irac300 wrote:Chagalj wrote:dustaban wrote:Mah, pusti Edouououarda.
Sve hoce nesto da ispadne pametan i ubjedljiv a samo potvrdjuje svoju kontradikciju i besmisao religije.
Daklem religija nije VJEROVANJE vec NAVIJANJE. Ne znam da se ljudi biju izmedju sebe zato sto nesto vjeruju ili ne vjeruju, ali bogme palo je itekoliko glava u okrsajima uspaljenih navijaca.
Religija je identicna tome - hajca svoje navijace na one druge jer samo navijacka uspaljenost (mrznja prema protivniku) puni stadione!
problem sa vama jeste sto poistovjecujete islam sa ISISOM, a islam bas onaj izvorni nema veze sa isisom, jer ISIS gazi cast islama svaki dan, i kad bi islam bio samo isis, mnogi bi ga ostavili a ja prvi.
dovoljno ti je reci da za vrijeme poslanika, su krscani i zidovi dolazili u Dzamiju da imaju dijalog sa poslanik i muslimanima, bili tri dana, molili se u dzamiji, poslanik im dozvolio to, i poslije diskusije mirno otisli kuci. a danas ovi kreteni ISIS poklase i muslimane i nemuslimane.
a Allah kaze nema prisile u vjeru. ali oni furaju svoju neku liniju, boli njih briga sta Allah kaze i poslanik.
Otiđi njima pa im reci da oni nisu vjernici, pokaži im koji klip o motorima i robotima, šta ih čeka u dženetu, da su im sise stavljene zbog estetike i još mnogo toga iz tvoje bogate ponude. Ja ipak mislim da ljudi (ISIS) samo prakticiraju izvornu vjeru, koliko sam upratio, žene uzimaju kao ratni plijen i žene ih (tako stoji uputstvo u Kur'anu), ubijaju nevjernike, šire islam oružjem... Što se stidite njih? To isto su radili njihovi preci prije 1000 i kusur godina, a time se dičite. U čemu je razlika klati u ime vjere prije 1000 godina i danas?
Ja ipak mislim da ljudi (ISIS) samo prakticiraju izvornu vjeru, koliko sam upratio, žene uzimaju kao ratni plijen i žene ih (tako stoji uputstvo u Kur'anu), ubijaju nevjernike, šire islam oružjem...
ovo je cist dokaz u kolikoj si zabludi.
to nije ni "i" od izvorne vjere, da imalo bolje poznas islam vidio bi koliko su zastranili
žene uzimaju kao ratni plijen i žene ih (tako stoji uputstvo u Kur'anu),
ta pravila su mogla proci prije a ne sad, jer prije kad islamska vojska zauzme neko mjesto, ako poginu muskarci u bitki, i ostanu zene i djeca, to se uzimali kao roblje, ali ne da bi se iskoristavalo nego kako bi im se pomoglo nije bilo nikakvih ustanova da ih zastite , pa se uzimalo kao roblje, a da malo bolje poznas pravila oko robova vidio bi da se moras ponasati prema njima kao braci i sestrama. ali to ti neznas , zato sto si zaedjen mrznjom i zabludama pa nevidis dalje od nosa.
a sto se tice uzimanja roblja sad, to je smijesno, i to je problem u glavama ljudi, sad su druga vremena.
ubijaju nevjernike, šire islam oružjem...
Allah kaze:
U vjeri nema prisile - pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko učini kufr u taguta, a vjeruje u Allaha - drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. - A Allah sve čuje i zna. (El-Baqara: 256 Kur,an)
ovo je islam, a ne sta ISIS propagira, jeli to treba ISIS da uce Allaha, Muhammed i nas ostale ljude islamu
Što se stidite njih?
zato sto u ime moje vjere cine zlocine a vjera to zabranjiva, a ti kratkovidan pa nevidis to i mislis da su njihova djela u skladu sa izvornim islamom a nisu, eto zbog cega se stidim njih.
To isto su radili njihovi preci prije 1000 i kusur godina, a time se dičite. U čemu je razlika klati u ime vjere prije 1000 godina i danas?
ne mlataraj glupostim, uci malo bolje historiju a manje pisati gluposti ovdje.
da vidimo sta su to nasi preci radili
Na dan oslobođenja Mekke pokazalo se svima ko je i kakav je poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem. ''Svi stanovnici Mekke dobili su opći oprost, unatoč nasilju koje su učinili prema Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i njegovoj da‘vi, i uprkos tome što je muslimanska vojska bila u stanju potpuno ih istrijebiti. Opći oprost im je objavljen dok su, okupljeni oko Kabe, čekali šta će presuditi Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem. On je upitao:
''Šta mislite šta ću danas uraditi s vama?'' Rekoše: ''Učinit ćeš dobro, ti si plemeniti brat, sin plemenitog brata!'' Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, reče im: ''Ja vas danas neću koriti. Neka vam Allah oprosti!''(Sallabi, Sira) Ovako jednostavno im je oprostio.
jeli ovo klanje o kojem ti pises da su nasi preci radili???