http://en.wikipedia.org/wiki/Eli_Cohen
meni omiljeni dio ove priče je ovo:
Newly appointed Syrian Intelligence, Colonel Ahmed Su'edani trusted no one....
Veze oni sa selefima nemaju. Niti oni ni njihovi "sejhovi", ni "sejhovi sejhovi", pa sve tako do osnivaca im i kliconose Muhameda ibn Abdulvehaba. To su najobicniji vehabiti i uvreda za svakog selefa r.a. .lajkujMe wrote:Sad jedno realno pitanje, s obzirom da je bruka BIH drzavljana i drzavljana susjednih zemalja otislo u Siriju i Irak da se bori na IS strani, kolika opasnost postoji za nas u BIH da se selefijski pokret preorijentise na ratnu formaciju i pokrenu belaje po BIH? I kolika je sposobnost nas samih posebno mislim na drzavu da se odbrani od tih budala?
Kolko sam ja skont'o post'o je apsolutna manjina, još par likova da pošalje u džihad bulaznit će sam seb u bradu.swanfilter wrote:Leclerc, reci mi onda, kakvo je raspolozenje u Buzimu kada je ovaj lik u pitanju? Stvarno mi nikako ne ide u glavu ...
sto se OSA-e tice, ona kao i ostale strukture sigurnosnog aparata, duzna je provoditi Strategiju BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma. na koji nacin i koliko uspjesno to radi poznato je onima koji imaju veze sa OSA-om, ostalima tesko.lajkujMe wrote:Ne znam stanje nase obavjestajne OSA je li tako? Nisam nista specijalno cuo o njima sto mozda i znaci da rade dobro haha![]()
A sto se obavjestajaca tice ako nista Ameri su tu 100% ko da oni nas ne motre.
A sto se policije tice ne znam, dovoljno je slucaj Mevlid gdje je policiji trebalo 30 minuta da ga neutralise.
Ma da ruku na srce apsolutno vjerujem FMUP specijalne jedinice koje bi namarisale budale ko nikad ali opet s druge strane ovi su totalno ludi njima je borba prsluk na tijelo i trk do zena i djece da se raznese.
Btw uvjeren sam da sam IS bi itekako volio da se desi ovdje belaj jer zamislite koji prestiz bi dobili medju ovim budalama ako naprave belaj u SRCU Europe (dobro ne bas srcu ali eto Europa smo).
Pa zar ne rekose da ce osvojiti Bjelu Kucu, a sad odrubljuju glave da ovi prestanu bombardovati?Towelie wrote:http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ng-US.html
jefferson wrote:Pa zar ne rekose da ce osvojiti Bjelu Kucu, a sad odrubljuju glave da ovi prestanu bombardovati?Towelie wrote:http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ng-US.html
Strategija im je za nepovjerovat. Ali opet, sta ocekivati od ovih kozojeba.
Sta je ovo ba??? Daj nek neko amerima prevede pa nek dronove na ove posalju kad nasi majmuni nece da se obracunajuHerr Flick wrote:
Tekbirrr![]()
Ne treba se uljuljkivati. Opasnost od selefijskog pokreta ili barem njegovog dijela kao inicijalne kapsule za nove belaje u BiH je velika. Predpostavlja se da oko 350 BiH građana, uglavnom članova ovog pokreta, ratuje u Siriji i Iraku, večinom na strani Islamske države. Oni su dole radi ideološke indoktrinacije i vojne obuke uživo pa i sklapanja veza sa ostalim ekstremima koji će sigurno da pripomognu u slučaju kakvog sr...a. Samo ovaj mjesec IS je regrutovala 1000 boraca iz čitavog svijeta.mulessem wrote:vrlo mala šansa, mnogo veća i realnija opasnost prijeti da Srbi opet počine neki novi genocid nad Bošnjacima.lajkujMe wrote:Sad jedno realno pitanje, s obzirom da je bruka BIH drzavljana i drzavljana susjednih zemalja otislo u Siriju i Irak da se bori na IS strani, kolika opasnost postoji za nas u BIH da se selefijski pokret preorijentise na ratnu formaciju i pokrenu belaje po BIH? I kolika je sposobnost nas samih posebno mislim na drzavu da se odbrani od tih budala?
Ma pusti ove naše wannabe kozojebe, oni su najbolji protiv argumenti svojim pogledima na svijet.swanfilter wrote:Da li je r. Izet Nanic ozenio 4 zene, sa njima dobio 16 djece, a slao lokalnu sirotinju da ratuje protiv Srbo - Cetnika? Sramota si ti, ocito pripadnik i podanik Bosnica i njemu slicnim. Krajisnici su uvijek znali sta je to prava stvar za koju treba zivot dati.mulessem wrote:ruglo i sramota, možda ljutim krajišnicima više paše neki Cecin koncert ili kakva pederijada ? ili piva na bajram uz Stoju, Janu, Daru Buba Maru ?
I, narodnjake ne slusam, al pivu vise volim popiti nego reci da je Bosnic Bosnjak - Musliman, jet to on nije. Fakticki, isti je Babo Abdic. I on je u ime drugih slao neciju djecu da ubijaju svoju bracu, a posljedice tog ludila Bosnjaci i danas osjecaju. Srami se ti ...
Joe McCarthy wrote:Ma pusti ove naše wannabe kozojebe, oni su najbolji protiv argumenti svojim pogledima na svijet.swanfilter wrote:Da li je r. Izet Nanic ozenio 4 zene, sa njima dobio 16 djece, a slao lokalnu sirotinju da ratuje protiv Srbo - Cetnika? Sramota si ti, ocito pripadnik i podanik Bosnica i njemu slicnih. Krajisnici su uvijek znali sta je to prava stvar za koju treba zivot dati.mulessem wrote:ruglo i sramota, možda ljutim krajišnicima više paše neki Cecin koncert ili kakva pederijada ? ili piva na bajram uz Stoju, Janu, Daru Buba Maru ?
I, narodnjake ne slusam, al pivu vise volim popiti nego reci da je Bosnic Bosnjak - musliman, jet to on nije. Fakticki, isti je Babo Abdic. I on je u ime drugih slao neciju djecu da ubijaju svoju bracu, a posljedice tog ludila Bosnjaci i danas osjecaju. Srami se ti ...
Pa nisi bas u pravu. Vecina vehabija priznaje strukture IZ i poznajem licno par njih (selefija) - nijedan ne ide u ove njihove "mesdzide" i nema pozitivno misljenje o njima.dragma wrote:Da i to je generalno službeni stav islamske zajednice BiH koju oni (vehabije) manje-više ne priznaju.
Četo zasmrđuješ forum sa svojim lažima, pa uradi svima uslugu i samoukloni se.majstorukuci wrote:Veliki broj Bosnjaka se zadnjih godina doislamizira, pojava vehabija je pomjerila granice. Od odsijecanja glava srpskim zarobljenicima na Vozuci do odsijecanja glave americkom fotoreporteru u Iraku rukopis je isti- a sve u cilju uspostavljanja jedinstvene islamske drzave u svijetu o cemu je pisao Alija Izetbegovic u Islamskoj deklaraciji. Svako ko je podrzao Izetbegovica 1992. podrzao je indirektno i ISIL. Nemojmo se zavaravati.Dovoljno je pogledati bosnjacku histeriju oko Palestine i muk u vezi sa genocidom nad krscanima u Iraku i sve je jasno. Islamisti ce pokusati i u Bosni da zavladaju i porobe Srbe i Hrvate samo je pitanje vremena ali ce im to biti ujedno i zadnje sto ce uraditi.
Ej,al uhvate novinara koji je dosao tu da izvjestava,nikakav zakon nije prekrsio,ubise ga samo sto je amer.Eto toliko o njihovoj prici dodjite u kalifat,garantujemo da ce te zivjeti mirno.Ja bi ih pustio da se tu naseljavaju jedno 5 godina i onda bi im nuku bacio po sred kalifata.L u c i f e r wrote:http://www.avaz.ba/globus/svijet/uznemi ... oreporteru
Ja koji su ovo četnici...![]()
Nažalost, ne mogu se viditi demonstracije ili barem iole značajnija protestvovanja naroda iz islamskih država protiv ovih i ovakvih najgnusnijih postupaka ISIS-a koji su muslimani, kao što to recimo bude slučaju ukoliko neko npr nacrta običnu karikaturu poslanika...
I te demonstracije, kao i bezborojne anti war demonstracije bi promijenile konkretno šta? I za šta i nad čim da se ko više zgraža? Lihvaro-cionisti više ne bi sijali razdore i ratove zu cilju preuzimanja kontrole nad resursima, prodaje oružja, genodica u stotinama hiljada civilnih žrtava?L u c i f e r wrote:http://www.avaz.ba/globus/svijet/uznemi ... oreporteru
Nažalost, ne mogu se viditi demonstracije ili barem iole značajnija protestvovanja naroda iz islamskih država protiv ovih i ovakvih najgnusnijih postupaka ISIS-a koji su muslimani, kao što to recimo bude slučaju ukoliko neko npr nacrta običnu karikaturu poslanika...
Perfidan sam, odma da ti kažem da ne razbijaš glavu....jastuk1 wrote:I te demonstracije, kao i bezborojne anti war demonstracije bi promijenile konkretno šta? I za šta i nad čim da se ko više zgraža? Lihvaro-cionisti više ne bi sijali razdore i ratove zu cilju preuzimanja kontrole nad resursima, prodaje oružja, genodica u stotinama hiljada civilnih žrtava?L u c i f e r wrote:http://www.avaz.ba/globus/svijet/uznemi ... oreporteru
Nažalost, ne mogu se viditi demonstracije ili barem iole značajnija protestvovanja naroda iz islamskih država protiv ovih i ovakvih najgnusnijih postupaka ISIS-a koji su muslimani, kao što to recimo bude slučaju ukoliko neko npr nacrta običnu karikaturu poslanika...![]()
Luci - ili si naivan ili debelo perfidan, a da toga nisi ni trunke svjestan. Nadam se da je ovo prvo. A tvoj ego se nada da je ovo drugo, jel de. Eto, tu ti je sav odgovor.
Decerto wrote:Ej,al uhvate novinara koji je dosao tu da izvjestava,nikakav zakon nije prekrsio,ubise ga samo sto je amer.Eto toliko o njihovoj prici dodjite u kalifat,garantujemo da ce te zivjeti mirno.Ja bi ih pustio da se tu naseljavaju jedno 5 godina i onda bi im nuku bacio po sred kalifata.L u c i f e r wrote:http://www.avaz.ba/globus/svijet/uznemi ... oreporteru
Bogami se nigdje ne vide ni demonstracije tog istog Zapada (ili, kako ti kažeš, "ostatka svijeta") dok njihovi puleni ubijaju tolike Palestince... Ne vidimo nigdje ni demonstracije protiv politike Zapada koja je pobila oko pola miliona Arapa u zadnje desetljeće... nažalostL u c i f e r wrote:Perfidan sam, odma da ti kažem da ne razbijaš glavu....jastuk1 wrote:I te demonstracije, kao i bezborojne anti war demonstracije bi promijenile konkretno šta? I za šta i nad čim da se ko više zgraža? Lihvaro-cionisti više ne bi sijali razdore i ratove zu cilju preuzimanja kontrole nad resursima, prodaje oružja, genodica u stotinama hiljada civilnih žrtava?L u c i f e r wrote:http://www.avaz.ba/globus/svijet/uznemi ... oreporteru
Nažalost, ne mogu se viditi demonstracije ili barem iole značajnija protestvovanja naroda iz islamskih država protiv ovih i ovakvih najgnusnijih postupaka ISIS-a koji su muslimani, kao što to recimo bude slučaju ukoliko neko npr nacrta običnu karikaturu poslanika...![]()
Luci - ili si naivan ili debelo perfidan, a da toga nisi ni trunke svjestan. Nadam se da je ovo prvo. A tvoj ego se nada da je ovo drugo, jel de. Eto, tu ti je sav odgovor.![]()
Šta bi promijenile?
Promijenile bi percepciju islamskog svijeta od strane ostatka svijeta.
Sačuvale bi obraz muslimana.
Ispada da ko šuti, taj odobrava.
Može se protestvovati protiv gluposti kao što su karitkature, ali ne i protiv užasnih zločina koji čine njihova braća.
To dosta govori o trenutnom stanju svijesti ummeta.