To sam u zadnje vrijeme pravo primjetio idem 60 a prolazim pored vecine kao brzi gonzalesbitanga_sa_otesa wrote:pa stoka vozi 30-40 km/h i gdje ima kamera i gdje nema ...maloprije ja izgledam ko trkac medju njima a vozim 55-60...
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
kakaljin
#3976 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
- ultima_palabra
#3977 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Vils majkaholowey wrote:jutarnja guzva oko 8 sati, od stupa do cvile vozim treca-cetvrta, guzva ali se ide...od cvile do malte u prvoj...od malte do mdvora opet treca-cetvrta pa od mdvora do skenderije u prvoj...neko je po*ebao semafore...nepass1 wrote:nisu semafori uskladjeni, parkiranje po bus stajalistima pa komercijale naprave cep, stoje u traci, desetine kombija koji prevoze arape ilidza - vijecnica bas sporo voze, sporaci opcenito.orinoco wrote:Svakog dana popodne, izmedju 4 i 5 sati, krkljanac po ulicama. Petkom, a danas naročito, neopisiva gužva skoro cijelim gradom. Zašto?
evo danas semafor kod saobracajnog idem od usa ambasade, bilo crveno i pali se zeleno, prvo auto krenulo, drugo auto stoji. ja ne kocim sve kontam krenuce. na kraju sam morao skroz stati teta tek ubacuje u brzinu. 10 sec stajala je na upaljenom zelenom.
- spree
#3978 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ne rade vam brzinomjerikakaljin wrote:To sam u zadnje vrijeme pravo primjetio idem 60 a prolazim pored vecine kao brzi gonzalesbitanga_sa_otesa wrote:pa stoka vozi 30-40 km/h i gdje ima kamera i gdje nema ...maloprije ja izgledam ko trkac medju njima a vozim 55-60...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3979 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Danas sam duze pola sata vozio ulicom Safeta Zajke od kruznog do petlje... u nekim momentima i po 5 minuta makao nisam
Od 5do17 do pola 6
Od 5do17 do pola 6
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3980 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
to sam danas primjetio ,4 auta na vilsu,glavna zakrcena....treba i tom idiotu ocitat bukvicu koji je spustio ogranicenje na 40 tu i preusmjerio svu guzvu na glavnu cestu(jer vjerovatno svi bjeze od tog ogranicenja,a isto toliko gamizu na glavnoj)..vils je nekad bio dobro rasterecenje glavne ....ultima_palabra wrote: Vils majkaI sa ogranicenjem od 40 si prije u centru nego glavnom.
- holowey
#3981 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
bic i majka i otac... muka me natjerala prekjuce da idem autom...patnja...ultima_palabra wrote:Vils majkaholowey wrote:jutarnja guzva oko 8 sati, od stupa do cvile vozim treca-cetvrta, guzva ali se ide...od cvile do malte u prvoj...od malte do mdvora opet treca-cetvrta pa od mdvora do skenderije u prvoj...neko je po*ebao semafore...nepass1 wrote: nisu semafori uskladjeni, parkiranje po bus stajalistima pa komercijale naprave cep, stoje u traci, desetine kombija koji prevoze arape ilidza - vijecnica bas sporo voze, sporaci opcenito.
evo danas semafor kod saobracajnog idem od usa ambasade, bilo crveno i pali se zeleno, prvo auto krenulo, drugo auto stoji. ja ne kocim sve kontam krenuce. na kraju sam morao skroz stati teta tek ubacuje u brzinu. 10 sec stajala je na upaljenom zelenom.I sa ogranicenjem od 40 si prije u centru nego glavnom.
- Haris.ba
#3982 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ljudi odustaju od Grasa. Nikada nije loše bilo ovoliko stanje, naročito sa autobusima. Tek nedavno su to malo popravili poslije godina problema. Ali, ko ima vremena čekati da u Grasu nabave bus za neku liniju? U tramvaju mi stresu pijesak u bubrezima. Ljeti griju, zimi hladno.orinoco wrote:Ali Harise, i prije je GRAS bio loš, a gužve su bile, ali ne ovako drastične. Ovo zadnjih dana kulminira do besvijesti...
Narod je primoran da se snalazi. A i neće više da se pati.
Isti je obrazac u svemu. Ko se uzda u Toplane - smrzne se. Ko se uzda u javni prevoz - zakasni ili i ne stigne gdje treba. Ko se uzda u javno vodosnadbjevanje - ima redukcije.....(jedino još samo struje imamo - i to dok ne krenemo 2021. uvoziti).
Živio sam u gradu u kojemu je idiotluk imati auto. Jer sve fercera. U Sarajevu si primoran sve sam sebi obezbjediti.
P.S.
Vožnju 40 na sat nikako ne razumijem. Primjetio sam to nedavno. Prvo sam mislio da su slučajnosti. Ali, ovo poprima zarazne mjere.
- Sta ti bi?
#3983 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije mi jasno da ne vidite da je ispao iz zelenog vala semafor kod Grasa u oba smjera a prema gradu na Malti i to je razlog uzasnih guzvi (tek onda SCC...). I to traje vec odavno. I ne razumijem sta je razlog tome.
Do prije par godina bilo je podeseno na 60 km/h i moglo se kol'ko-tol'ko voziti uz manje guzve u periodu 8-17. Sad je totalni odron, toliki da se ne mozes ukljuciti na Malti ili CVili na glavnu dzadu sto prije nije bio slucaj. Znaci to treba rjesiti i sigurno bi se smanjile guzve. Narocito od kad je u funkciji stupska petlja koja je ranije cepirala pravo.
Inace, nekad pomislim da je to namjerno tako podeseno da nas
u mozak i razvlace pamet jer jednostavno nema mi smislenijeg razloga za to.
Do prije par godina bilo je podeseno na 60 km/h i moglo se kol'ko-tol'ko voziti uz manje guzve u periodu 8-17. Sad je totalni odron, toliki da se ne mozes ukljuciti na Malti ili CVili na glavnu dzadu sto prije nije bio slucaj. Znaci to treba rjesiti i sigurno bi se smanjile guzve. Narocito od kad je u funkciji stupska petlja koja je ranije cepirala pravo.
Inace, nekad pomislim da je to namjerno tako podeseno da nas
- thekupus
#3984 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Oduvijek je postavljeno na 55 km/hSta ti bi? wrote: Do prije par godina bilo je podeseno na 60 km/h
- problemnatravunu
#3985 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ima i ona "teorija zavjere", da je vladajucim kleronacionalistima u interesu veca potrosnja goriva, jer odmah pritječe vise para za akcize i PDV, pogotovo kad je gorivo pojeftinilo, pa se uzima na kvantitet!Sta ti bi? wrote:Nije mi jasno da ne vidite da je ispao iz zelenog vala semafor kod Grasa u oba smjera a prema gradu na Malti i to je razlog uzasnih guzvi (tek onda SCC...). I to traje vec odavno. I ne razumijem sta je razlog tome.
Inace, nekad pomislim da je to namjerno tako podeseno da nasu mozak i razvlace pamet jer jednostavno nema mi smislenijeg razloga za to.
S kime imamo posla, ta mi teorija svakim danom djeluje sve realnija...
- orinoco
#3986 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije SDA toliko intelektualno osposobljena da razvije ovakvu ideju, oni su vladajući u Sarajevu, s kratkim pauzama, od rata do danas. Oni su samo loše opće obrazovani, oni su nestručni, neiskusni, oni ništa ne znaju i uglavnom improviziraju. Oni drže svoje ljude na pozicijama - podobne. Sarajevom već dvije decenije upravljaju primitivci.problemnatravunu wrote:Ima i ona "teorija zavjere", da je vladajucim kleronacionalistima u interesu veca potrosnja goriva, jer odmah pritječe vise para za akcize i PDV, pogotovo kad je gorivo pojeftinilo, pa se uzima na kvantitet!Sta ti bi? wrote:Nije mi jasno da ne vidite da je ispao iz zelenog vala semafor kod Grasa u oba smjera a prema gradu na Malti i to je razlog uzasnih guzvi (tek onda SCC...). I to traje vec odavno. I ne razumijem sta je razlog tome.
Inace, nekad pomislim da je to namjerno tako podeseno da nasu mozak i razvlace pamet jer jednostavno nema mi smislenijeg razloga za to.
S kime imamo posla, ta mi teorija svakim danom djeluje sve realnija...
- nepass1
#3987 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
vise semafora ne prati zeleni val, ne samo kod remize i onaj treci od scc prema carsiji. onda su i oni semafori od studentskog prema dobrinji skroz ujebani.
- orinoco
#3988 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije to razlog pretjeranoj gužvi na sarajevskim ulicama. Razlog su prekobrojna vozila, previše je automobila na relativno malom prostoru, dodatno isprepletenim mnogim raskrsnicama i njihovim semaforima. Nemoguće je u Sarajevu uspostaviti "zeleni val" jer je previše vozila.nepass1 wrote:vise semafora ne prati zeleni val, ne samo kod remize i onaj treci od scc prema carsiji. onda su i oni semafori od studentskog prema dobrinji skroz ujebani.
Gužvu rješava samo adekvatan javni saobraćaj, prvenstveno tramvajski.
- duga puska
#3989 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nedjarici skretanje iz grada za Dobrinju su uvijek bili problem.Puno je raje koja zivi juzno od tog skretanja, Nedjarici, Vojnicko, Dio Alipasina, Dobrinja, Istocno Sarajevo...Ima i stupska petlja kao alternativa, onaj put izmedju Avaza i starackog doma, pa i ranija skretanja na Alipasinom, tranzit ,ali puno svijijeta bas zivi u navedenim naseljima.nepass1 wrote:vise semafora ne prati zeleni val, ne samo kod remize i onaj treci od scc prema carsiji. onda su i oni semafori od studentskog prema dobrinji skroz ujebani.
-
statixx
#3990 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Trebaju od 4h do 5h produziti zeleno i bilo bi bolje.
- orinoco
#3991 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ne. U Centru i Starom Gradu treba drastično poskupiti cijene parkiranja, s ciljem neisplativosti upotrebe vlastitog vozila za odlazak na posao, da bi onda svi koristili javni prevoz putnika. Ubijeđena sam da bi se gužve prepolovile, ali i da bi javni prevoz trpio snažniji pritisak i postao kvalitetniji.statixx wrote:Trebaju od 4h do 5h produziti zeleno i bilo bi bolje.
Edit: Evo primjer....
nepass1 wrote:ja dodjem 45 minuta ranije na,posao samo da izbjegnem guzve, nekad idem i komercijalom tad bas mozak odmorim
Last edited by orinoco on 30/09/2017 09:08, edited 1 time in total.
- muha_sa
#3992 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
trebaju idioti skontat da naštimaju radno vrijeme
neko da radi od 7
neko od pola 8
neko od 8 i tako dalje
-al jok---hajmo svi od 8 jal od 9
neko da radi od 7
neko od pola 8
neko od 8 i tako dalje
- muha_sa
#3993 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
il da poslodavaci koji imaju 10 i više uposlenika kupe kombi jal bus za prevoz svojih uposlenika na posao i sa poslaorinoco wrote:Ne. U Centru i Starom Gradu treba drastično poskupiti cijene parkiranja, s ciljem neisplativosti upotrebe vlastitog vozila za odlazak na posao, da bi onda svi koristili javni prevoz putnika. Ubijeđena sam da bi se gužve prepolovile, ali i da bi javni prevoz trpio snažniji pritisak i postao kvalitetniji.statixx wrote:Trebaju od 4h do 5h produziti zeleno i bilo bi bolje.
tako je nekad bilo
- orinoco
#3994 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
muha_sa wrote:[
il da poslodavaci koji imaju 10 i više uposlenika kupe kombi jal bus za prevoz svojih uposlenika na posao i sa posla
tako je nekad bilo
Ili jednostavno da zakupe kombi, ili se udruže s dvije, tri firme, i zakupe autobus.
- nepass1
#3995 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
prije si mogao ako si prvi na skretanju uhvatiti zeleno na drugom semaforu, prije par mjeseci. sad na prvom je crveno cak i onima koji idu od bitumenke. dovoljno jedan kamion ili komercijala i guzva se stvori.duga puska wrote:Nedjarici skretanje iz grada za Dobrinju su uvijek bili problem.Puno je raje koja zivi juzno od tog skretanja, Nedjarici, Vojnicko, Dio Alipasina, Dobrinja, Istocno Sarajevo...Ima i stupska petlja kao alternativa, onaj put izmedju Avaza i starackog doma, pa i ranija skretanja na Alipasinom, tranzit ,ali puno svijijeta bas zivi u navedenim naseljima.nepass1 wrote:vise semafora ne prati zeleni val, ne samo kod remize i onaj treci od scc prema carsiji. onda su i oni semafori od studentskog prema dobrinji skroz ujebani.
- nepass1
#3996 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
pa prvi put krenuo sa stupske na posao 6:15h. kontam da se ne zivciram. jbt spustam se sa stupske more autamuha_sa wrote:trebaju idioti skontat da naštimaju radno vrijeme
neko da radi od 7
neko od pola 8
neko od 8 i tako dalje
- muha_sa
#3997 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
nepass1 wrote:pa prvi put krenuo sa stupske na posao 6:15h. kontam da se ne zivciram. jbt spustam se sa stupske more autamuha_sa wrote:trebaju idioti skontat da naštimaju radno vrijeme
neko da radi od 7
neko od pola 8
neko od 8 i tako dalje
to je rec peh
- Logovan
#3998 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
A javni prevoz dno dna, iako se kao trude da poprave u posljednje vrijeme, ali sve je to tanko.orinoco wrote: Ne. U Centru i Starom Gradu treba drastično poskupiti cijene parkiranja, s ciljem neisplativosti upotrebe vlastitog vozila za odlazak na posao, da bi onda svi koristili javni prevoz putnika. Ubijeđena sam da bi se gužve prepolovile, ali i da bi javni prevoz trpio snažniji pritisak i postao kvalitetniji.
Da ne kažem da su npr. tramvaji krcati i pored toga što su gužve na cestama. Stanje će se i prije i bolje popraviti sa poboljšanjem kvalitete gradskog prevoza, a ne povećanjem cijene parkiranja.
-
AmirBaa
#3999 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
da li si mozda nekad vidjela kako izgledaju tramvaji-trolejbusi od pola 8 do 9 ujutru?orinoco wrote:Ne. U Centru i Starom Gradu treba drastično poskupiti cijene parkiranja, s ciljem neisplativosti upotrebe vlastitog vozila za odlazak na posao, da bi onda svi koristili javni prevoz putnika. Ubijeđena sam da bi se gužve prepolovile, ali i da bi javni prevoz trpio snažniji pritisak i postao kvalitetniji.statixx wrote:Trebaju od 4h do 5h produziti zeleno i bilo bi bolje.
Edit: Evo primjer....
nepass1 wrote:ja dodjem 45 minuta ranije na,posao samo da izbjegnem guzve, nekad idem i komercijalom tad bas mozak odmorim
- supercali
#4000 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Srecom vratio sam se na staro radno.mjesto 15 minuta setnje i ja na poslu
Nikako mi se ne isplati vremenski ici 2 ili 3 tramvajske stanice i vise bih izgubio vremena nego pjeske
Nikako mi se ne isplati vremenski ici 2 ili 3 tramvajske stanice i vise bih izgubio vremena nego pjeske