Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
r_faruk
#3976 Re: Ateizam
Smrle, ne razumijem se u biologiju dovoljno da bih sada brzinski analizirao ono sto si postavio, ali razumijem termodinamiku. Pri svakom prelazu energije iz jednog oblika u drugi, raste entropija. Zamolio sam te da odgovoris na pitanje, a ne da lijepis neke clanke sa stranica. Odgovori na moje pitanje ako si u stanju, a ako nisi reci da ne znas. Ako bih procitao ovaj clanak siguran sam da bih pronasao gresku u tvom shvatanju. Ti si napisao da postoji perpetum mobile druge vrste.
S obzirom da je u ovom tvom mehanizmu proces proizvodnje goriva reverzibilan, mi ljudi ne bi vise nikada morali unijeti energiju u organizam. Naravno ti ove "sitnice" zanemarujes.
Da li razumijes o cemu ja govorim?
I da li bi mi mogao prevesti ovaj clanak ili opisati svojim rijecima sta si zapravo postavio?
S obzirom da je u ovom tvom mehanizmu proces proizvodnje goriva reverzibilan, mi ljudi ne bi vise nikada morali unijeti energiju u organizam. Naravno ti ove "sitnice" zanemarujes.
I da li bi mi mogao prevesti ovaj clanak ili opisati svojim rijecima sta si zapravo postavio?
Last edited by r_faruk on 15/04/2017 15:12, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#3977 Re: Ateizam
koju osobinu?Raigor Stonehoof wrote:
Nije Smrle. Materija od koje je sazdan svemir i koja dokazano i opipljivo postoji, ima tu osobinu
- HardcoreMX
#3978 Re: Ateizam
Naravno. Čak ni najveće seljobere nisam stavio na ignore listu. Evo vidiš i tebi repliciram, jes' da malo kasnim, ali nemaš aktuelnu priču.Zaitsev wrote: Fino ti zabranjuje i fino se pridržavaš...Moraću opet sličice okačiti, džaba je...
Eto kulture tvog izražaja, ja ti aplaudiram, a ti opet laješ. Sad konvertiraš preko slika, fakat bajati ti vicevi, nezanimljiv si, ali poučan si primjer na svoj način. Opet ti moram aplaudirati.Zaitsev wrote:LaprdašHardcoreMX wrote: Poučan je i primjer ovdje jednog 'Zateisteva' koji odglumi brata povratnika, ja sam mu dao aplauz.Objašnjeno ti je sve, imaju slike pa se podsjeti ako si posenilio...
Nije više zanimljivo to tvoje laprdanje u prazno...
- Smrcak15
#3979 Re: Ateizam
druze ovo je nanotehnologija , daleko superiornija od nase tehnologijer_faruk wrote:Smrle, ne razumijem se u biologiju dovoljno da bih sada brzinski analizirao ono sto si postavio, ali razumijem termodinamiku. Pri svakom prelazu energije iz jednog oblika u drugi, raste entropija. Zamolio sam te da odgovoris na pitanje, a ne da lijepis neke clanke sa stranica. Odgovori na moje pitanje ako si u stanju, a ako nisi reci da ne znas. Ako bih procitao ovaj clanak siguran sam da bih pronasao gresku u tvom shvatanju. Ti si napisao da postoji perpetum mobile druge vrste.
reverziibilan postaje kada ima viska ATP na drugoj strani ali ne dovoljno ovog na englski "electric gradient", i onda krene obrtaj turbine u suprotnom smjeru , usisava taj visak ATP i kida fosfat i ubaciva ione (H+) na drugu stranu.S obzirom da je u ovom tvom mehanizmu proces proizvodnje goriva reverzibilan, mi ljudi ne bi vise nikada morali unijeti energiju u organizam.
pa koje pitanje, ja mislio to pitanje neko na sto sam vec odgovorioZamolio sam te da odgovoris na pitanje,
-
r_faruk
#3980 Re: Ateizam
Smrcak15 wrote:(Reversible) Fuel Generatorsr_faruk wrote:,ne samo da je to uradio nego pogledja mudrosti, stvoria ga sa retrogradnom funkcijom da moze usisavati gorivo koje izbaciva , kao kad bi napravili auto koje izbaciva gasove, pa pocne to isto auto kad zavrsi sa benzinom usisavati te gasove koje je izbacio i pocne i koristiti kao gorivo.[/quote]
Smrle, jos jednom si pokazao da ne razumijes zakone termodinamike isto kao i onaj forumas koji se pozivao na drugi zakon termodinamike. Ovaj proces se nigdje u cijelom svemiru ne desava. Analogija ti je potpuno pogresna. Kada uspijes da dokazes da je nesto u prirodi uspjelo da iskoristi energiju koja je ”potrosena" (pod navodnicima, jer se prema prvom zakonu termodinamike energija ne moze potrositi no samo preci iz jednog oblika u drugi oblik), a pri tom raste entropija (drugi zakon td), ona ista na koju se ovaj forumas poziva, dobices nobelovu nagradu, a tvoje ime ce biti upisano u hostorijske i naucne knjige kao rijetki musliman, pri tom nenaucnik, koji je istu i dobio. Jel ti hoces da kazes da se negdje u tijelu ovo desava? Da se proces odvija bez promjene entropije? Upravo si dao takav primjer sa automobilom pa me to zaista interesuje. Rekao si da tijelo radi upravo to, usisava gorivo koje potrosi pa ga opet koristi. Iskreno, mene je ovo sokiralo, nadam se da sam te pogresno shvatio!!!
Ako pak mislis to sto pise, onda si jos jednom pokazao da ne razumijes stvari koje "dokazujes"
The fuel in the cell is created by ATP synthase, a stunning piece of design described in more detail elsewhere on this site. Essentially it continually takes spare hydrogen ions from one side of the periplasm and pulls them into a device resembling a revolver barrel, which rotates a few degrees around a stator with asymmetrical paddles that create, for every full turn, three adenosine triphosphate molecules, or ATP. This is achieved by pulling in a similar molecule but in diphosphate form and adding one phosphate, then booting it out for use elsewhere in the cell. It therefore converts an electrical gradient into a fuel surplus.
The cell’s machinery uses ATP by breaking off a phosphate, and releasing a burst of energy, creating a lone phosphate and ADP, making the fuel 100% recyclable. And if you think that’s clever, consider this: if there’s a surplus of ATP but not enough electric gradient, it works backwards perfectly – pulling in ATP and breaking off a phosphate, spinning the unit in reverse, and throwing a hydrogen ion out the other side. This is tantamount to a car engine sucking in exhaust, running backwards, and silling up your petrol tank.
Tens of thousands of these motors work in the nucleus of every cell, and they’re no slackers: they create your own body weight in recycled fuel molecules every day.
https://iaincarstairs.wordpress.com/201 ... molecules/

Ne bi mi mrsko malo potraziti i opet petljas, lazes, natezes i montiras
-
HobotnicaPLus
#3981 Re: Ateizam
Meni je fascinantna ta cinjenica da se "prosvijetljeni" satrase ubjedjujuci druge kako su oni u pravu i kako su spoznali pravu istinu dok svi ostali zive u zabludama i corsokacima.
Toliko o toleranciji, postovanju razlicitosti i drugacijeg misljenja kojim se na svakom koraku ponose i busaju u prsa.
Takav stav se ne moze opisati nikako drugacije nego jebeno sljepilo, zaguljenost, zatupljenost i licemjerje na kvadrat.
Neko sa takvim manjkom samokritike jednostavno nije u stanju da, makar na sekundu razmisli, i da kaze sta ako nisam u pravu, sta ako sam pogrijesio? Kamo li da prizna tako nesto. Ponose se skromnoscu i tolerancijom dok se istovremeno uzdizu iznad svega sto je drugacije, osudjuju i pljuju.
Jebeno licemjerje.
Toliko o toleranciji, postovanju razlicitosti i drugacijeg misljenja kojim se na svakom koraku ponose i busaju u prsa.
Takav stav se ne moze opisati nikako drugacije nego jebeno sljepilo, zaguljenost, zatupljenost i licemjerje na kvadrat.
Neko sa takvim manjkom samokritike jednostavno nije u stanju da, makar na sekundu razmisli, i da kaze sta ako nisam u pravu, sta ako sam pogrijesio? Kamo li da prizna tako nesto. Ponose se skromnoscu i tolerancijom dok se istovremeno uzdizu iznad svega sto je drugacije, osudjuju i pljuju.
Jebeno licemjerje.
- Smrcak15
#3982 Re: Ateizam
kako druze, objasni narodu i meni....na koji nacin lazem da cujem.r_faruk wrote: Ne bi mi mrsko malo potraziti i opet petljas, lazes, natezes i montiras
-
r_faruk
#3983 Re: Ateizam
Narod zna da lazes i petljas. Samo si ti ubijedjen da ne lazes Pogledaj sliku koju si ti postavio i pogledaj onu koju sam ja postavio. Proces nije reverzibilan!!! I to ti pise ispod slike. Ti se satra objasnjavajuci da si dokazao perpetum mobile druge vrste. Pises gluposti, nevjerovatne gluposti..... Ne razumijes zakone termodinamike zato i pises da je proces reverzibilan. NIGDJE U SVEMIRU NE POSTOJI REVERZIBILAN PROCES!!!Smrcak15 wrote:kako druze, objasni narodu i meni....na koji nacin lazem da cujem.r_faruk wrote: Ne bi mi mrsko malo potraziti i opet petljas, lazes, natezes i montiras
- Smrcak15
#3984 Re: Ateizam
druze sramotno je da me nazivas lazovom samo sto nisi u stanju da pregledas cijeli tekst nego samo polovicu tekstar_faruk wrote:Narod zna da lazes i petljas. Samo si ti ubijedjen da ne lazes Pogledaj sliku koju si ti postavio i pogledaj onu koju sam ja postavio. Proces nije reverzibilan!!! I to ti pise ispod slike. Ti se satra objasnjavajuci da si dokazao perpetum mobile druge vrste. Pises gluposti, nevjerovatne gluposti..... Ne razumijes zakone termodinamike zato i pises da je proces reverzibilan. NIGDJE U SVEMIRU NE POSTOJI REVERZIBILAN PROCES!!!Smrcak15 wrote:kako druze, objasni narodu i meni....na koji nacin lazem da cujem.r_faruk wrote: Ne bi mi mrsko malo potraziti i opet petljas, lazes, natezes i montiras
pazi ovo molim te
ti postiras ovu sliku

to znaci postirao si ovaj dio plavi teksta
The fuel in the cell is created by ATP synthase, a stunning piece of design described in more detail elsewhere on this site. Essentially it continually takes spare hydrogen ions from one side of the periplasm and pulls them into a device resembling a revolver barrel, which rotates a few degrees around a stator with asymmetrical paddles that create, for every full turn, three adenosine triphosphate molecules, or ATP. This is achieved by pulling in a similar molecule but in diphosphate form and adding one phosphate, then booting it out for use elsewhere in the cell. It therefore converts an electrical gradient into a fuel surplus.
The cell’s machinery uses ATP by breaking off a phosphate, and releasing a burst of energy, creating a lone phosphate and ADP, making the fuel 100% recyclable. And if you think that’s clever, consider this: if there’s a surplus of ATP but not enough electric gradient, it works backwards perfectly – pulling in ATP and breaking off a phosphate, spinning the unit in reverse, and throwing a hydrogen ion out the other side. This is tantamount to a car engine sucking in exhaust, running backwards, and silling up your petrol tank.
Tens of thousands of these motors work in the nucleus of every cell, and they’re no slackers: they create your own body weight in recycled fuel molecules every day.
zasto si otkinuo crveni dio koji si trazio da ti dostavim????
to je problem sa vama narode, zaletite se grlom u jagode napadajuci me bez da sagledate sve stvari
druga stvar, sad vidim, ti zbog svog loseg englesko optuzujes mene za laz,
To sto pise ispod slike kazu da nas generator od metala nije reverzibilan , dok ovaj molekularni sto Bog stvara je reverzibilan
- Smrcak15
#3985 Re: Ateizam
neznas druzer_faruk wrote:Narod zna da lazes i petljas. Samo si ti ubijedjen da ne lazes Pogledaj sliku koju si ti postavio i pogledaj onu koju sam ja postavio. Proces nije reverzibilan!!! I to ti pise ispod slike. Ti se satra objasnjavajuci da si dokazao perpetum mobile druge vrste. Pises gluposti, nevjerovatne gluposti..... Ne razumijes zakone termodinamike zato i pises da je proces reverzibilan. NIGDJE U SVEMIRU NE POSTOJI REVERZIBILAN PROCES!!!Smrcak15 wrote:kako druze, objasni narodu i meni....na koji nacin lazem da cujem.r_faruk wrote: Ne bi mi mrsko malo potraziti i opet petljas, lazes, natezes i montiras
The cryo-EM model of ATP synthase suggests that the peripheral stalk is a flexible structure that wraps around the complex as it joins F1 to FO. Under the right conditions, the enzyme reaction can also be carried out in reverse, with ATP hydrolysis driving proton pumping across the membrane.
https://en.wikipedia.org/wiki/ATP_synthase
-
r_faruk
#3986 Re: Ateizam
Ni taj sto bog stvara nije reverzibilan jer unosis energiju da bi radio. Konstantno je unosis kako bi organizam funkcionisao. Nisam nista otkidao od slike. Nego si ti isjekao najbitniji dio. Proces nije reverzibilan!!!To sto pise ispod slike kazu da nas generator od metala nije reverzibilan , dok ovaj molekularni sto Bog stvara je reverzibilan
Covjece to je drugi zakon termodinamike. Ponavljam se deset puta. Fakat si bezobrazan ili ne razumijes. Nije moj engleski los nego je tvoja prevrtljivost, laganje i podvaljivanje provaljeno.....
Jos jednom dokazujes i pokazujes da ne razumijes kako funkcionise sistem u kojem zivimo. Drago mi je samo sto se to i slikovito moze prikazati...
Evo ja te molim da nam kazes gdje u prirodi postoji reverzibilan proces..... Covjece izvalio si glupost. Nevidjenu!
Citaj do kraja.... Ova zadbja uvecana recenica, vidis ono PUMPING.... Treba ti energija, to vise nije reverzibilan proces......
Da li ti tvrdis da postoji perpetum mobile druge vrste. Odhovori, i ne znam je odgovor!
Last edited by r_faruk on 15/04/2017 15:53, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#3987 Re: Ateizam
sta ovo znaci:r_faruk wrote:Ni taj sto bog stvara nije reverzibilan jer unosis energiju da bi radio. Konstantno je unosis kako bi organizam funkcionisao. Nisam nista otkidao od slike. Nego si ti isjekao najbitniji dio. Proces nije reverzibilan!!!To sto pise ispod slike kazu da nas generator od metala nije reverzibilan , dok ovaj molekularni sto Bog stvara je reverzibilan
Covjece to je drugi zakon termodinamike. Ponavljam se deset puta. Fakat si bezobrazan ili ne razumijes. Nije moj engleski los nego je tvoja prevrtljivost, laganje i podvaljivanje provaljeno.....
Jos jednom dokazujes i pokazujes da ne razumijes kako funkcionise sistem u kojem zivimo. Drago mi je samo sto se to i slikovito moze prikazati...
Evo ja te molim da nam kazes gdje u prirodi postoji reverzibilan proces..... Covjece izvalio si glupost. Nevidjenu!
prevedi nam rukfash
- Raigor Stonehoof
#3988 Re: Ateizam
Haha, pa tu koju si pripisao bogu u svom prethodnom odgovoru meni. Trudis se valjda da svima odgovoris pa se malo gubisSmrcak15 wrote:koju osobinu?Raigor Stonehoof wrote:
Nije Smrle. Materija od koje je sazdan svemir i koja dokazano i opipljivo postoji, ima tu osobinu
-
r_faruk
#3989 Re: Ateizam
Nemam potrebe da ti ista prevodim. Objasnio sam ti na najjednostavniji moguci nacin gdje grijesis.
Molio bih te da odgovoris na pitanje. Deset puta te pitam!
Da li postoji perpetum mobile druge vrste?
Prevedi ti to sto si citirao pa ces vidheti gdje grijesis
Molio bih te da odgovoris na pitanje. Deset puta te pitam!
Da li postoji perpetum mobile druge vrste?
Prevedi ti to sto si citirao pa ces vidheti gdje grijesis
-
r_faruk
#3990 Re: Ateizam
Prevest cu ti samo ovu recenicu.
Cineci gorivo 100% reciklabilno (ako postoji ova rijec)
Smrle, da bi to gorivo ponovo iskoristio potrebna je energija koju moras dovesti iz nekog vanjskog izvora (entropija raste) OVO NIJE REVERZIBILAN PROCES.
Jel ti sad jasno da ono sto pise nije ono sto ti pises. Da ono sto pise ne znaci ono sto si ti napisao. Da ono sto pise nije jednako ono sto si ti mislio....
Ako ne vjerujes meni, nadji nekog muslimana koji je zavrsio masinstvo i pitaj ga o zakonima termodinamike. Pokazi mu ovo sto meni pokazujes..... Bas me zanima odgovor
.making the fuel 100% recyclable
Smrle, da bi to gorivo ponovo iskoristio potrebna je energija koju moras dovesti iz nekog vanjskog izvora (entropija raste) OVO NIJE REVERZIBILAN PROCES.
Jel ti sad jasno da ono sto pise nije ono sto ti pises. Da ono sto pise ne znaci ono sto si ti napisao. Da ono sto pise nije jednako ono sto si ti mislio....
Ako ne vjerujes meni, nadji nekog muslimana koji je zavrsio masinstvo i pitaj ga o zakonima termodinamike. Pokazi mu ovo sto meni pokazujes..... Bas me zanima odgovor
- Smrcak15
#3991 Re: Ateizam
svemir nije oduvijek, ima svoj pocetak, Bog nema pocetka.Raigor Stonehoof wrote:Haha, pa tu koju si pripisao bogu u svom prethodnom odgovoru meni. Trudis se valjda da svima odgovoris pa se malo gubisSmrcak15 wrote:koju osobinu?Raigor Stonehoof wrote:
- Smrcak15
#3992 Re: Ateizam
ne ne ne i ne jos jedno ner_faruk wrote:Prevest cu ti samo ovu recenicu..making the fuel 100% recyclable
trazio sam da prevedes sve sto sam obojio u plavo.
- Zaitsev
#3994 Re: Ateizam
HardcoreMX wrote: Poučan je i primjer ovdje jednog 'Zateisteva' koji odglumi brata povratnika, ja sam mu dao aplauz.
Zaitsev wrote:LaprdašObjašnjeno ti je sve, imaju slike pa se podsjeti ako si posenilio...
Nije više zanimljivo to tvoje laprdanje u prazno...
HardcoreMX wrote:Eto kulture tvog izražaja, ja ti aplaudiram, a ti opet laješ. Sad konvertiraš preko slika, fakat bajati ti vicevi, nezanimljiv si, ali poučan si primjer na svoj način. Opet ti moram aplaudirati.
Ja LAJEM? Hmmm...HardcoreMX wrote: Eto vidi se što je ateista i kultura, samo ignorišete, arogancija i etiketiranje. Meni moja vjera zabranjuje aroganciju, da se oholišem i ljude ignorišem.
Konvertujem preko slika? - ovo bi trebao prevesti ili mi barem objasniti šta ja to konvertujem preko slika
I da, upravu si. Ne ignorišeš. Ali eto, malo se oholišeš i arogantan si. Valjda je tvoja vjera malo tolerantnija prema te dvije osobine nego prema ignorisanju... Aplauz za tebe i za tvoju vjeru...
-
r_faruk
#3995 Re: Ateizam
Nema ne i tih pizdarija. Il objasni, il tutanj.... Pricas gluposti. Drago mi je da sam pokazao da nisi u pravu. Prevescu ti nekada i ostatak.Smrcak15 wrote:ne ne ne i ne jos jedno ner_faruk wrote:Prevest cu ti samo ovu recenicu..making the fuel 100% recyclable
trazio sam da prevedes sve sto sam obojio u plavo.
Nisi jos odgovorio na pitanje. Jesi se to prepao? Sto ne smijes odgovoriti na pitanje? I zasto ga ignorises?
- aurora313
#3996 Re: Ateizam
Smrcak15 wrote: sta ovo znaci:
Vako Smrla:
Making the fuel 100% recycable ne znaci da je isti 100% efficient odnosno energetski vrijedan kao istroseni da bi se ovaj dobio. Toliko valjda kuzis.
A ovo drugo radeci ‘in reverse’ je toliko naivno i glupo, da ne treba ni komentirati. Pisac opisnog teksta napisa na sta bi to trebalo da slici: Ovo je paralelno onome da motor uvlaci izduvne gasove, pokrece se unatrag, i puni natrag svoj benzinski rezervoar.
Ukratko, sranje do neba od nauke i dokaza moj Smrle. Ali za one koji vjeruju da Zemlja i dalje nije okrugla (gledao sam video i saudijskog hodzu kako ovo tumaci), ovo je sasvim logicno.
- Smrcak15
#3997 Re: Ateizam
aurora313 wrote:Smrcak15 wrote: sta ovo znaci:
Vako Smrla:
Making the fuel 100% recycable ne znaci da je isti 100% efficient odnosno energetski vrijedan kao istroseni da bi se ovaj dobio. Toliko valjda kuzis.
A ovo drugo radeci ‘in reverse’ je toliko naivno i glupo, da ne treba ni komentirati. Pisac opisnog teksta napisa na sta bi to trebalo da slici: Ovo je paralelno onome da motor uvlaci izduvne gasove, pokrece se unatrag, i puni natrag svoj benzinski rezervoar.
Ukratko, sranje do neba od nauke i dokaza moj Smrle. Ali za one koji vjeruju da Zemlja i dalje nije okrugla (gledao sam video i saudijskog hodzu kako ovo tumaci), ovo je sasvim logicno.
A ovo drugo radeci ‘in reverse’ je toliko naivno i glupo,
a sto je naivno i glupo??
- Smrcak15
#3998 Re: Ateizam
ma koje prokleto pitanje majka mu starar_faruk wrote: Nema ne i tih pizdarija. Il objasni, il tutanj.... Pricas gluposti. Drago mi je da sam pokazao da nisi u pravu. Prevescu ti nekada i ostatak.
Nisi jos odgovorio na pitanje. Jesi se to prepao? Sto ne smijes odgovoriti na pitanje? I zasto ga ignorises?
objasnio sto sam mogao neznam sta vi se objasniti???
- fatamorgana
#3999 Re: Ateizam
Smrle, pusti sad šuplju, hoćemo li čestitati Uskrs/Vaskrs ili nećemo?
- Smrcak15
#4000 Re: Ateizam
Ako ste vi??fatamorgana wrote:Smrle, pusti sad šuplju, hoćemo li čestitati Uskrs/Vaskrs ili nećemo?