibilan je sa S300PMU1/2 komponentama. Ne znam da li su dopremili i ako nisu, zašto nisu, onaj lanser sa prikolicom (pretpostavljam zbog transporta, avionima su dopremali te grdosije i onaj kraći lanser je jedva stao. Ne vjerujem ja da će taj S400 ispaliti i jednu raketu, radari i ostali eletkronski sistemi su puno važniji od samog lansera, a ako zatreba sasvim su dovoljni i ovi koji su stigli + raketna krstarica Moskva koja na sebi ima verziju S300.
Razmisli malo, Rusija objavi da je S400 u Siriji, USA, Nato, svi to potvrde ... i onda jedan forumski mediokritet otkrije da su rusi lagali, da je to podvala, da je u pitanju stari S300P, a ne S400 ...
zar misliš da bi amerikancima promaklo da rusi lažu, zar ih ne bi provalili do sad?
Gdje si Maystore, šta ima.

Mogao bi, za promijenu, ponekad nakačiti neki link ili sliku, da argumentuješ ono što pišeš.

Sistem S-400 Triumf (NATO oznaka SA-21, NATO naziv Growler) je evolucija sistema S-300 PMU1 i S-300 PMU2 i u njemu se koriste neke od komponenti koje se koriste i u ovim sistemima, ali postoje i neke koje su jedinstvene samo za sistem S-400 (inače se, je li, ne bi radilo o novom sistemu).

Ovako, na prvu, komponente koje su jedinstvene za sistem S-400 i nisu dio nijednog drugog sistema su:

1. Pretraživački radar 91N6E (NATO naziv Big Bird) je srce cijelog sistema i bez njega ne možemo govoriti o sistemu S-400. To je ono čudo koje ima maksimalni domet pretraživanja od 500 do 600 km i može odjednom uočiti do 300 ciljeva.

2. Pratilački radar 92N6E (NATO naziv Grave Stone) koji može odjednom pratiti do 100 ciljeva.

3. Novi projektil ekstremno velikog dometa 40N6, čiji je domet do 400 km i kojih može biti do 2 na jednom lanseru. Ovi projektili, definitivno nisu u Siriji, niti će ikada biti.

4. Novi projektil velikog dometa 48N6E3, čiji je domet do 250 km i kojih može biti do 4 na jednom lanseru. Niti ovi projektili nisu u Siriji, jer za njihovo korištenje je neophodno imati pratilački radar 92N6E, kojeg nema u Siriji.

Ako bilo ko dokaže slikom ili video zapisom da se bilo koja od nabrojanih komponenti nalazi u Siriji, onda se može reći da se dijelovi sistema S-400, nalaze u Siriji. Do tada, nema ga, niti u tragovima.
oridjidji

#3991 Re: Sirija vol. 2

Post by oridjidji »

Brko ko Zeljin Brko u premier ligi, jednostavno neprkosloven u igrama gladnih na BI.
oridjidji

#3992 Re: Sirija vol. 2

Post by oridjidji »

Seawolf wrote:
Maystor wrote:
Mlohavi wrote:

Kolega forumas koji cini mi se stvarno dobro poznaje oruzja danasnjice kaze da ovo na snimku iznad nije s400, a ruska televizija ne kaze.

Nego, prema njemu valjda s400 samo u varijanti kad ga nosi dvoosovinska prikolica koju vuce troosovinski kamion, na linku uspod. Ako ko prepoznao na nekom od snimaka iz Sirije nek javi.
http://www.popsci.com/sites/popsci.com/ ... k=HxJrAfcS

Ako su ih stvarno postavili u Siriji, bez ikakve stvarne potrebe su Rusi dali onoj drugoj strani mogucnost da im testiraju perjanicu naoruzanja.
Gdje si Maystore, šta ima.

Mogao bi, za promijenu, ponekad nakačiti neki link ili sliku, da argumentuješ ono što pišeš.

Sistem S-400 Triumf (NATO oznaka SA-21, NATO naziv Growler) je evolucija sistema S-300 PMU1 i S-300 PMU2 i u njemu se koriste neke od komponenti koje se koriste i u ovim sistemima, ali postoje i neke koje su jedinstvene samo za sistem S-400 (inače se, je li, ne bi radilo o novom sistemu).

Ovako, na prvu, komponente koje su jedinstvene za sistem S-400 i nisu dio nijednog drugog sistema su:

1. Pretraživački radar 91N6E (NATO naziv Big Bird) je srce cijelog sistema i bez njega ne možemo govoriti o sistemu S-400. To je ono čudo koje ima maksimalni domet pretraživanja od 500 do 600 km i može odjednom uočiti do 300 ciljeva.

2. Pratilački radar 92N6E (NATO naziv Grave Stone) koji može odjednom pratiti do 100 ciljeva.

3. Novi projektil ekstremno velikog dometa 40N6, čiji je domet do 400 km i kojih može biti do 2 na jednom lanseru. Ovi projektili, definitivno nisu u Siriji, niti će ikada biti.

4. Novi projektil velikog dometa 48N6E3, čiji je domet do 250 km i kojih može biti do 4 na jednom lanseru. Niti ovi projektili nisu u Siriji, jer za njihovo korištenje je neophodno imati pratilački radar 92N6E, kojeg nema u Siriji.

Ako bilo ko dokaže slikom ili video zapisom da se bilo koja od nabrojanih komponenti nalazi u Siriji, onda se može reći da se dijelovi sistema S-400, nalaze u Siriji. Do tada, nema ga, niti u tragovima.
Decko, spremi dvije slike i rodni list, treba nam jedan ovakav poznavalac oruzja u namjenskoj industriji oruzja BiH. :D
salik79

#3993 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

arzuhal wrote:
Pa srušite vi jedan ruski vojni avion, mi ćemo stotinu humanitarnih karavana i pekara da sravnimo, ubijte jednog ruskog vojnog pilota, mi ćemo 100 sirijskih civila, pa da vidimo sme li međunarodna zajednica ili bilo ko da udari na Ruse!

Iliti na bosanski: "Dakle jezik Mladivuk Atza" :mrgreen:
jao_situacije

#3994 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

salik79 wrote:
arzuhal wrote:

shvatio sam ja šta je srž rečenice :mrgreen:
ne zna se ko je gori oni što gađaju bagere i traktore ili ovi što bombarduju pekare
i onda se evropa čudi što im dolaze sirijci
arzuhal

#3995 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

salik79 wrote:
arzuhal wrote: Pa srušite vi jedan ruski vojni avion, mi ćemo stotinu humanitarnih karavana i pekara da sravnimo, ubijte jednog ruskog vojnog pilota, mi ćemo 100 sirijskih civila, pa da vidimo sme li međunarodna zajednica ili bilo ko da udari na Ruse!

Jedno slovo manje-više ne mijenja matematiku :mrgreen:
oridjidji

#3996 Re: Sirija vol. 2

Post by oridjidji »

Slomi se Asad u borbi protiv Isila, tek toliko da vojni napredak jednih prati vojni napredak drugih na stetu ostalih pobunjenika, pogotovo oko Halepa. Ako je Isil ikoga sjebao, to su ostale pobunjenicke frakcije protiv Asada, ako je ikome pomogao to je bio Asadov rezim.
salik79

#3997 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

arzuhal wrote:
salik79 wrote:
arzuhal wrote: Pa srušite vi jedan ruski vojni avion, mi ćemo stotinu humanitarnih karavana i pekara da sravnimo, ubijte jednog ruskog vojnog pilota, mi ćemo 100 sirijskih civila, pa da vidimo sme li međunarodna zajednica ili bilo ko da udari na Ruse!

Jedno slovo manje-više ne mijenja matematiku :mrgreen:
Tacnije tri slova, koja mijenjaju kompletan smisao rečenice :D
arzuhal

#3998 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

salik79 wrote:
A najtačnije: riječ je o rečenici koja je, spram ruskog tranja muslimana u Siriji, potpuno nebitna u postu :mrgreen:
salik79

#3999 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

arzuhal wrote:
salik79 wrote:
A najtačnije: riječ je o rečenici koja je, spram ruskog tranja muslimana u Siriji, potpuno nebitna u postu :mrgreen:
Koliko razumjeh riječ je o pekari :D
RepublikanskaGarda

#4000 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

oridjidji wrote:Slomi se Asad u borbi protiv Isila, tek toliko da vojni napredak jednih prati vojni napredak drugih na stetu ostalih pobunjenika, pogotovo oko Halepa. Ako je Isil ikoga sjebao, to su ostale pobunjenicke frakcije protiv Asada, ako je ikome pomogao to je bio Asadov rezim.
:lol: :lol:, važno da se nešto napiše sad da li to ima veze sa veze nije bitno, važno je upotpunit prostor

Pa kako možeš takve gluposti pisat, cijelu 2014. i 2015 ISIS je proveo u sukobu sa režimom, zauzeli su sve ključne vojne instalacije u Provinciji Raqqa, godinu i pol drže Deir el Zour u blokadi, zauzeli su Al-Sukhna. Palmyru, Qarateen, Maheen, zauzeli su vojnu bazu u Hasaci, 2 mjeseca su žestoko napadali Hasaku i zauzeli dijelove grada, bezbrojno puta su napadali ruralne dijelove Hame, nedavno su presjecali jedini kopneni opskrbni put do loyalističkog dijela Allepa....pa mislim dajte više prestanite lagat ovaj napaćeni narod, nema te to pravo
Locked