Irak

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#3976 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bosanac sa dna kace »

Za sve one koji misle da je IS ''vojska iz hadisa sa crnim zastavama'' evo link za razmišljanje;
http://en.wikipedia.org/wiki/Eli_Cohen
:-) :-) :-)
meni omiljeni dio ove priče je ovo:
Newly appointed Syrian Intelligence, Colonel Ahmed Su'edani trusted no one....
:lol: :lol: :lol:
salik79

#3977 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

lajkujMe wrote:Sad jedno realno pitanje, s obzirom da je bruka BIH drzavljana i drzavljana susjednih zemalja otislo u Siriju i Irak da se bori na IS strani, kolika opasnost postoji za nas u BIH da se selefijski pokret preorijentise na ratnu formaciju i pokrenu belaje po BIH? I kolika je sposobnost nas samih posebno mislim na drzavu da se odbrani od tih budala?
Veze oni sa selefima nemaju. Niti oni ni njihovi "sejhovi", ni "sejhovi sejhovi", pa sve tako do osnivaca im i kliconose Muhameda ibn Abdulvehaba. To su najobicniji vehabiti i uvreda za svakog selefa r.a. .
Bosanac sa dna kace

#3978 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bosanac sa dna kace »

swanfilter wrote:Leclerc, reci mi onda, kakvo je raspolozenje u Buzimu kada je ovaj lik u pitanju? Stvarno mi nikako ne ide u glavu ...
Kolko sam ja skont'o post'o je apsolutna manjina, još par likova da pošalje u džihad bulaznit će sam seb u bradu.
Ima 20 djece kolko ja znam i 4 žene.
Klavikula

#3979 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

lajkujMe wrote:Ne znam stanje nase obavjestajne OSA je li tako? Nisam nista specijalno cuo o njima sto mozda i znaci da rade dobro haha :D
A sto se obavjestajaca tice ako nista Ameri su tu 100% ko da oni nas ne motre.

A sto se policije tice ne znam, dovoljno je slucaj Mevlid gdje je policiji trebalo 30 minuta da ga neutralise.

Ma da ruku na srce apsolutno vjerujem FMUP specijalne jedinice koje bi namarisale budale ko nikad ali opet s druge strane ovi su totalno ludi njima je borba prsluk na tijelo i trk do zena i djece da se raznese.

Btw uvjeren sam da sam IS bi itekako volio da se desi ovdje belaj jer zamislite koji prestiz bi dobili medju ovim budalama ako naprave belaj u SRCU Europe (dobro ne bas srcu ali eto Europa smo :D ).
sto se OSA-e tice, ona kao i ostale strukture sigurnosnog aparata, duzna je provoditi Strategiju BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma. na koji nacin i koliko uspjesno to radi poznato je onima koji imaju veze sa OSA-om, ostalima tesko.
u Strategiji za period 2010-2013. kao glavni problemi oznaceni su nedostatak koordinacije, neregulisana zakonska legislativa i nedovoljna obucenost kadra. uz sve to i dalje mislim da su nase sigurnosne sluzbe sposobne suzbiti pokusaje slicne onima u Iraku od strane domacih kozojeba ako za tim bude potrebe.
jefferson

#3981 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jefferson »

Pa zar ne rekose da ce osvojiti Bjelu Kucu, a sad odrubljuju glave da ovi prestanu bombardovati?
Strategija im je za nepovjerovat. Ali opet, sta ocekivati od ovih kozojeba.
insomnia78

#3982 ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Image
Cybernetic

#3983 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 01:59, edited 1 time in total.
Point.

#3984 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

Pobili ljudi na hiljade muslimana do sad i onda britansku smrdo i kozojeb prica o patnji muslimana? O jebem li ti picku materinu da ti jebem, ona koja te je rodila tako glupa.

Salji Obama atomsku na ovaj sljam kukavica, koji pokrivaju lica kad hrabro nekog civila treba obezglaviti. Jos jednom da vam jebem sve glupo i smrdljivo.
Joe McCarthy

#3985 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

jefferson wrote:
Pa zar ne rekose da ce osvojiti Bjelu Kucu, a sad odrubljuju glave da ovi prestanu bombardovati?
Strategija im je za nepovjerovat. Ali opet, sta ocekivati od ovih kozojeba.

Arapska logika. :D
Bodkin

#3986 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

Herr Flick wrote:Image

Tekbirrr :-D :-D
Sta je ovo ba??? Daj nek neko amerima prevede pa nek dronove na ove posalju kad nasi majmuni nece da se obracunaju
Novak20

#3987 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Novak20 »

mulessem wrote:
lajkujMe wrote:Sad jedno realno pitanje, s obzirom da je bruka BIH drzavljana i drzavljana susjednih zemalja otislo u Siriju i Irak da se bori na IS strani, kolika opasnost postoji za nas u BIH da se selefijski pokret preorijentise na ratnu formaciju i pokrenu belaje po BIH? I kolika je sposobnost nas samih posebno mislim na drzavu da se odbrani od tih budala?
vrlo mala šansa, mnogo veća i realnija opasnost prijeti da Srbi opet počine neki novi genocid nad Bošnjacima.
Ne treba se uljuljkivati. Opasnost od selefijskog pokreta ili barem njegovog dijela kao inicijalne kapsule za nove belaje u BiH je velika. Predpostavlja se da oko 350 BiH građana, uglavnom članova ovog pokreta, ratuje u Siriji i Iraku, večinom na strani Islamske države. Oni su dole radi ideološke indoktrinacije i vojne obuke uživo pa i sklapanja veza sa ostalim ekstremima koji će sigurno da pripomognu u slučaju kakvog sr...a. Samo ovaj mjesec IS je regrutovala 1000 boraca iz čitavog svijeta.
Nepredvidivost, odsustvo logike i zločini krase Islamsku državu - kalifat koji nema granice nego samo front.

Bošnjaci-muslimani se mogu zavaravati o nekakvoj koristi ovog pokreta kao što su se zavaravali pripadnici plemena Šeitat koji su se borili protiv SAA i oslobodili dobar dio provincije Deir ez-Zur pa doživjeli pokolj od strane IS.

"Prema sirijskim aktivistima i SOHR-u, razlog za sveopći pokolj muškog djela stanovništva leži u fetvi prema kojoj Islamska država presudila da je Šeitat (dalje slijedi citat fetve) “nevjernička stranka i protiv nje se mora boriti kao protiv nevjernika po saglasnosti islamskih učenjaka, čak iako odobrava i ne poriče šerijatski zakon. Ni savez, niti primirje ne smije biti sklopljeni sa njima, niti im se dati sigurnost, niti pustiti njihove zarobljenike čak iako plate otkupninu, ne ženiti njihove žene i ne jesti njihovu hranu. Dopušteno je ubiti njihovog zatvorene i ranjene, i goniti one koji su pobjegli sa bojnog polja. Mi moramo da se borimo protiv njih, čak iako oni ne započinju borbu protiv nas”, kaže se u IDIŠ-ovoj fetvi koju citira SOHR." (citat iz članka u Putu vjernika).

Čini mi se da su srbi, hrvati i bošnjaci u BiH i regionu trenutno zabavljeni svojim ekonomskim jadom i nemaju interesa za sukobom a pogotovo za genocidom i osvajanjem teritorija. Jedino imaju interesa za secesijom dijelova gdje su većina ali zbog potpisanih ugovora nema secesije, nema mijenjanja granica.
U slučaju povratka obučenih fanatičnih ratnika sa vezama, logistikom i komandnim centrom od Boga pitaj gdje moguće je svašta. Teror i utjerivanje straha im je u opisu posla.
Zbog nedjela IS klima prema muslimanima na Zapadu se generalno mijenja a najgore što se može desiti je da neko proba da pravi kalifat u BiH protivno volji 99,8 % bošnjaka (slobodna procjena) a pogotovo MZ.
Nekoliko bombaških incidenata sa selefijama povratnicima kao izvršiteljima u recimo Međugorju, Mostaru, Banja Luci, Sarajevu... koji mogu biti finansirani i od strane domaćih političara ili uvezeni izvana mogu pojačati zahtjeve za secesiju i biti uvod u raspad države i novi rat. A onda jadna majka svima...
Joe McCarthy

#3988 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

swanfilter wrote:
mulessem wrote:ruglo i sramota, možda ljutim krajišnicima više paše neki Cecin koncert ili kakva pederijada ? ili piva na bajram uz Stoju, Janu, Daru Buba Maru ?
Da li je r. Izet Nanic ozenio 4 zene, sa njima dobio 16 djece, a slao lokalnu sirotinju da ratuje protiv Srbo - Cetnika? Sramota si ti, ocito pripadnik i podanik Bosnica i njemu slicnim. Krajisnici su uvijek znali sta je to prava stvar za koju treba zivot dati.

I, narodnjake ne slusam, al pivu vise volim popiti nego reci da je Bosnic Bosnjak - Musliman, jet to on nije. Fakticki, isti je Babo Abdic. I on je u ime drugih slao neciju djecu da ubijaju svoju bracu, a posljedice tog ludila Bosnjaci i danas osjecaju. Srami se ti ...
Ma pusti ove naše wannabe kozojebe, oni su najbolji protiv argumenti svojim pogledima na svijet. :lol:
swanfilter

#3989 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by swanfilter »

Joe McCarthy wrote:
swanfilter wrote:
mulessem wrote:ruglo i sramota, možda ljutim krajišnicima više paše neki Cecin koncert ili kakva pederijada ? ili piva na bajram uz Stoju, Janu, Daru Buba Maru ?
Da li je r. Izet Nanic ozenio 4 zene, sa njima dobio 16 djece, a slao lokalnu sirotinju da ratuje protiv Srbo - Cetnika? Sramota si ti, ocito pripadnik i podanik Bosnica i njemu slicnih. Krajisnici su uvijek znali sta je to prava stvar za koju treba zivot dati.

I, narodnjake ne slusam, al pivu vise volim popiti nego reci da je Bosnic Bosnjak - musliman, jet to on nije. Fakticki, isti je Babo Abdic. I on je u ime drugih slao neciju djecu da ubijaju svoju bracu, a posljedice tog ludila Bosnjaci i danas osjecaju. Srami se ti ...
Ma pusti ove naše wannabe kozojebe, oni su najbolji protiv argumenti svojim pogledima na svijet. :lol:
Opetja033

#3990 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

dragma wrote:Da i to je generalno službeni stav islamske zajednice BiH koju oni (vehabije) manje-više ne priznaju.
Pa nisi bas u pravu. Vecina vehabija priznaje strukture IZ i poznajem licno par njih (selefija) - nijedan ne ide u ove njihove "mesdzide" i nema pozitivno misljenje o njima.
I medju pripadnicima vehabijskog/selefijskog pokreta ovi ekstremi su manjina. Recimo Saff je glasilo mainstreem pripadnika selefijskog/vehabijskog pokreta koji su u apsolutnoj vecini u odnosu na ove ekstreme. Prosjecan selefija/vehabija je hipik za Bilala i ekipu. Kritikuju pojedine stavove IZ ali je priznaju i reis ul ulemu smatraju svojih vrhovnim vjerskim poglavarom.
Ekstremi su podijeljeni na hiljadu nekih frakcija od kojih svaka onu drugu naziva nevjernickom i otpadnickom. Bas Monty Python.
KAMI666

#3991 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by KAMI666 »

Ne mozes da pravdas bilo koju patnju ubijajuci neduzng covjeka, i to ovakvim metodama. Niko normalan to nemoze da opravdava. Pogotovo jos ako se ovo pravda Islamom. Taj halifa je upravo njihova podvala i kako vidim, ide im po planu, kao i sve do sada.
Joe McCarthy

#3992 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

majstorukuci wrote:Veliki broj Bosnjaka se zadnjih godina doislamizira, pojava vehabija je pomjerila granice. Od odsijecanja glava srpskim zarobljenicima na Vozuci do odsijecanja glave americkom fotoreporteru u Iraku rukopis je isti- a sve u cilju uspostavljanja jedinstvene islamske drzave u svijetu o cemu je pisao Alija Izetbegovic u Islamskoj deklaraciji. Svako ko je podrzao Izetbegovica 1992. podrzao je indirektno i ISIL. Nemojmo se zavaravati.Dovoljno je pogledati bosnjacku histeriju oko Palestine i muk u vezi sa genocidom nad krscanima u Iraku i sve je jasno. Islamisti ce pokusati i u Bosni da zavladaju i porobe Srbe i Hrvate samo je pitanje vremena ali ce im to biti ujedno i zadnje sto ce uraditi.
Četo zasmrđuješ forum sa svojim lažima, pa uradi svima uslugu i samoukloni se.

Koliko god mrzio kopile Alijino i arapske kozojebe, ne mogu dušu griješiti sa Alijom. Ta Islamska Dekleracija nije ništa više nego kritika na ultra sekulariste i teške fundamentaliste tj. njihovu viziju za Islamski svijet. On propagira Islamsku renesansu i glorificira nacije koje su se samo ekonomski i tehnološki westerizirale poput Japana i Koreje dok su zadržale tradiciju i kulturu koja bi bila samo modernizirana. :roll:
L u c i f e r

#3993 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by L u c i f e r »

http://www.avaz.ba/globus/svijet/uznemi ... oreporteru

Ja koji su ovo četnici... :-?

Nažalost, ne mogu se viditi demonstracije ili barem iole značajnija protestvovanja naroda iz islamskih država protiv ovih i ovakvih najgnusnijih postupaka ISIS-a koji su muslimani, kao što to recimo bude slučaju ukoliko neko npr nacrta običnu karikaturu poslanika...
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#3994 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

L u c i f e r wrote:http://www.avaz.ba/globus/svijet/uznemi ... oreporteru

Nažalost, ne mogu se viditi demonstracije ili barem iole značajnija protestvovanja naroda iz islamskih država protiv ovih i ovakvih najgnusnijih postupaka ISIS-a koji su muslimani, kao što to recimo bude slučaju ukoliko neko npr nacrta običnu karikaturu poslanika...
Ej,al uhvate novinara koji je dosao tu da izvjestava,nikakav zakon nije prekrsio,ubise ga samo sto je amer.Eto toliko o njihovoj prici dodjite u kalifat,garantujemo da ce te zivjeti mirno.Ja bi ih pustio da se tu naseljavaju jedno 5 godina i onda bi im nuku bacio po sred kalifata.
jastuk1

#3995 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

I te demonstracije, kao i bezborojne anti war demonstracije bi promijenile konkretno šta? I za šta i nad čim da se ko više zgraža? Lihvaro-cionisti više ne bi sijali razdore i ratove zu cilju preuzimanja kontrole nad resursima, prodaje oružja, genodica u stotinama hiljada civilnih žrtava? :roll:

Luci - ili si naivan ili debelo perfidan, a da toga nisi ni trunke svjestan. Nadam se da je ovo prvo. A tvoj ego se nada da je ovo drugo, jel de. Eto, tu ti je sav odgovor.
L u c i f e r

#3996 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by L u c i f e r »

jastuk1 wrote:

I te demonstracije, kao i bezborojne anti war demonstracije bi promijenile konkretno šta? I za šta i nad čim da se ko više zgraža? Lihvaro-cionisti više ne bi sijali razdore i ratove zu cilju preuzimanja kontrole nad resursima, prodaje oružja, genodica u stotinama hiljada civilnih žrtava? :roll:

Luci - ili si naivan ili debelo perfidan, a da toga nisi ni trunke svjestan. Nadam se da je ovo prvo. A tvoj ego se nada da je ovo drugo, jel de. Eto, tu ti je sav odgovor.
Perfidan sam, odma da ti kažem da ne razbijaš glavu.... :)

Šta bi promijenile?
Promijenile bi percepciju islamskog svijeta od strane ostatka svijeta.
Sačuvale bi obraz muslimana.
Ispada da ko šuti, taj odobrava.

Može se protestvovati protiv gluposti kao što su karitkature, ali ne i protiv užasnih zločina koji čine njihova braća.
To dosta govori o trenutnom stanju svijesti ummeta.
jastuk1

#3997 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Odgovor Lusiju:

Šta bi promijenile?

MALO SUTRA DA BI SE IKAKVA PERCEPCIJA PROMIJENILA. Naivno razmišljanje čiji je korjen u zagovaranju pljuvanja po sebi. Nastaje kad je ego tolko jak pa zavoli da piša po sopstvenom dignitetu. :sad:
---------------

OD KOGA? (ovdje dolazi do izražaja tvoje slabo poznavanje suštine vjera (množina) pa zato tako zaključuješ)

------------

Ako tako gledaš onda stanovništvo "zapada" nikad ne bi trebalo/smjelo/imalo obraza ni u kuću ući, već stalno protestovovat na ulici koliko njihove vlade siju nereda, ratova i žrtava na zemlji. I opet nikad za nikad ne bi ništa promijenili protestima.

Anyway. :roll: :shrug:
insomnia78

#3998 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Pa nista, uvijek "nam" ostaje rezanje glave novinarima i klanje yazidskih zena, djece i staraca
Drinski

#3999 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Drinski »

Decerto wrote:

Ej,al uhvate novinara koji je dosao tu da izvjestava,nikakav zakon nije prekrsio,ubise ga samo sto je amer.Eto toliko o njihovoj prici dodjite u kalifat,garantujemo da ce te zivjeti mirno.Ja bi ih pustio da se tu naseljavaju jedno 5 godina i onda bi im nuku bacio po sred kalifata.
:thumbup:
Rampage

#4000 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

L u c i f e r wrote:
jastuk1 wrote:

Perfidan sam, odma da ti kažem da ne razbijaš glavu.... :)

Šta bi promijenile?

Može se protestvovati protiv gluposti kao što su karitkature, ali ne i protiv užasnih zločina koji čine njihova braća.
To dosta govori o trenutnom stanju svijesti ummeta.
Bogami se nigdje ne vide ni demonstracije tog istog Zapada (ili, kako ti kažeš, "ostatka svijeta") dok njihovi puleni ubijaju tolike Palestince... Ne vidimo nigdje ni demonstracije protiv politike Zapada koja je pobila oko pola miliona Arapa u zadnje desetljeće... nažalost
Post Reply