Sirija

Locked
Kikibombona

#3976 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote: replicirao si mi da bi branio zločinca ibn zločinca..
Ja sam se o Asadu u vise navrata negativno izjasnio. S druge strane, ne vidjeh da ti osudjujes sirijske skorpione u liku Nusre i ostalih. Imas hiljade klipova u kojim su snimali svoje zvjerske pirove.

Ja vise cijenim forumase poput Amoninan kojeg sam citao dok se jos nisam registrovao. On ima svoj film, priznaje da je islamista. Niti place nad zlocinima koje pocine njegovi protivnici, niti posebno osudje drugu stranu. Prihvata stradanje i izivljavanje kao ratnu neminovnost. S druge strane, imamo licemjere. Kada druga strana pocini zlocin, slijedi pozivanje na ljudskost, kao ne mogu vjerovati sta su u stanju napraviti, ma na ranu priviti. U obratnom slucaju, nista. Ocigledno ih boli neka stvar, u prsima nimalo ne stegne.

Mene obuzme jednaka tuga, prezir i gadjenje kada gledam pripadnike SAA kada zakopavaju zivog covjeka i pobunjenike koji strijeljaju djecu. Ne zanimaju me ubice, zanimaju me oni koji su prozivili patnju prije nego su bili ubijeni.
Kikibombona

#3977 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
- To što pišeš samo pokazuje da na svijetu nema vojske niti je bila niti će je ikada biti koja je bezgriješna. Zločinci i ubice su svi isti, njihova vjera je jedna, i niko ih ne brani. Ali sve vojske nisu iste, i svi sistemi nisu isti, niti su sve ideologije iste, niti će biti.

- Bešar treba da visi, dokazani ubica, svjetski razbojnik, mafijaš bez trunke mozga u glavi, o svemu ostalom se da razgovarati.
Basar je beskrupulozni ubica. On nema ni vjeru ni ideologiju. Zanima ga samo vlast i moc. Da se odrzi spreman je na sve.

Zasluzuje kaznu, nema sumnje.

Sta cemo reci za formacije koje prednjace na strani pobunjenika. Mislim na Nusru, Tehvid, Ahrar Sam i ostale? Da li iko od njih osudjuje strijeljanje djecaka i druge zvjerske cinove?

Kakav stav zauzeti prema grupama nulte tolerancije za drugog i drugacijeg?
Alfons Kauders

#3978 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
udrch wrote: replicirao si mi da bi branio zločinca ibn zločinca..
Ja sam se o Asadu u vise navrata negativno izjasnio. S druge strane, ne vidjeh da ti osudjujes sirijske skorpione u liku Nusre i ostalih. Imas hiljade klipova u kojim su snimali svoje zvjerske pirove.

Ja vise cijenim forumase poput Amoninan kojeg sam citao dok se jos nisam registrovao. On ima svoj film, priznaje da je islamista. Niti place nad zlocinima koje pocine njegovi protivnici, niti posebno osudje drugu stranu. Prihvata stradanje i izivljavanje kao ratnu neminovnost. S druge strane, imamo licemjere. Kada druga strana pocini zlocin, slijedi pozivanje na ljudskost, kao ne mogu vjerovati sta su u stanju napraviti, ma na ranu priviti. U obratnom slucaju, nista. Ocigledno ih boli neka stvar, u prsima nimalo ne stegne.

Mene obuzme jednaka tuga, prezir i gadjenje kada gledam pripadnike SAA kada zakopavaju zivog covjeka i pobunjenike koji strijeljaju djecu. Ne zanimaju me ubice, zanimaju me oni koji su prozivili patnju prije nego su bili ubijeni.
jbg, druze

mi koji zivimo na ovoj planeti se zgrazavamo svih zlocina - i niko ne ocekuje da ce bilo kakav rat biti cist, sve ce strane imati svoje aferime

problem je kada se pocne zivjeti u svom crno bijelom svijetu... pa kad "tvoja" strana napravi belaj, e onda su se to fundamentalisti sami granatirali, roknuli sami na sebe sarin i sl...

ko sto sam pitao onog banovanog... za koliko je to zlocina uopste odgovoran asad... jer koliko sam ja primjetio, svi su ti zlocini u vasem svijetu zapravo false flag napadi bradonja, cie, mosada... jadni asad, mrava njegovi nisu zgazili... cak i kad avioni bacaju bombe, helikopteri burad eksploziva, i tad su nekako krivi ovi drugi jer... hm... "kriju se" po gradovima... umjesto da junacni izadju na ledinu i krenu s kalasima na bataljon tenkova...

odakle mi to sve zvuci poznato?
sarajevoxxxx

#3979 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote: Sta cemo reci za formacije koje prednjace na strani pobunjenika. Mislim na Nusru, Tehvid, Ahrar Sam i ostale? Da li iko od njih osudjuje strijeljanje djecaka i druge zvjerske cinove?

- Izvesti ped sud i streljati sve koji su na bilo koji način učestvovali u zločinu. Ne samo iz pomenutih brigada nego iz cijele FSA.
udrch

#3980 Re: Sirija

Post by udrch »

Kiki potpuno si skrenuo..
to je isto kao da me počneš ubjeđivati da je Dražen Erdemović ili njegov deseti diverzantski vod ili Caco i njegova jedinica veća opasnost od Sratka Mladića i njegove armije..
prvo treba zaustaviti neman koja sve pokreće, a sa ovom sitnom buranijom se kasnije država lakše obračuna..
i nama je trebalo desetak godina poslije rata, ali onog ttrenutka kada je Sratku oduzeta komanda nad zločinačkom vojskom sve je išlo u boljem smjeru..svi ti zločinci i zločinačke jedinice su postojale i dalje, na svim stranama, ali iz dana u dan je njihov uticaj slabio dok se nije ugasio..

naravno tvoj problem je što ti misliš i tvrdiš da FSA u najvećem broju čine strani plaćenici..iako nikad niste naveli nijedan dokaz kako se recimo strani plaćenici uspijevaju braniti u Homsu u kojem su prema vama svi za Bašara..ili Alepu, Damasku i brojnim drugim gradovima..

kako su mudžahedini isparili kod nas čim je Radovan bio gotov, tako će i Nusra ispariti iz Sirije onog dana kada Bašar padne..
Alfons Kauders

#3981 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
- To što pišeš samo pokazuje da na svijetu nema vojske niti je bila niti će je ikada biti koja je bezgriješna. Zločinci i ubice su svi isti, njihova vjera je jedna, i niko ih ne brani. Ali sve vojske nisu iste, i svi sistemi nisu isti, niti su sve ideologije iste, niti će biti.

- Bešar treba da visi, dokazani ubica, svjetski razbojnik, mafijaš bez trunke mozga u glavi, o svemu ostalom se da razgovarati.
Basar je beskrupulozni ubica. On nema ni vjeru ni ideologiju. Zanima ga samo vlast i moc. Da se odrzi spreman je na sve.

Zasluzuje kaznu, nema sumnje.

Sta cemo reci za formacije koje prednjace na strani pobunjenika. Mislim na Nusru, Tehvid, Ahrar Sam i ostale? Da li iko od njih osudjuje strijeljanje djecaka i druge zvjerske cinove?

naravno da se osudjuju... osudjivali bi mozda i asadovci njegove zlocine... kada bi bili u stanju priznati da nisu bas svi rezirani od strane zle opozicije :-)

ali to je nacin razmisljanja prosjecnog teoreticara... imam 10 cinjenica... ovih 5 mi ne odgovara, znaci njih cu ignorisati ili izmisliti neki izgovor

to je isto kada u rs svi kazu kako su protiv ratnih zlocinaca... onda naprave docek, "znate ali on ipak nije pravedno osudjen"... onda osude nekog drugo, "znate, tu granatu je zapravo ispalila arbih"... i tako deklarativno osudjuju sve ratne zlocine - a zapravo kada dodjes do pojedinacnih slucajeva, ne osudjuju nijedan - jer se nijedan zapravo nije desiio, i sve su presude rezultat neke zavjere... de ba
Revoltage

#3982 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Alfonse imas ljude realiste (dakle oni kojima je samo informacija bitna, a ne krivac, jer to niko ne jebe ni 2%) i one koji su ili na ovoj ili na onoj strani. Ne mozes ocekivati da ti (drugoimenovani) bivaju imalo objektivni, jer ima onda pada sve u vodu kao sto je npr. ovaj saxxxo ili udrch (koji glumi nekog ultraspasitelja tipa Alija Sirotanovic). Pa onda na drugoj strani imas Klavija :D i tako dalje ...

Ovaj Kikybombona mi ne zvuci nekako sklon nekoj strani, nego mozda malo vise Transparency International tip.
udrch

#3983 Re: Sirija

Post by udrch »

Revoltage wrote:Alfonse imas ljude realiste (dakle oni kojima je samo informacija bitna, a ne krivac, jer to niko ne jebe ni 2%) i one koji su ili na ovoj ili na onoj strani. Ne mozes ocekivati da ti (drugoimenovani) bivaju imalo objektivni, jer ima onda pada sve u vodu kao sto je npr. ovaj saxxxo ili udrch (koji glumi nekog ultraspasitelja tipa Alija Sirotanovic). Pa onda na drugoj strani imas Klavija :D i tako dalje ...

Ovaj Kikybombona mi ne zvuci nekako sklon nekoj strani, nego mozda malo vise Transperency International tip.
evo ti si realista..
reci mi da li bi rat bio zaustavljen ako bi Nusra isparila iz Sirije?
jel Nusra započela ovo krvoproliće?
Last edited by udrch on 05/09/2013 14:21, edited 1 time in total.
Revoltage

#3984 Re: Sirija

Post by Revoltage »

UPDATE: Maloula vracena potpuno pod kontrolu vojske.
Alfons Kauders

#3985 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:Kiki potpuno si skrenuo..
to je isto kao da me počneš ubjeđivati da je Dražen Erdemović ili njegov deseti diverzantski vod ili Caco i njegova jedinica veća opasnost od Sratka Mladića i njegove armije..
prvo treba zaustaviti neman koja sve pokreće, a sa ovom sitnom buranijom se kasnije država lakše obračuna..
i nama je trebalo desetak godina poslije rata, ali onog ttrenutka kada je Sratku oduzeta komanda nad zločinačkom vojskom sve je išlo u boljem smjeru..svi ti zločinci i zločinačke jedinice su postojale i dalje, na svim stranama, ali iz dana u dan je njihov uticaj slabio dok se nije ugasio..

naravno tvoj problem je što ti misliš i tvrdiš da FSA u najvećem broju čine strani plaćenici..iako nikad niste naveli nijedan dokaz kako se recimo strani plaćenici uspijevaju braniti u Homsu u kojem su prema vama svi za Bašara..ili Alepu, Damasku i brojnim drugim gradovima..

kako su mudžahedini isparili kod nas čim je Radovan bio gotov, tako će i Nusra ispariti iz Sirije onog dana kada Bašar padne..
procentualno... imajuci u vidu velicinu drzave i sukoba... vise je stranih boraca bilo kod nas nego u siriji

ali eto, nekako je cijela opozicija u siriji takva... al kaida bre

ispade da al kaida odjednom u siriji ima na terenu vise boraca nego sto je ikad imala od sudana i etiopije, preko jemena, iraka do afganistana... i ima ludjaka koji su spremni u to povjerovati

nije to jebena kineska vojska, pa da ih odjednom izroni par stotina hiljada :-)
Revoltage

#3986 Re: Sirija

Post by Revoltage »

udrch wrote:
Revoltage wrote:Alfonse imas ljude realiste (dakle oni kojima je samo informacija bitna, a ne krivac, jer to niko ne jebe ni 2%) i one koji su ili na ovoj ili na onoj strani. Ne mozes ocekivati da ti (drugoimenovani) bivaju imalo objektivni, jer ima onda pada sve u vodu kao sto je npr. ovaj saxxxo ili udrch (koji glumi nekog ultraspasitelja tipa Alija Sirotanovic). Pa onda na drugoj strani imas Klavija :D i tako dalje ...

Ovaj Kikybombona mi ne zvuci nekako sklon nekoj strani, nego mozda malo vise Transperency International tip.
evo ti si realista..
Ne, rat je pocela USA-KSA i IZRAEL

Bez njih, ovo malo jada oko opozicije ne bi moglo izdrzati ni heftu. Kad pogledas koliko su rascjepkani ... nema sanse.
Kikibombona

#3987 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:
jbg, druze

mi koji zivimo na ovoj planeti se zgrazavamo svih zlocina - i niko ne ocekuje da ce bilo kakav rat biti cist, sve ce strane imati svoje aferime

problem je kada se pocne zivjeti u svom crno bijelom svijetu... pa kad "tvoja" strana napravi belaj, e onda su se to fundamentalisti sami granatirali, roknuli sami na sebe sarin i sl...

ko sto sam pitao onog banovanog... za koliko je to zlocina uopste odgovoran asad... jer koliko sam ja primjetio, svi su ti zlocini u vasem svijetu zapravo false flag napadi bradonja, cie, mosada... jadni asad, mrava njegovi nisu zgazili... cak i kad avioni bacaju bombe, helikopteri burad eksploziva, i tad su nekako krivi ovi drugi jer... hm... "kriju se" po gradovima... umjesto da junacni izadju na ledinu i krenu s kalasima na bataljon tenkova...

odakle mi to sve zvuci poznato?
Ostaje cinjenica da su pobunjenici dokumentovali izivljavanja nad ljudima koja ce zauzeti visoku poziciju na listi najgorih zlocina u istoriji ratovanja. Preplavili su internet monstuoznim klipovima. Zlocinci obicno ne snimaju svoja nedjela. Psiholozi bi mogli bolje objasniti mentalno stanje onih koji sa ponosom objavljuju monstruozna izivljavanja.

Sto se tice napada sarinom, ne sjecam se da si odgovorio.

Je li SAA gadjala samu sebe u gradicu nadomak Alepa?
udrch

#3988 Re: Sirija

Post by udrch »

ili ako ti je lakše, da li bi postojao zločin Škorpiona kao plaćeničke jedinice nad Srebreničanima kod Trnova da nije bilo Mladićevog zauzimanja Srebrenice?
udrch

#3989 Re: Sirija

Post by udrch »

Revoltage wrote:
udrch wrote:

evo ti si realista..

Bez njih, ovo malo jada oko opozicije ne bi moglo izdrzati ni heftu. Kad pogledas koliko su rascjepkani ... nema sanse.
:lol:

i ti za sebe kažeš da si realan..jebote koja samohvala..
šta kažu Srbi, ko je započeo rat kod nas..
AleksoMKD

#3990 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

udrch wrote: reci mi da li bi rat bio zaustavljen ako bi Nusra isparila iz Sirije?
Bi.
Kada SAA pobije ostatak FSA i po tradiciji verovatno veci deo njihovih porodica.

Kako god, najebali su Sirijci za duuugo vremena.
Revoltage

#3991 Re: Sirija

Post by Revoltage »

udrch wrote:ili ako ti je lakše, da li bi postojao zločin Škorpiona kao plaćeničke jedinice nad Srebreničanima kod Trnova da nije bilo Mladićevog zauzimanja Srebrenice?
Ja ne vidim razliku izmedju Nusre i tih Skorpiona. Upadaju u sela siluju, ubijaju, pale, zare, pljackaju... Vidis li ti mozda neku razliku? Izmedju te dvije grupacije?

Meni je jasno, FSA nije takva, samo sto oni nemaju nikakve sanse prtiv Nusre i njima slicnima.
Alfons Kauders

#3992 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Ovaj Kikybombona mi ne zvuci nekako sklon nekoj strani, nego mozda malo vise Transparency International tip.
pa hajmo onda realista o matematici, egzaktnoj nauci

odakle al kaidi toliko boraca da se bore protiv asada dvije godine? da nisu svi spicili iz jemena gore? nope, dole i dalje isto sranje, mozda i gore nego prije godinu-dvije... afganistan? jok, eno ih i gore, i dalje se ganjaju s amerima i lokalcima... irak? iz iraka je doslo nekoliko hiljada, vecinom sirijaca koji su se tamo borili protiv amera (to je jezgro nusre)...

odakle?

mislis da al kaida fakat ima takav sistem i toliko podrske da je u siriju mogla poslati desetine hiljada ljudi, zapravo i vise... desetine hiljada su vec izginule... ispade da ih je asad pobio vise za dvije godine nego ameri u iraku i afganistanu za deset godina

vjerujete u jebene bajke koje je jednostavno nemoguce potkrijepiti bilo kakvim cinjenicama i zdravim razumom - sta drugo reci?
Alfons Kauders

#3993 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Revoltage wrote:
udrch wrote:

evo ti si realista..

:lol: :lol: :lol:

ma ja ba... i turke si zaboravio

dakle sav onaj narod koji je izasao na ulice prije dvije godine je zapravo izmanipulisan ili doveden sa strane? ok... :-)
Revoltage

#3994 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Jesi ti toliko naivan da vjerujes da je rat u Siriji poceo zbog par protesta za boljim zivotom u Siriji? Ja nisam neki koji vjeruje u neke tajne i te gluposti, ali ovdje je ocito da ocitije ne moze biti. Kao sto rekoh, borba dvaju sistema, gdje ce sirijski narod najebati posteno.

I najebao je vec.
udrch

#3995 Re: Sirija

Post by udrch »

Revoltage wrote:
udrch wrote:ili ako ti je lakše, da li bi postojao zločin Škorpiona kao plaćeničke jedinice nad Srebreničanima kod Trnova da nije bilo Mladićevog zauzimanja Srebrenice?
Ja ne vidim razliku izmedju Nusre i tih Skorpiona. Upadaju u sela siluju, ubijaju, pale, zare, pljackaju... Vidis li ti mozda neku razliku? Izmedju te dvije grupacije?

Meni je jasno, FSA nije takva, samo sto oni nemaju nikakve sanse prtiv Nusre i njima slicnima.
Nusra i Škorpioni se ne mogu porediti..jedno je pokret, a drugo jedinica..
pojedine jedinice Nusre koje su počinile zločine i što je dokumentovano mogu se porediti..
i među njima nema razlike..

drago mi je da si napisao ovo siluju, ubijaju, pale, zare, pljackaju..sve ovo isto radi za tebe regularna armija, samo treba dodati ravnjaju artiljerijom, aviobombama, raketama i ubijaju hemijskim oružjem..

iako je poređenje Nusre više za poređenja sa nekim našim jedinicama ili jedinicama HVO-a..
s druge strane SAA se u našoj zemlji može porediti samo sa VRS-om, a Bašar sa Karadžićem ili Mladićem..
sarajevoxxxx

#3996 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Revoltage wrote:UPDATE: Maloula vracena potpuno pod kontrolu vojske.
Ljudi isti dan napustili Malulu kad su je i zauzeli. Zgazili režimske punktove, sedam tenkova im uzeli, i nastavili guliti dalje po Kalemunu. Kakvo crno vraćanje. Mogu samo doći na zgarište i ponovo se postaviti da budu potencijalna meta.
Alfons Kauders

#3997 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Revoltage wrote:
Jesi ti toliko naivan da vjerujes da je rat u Siriji poceo zbog par protesta za boljim zivotom u Siriji? Ja nisam neki koji vjeruje u neke tajne i te gluposti, ali ovdje je ocito da ocitije ne moze biti. Kao sto rekoh, borba dvaju sistema, gdje ce sirijski narod najebati posteno.

I najebao je vec.
"ja nisam neki koji vjeruje u to"... a minut ranije napises upravo suprotno?

isto ko onaj neki dan... "ja nisam antisemit, evo procitaj malo literature da vidis o cemu pricam"... (antisemitske literature)
Kikibombona

#3998 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote:Kiki potpuno si skrenuo..

Asad je glavni krivac za sukob zato sto nije na vrijeme demokratizovao drzavu. To je cinjenica koju sam istakao u vise navrata.

Kada je vec doslo do sukoba, na jednoj strani imamo SAA koja je Asad servis za opstanak na vlasti i islamisticke formacije koje zele nametnuti samo i samo svoj sistem vrijednosti. Za njih nije bitan Asad, bitno je prosiriti uticaj i teritorij na kojem vlada njihova ideologija.

Naravno, nista nije crno bijelo. Medju pripadnicima SAA ima dosta onih koji se bore za sekularnu i multietnicku drzavzu. Ima dosta onih (drugih i drugacijih, etnickih i vjerskih manjina) koji se bore da ne bi bili ubijeni ili marginalizovani ako pobijede islamisti. Ima tu svega. I na drugoj strani ima onih kojim je glavni motiv borba protiv diktatora, borba za bolji zivot, borba protiv represije i tako dalje.

Nazalost, te licne borbe koje vode pojedini vojnici na obe strane nece biti uvazene ma ko pobijedio. Plodove ce brati oni najgori i najradikalniji u oba tabora. Tako bude nakon svakog rata.

Ako smo se slozili da je na jednoj strani beskrupulozni diktator, spreman pobiti neogranicen broj ljudi da bi ostao na vlasti... Da li se slazemo da na drugoj strani prednjace ekstremisticke formacije vodjene vjerski fanatizmom i zeljom da nametnu drustvo u kojem razlicitosti nece biti pozeljne? Da li se slazemo da su monstruozne zlocine uvijek kadri uciniti bez ikakve samokritike ili kazne za ucinjeno?
udrch

#3999 Re: Sirija

Post by udrch »

Revoltage wrote:

I najebao je vec.
drago mi je da se slažemo da je najebo..
samo što ja mislim da je on najebo i prije ovog rata, posebno u Homsu i da je svu ovu jebadu počeo, a i jedini mogao zaustaviti čovjek kojem je babo zločinac u amanet ostavio zemlju od 20 miliona stanovnika koji je crko par godina prerano, pa se morao ustav mijenjati..

pa taj čovjek je sa opozijom i demonstrantima pregovaro tenkovima, a da ne želi ostupiti sa vlasti je pokazao time što je umjesto da raspusti ilegalnu stranačku miliciju koja je brojala 108.000 ljudi počeo popunjavati novim dobrovoljcima..

zamisli izbore koji se održavaju pod osiguranjem naoružane stranačke milicije..i tako decenijama..
Kikibombona

#4000 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote: Nusra i Škorpioni se ne mogu porediti..jedno je pokret, a drugo jedinica..
pojedine jedinice Nusre koje su počinile zločine i što je dokumentovano mogu se porediti..
i među njima nema razlike..

drago mi je da si napisao ovo siluju, ubijaju, pale, zare, pljackaju..sve ovo isto radi za tebe regularna armija, samo treba dodati ravnjaju artiljerijom, aviobombama, raketama i ubijaju hemijskim oružjem..

iako je poređenje Nusre više za poređenja sa nekim našim jedinicama ili jedinicama HVO-a..
s druge strane SAA se u našoj zemlji može porediti samo sa VRS-om, a Bašar sa Karadžićem ili Mladićem..
A kakav je stav Nusre i slicnih kada je u pitanju raznosenje eksplozivom i napadi autobombama na civilne objekte?

Zar ne vidis Udrch da oni promoviraju zlocin, mrznju, podjele :-) ...
Poslije njih moze ostati samo STETA.
Locked