I pored Ukrajine, Estonija je prva repka koja se plasirala na taj Eurobasket. Meni skroz neshvatljiv, ali zanimljiv koncept od strane FIBA Europe. Repke koje nisu na Eurobasketu su igrali kvalifikacioni turnir koji je osvojila Estonija i plasirala se na Eurobasket. Ostale će sa ovim sa Eurobasketa u kvalifikacijeMustang1 wrote:Ko im je kriv sto daju prvenstva po tim drzavama .. Sljedece prvenstvo u Ukrajini![]()
![]()
Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mistek
#3976 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
- Bosanski_kralj
#3977 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ovi dani su bili nabijeni emocijama. Te sad igraju košarkaši, te nogometaši..
Šteta zbog neprolaska i mislim da se nama i prečesto dešava da u isto vrijeme moramo osjećati i ponos i tugu.
-
smijesni_ste
#3978 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nisam mislio na to nego na mogućnost da neko koga smo pobijedili i ko je jedva prošao osvoji na kraju...nešto poput Danske na Euru 1992.Logovan wrote:Što pehovi? Pa ne mora značiti da bi ih i mi pobijedili.smijesni_ste wrote:Evo pobijedi Litvanija...ko da gledam da će osvojiti na kraju...kakvi smo pehovi ne bih se začudio nimalo...
![]()
- tinkerbell09
#3979 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ma kad vidim samo neki video o našim igračima, loše mi. Tragedija, tragedija!!devito wrote:Taman sto me je proslo,i sad kad vidim kako su igrali nasi protivnici opet me dusa zaboli.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Upravo. Kod nas ne može da krene oboje nikako. klasičan primjer petka, pobjede košarkaša i poraza nogometaša i sad ovo. Ironija života i naše zemlje.Bosanski_kralj wrote:Ovi dani su bili nabijeni emocijama. Te sad igraju košarkaši, te nogometaši..Šteta zbog neprolaska i mislim da se nama i prečesto dešava da u isto vrijeme moramo osjećati i ponos i tugu.
Last edited by tinkerbell09 on 12/09/2013 01:59, edited 1 time in total.
- Logovan
#3980 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Aha na to misliš.smijesni_ste wrote:Nisam mislio na to nego na mogućnost da neko koga smo pobijedili i ko je jedva prošao osvoji na kraju...nešto poput Danske na Euru 1992.Logovan wrote:Što pehovi? Pa ne mora značiti da bi ih i mi pobijedili.smijesni_ste wrote:Evo pobijedi Litvanija...ko da gledam da će osvojiti na kraju...kakvi smo pehovi ne bih se začudio nimalo...
![]()
-
El_comadante
#3981 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
što se tiče jučerašnjih utakmica možemo reći da Srbija ide u četvrtfinale a Belgija ispada. iz ove grupe kao 4 najverovatnije ide Latvije jer su dobili Ukraince. Ukraini treba sada jedna pobjeda do kraja a da Latvija obje izgubi a Uigraju sa Srbima i Litvanijom teško če im biti. što se tiče SP tu idu 6 najboljih iz europe ne svi koji se plasiraju u četvrtfinale. poraženi če igrati utakmice za plasman koji če odrediti ko če na SP. ali postoje i 4 Wild Card mjesta. sad ko če to dobiti niko živ nezna. vjerovatno Njemačka, Rusija, Turska i još nego jer ovi imaju jak lobi.
-
El_comadante
#3982 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
što se tiče slijedečeg EPa još se nezna sistem kvalifikacija znat če se kad se ovo završi. na ovo prvenstvo se kvalifikovalo prvih 7 sa prošlog EPa a da li če ostati isto i za naredno vidječemo. što se tiče Estonije to je u neku ruku dobro radi popularizacije košarke u tzv. malim nekošarkašim zemljama. vjerovatno je to razlog. a od 2017 EP če ići svake 4 godine dakle 2021 pa onda 2025 neče kao do sada svake 2.
-
Zraak
#3983 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Prica se, pak, da ce na svetsko ici prvih 7 reprezentacija, jer Spanija kao domacin ima zagarantovano ucesce, a oni ce 99 posto biti medju prvih 6 tako da ce moci i 7. na svetsko. Sto se tice grupe E, u cetvrtfinale idu: 1)Litvanija 2)Francuska 3)Srbija i 4)Letonija. Iz grupe F 1)Spanija 2)Slovenija 3)Italija 4)Hrvatska. Litvaniaj dobija Hrvatsku, Francuska Italiju, Slovenija Srbiju i Spanija Letoniju.
-
El_comadante
#3984 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
to se podrazumjeva. iz Europe na Svjesko ide prvih 6 reprezentaciaj sa ovogodišnjeg prvenstva. ako Španija bude u 6 onda je logično da če i 7 ići na SP. dakle od svih četvrtfinalista samo 1 neče na SP. dakle imali smo ogromnu šansu da napravimo najveći uspjeh ikada u našoj Historiji plus da odemo na SPZraak wrote:Prica se, pak, da ce na svetsko ici prvih 7 reprezentacija, jer Spanija kao domacin ima zagarantovano ucesce, a oni ce 99 posto biti medju prvih 6 tako da ce moci i 7. na svetsko. Sto se tice grupe E, u cetvrtfinale idu: 1)Litvanija 2)Francuska 3)Srbija i 4)Letonija. Iz grupe F 1)Spanija 2)Slovenija 3)Italija 4)Hrvatska. Litvaniaj dobija Hrvatsku, Francuska Italiju, Slovenija Srbiju i Spanija Letoniju.
- velikibrnjo
#3985 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Sad bi ja urlo' od mukeEl_comadante wrote:to se podrazumjeva. iz Europe na Svjesko ide prvih 6 reprezentaciaj sa ovogodišnjeg prvenstva. ako Španija bude u 6 onda je logično da če i 7 ići na SP. dakle od svih četvrtfinalista samo 1 neče na SP. dakle imali smo ogromnu šansu da napravimo najveći uspjeh ikada u našoj Historiji plus da odemo na SPZraak wrote:Prica se, pak, da ce na svetsko ici prvih 7 reprezentacija, jer Spanija kao domacin ima zagarantovano ucesce, a oni ce 99 posto biti medju prvih 6 tako da ce moci i 7. na svetsko. Sto se tice grupe E, u cetvrtfinale idu: 1)Litvanija 2)Francuska 3)Srbija i 4)Letonija. Iz grupe F 1)Spanija 2)Slovenija 3)Italija 4)Hrvatska. Litvaniaj dobija Hrvatsku, Francuska Italiju, Slovenija Srbiju i Spanija Letoniju.
jebem ti nasu srecu
- area51
#3986 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Relativno dugo pratim košarku a samim tim i evropska/svjetska prvenstva ali ovo je jedno od najgorih(po kvalitetu) koje sam do sad gledao.Ne zna se ko je od koga gori,niđe veze.Još kad vidim onu posjećenost u "Stožicama" stiče se utisak da je nekakvo regionalno takmičenje srednjih škola 
-
radostan dan
#3987 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
što bih volio da imam amandman na predhodni post. ali neImam, na žalost...
- It_is_a_Leclerc
#3988 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
To je to !area51 wrote:Relativno dugo pratim košarku a samim tim i evropska/svjetska prvenstva ali ovo je jedno od najgorih(po kvalitetu) koje sam do sad gledao.Ne zna se ko je od koga gori,niđe veze.Još kad vidim onu posjećenost u "Stožicama" stiče se utisak da je nekakvo regionalno takmičenje srednjih škola
Generalno sam stava da se takva posjeta i organizator međusobno zaslužuju... Zbog suđenja, loše organizacije i totalnog bezobrazluka by : FIBA.
Ja imam osjećaj da će Srbija ovdje igrati finale.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3989 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
iam neka nagradna igra da se progmozira pobjednik
pa de, sta vi mislite
pa de, sta vi mislite
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3990 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ŠpOnjolska
-
radostan dan
#3991 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ti si stvarno izgubio svaki osjećaj za realnost...It_is_a_Leclerc wrote:
menadžeri i ktitori već mešetare i -pujdaju- svoje pulene - pusti priču matorog jarca, javili su mi se ovi iz reala, cska, paoka, primjetili su te, prate te, odličan utisak, samo malo se ispucavaš, uđi pod koš položi je, šutni trojku koju, pokaži da si kvalitet i neotkriveni lider, šta ivković zna, gura te samo da igraš odbranu, jebo to, to ti je isto ko u fudbalu, ko voli golmane i bekove...
provjereno.
- It_is_a_Leclerc
#3992 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Pa ne znam ja sad te unutarreprezentativne stvari. Koliko sam ja vidio, oni momci su mladi i igraju prilično rasterećeno, a u ovom sistemu gdje favoriti igraju u neprepoznatljivim sastavima i atmosferama, činilo mi se da bi se moglo nešto više uraditi.radostan dan wrote:ti si stvarno izgubio svaki osjećaj za realnost...It_is_a_Leclerc wrote:
Ja imam osjećaj da će Srbija ovdje igrati finale.![]()
menadžeri i ktitori već mešetare i -pujdaju- svoje pulene - pusti priču matorog jarca, javili su mi se ovi iz reala, cska, paoka, primjetili su te, prate te, odličan utisak, samo malo se ispucavaš, uđi pod koš položi je, šutni trojku koju, pokaži da si kvalitet i neotkriveni lider, šta ivković zna, gura te samo da igraš odbranu, jebo to, to ti je isto ko u fudbalu, ko voli golmane i bekove...
provjereno.
-
roboth
#3993 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nema sanse da se to desiIt_is_a_Leclerc wrote:
Ja opet kontam Litvanija ide do finala, samo ne znam kako bih to podnio.
-
El_comadante
#3994 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
mogla bi Srbija daleko dogurati medjutim mladi su i smatram da ce neka iskusnija reprezentacija ovo osvojiti tipa Španija, Francuska.... a ovi bi mogli u polufinale. znaći vjerovatno če se plasirati na slijedeče SP.
-
radostan dan
#3995 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ne sekiraj se, ako si kladioničar, balkanski mentalitet dolazi na - po svoje...Pa ne znam ja sad te unutarreprezentativne stvari. Koliko sam ja vidio, oni momci su mladi i igraju prilično rasterećeno, a u ovom sistemu gdje favoriti igraju u neprepoznatljivim sastavima i atmosferama, činilo mi se da bi se moglo nešto više uraditi.
španija, francuzi će se probuditi, litvanija će se još razigrati, hrvati su misterija još uvijek, a slovenci - nit smrde nit mirišu, dal će se razviti ili izgoriti...
- area51
#3996 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Teško,labilni su.Mogu igrati finale uz dosta sreće ali mogu ladno i poflautati u 1/4.Po meni,ono što sam gledao(možda ću ispasti smiješan) najljepšu košarku igra Latvija."Mekan" šut,relativno dobro igraju pick and roll,rijetko kad srljaju...It_is_a_Leclerc wrote:To je to !area51 wrote:Relativno dugo pratim košarku a samim tim i evropska/svjetska prvenstva ali ovo je jedno od najgorih(po kvalitetu) koje sam do sad gledao.Ne zna se ko je od koga gori,niđe veze.Još kad vidim onu posjećenost u "Stožicama" stiče se utisak da je nekakvo regionalno takmičenje srednjih škola
Generalno sam stava da se takva posjeta i organizator međusobno zaslužuju... Zbog suđenja, loše organizacije i totalnog bezobrazluka by : FIBA.
Ovo ostalo sve na Horuk
I da, na kraju opet Španija prvak
-
radostan dan
#3997 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
evo male potvrde....
Ivković šokiran nedisciplinom "orlova"

Ivković šokiran nedisciplinom "orlova"

On je najavio da će kapiten Krstić sigurno razgovarati sa saigračima, ali je i istakao da mora da se promeni odnos prema dogovorenom.
"Mnogo je lakše da se razgovara i iskoriguju greške kada se utakmica dobije, nego kada dođemo u situaciju da izgubimo. Mi i možemo da izgubimo, nismo došli kao favorizovan tim, napravili smo ovde dobar rezultat. I sad sa ove tri pobede nisam ovo očekivao, niko to nije mogao da očekuje. Imamo u četvrtak trening i mislim da će kapiten da porazgovara sa igračima, stvari su evidentne. Nije to ništa strašno, ali mislim da pritisak raznoraznih medija koji okružuju ove naše igrače, nažalost, takav da oni to ne mogu da izdrže. Njihov trener, ovaj koji se nalazi pred vama, sve to kaže i uradi, a nekad oni urade protiv toga. Ali, naša edukacija i to vaspitanje košarkaško je u nekim momentima na jako niskom nivou. Ne kažem generalnom, ali tu se lako podlegne pritisku. Znate kako oni pričaju? 'Šta, igrao si 20 minuta šutnuo si samo tri lopte? Šutni devet, daj raspali!' Ja znam kako oni razgovaraju. Mislim, ja sam vek proveo u ovome, tako da ... mi ako želimo nešto pametno da uradimo, mi moramo da promenimo odnos", rekao je Ivković.
-
radostan dan
#3998 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

slobodan...
dao ostavku.
-
stalaktit
#3999 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ove hrvatske igrače je netko oteo i zamijenio alien klonovima, nema drugog objašnjenja...
Od divlje košarke zadnjih par godina (čiji rudiment se vidio i protiv Španjolaca) pretvori se Hrvatska u jednu organiziranu ekipu kojoj je najjača strana obrana, i nevjerojatna kontrola u napadu, bez šugavih improvizacija. Nije atomska košarka, ali je dobra, dobra košarka.
Od divlje košarke zadnjih par godina (čiji rudiment se vidio i protiv Španjolaca) pretvori se Hrvatska u jednu organiziranu ekipu kojoj je najjača strana obrana, i nevjerojatna kontrola u napadu, bez šugavih improvizacija. Nije atomska košarka, ali je dobra, dobra košarka.
-
Mustang1
#4000 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Gledam pet akcija najboljih od jucer .. Majko moja koji jad od kosarke i poteza
Mi smo za ove all star tim