LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post Reply
Bosnolog

#3976 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Bosnolog »

sandoz11 wrote:,.....Najbolje je rekao za njega gospodin Kljujic, da je slucajni prolaznik "Bolestan covjek"
Kljujic je ipak posljednji covjek koji bi mogo Zlaji sta zamjeriti, glede njegove politicke karijere kao predsjednika HDZ kada se svasta desavalo u koaliciji sa Alijom i Karadzicem, nesto je to brzo zaboravio...hoce to sa godinama :sax: :bih: :bih: :bih:
Mislis ono kada je napravljen puc i doveden Mate Boban pred pocetak agresije na RBiH, jer gospodin Kljujic nije pristao na realizaciju plana iz Karadordeva,....Takvi kao ti su posljednji koji imaju moralne osnove pljuvati po covjeku poput Kljujica koji je branio RBiH u najtezem periodu,... ;-)

"Dobro nam ide, samo treba bolje da se organizujemo" http://www.klix.ba/vijesti/bih/dobro-na ... /120913084
Opetja033

#3977 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Opetja033 »

Vrijeme je da iz High Level Accession Dialogue - što je skraćeno HLAD, naš dijalog napokon izađe na sunce", kazao je Lagumdžija te riječ da, kako je kazao, "svom starom drugu Ivici Dačiću".
Ivica Dacic, Milosevicev potrcko, cuvar Vozdovog lika i djela ovaj idiot naziva "svojim starim drugom". Je li idiot fakat izgubio svaki dodir sa stvarnoscu ili je konacno pokazao svoje pravo lice? Sta on ocekuje na iducim izborima nakon ovakvih gafova. Pa jebote ne moze dan da prodje a da on, njegova stranka i njegov koalicioni partner ne naprave neki skandal.
FOČANSKI PROPISI

#3978 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by FOČANSKI PROPISI »

P.Starck wrote: "ZA" koaliciju sa SDS-om i SNSD-om, srebreničkim lokal patriotama iz SDP-a i SBB-a, odlučujući je bio SNSD-ov izborni slogan "Srpska kuća do kuće". :dance: Vidjeli su tu priliku za mešetarenje povratničkim donacijama pri izgradnji budućih srpskih kuća u i oko Srebrenice. :mrgreen:
S kim bi SDA koalirala i s kim je dosad bila u vlasti,mešetarila sa donacijama?
heckler

#3979 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by heckler »

FOČANSKI PROPISI wrote:
P.Starck wrote: "ZA" koaliciju sa SDS-om i SNSD-om, srebreničkim lokal patriotama iz SDP-a i SBB-a, odlučujući je bio SNSD-ov izborni slogan "Srpska kuća do kuće". :dance: Vidjeli su tu priliku za mešetarenje povratničkim donacijama pri izgradnji budućih srpskih kuća u i oko Srebrenice. :mrgreen:
S kim bi SDA koalirala i s kim je dosad bila u vlasti,mešetarila sa donacijama?
Skim bi, sta bi, kako bi, koga boli vise kurac. Stranke koje ne negiraju genocid imaju dovoljno ruku u skupstini Srebrenice da im ne treba ama niti jedna genocidna stranke za vlast. Postoji platforma Srebrenica 2020 kao vec izradjen dokument.

I sta se desava? Jos formalno ni izbori nisu zavrseni a ova izdajnicka bratija poleti cetnicima vratove spasavati. Danas gledam reakcije SDP i SBB centrala i kontam jebe lud zbunjenog. ONI optuzuju za izdaju!? HEEEEJ... ONI!?!?!
vrbas1979

#3980 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by vrbas1979 »

Neka me neko razuvjeri da Radončić ne piše saopštenja SDP-u, odnosno da Latifagićka nije PR i SDP-u i SBB-u... dobro možda je i Faruk Vele Fadilaga zaMandali KaHralić napisao.
Sramotno je da SDA koristi Srebrenicu kao sredstvo manipulacije

Nakon što su četiri stranke u Srebrenici razgovarale o eventualnoj saradnji, uslijedio je niz monstruoznih optužbi od strane SDA i njihovih satelita na račun ovih razgovora.

Principe i eventualni dogovor kao i odluka o tome hoće li SDP biti dio skupštinske većine u Srebrenici neće zavisiti od monstruoznih optužbi SDA, već o tome da li SDP smatra je li taj dogovor dobar ili nije za građane ovog grada. Svaku odluku, koja će se ticati toga hoće li SDP biti dio skupštinske većine u Srebrenici ili neće, donijet će SDP-ovi ljudi koji žive u tom gradu, a ne centrala i ljudi iz Sarajeva, jer sigurno je da je život građana Srebrenice prioritet nad jeftinim manipulisanjem javnosti tzv.”ekluzivno bošnjačkih” stranaka iz Sarajeva.

Očigledno je da se ovdje ne radi o bilo kojem drugom interesu osim interesu SDA da samo ona eksluzivno bude dio skupštinske većine u Srebrenici. Podsjećanja radi, protekle četiri godine upravo je SDA pravila skupštinsku većinu sa SDS-om i SNSD-om u Srebrenici pa i posljednjih dana pokušao pregovarati sa ovim strankama o ponovnoj saradnji, a kada to radi SDP, onda su “kadri” dijeliti moralne lekcije.

Sramotno je da ovaj grad kojem je prijeko potreban prosperitet u ekonomskom i svakom drugom pogledu SDA koristi na ovaj način kao sredstvo manipulacije javnosti da su samo oni ekskluzivni zaštitnici bošnjačkog naroda dok im pri tome vitalni nacionalni interes predstavljaju samo fotelje od kojih nikako ne mogu da se odvoje.

Srebrenica u kojoj će Bošnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali živjeti kao jednaki i ravnopravni građani Bosne i Hercegovine je naš korak u budućnost. Ekonomska pitanja koja će riješiti osnovna životne probleme građana koji žive u Srebrenici moraju postati prioritetna pitanja za ovaj grad.

Centar za informisanje SDP BiH
Man of steel

#3981 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Man of steel »

vrbas1979 wrote:Neka me neko razuvjeri da Radončić ne piše saopštenja SDP-u, odnosno da Latifagićka nije PR i SDP-u i SBB-u... dobro možda je i Faruk Vele Fadilaga zaMandali KaHralić napisao.

Nakon što su četiri stranke u Srebrenici razgovarale o eventualnoj saradnji, uslijedio je niz monstruoznih optužbi od strane SDA i njihovih satelita na račun ovih razgovora.

Principe i eventualni dogovor kao i odluka o tome hoće li SDP biti dio skupštinske većine u Srebrenici neće zavisiti od monstruoznih optužbi SDA, već o tome da li SDP smatra je li taj dogovor dobar ili nije za građane ovog grada. Svaku odluku, koja će se ticati toga hoće li SDP biti dio skupštinske većine u Srebrenici ili neće, donijet će SDP-ovi ljudi koji žive u tom gradu, a ne centrala i ljudi iz Sarajeva, jer sigurno je da je život građana Srebrenice prioritet nad jeftinim manipulisanjem javnosti tzv.”ekluzivno bošnjačkih” stranaka iz Sarajeva.

Očigledno je da se ovdje ne radi o bilo kojem drugom interesu osim interesu SDA da samo ona eksluzivno bude dio skupštinske većine u Srebrenici. Podsjećanja radi, protekle četiri godine upravo je SDA pravila skupštinsku većinu sa SDS-om i SNSD-om u Srebrenici pa i posljednjih dana pokušao pregovarati sa ovim strankama o ponovnoj saradnji, a kada to radi SDP, onda su “kadri” dijeliti moralne lekcije.

Sramotno je da ovaj grad kojem je prijeko potreban prosperitet u ekonomskom i svakom drugom pogledu SDA koristi na ovaj način kao sredstvo manipulacije javnosti da su samo oni ekskluzivni zaštitnici bošnjačkog naroda dok im pri tome vitalni nacionalni interes predstavljaju samo fotelje od kojih nikako ne mogu da se odvoje.

Srebrenica u kojoj će Bošnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali živjeti kao jednaki i ravnopravni građani Bosne i Hercegovine je naš korak u budućnost. Ekonomska pitanja koja će riješiti osnovna životne probleme građana koji žive u Srebrenici moraju postati prioritetna pitanja za ovaj grad.

Mašić: Inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" je radila transparentno
Sve to što radi MUP Republike Srpske i Okružno tužilaštvo je zaista sramotno i poniženje je svakom normalnom čovjeku jer je Građanska inicijativa “Glasaću za Srebrenicu” vođena javno i transparentno te nije bilo potrebe za bilo kakvom istragom, kazao je za Agenciju FENA član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Damir Mašić.
Ovako je Mašić komentirao činjenicu da je Okružno tužilaštvo u Bijeljini po naredbi tužioca Ranka Kerovića u ponedjeljak pozvalo Emira Suljagića, Zekerijaha Hadžića i Almira Salihovića da daju odgovore na pitanja koja se odnose isključivo na Građansku inicijativu "Glasaću za Srebrenicu".

"Da je ta kampanja vođena mimo javnosti tada bih donekle mogao shvatiti istražni postupak, ali ovakvi postupci su u najmanju ruku degutantni", pojasnio je Mašić.

Njegov je stav da ovakva situacija pokazuje kolike su rupe u pravosudnom sistemu, ali i kada su u pitanju organi gonjenja i policijski organi.

Podsjetio je da su Vlada Federacije BiH i SDP u potpunosti podržali aktivnosti ove inicijative i stali iza nje te je za njih pitanje izbora u Srebrenici završeno, a novi načelnik Srebrenice je Ćamil Duraković koji je između ostalih stranaka imao podršku i SDP-a.

Emir Suljagić je objasnio Feni da se radi o otvorenom napadu na ljudska prava i slobode nesrba u Republici Srpskoj, bez presedana, ali je i dodao da mu je drago da se sve dešava kada u BiH boravi evropski komesar za proširenje i politiku susjedstva Štefan Füle.

Najavio je i da će protiv Kerovića Inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja budući da su pitanja postavljena Suljagiću između ostalih bila: Ko je inicirao uspostavu GI "Glasaću za Srebrenicu"?, Koja je njegova uloga u Inicijativi?, Da li je i od koga bio plaćen i koje je određivao visinu nadoknade?...

"Moj odgovor na svako od ovih pitanja je bio da, s obzirom na to da svako pitanje zadire u domen ustavnog načela slobode organizovanja, ne želim da odgovorim ukoliko ne postoji krivično djelo kojem sam svjedok", istaknuo je Suljagić.

Građanska inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" tokom proteklih mjeseci organiziranim akcijama animirala je hiljade ljudi da se prijave u ovom gradu i glasaju.

Šta se u međuvremenu desilo možemo samo nagađati.
LaBomba

#3982 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by LaBomba »

Na ovoj temi bi da napisem samo nesto sto smatram da je jako bitno, a tice se istinskih patriota BiH, koji uz potpuno ispravan stav o ovoj izdaju "slucajnog", kao i njegovim mnogim izdajnickim potezima, dodaju ono "radi fotelje", "radi vlasti" ili "Da nas pokrade". NE. "Slucajni" to radi iz ciste ljubavi prema srpstvu, i iz njegove tako crvste volje da vjerno sluzi Beogradu, zato je tako odlucan, a izgleda da je dobio instrukcije da se mora pozuriti sa projektom ukidanja drzave, pa je za ocekivat da ce nam izdajnik jos malo u medije davat izjave poput "ne vjerujte svojim ocima, nego meni". Ne zaboravimo da je "slucajni" vec bio na mnogim funkcijama, i znamo valjda da politicar u BiH na bilo kojoj funkciji moze zivit kao super-mega-car sa svojim primanjima za bh uslove, a kamoli funkcije koje je "slucajni" imao. Sve sto se trazilo od nazovi pro-bosanskih politicara je da budu patriote, i da iz dejtonske ludjacke kosulje gledaju koliko je moguce da stvari idu u korist drzave, ali ne, srpstvo je bilo jace od fotelja "slucajnog", to zapamtite.
Bosnjaci imaju u svojim redovima ljudi koji jednostavno zele da sluze cetnicima. To trebamo javno reci, i u takve upirati prstom, inace ce nam takvi najvise doci glave. Evo neki dan dvije "nase" cetnikuse digle ruku "za" da se tzv rs dodijeli zemljiste na Zlatistu, kako bi narod u Sarajevu mogao gledati na mjestu zlocina,odakle se ubijao narod tog istog Sarajeva, spomenik samim zlocincima.
Last edited by LaBomba on 06/12/2012 22:13, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#3983 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja ne mogu shvatiti vas koji ne razumijete da smo mi klasičan međunarodni protektorat, a da su predsjednici stranaka samo glasnogovornici koji će odluke SAD-a i EU prenijeti "svojim" narodima.
Oni gotovo i ne donose odluke, već ih samo primaju k znanju i saopštavaju narodu.

Baš će EU i SAD nakon milijardi dolara uloženih u mir i obnovu u BIH dopustiti da im neki ćosavi profesorčići, čobani sa Manjače, brčanski daktilografi ili profesori likovnog iz Pljevlja sve to razvale.
palamuda

#3984 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palamuda »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne mogu shvatiti vas koji ne razumijete da smo mi klasičan međunarodni protektorat, a da su predsjednici stranaka samo glasnogovornici koji će odluke SAD-a i EU prenijeti "svojim" narodima.
Oni gotovo i ne donose odluke, već ih samo primaju k znanju i saopštavaju narodu.

Baš će EU i SAD nakon milijardi dolara uloženih u mir i obnovu u BIH dopustiti da im neki ćosavi profesorčići, čobani sa Manjače, brčanski daktilografi ili profesori likovnog iz Pljevlja sve to razvale.
Neke se stvari mogu kupiti novcem za sve ostalo tu je profesor likovnog :lol: :lol: genijalno
iamia

#3985 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by iamia »

@leclerc,

tako samo pricaju gubitnici.

istina je medjutim sasvim drugacija.
eu i ameriku boli k .. za nas.
mi smo im nebitni divlji narodi. najvaznije im je da nas ne moraju gledati na tv kako se izmedju koljemo.
a da li ce biti BiH ili ne, zavisi samo od njenih stanovnika.
ako nema dovoljno ljudi koji bi se borili za BiH drzavnost, pa zasto bi se tamo neki snobovi iz EU i Amerike borili ?
LaBomba

#3986 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by LaBomba »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne mogu shvatiti vas koji ne razumijete da smo mi klasičan međunarodni protektorat, a da su predsjednici stranaka samo glasnogovornici koji će odluke SAD-a i EU prenijeti "svojim" narodima.

Zasto je toliko tesko povjerovati da nama o glavi rade izdajnici koji se lazno predstavljau kao zastitnici Bosne i Bosnjaka? Sto bi to neka "velika sila" toliko htjela da BiH postoji? Sto nas onda ta ista velika sila nije zastitila od onakve agresije, kad nas je toliko htjela? Ispada koda se nismo sami ni branili u najtezim trenutcima, a onolike zrtve smo dali. Mi smo tu gdje jesmo javise zbog ponavljam cetnika sa bosnjackim omenima, i takvih poput tebe sto sam sebe smatra da je "niko i nista", i onda ocekuje da ga svijet gleda drugacije.
mg

#3987 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by mg »

iamia wrote:@leclerc,

mi smo im nebitni divlji narodi. najvaznije im je da nas ne moraju gledati na tv kako se izmedju koljemo.
ako nema dovoljno ljudi koji bi se borili za BiH drzavnost, pa zasto bi se tamo neki snobovi iz EU i Amerike borili ?
Istina, uzdamo se u strance 20 godina ali od njih nema nista naglo. Oni perfidno i u rukavicama. Pa ni najbolji analiticari vise ne znaju sta je strani uticaj a sta je misljenje ovih goveda na vlasti.

Zalosno je sto je sva rasprava sdp vs sda!

I jedna i druga stranka nas je zajebala. S tim sto Vlatko sad to radi otvoreno i bez uvijanja.
Iza ovog ima nesto sto se valja, ali ja jednostavno jos uvijek ne vidim sta je! Al dobro nije! Da li ce nas stranci slomit preko mmf-a pa nam onda nametnut da prodamo telecom i struju i u paketu i novi ustav ili ce dozvoliti razdruzenje.

Sve u svemu nije dobro.
palermo

#3988 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

Ma na kraju krajeva to možda čak nije ni bitno. Bit će šta će već biti. Ako Bosna i hercegovina i Bošnjaci kao politički narod nestanu, to će značiti samo da su historijska greška i da su zaslužili da nestanu.

Za mene, barem sa mog ličnog stanovišta, važnije je da se ja mogu pomiriti sa sobom, da mogu čista obraza zaspati naveče, i reći, radio sam i borio se za ono u što sam vjerovao. Bio sam na pravoj strani.

A moj sistem vrijednosti, sve ono što su me drugi učili, i što sam ja sam učio kroz život, mi ne dozvoljava da budem na strani Zlatka Lagumdžije. Štaviše, zahtjeva od mene da budem na suprotnoj strani.
bjelave

#3989 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by bjelave »

Man of steel wrote:
vrbas1979 wrote:Neka me neko razuvjeri da Radončić ne piše saopštenja SDP-u, odnosno da Latifagićka nije PR i SDP-u i SBB-u... dobro možda je i Faruk Vele Fadilaga zaMandali KaHralić napisao.

Mašić: Inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" je radila transparentno
Sve to što radi MUP Republike Srpske i Okružno tužilaštvo je zaista sramotno i poniženje je svakom normalnom čovjeku jer je Građanska inicijativa “Glasaću za Srebrenicu” vođena javno i transparentno te nije bilo potrebe za bilo kakvom istragom, kazao je za Agenciju FENA član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Damir Mašić.
Ovako je Mašić komentirao činjenicu da je Okružno tužilaštvo u Bijeljini po naredbi tužioca Ranka Kerovića u ponedjeljak pozvalo Emira Suljagića, Zekerijaha Hadžića i Almira Salihovića da daju odgovore na pitanja koja se odnose isključivo na Građansku inicijativu "Glasaću za Srebrenicu".

"Da je ta kampanja vođena mimo javnosti tada bih donekle mogao shvatiti istražni postupak, ali ovakvi postupci su u najmanju ruku degutantni", pojasnio je Mašić.

Njegov je stav da ovakva situacija pokazuje kolike su rupe u pravosudnom sistemu, ali i kada su u pitanju organi gonjenja i policijski organi.

Podsjetio je da su Vlada Federacije BiH i SDP u potpunosti podržali aktivnosti ove inicijative i stali iza nje te je za njih pitanje izbora u Srebrenici završeno, a novi načelnik Srebrenice je Ćamil Duraković koji je između ostalih stranaka imao podršku i SDP-a.

Emir Suljagić je objasnio Feni da se radi o otvorenom napadu na ljudska prava i slobode nesrba u Republici Srpskoj, bez presedana, ali je i dodao da mu je drago da se sve dešava kada u BiH boravi evropski komesar za proširenje i politiku susjedstva Štefan Füle.

Najavio je i da će protiv Kerovića Inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja budući da su pitanja postavljena Suljagiću između ostalih bila: Ko je inicirao uspostavu GI "Glasaću za Srebrenicu"?, Koja je njegova uloga u Inicijativi?, Da li je i od koga bio plaćen i koje je određivao visinu nadoknade?...

"Moj odgovor na svako od ovih pitanja je bio da, s obzirom na to da svako pitanje zadire u domen ustavnog načela slobode organizovanja, ne želim da odgovorim ukoliko ne postoji krivično djelo kojem sam svjedok", istaknuo je Suljagić.

Građanska inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" tokom proteklih mjeseci organiziranim akcijama animirala je hiljade ljudi da se prijave u ovom gradu i glasaju.

Šta se u međuvremenu desilo možemo samo nagađati.
Pa neki dan su Dodik i Lagumdzija pricali na telefon o "budjetu" kako je to potonji saopcio medijima. Slucajni prolaznik je samo da saopci javnosti da je Dodiku usput prodao i Srenbrenicu. Dodik kada je shvatio da Srebrenicu ne moze dobiti ni zahvaljujuci izbornoj komisiji iako tamo ima Petrica, ni da Ustavnom sudu samo je malo nagazio Zlaju sto i nije neki problem.
Masiceva izjave datira od prije telefonskog razgovora ali presalatace se on brzo. Poslusni su pioniri.
iamia

#3990 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by iamia »

@palermo.

POTPISUJEM.

ako BiH nestane ili se raskomada, ja znam da imam cist obraz.
ja ssam opominjao unaprijed. spreman sam za bilo koju akciju. stati u odbranu drzavnosti.
ali ako narod ne slusa. kvizlingi i njihovi poltroni uspiju u svojim namjerama.. pa neka i bude. sta ja tu mogu vise?
Last edited by iamia on 06/12/2012 23:01, edited 1 time in total.
mg

#3991 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by mg »

Pa Dodik je rekao "ja sam sa lagumdzijom dogovorio rusenje drzave" i nakon toga sve ovo...
bjelave

#3992 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by bjelave »

Ovo je sustina price. Sve ostalo je ili namjerno zamagljivanje sustine ili pak naivno prosipanje suplje.
iamia :thumbup:
LaBomba

#3993 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by LaBomba »

mg wrote:

Istina, uzdamo se u strance 20 godina ali od njih nema nista naglo. Oni perfidno i u rukavicama. Pa ni najbolji analiticari vise ne znaju sta je strani uticaj a sta je misljenje ovih goveda na vlasti.

Zalosno je sto je sva rasprava sdp vs sda!

I jedna i druga stranka nas je zajebala. S tim sto Vlatko sad to radi otvoreno i bez uvijanja.
Iza ovog ima nesto sto se valja, ali ja jednostavno jos uvijek ne vidim sta je! Al dobro nije! Da li ce nas stranci slomit preko mmf-a pa nam onda nametnut da prodamo telecom i struju i u paketu i novi ustav ili ce dozvoliti razdruzenje.

Sve u svemu nije dobro.

To je sve kada necemo da se suocimo sa izdajama i kada se i dalje, nakon svega sto smo prosli, uzdamo u medjunardnu zajednicu. Ne mozete se biti pasivan ko medvjed koji spava zimski san, a ocekivati nesto. Isto koda u BiH ne postoje stranke osim SDA i SDP, isto koda ne postoje drugi politicari, osim ovih koje gledamo 20 god. Narod ko fol "kazni" neke na izborima, ali "ti neki" su uvjek tu, i uvijek se "ti neki" pitaju o svemu. Isto koda je narod u BiH od porculana, pa niko ne smije ni na kakve proteste, pogotovo mislim na mladje one ispod 30. ITd itd..
FOČANSKI PROPISI

#3994 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by FOČANSKI PROPISI »

It_is_a_Leclerc wrote: Baš će EU i SAD nakon milijardi dolara uloženih u mir i obnovu u BIH dopustiti da im neki ćosavi profesorčići, čobani sa Manjače, brčanski daktilografi ili profesori likovnog iz Pljevlja sve to razvale.
Je li mi se učinilo ili ti stvarno potcjenjuješ likovnu umjetnost?
Shahab

#3995 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Shahab »

palermo wrote:

Ma na kraju krajeva to možda čak nije ni bitno. Bit će šta će već biti. Ako Bosna i hercegovina i Bošnjaci kao politički narod nestanu, to će značiti samo da su historijska greška i da su zaslužili da nestanu.

Za mene, barem sa mog ličnog stanovišta, važnije je da se ja mogu pomiriti sa sobom, da mogu čista obraza zaspati naveče, i reći, radio sam i borio se za ono u što sam vjerovao. Bio sam na pravoj strani.

A moj sistem vrijednosti, sve ono što su me drugi učili, i što sam ja sam učio kroz život, mi ne dozvoljava da budem na strani Zlatka Lagumdžije. Štaviše, zahtjeva od mene da budem na suprotnoj strani.
To je rekao Hegel.."Sve što je i istoriji propalo..zaslužilo je da propadne"..
Skijaš

#3996 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

Lagumdžija je pokazao svoje izdajničko lice i ovo što radi ne može biti zaboravljeno do izbora. I ako su se u SDP-u pomirili s tim da je rok trajanja te stranke do kraja 2014-e, OK. U međuvremenu, neka u koaliciji sa Šćepom pokušaju razvaliti što se razvaliti može, neka oslabe CIK, neka ojačaju utjecaj velikosrba na pravosuđe, sve ovo što pokušavaju uraditi na štetu države, neka urade ako mogu. Šteta će biti ogromna i trebaće godine da se istu sanira, ali saniraće se, sa sve jebavanjem majke i Lagumdžiji i njegovim slugama kojima je partija preča od države.

Dakle posljedice ove Lagumdžijine izdaje se može i hoće neutralisati, ono što je zabrinjavajuče jeste ovoliki napor da se vlast u Srebrenici prepusti velikosrbima. Da su Lagumdžija i Radončić ovako nastupali prije izbora, sigurno je da ne bi dobili glasove koje su dobili. Zašto ovo sada rade ? Zato što je Srebrenica zadnja prepreka raspadu zemlje. Jer u slučaju pokušaja secesije, postoji nekoliko mehanizama odbrane ;

-reakcija OHR-a
--reakcija Sarajeva (kroz državne institucije)
---reakcija povratničke populacije

U slučaju velikosrpske pobune, OHR vjerovatno neće intervenisati ako velikosrbi u svom taboru budu imali potrebnu podršku među sarajevskim političarima. A imaće jer više nije sporno da Lagumdžija i Radončić samo izvršavaju Dodikove naredbe.

Bez reakcije OHR-a na stavljanje državnih zakona van snage na području entiteta, odbrana države bi se trebala manifestovati kroz djelovanje ministara odbrane i bezbjednosti. A pošto je prvom Dodik dao lovu za popravak kuće, a drugi je mračnjak Šćepo, sigurno je da u slučaju pobune ne bi reagovalo ni jedno ni drugo ministarstvo.

I ostaju povratnici, koji bi, zajedno sa ostalim patriotama koji bi im se pridružili, stavili Srebrenicu i dio mjesnih zajednica iz okolnih opština van nadležnosti MUP-a manjeg entiteta, po principu, kad možete vi staviti van snage državni zakon, možemo i mi entitetski. To bi dovelo do oružanog sukoba i ispaljivanjem prvog metka secesija bi bila zaustavljena. A da bi se takvo djelovanje povratnika onemogućilo, potrebno je naći ljude poput Malkića i Meholjića koji bi taj otpor velikosrpskoj secesiji predstavili kao radikalizam. Potrebni su mini-abdići koji bi pokazali lojalnost velikosrpskim vlastima i na terenu neutralisali otpor Dodikovoj secesiji.

To je jedino objašnjenje za ovo što se sad dešava. Jer jedno je ući u konflikt sa SDA zbog čelnih pozicija u Telekomu, a drugo je pristati na kvislinšku ulogu kako bi lokalna vlast u Srebrenici pripala velikosrbima. Prvo je manifestacija međustranačkih trvenja, drugo je znak da je priprema za secesiju u završnoj fazi.
Shahab

#3997 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Shahab »

Skijaš wrote:Lagumdžija je pokazao svoje izdajničko lice i ovo što radi ne može biti zaboravljeno do izbora. I ako su se u SDP-u pomirili s tim da je rok trajanja te stranke do kraja 2014-e, OK. U međuvremenu, neka u koaliciji sa Šćepom pokušaju razvaliti što se razvaliti može, neka oslabe CIK, neka ojačaju utjecaj velikosrba na pravosuđe, sve ovo što pokušavaju uraditi na štetu države, neka urade ako mogu. Šteta će biti ogromna i trebaće godine da se istu sanira, ali saniraće se, sa sve jebavanjem majke i Lagumdžiji i njegovim slugama kojima je partija preča od države.

Dakle posljedice ove Lagumdžijine izdaje se može i hoće neutralisati, ono što je zabrinjavajuče jeste ovoliki napor da se vlast u Srebrenici prepusti velikosrbima. Da su Lagumdžija i Radončić ovako nastupali prije izbora, sigurno je da ne bi dobili glasove koje su dobili. Zašto ovo sada rade ? Zato što je Srebrenica zadnja prepreka raspadu zemlje. Jer u slučaju pokušaja secesije, postoji nekoliko mehanizama odbrane ;

-reakcija OHR-a

U slučaju velikosrpske pobune, OHR vjerovatno neće intervenisati ako velikosrbi u svom taboru budu imali potrebnu podršku među sarajevskim političarima. A imaće jer više nije sporno da Lagumdžija i Radončić samo izvršavaju Dodikove naredbe.

Bez reakcije OHR-a na stavljanje državnih zakona van snage na području entiteta, odbrana države bi se trebala manifestovati kroz djelovanje ministara odbrane i bezbjednosti. A pošto je prvom Dodik dao lovu za popravak kuće, a drugi je mračnjak Šćepo, sigurno je da u slučaju pobune ne bi reagovalo ni jedno ni drugo ministarstvo.

I ostaju povratnici, koji bi, zajedno sa ostalim patriotama koji bi im se pridružili, stavili Srebrenicu i dio mjesnih zajednica iz okolnih opština van nadležnosti MUP-a manjeg entiteta, po principu, kad možete vi staviti van snage državni zakon, možemo i mi entitetski. To bi dovelo do oružanog sukoba i ispaljivanjem prvog metka secesija bi bila zaustavljena. A da bi se takvo djelovanje povratnika onemogućilo, potrebno je naći ljude poput Malkića i Meholjića koji bi taj otpor velikosrpskoj secesiji predstavili kao radikalizam. Potrebni su mini-abdići koji bi pokazali lojalnost velikosrpskim vlastima i na terenu neutralisali otpor Dodikovoj secesiji.

To je jedino objašnjenje za ovo što se sad dešava. Jer jedno je ući u konflikt sa SDA zbog čelnih pozicija u Telekomu, a drugo je pristati na kvislinšku ulogu kako bi lokalna vlast u Srebrenici pripala velikosrbima. Prvo je manifestacija međustranačkih trvenja, drugo je znak da je priprema za secesiju u završnoj fazi.
Nije mi jasan taj Hakija Meholjić...zar je zaista tolika fukara da radi ovo što radi za 2-3 hiljade maraka privilegija koje mu osigurava poltronstvo prema Lagumdžiji. Kojim instrumentima, osim parama, bezvezni Lagumdžija osigurava slijepu poslušnost. U njme ne vidim nikakve karizme niti muškosti na osnovu koje može biti liderom...dakle ostaju pare. Pokvareni beskičmenjak i srbofil Lagumdžija... Njemu treba izbiti pare iz ruku kojima potkupljuje poltrone u SDP poput fukare Hakije Meholjića...
veljaca

#3998 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by veljaca »

bjelave wrote:

Ovo je sustina price. Sve ostalo je ili namjerno zamagljivanje sustine ili pak naivno prosipanje suplje.
iamia :thumbup:
Slazem se i ja sa ovim .....

Takodjer znam ( iz licnog iskustva ) da ima jako puno BH Patriota, koji nece tako olako gledati na nestanak nase Drzave ....

:bih:
Skijaš

#3999 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

Shahab wrote:
Skijaš wrote:Lagumdžija je pokazao svoje izdajničko lice i ovo što radi ne može biti zaboravljeno do izbora. I ako su se u SDP-u pomirili s tim da je rok trajanja te stranke do kraja 2014-e, OK. U međuvremenu, neka u koaliciji sa Šćepom pokušaju razvaliti što se razvaliti može, neka oslabe CIK, neka ojačaju utjecaj velikosrba na pravosuđe, sve ovo što pokušavaju uraditi na štetu države, neka urade ako mogu. Šteta će biti ogromna i trebaće godine da se istu sanira, ali saniraće se, sa sve jebavanjem majke i Lagumdžiji i njegovim slugama kojima je partija preča od države.

-reakcija OHR-a

Nije mi jasan taj Hakija Meholjić...zar je zaista tolika fukara da radi ovo što radi za 2-3 hiljade maraka privilegija koje mu osigurava poltronstvo prema Lagumdžiji. Kojim instrumentima, osim parama, bezvezni Lagumdžija osigurava slijepu poslušnost. U njme ne vidim nikakve karizme niti muškosti na osnovu koje može biti liderom...dakle ostaju pare. Pokvareni beskičmenjak i srbofil Lagumdžija... Njemu treba izbiti pare iz ruku kojima potkupljuje poltrone u SDP poput fukare Hakije Meholjića...

Ovo su velike, istorijski bitne stvari i tu se radi o ogromnim ciframa. Vikiću se recimo tokom rata nudilo nekoliko miliona da ode u Mostar. Malkiću i Meholjiću se (pojedinačno) vjerovatno ponudilo puno manje, ali daleko iznad tih nekoliko hiljada koje spominješ. Kada se od privatizacije Telekoma našlo hiljadarku svaki mjesec za mutavog Galijaševića da priča gluposti, iz istog se fonda za kooperativne u Podrinju vjerovatno odvojilo milione.
iamia

#4000 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by iamia »

jedini nacin da se ovo "mirno" razrijesi, je da se ispisu PRIJEVREMENI IZBORI.

inace gledamo nekakve okrsaje sa oruzjem. a to nije dobro.

znaci, agitovati kod MZ i svih probosanskih partija da ODMAH pocnu sa realizacijom izbora.
nema potrebe cekati.
bojim se da bi ovo moglo odmaci kontroli. narod se mora pitati u vezi ustavnih pitanja (suda i izbornog zakona).
ako narod potvrdi lagumdzijinu izdaju,, onda nek zivi sa tim.
Post Reply