Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sinoć je kod mene u mahali bio naponski udar, imam produžni sa naponskom zaštitom ali džaba to, sad ne mogu upalit računar
Pretpostavljam da je napojna crkla, ali nisam dosad imao ovo iskustvo, ne znam da li samo da kupim novu napojnu i kako ću znati da i ostale komponente nisu crkle? Da li samo da spojim novu napojnu i da probam? Ako su mi riknuli grafička i procesor, odo se bacit pod voz xD
Ipak nije bilo do napojne, nego ovi kreteni iz Elektrodistribucije umjesto da poprave kvar, napravili jos gore, bio prenizak napon. Sad je rijeseno Dosla tri dzipa sa po 4 radnika, jedan covjek popravlja trafo, ostali se grudvaju A svi ce dobit dnevnicu. Eto sta mi placamo.
Kao što kolega reče, ideš na jeftiniju varijantu.
Ako je ista cijena, onda Gigabyte (barem u ovom slučaju) jer on na 1050ti ima backplate i 2 kulera a i brzine su malo veće (neznatno ali eto).
Inače je MSI uradio bolji posao s TwinFrozr nego Gigabyte sa Windforceom sa malo boljim grafikama, a imaju i manje problema od Gigabyte što se kvarova tiče (Coil Whine).
avaks wrote:Kao što kolega reče, ideš na jeftiniju varijantu.
Ako je ista cijena, onda Gigabyte (barem u ovom slučaju) jer on na 1050ti ima backplate i 2 kulera a i brzine su malo veće (neznatno ali eto).
Inače je MSI uradio bolji posao s TwinFrozr nego Gigabyte sa Windforceom sa malo boljim grafikama, a imaju i manje problema od Gigabyte što se kvarova tiče (Coil Whine).
I ja vučem dosta na Gigabyte.
A šta bi bilo sa G1 Gaming verzijom? Isplati li se uzeti tu verziju?
Ja bih lično uvijek prije uzeo 1060 s 3GB nego 1050 s 4GB ako su iste cijene
R9 280x sam baš zbog tih 3GB i promijenio, mada je vukla još uvijek sve na high 1080p bez problema a tako će i 1060 sigurno s te svoje 3 gige.
avaks wrote:Ja bih lično uvijek prije uzeo 1060 s 3GB nego 1050 s 4GB ako su iste cijene
R9 280x sam baš zbog tih 3GB i promijenio, mada je vukla još uvijek sve na high 1080p bez problema a tako će i 1060 sigurno s te svoje 3 gige.
Skuplja je 1060 3GB oko 150KM od 1050ti.. Zato sam i išao na 1050
avaks wrote:Ja bih lično uvijek prije uzeo 1060 s 3GB nego 1050 s 4GB ako su iste cijene
Razumijemo se, komentar se odnosio na G1 i ovog padobranca gore
1050ti G1 košta 419KM na piku dok 1060 3GB košta 439KM i po meni je bolja opcija ako bi već išao na G1.
A inače 1050ti "obične" idu od 350KM i vjerovatno si tako i naručio što je sasvim ok.
Kod mene je palit 1050ti znaci bez 6 pin konektora, i jako sam zadovoljan za, cijena i ono sto je dala mi je sasvim ok, eto bf1 na ultra radi cega sam je i uzeo
Nikad nece biti cijena ista najslabije 1060 i najjace 1050, to zaboravi. A to je premalo, AC Syndicate, GTA5, sve to vuce preko 3GB VRAMa
AhmetShabo wrote:Je li pametno kupovati bilo sta u narednom periodu ili sacekat da AMD izbaci ovaj novi procesor pa tek onda . Mozda neke cijene padnu?
Ako ikako možeš, svakako se isplati sačekati koji mjesec pa vidjeti kako će se AMD-ov RYZEN pokazati. Zasad obećavajuće djeluje ali ništa dok ne vidimo krajnji proizvod i naravno ono najbitnije - cijenu.
Nikad nece biti cijena ista najslabije 1060 i najjace 1050, to zaboravi. A to je premalo, AC Syndicate, GTA5, sve to vuce preko 3GB VRAMa
Logicno da nece biti iste, nece sebi u stomak skakati, to ja samo parafraziram. Pod "ista" sam isao na 10-20KM razlike a upravo je takva situacija. A vala i da je 50KM razlike isplati se ici na jaci model barem kod grafickih kartica.
AhmetShabo wrote:Je li pametno kupovati bilo sta u narednom periodu ili sacekat da AMD izbaci ovaj novi procesor pa tek onda . Mozda neke cijene padnu?
Bolje ti je sacekaj.Ja sam htio kupi novi racunar sad pa se predomislio, trazi mi lik na OLX 480km za i5 6600 a za i5 6500 440km a oba bili ispod 400km. Izasli kaby lake procesori i na newegg kostaju isto kao i skylake a kod nas skuplji i ovi samo digli cijenu za skylake.
koji GTA si ti igrao da "vuče" 3GB VRAM-a..ili si ti mislio na RAM? Naravno da ovo nema nikakve veze s realnošću. Također i Assassins Creed.. Grafičke s 2 GB RAM-a ove igre vrte na max.
Ako si fan AMD onda čekaj Ryzen svakako. I ja sam nestrpljiv da vidim kako će izgledati taj procesor obzirom na najave do sada u vezi istog.
Ako si fan AMD onda čekaj Ryzen svakako. I ja sam nestrpljiv da vidim kako će izgledati taj procesor obzirom na najave do sada u vezi istog.
Ma ne cekam da kupik zen,vec se nadam da ce prijasnji procesori da pojeftine. Zen kad izadje bice papreno skup sigurno,a meni da je ono da napravim sto bolji budget pc
koji GTA si ti igrao da "vuče" 3GB VRAM-a..ili si ti mislio na RAM? Naravno da ovo nema nikakve veze s realnošću. Također i Assassins Creed.. Grafičke s 2 GB RAM-a ove igre vrte na max.
RAM? Pa pogledaj AC Syndicate koliko vuce na 1080p sve na max, ne pricam o malim rezolucijama i nizim postavkama. Pogledaj te igre i vidjet ces da je 2GB graficke malo za te igre. Prvo pogledas, testiras pa pises. Moja R9 380 u AC je iskoristila 3700MB RAM-a