ajrolina wrote: ↑31/10/2021 00:36
Tretirana, suha, lomljiva, ponekad mi se vrhovi jednostavno "kidaju" a tjeme brzo masti
Obzirom na sve sto je prosla hvala joj sto mi je ikako jos uvijek na glavi

trudim se da joj pruzim adekvatnu njegu ali naleti period kad jednostavno ne stignem posvetiti dovoljno paznje pa mi je bitno samo da je cista, najcesce je vezana jer da bih je pustila moram peglati a to opet ne stignem a bude mi i zao da je palim, brazilsko ravnanje sam probala bude ok mjesec dana i onda se kosa oporavlja minimalno pola godine, dusu joj uzme, nikako da nadjem neki proizvod koji ce mi ogdovarati dugorocno, u slucaju i da pronadjem nesto bude mi dobro odredjen period i onda kao da ga se kosa zasiti moram mijenjati i tako mijenjajuci znam je i unistiti dok ne nadjem opet nesto sto mi odgovara, tako da se stalno vrtim u krug unistavanje/spasavanje/unistavanje kose. Super bi mi bilo kada bih imala bar jedan proizvod kome bih se mogla vracati u tim kriznim momentima zasicenja, neku masku da je ono bas, bas nahrani i oporavi. Za dobar proizvod ne zalim platiti i ne pitam za cijenu, nek je kosa lijepa moze se biti i gladan koji dan:lol:
Ma ja, standardni opis kose i boljke vecine zena

Znas sta sam skontala? Kosa se brzi zasiti jednog proizvoda i nema neki efekt nakon nekoliko koristenja, ali kad rotiram vise maski, onda vidim da rade nesto.
Kod kuce najmanje jednom sedmicno prije pranja kose sto duze drzim neke pripravke iz kuce ili od ulja, nemoj da ti je mrsko smuckati

a na iherbu od New Foods su ulja jeftina (jojoba, castor, nuts). Kad sam bas lijena, samo metnem kokosovo ulje, ono je uvijek dobro doslo.
Fructis aloa vera mi je dobra, banana mi nije radila nista,
Ova
https://www.iherb.com/pr/earth-science- ... 70-g/16737 nula ikakve pomoci, eno stoji mi i skuplja prasinu. Macadamia Natural Deep Repair odlicna, od Kerastase sta god da uzmes, garantirano neces pogrijesiti, stvarno se isplate i traju dugo jer je sasvim mala kolicina potrebna, ja najvise koristim nutritive liniju i sad je sezona praznika pa ce biti popusta po stranicama (lovi oko cyber monday/black friday)
Od Garniera whole blends od meda nista ne radi, Pantene leave in ne valja, od Balee oil repair rozo i zuto pakovanje imas u DM-u divnu silkastu kosu ostavlja poslije, za njom najcesce posezem u zadnje vrijeme. Mene ako pitas, od skupih bih ulozila u Kerastase, od jeftinih u Baleu i kucne carolije.