Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3976 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:

e zvizu, sad si ga ukakio :twisted:

ne barci mi ratnog sugradjanina!
dosao je da bude sa nama, prezivio sve sto i mi, vise je ucinio na informisanju o bosni nego svi ostali ...

i zato me boli klinac sta radi negdje drugi :zzzz:
ja ga nemogu podnjeti od kako da izvines sere i lize dupe zidovima i to ovim ekstremistima... on je u zadnjih nekoliko godina izmjenio se skroz na skroz...

kad ga je Zizek na njegovom maternjem jeziku matiro i to majstorski, i kad je priznao da podrzava sve ono sto cine zidovi do palestinaca, tad je dokazao da je glup ko neka stvar... samo proglaseni intelektualac za moj pojam...

onaj sto kaze da mi smeta sto je Zlatko otisao na paradu, nek je, samo nek kaze otvoreno zasto je otisao, a sto nije isao da posjeti bih gradjane kad strajkukju i protestuju,... ah ja nije bilo CNNa da sve zabiljezi...

mrzim vjrere jer u mojoj glavi nista dobro ne donose... mrzim ulizivanje jer to je znak da si prevarat na sve cetri... i mrzim ljude koji navijaju za ratove ali one jednlolice gdje samo jedni trebaju da ginu a drugi opravdano se brane s tim sto ubijaju druge...

I ova Europa je dvolicna... Gadaffi je jezini znao bagru da drzi pod sapom, hamjo i Libiju a kad su kasnje poceli brodovi da stizu bez mornara na obale Italije onda je bilo eh hbga ovo nismo uracunali... moras biti tokmak nad svim da bi bio dio nekeg foruma gdje se takve budalestine donose na djelo.

Moras bit inaivan da neko kaze ovo ga iznenadilo. Mene je samo iznenadilo da nije bilo 30.000 mrtvih u Parizu. A ovo sto se delio je za mene sasvim postalo normalno, jer to se ovih dana desaje. Koliko god bilo nakaradno sto se desaje ono je postalo normalno. Postalo je noralno i da se ima pravo svasta reci a izgeda da se ima pravo i pucati uzduz i porpijeko. Nego hajmo se kladito koja je drzava ili grad sljedeci? Gde ces ti kontrolisati budalu koja u nebi nosi takav jedan akt a nikome ne prica. Njemu je dovoljno da uleti sa kalasnjikovom u restoran i pobije sve za stolom i to je za njega MISSION ACCOMPLISHED a dok dodje policija i specijalna jedinica da njega uklone - kasno dosao Marko na Kosovo. A ako bude na svakom cosku policiajac kao sto je bilo u Pekingu za vrijeme ljetne Olimpijade onda ce pisati policajska drzava nemamo pravo na slobodno kretanje i sl. Dok je bio socijalizam znao si bar ko pije i ko placa a vako u vlastitoj canifi nisi siguran a kamol na ulici.
KENJAC

#3977 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

Pade mi na pamet... ako grijesim , molim vas ispravite me ! Nesto se ne sjecam da je poslje (isto tako Islamskog) teroristickog napada na pozoriste u Rusiji (mislim da se zvala Dubrovka) bilo ovakva medijska hajka. Znam , logicno je , Ruski zivoti vrijede manje, al ne vidjoh niti jednog sefa druge drzave na setnji kroz Moskvu. Znam , logico je , u Moskvi je hlano. Terorizam se ne pobjedjuje , ratujuci na jednom frontu a pomazuci ih na drugom. Prije svega treba dati jasnu definiciju terorizma. Moze li mi ko dati tacan datum kad je Bin Laden postao terorista ? Svjetska politika ima urgentnu potrebu da izda par jasnih definicija. Osem pomenute o terorizmu jos njih par nebi bilo na odmet. Na primjer ona o suverenitetu jedne drzave , ljudskim pravima i mnogim drugim!
sandokann

#3978 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sandokann »

Ubio se policajac koji je istraživao masakr u listu Šarli ebdo! :?
uglavnomja

#3979 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

KENJAC wrote:Pade mi na pamet... ako grijesim , molim vas ispravite me ! Nesto se ne sjecam da je poslje (isto tako Islamskog) teroristickog napada na pozoriste u Rusiji (mislim da se zvala Dubrovka) bilo ovakva medijska hajka. Znam , logicno je , Ruski zivoti vrijede manje, al ne vidjoh niti jednog sefa druge drzave na setnji kroz Moskvu. Znam , logico je , u Moskvi je hlano. Terorizam se ne pobjedjuje , ratujuci na jednom frontu a pomazuci ih na drugom. Prije svega treba dati jasnu definiciju terorizma. Moze li mi ko dati tacan datum kad je Bin Laden postao terorista ? Svjetska politika ima urgentnu potrebu da izda par jasnih definicija. Osem pomenute o terorizmu jos njih par nebi bilo na odmet. Na primjer ona o suverenitetu jedne drzave , ljudskim pravima i mnogim drugim!

recimo ovako, taj napad su izveli ceceni. rusija je napadala ceceniju, ratno stanje.
francuska nije ni sa kim u ratu.
emigrazione

#3980 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

luckylaka wrote:Kakvih insana DA Bog sacuva.Prvo jebu sve od reda sto BiH nema predstavnika u Parizu sad im smeta sto je Zlatko otisao Ima li kraja ljudskoj gluposti :-)
Sta i koga on predstavlja uopste :-)
muzicar_iz_parka

#3981 Re: Terorizam u Parizu!

Post by muzicar_iz_parka »

uglavnomja wrote:

recimo ovako, taj napad su izveli ceceni. rusija je napadala ceceniju, ratno stanje.
Otkad napadi na civilno stanovništvo postaše legitimna borba protiv druge strane u sukobu?
Last edited by muzicar_iz_parka on 11/01/2015 19:41, edited 1 time in total.
Sezam

#3982 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sezam »

KENJAC wrote:Pade mi na pamet... ako grijesim , molim vas ispravite me ! Nesto se ne sjecam da je poslje (isto tako Islamskog) teroristickog napada na pozoriste u Rusiji (mislim da se zvala Dubrovka) bilo ovakva medijska hajka. Znam , logicno je , Ruski zivoti vrijede manje, al ne vidjoh niti jednog sefa druge drzave na setnji kroz Moskvu. Znam , logico je , u Moskvi je hlano. Terorizam se ne pobjedjuje , ratujuci na jednom frontu a pomazuci ih na drugom. Prije svega treba dati jasnu definiciju terorizma. Moze li mi ko dati tacan datum kad je Bin Laden postao terorista ? Svjetska politika ima urgentnu potrebu da izda par jasnih definicija. Osem pomenute o terorizmu jos njih par nebi bilo na odmet. Na primjer ona o suverenitetu jedne drzave , ljudskim pravima i mnogim drugim!
A to je Putin organizovao setnju i poslao pozivnice?

Mislim, svaka ti cast na dosadasnjim postovima na ovoj temi, ali ovaj ti je bezze.
sandokann

#3983 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sandokann »

emigrazione wrote:
luckylaka wrote:Kakvih insana DA Bog sacuva.Prvo jebu sve od reda sto BiH nema predstavnika u Parizu sad im smeta sto je Zlatko otisao Ima li kraja ljudskoj gluposti :-)
Ustvari, kakav je to mars mira sa netanyahuem u prvom saffu?
uglavnomja

#3984 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

muzicar_iz_parka wrote:
uglavnomja wrote:

Otkad napadi na civilno stanovništvo postaše legitimna borba protiv druge strane u sukobu?

:?

ko kaze da je ligitimno :?:

samo konstatujem cinjenice.
spinel_

#3985 Re: Terorizam u Parizu!

Post by spinel_ »

u borbi za ljudska prava i slobodu govora u prvom redu hitler 21 stoljeca.. ima li kraja ljudskoj licemjernosti ?
mogao bi charlie kad bude izasao u visemilionskom primjerku napraviti satiru na ovu temu.
Cohers

#3986 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Cohers »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/lagum ... /150111088
Image
"Marš protiv terorizma je skup podrške jedinstvu u različitostima, progresivnom svijetu - borbi za društva zajedničkih vrijednosti: slobodu i solidarnost, posao i pravdu, uzajamno poštovanje i razumijevanje, obrazovanje, kulturu i dijalog", rekao je Lagumdžija
Naravno, mister prst u oko socijaldemokratiji slaže čim zine, pošto mu je to genomski kod. Zato, svaku njegovu izgovorenu treba strmoglaviti, tj. uneljuditi - onečovječiti. Potom, na sceni ostane tiranin i/ili terorista, Zlatko Lagumdžija.
uglavnomja

#3987 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

koliko skontah, 12 clanica eu se dogovorilo da nece postrozavati kontrole granica sengena.

ima li neko vise info?
shibonja

#3988 Re: Terorizam u Parizu!

Post by shibonja »

uglavnomja wrote:koliko skontah, 12 clanica eu se dogovorilo da nece postrozavati kontrole granica sengena.

ima li neko vise info?
Nek slobodno uvedu vize ponovo,meni nece naskodit...... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
mefistofilis

#3989 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mefistofilis »

heben ga, jel' ovo OK?
po meni nije
https://firstlook.org/theintercept/2015 ... -cartoons/
animals

#3990 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

Jedan mi radni kolega se zali..kako ukinuse vize, poce mu stalno familija u goste dolaziti :D
kaze , mozda bolje kad su vize bile :D
vee-jay

#3991 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vee-jay »

emigrazione wrote:
Misli, po tebi ili po ustavu?
uglavnomja

#3992 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

prosla 161 stranica bez spominjanja slucajnog prolaznika :-)
Mohamad Sissoko

#3993 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Mohamad Sissoko »

:-D

Image
Challenger__

#3994 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

walk_M-A-N wrote:Kad reče ovo Challenger__, može li kratki prikaz ili utisak izvještavanja medija, AJB i ostali, ova 4 dana, ko je to više pratio, koji im je stav, ko su im analitičari?
:lol:

Stari moj, sve je razvedeno od elementarne logike. Primjer, Al Jazeera, glasilo najvećeg finansijera terorističkih organizacija (ISIL, Nusra, Ahrar ar-Sham) na Bliskom istoku, debele cionističke ublehe Al-Thanija:

Image

Uoči samog mitinga, novinar (redakcija na engleskom) pronalazi ženu, muslimanku porijeklom iz Irana, "aktivistkinju" i ona počinje naraciju na lošem engleskom: tu je da se solidariše sa žrtvama (lijepo, m.o.), ali tu je i da protestvuje protiv "režima iranskih mula"... :shock: Pa onda najava ovog odvratnog, sujetnog pauna Hollanda da će nastaviti da "pomože sirijskoj opozociji" iako čitava planeta zna da sve to završava u rukama AQ, odnosno Al-Nusre i ISILa i tako u tom tonu: svako koristi tragediju da ispod stola šverca svoje mizerne agende. Niti riječi o suštini stvari, niti naznake opštečovječanskog bratsva, niti traga od katarze, niti zrna istine.

Kako je već zapazio Herr Flick, jadno i odvratno.
uglavnomja

#3995 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

znaci zena iz irana nema pravo da iznese svoje misljenje?????

ili mislis da je kupljena, placena, glumica ... :-) lazna iranka.

kad bi ti cuo izbjeglice iz iraka sta pricaju o sadasnjoj vlasti, u odnosu kako im je dobro bilo pod sadamom :-)

globalna politika nema veze sa zivotima obicnih ljudi.
sandokann

#3996 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sandokann »

uglavnomja wrote:znaci zena iz irana nema pravo da iznese svoje misljenje?????

kad bi ti cuo izbjeglice iz iraka sta pricaju o sadasnjoj vlasti, u odnosu kako im je dobro bilo pod sadamom :-)

globalna politika nema veze sa zivotima obicnih ljudi.
Nije prilika da ih iznese, jer povod mitinga je nesto sasvim drugo.
Ali, kakav je to "skup mira sa netanyahuem u prvom saffu?
Pjanic15

#3997 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Challenger__ wrote: niti zrna istine.
A odakle se ti informišeš, iz kojih medija crpiš "relevantne" informacije, koji su to mediji relevantni po tebi i iz kojih se informišeš? :lol:
emigrazione

#3998 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

vee-jay wrote:
emigrazione wrote:
Misli, po tebi ili po ustavu?
Nisam glup znam koju funkciju obavlja...samo mi je bolesno da se on pojavljuje na nekakvim skupovima gdje se daje podrska slobodi govora, cak nije ni licemjerno nego bas bolesno 8-)
Ali evo koliko vidim nije jedini, malo ih je kojima je danas bilo mjesto u Parizu...
KENJAC

#3999 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

Sezam wrote:
A to je Putin organizovao setnju i poslao pozivnice?

Mislim, svaka ti cast na dosadasnjim postovima na ovoj temi, ali ovaj ti je bezze.
E , e ,e... Nisu morali doci u Moskvu al mi nemoj molim te pricat o tome kako je citav svijet bio ovako zaokuplje Prva Francuska ! Cesto sam tamo i toga se vrlo dobro sjecam. A onda sve ostale evropske zemlje ! Kazez "svaka cast..." E pa jebi ga , ako cemo pravo pravo cemo. Zbog takvih arsina ko tvoji oni iz Charliea otpustise covjeka sto zajebava Jevreje a na osnovu zajebavanja Islama izgradise kult slobode izrazavanja ! Nece ovaj Svijet daleko dogurat dok got mi glavu u pijesak guramo !
Challenger__

#4000 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

uglavnomja wrote:znaci zena iz irana nema pravo da iznese svoje misljenje?????

Što mislim to i kažem: nije lažna, ali je medij koji PODRŽAVA ISIL našao baš nju od milion ljudi da uoči početka dešavanja baš ona komentariše čitavu stvar... Kao što sam već zapazio, to je obilježje sjevernokorejskih duhova.

Je suis Pyongyang

:oops:
Post Reply