Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Hlapoje

#3976 Re: Utakmice.

Post by Hlapoje »

Senf wrote:
Pa pogledaj malo detaljnije pa ces vidjeti da Stankovic, Gulan, Markovic, Zivkovic, Ninkovic, Luka...u ovoj sezoni, su igraci sa ponajvise nastupa...ako su oni klupa, onda im vecinu ligaskih utakmica prvotimci griju klupe.

Pa onda pogledaj sastav Pratizana protiv Ruzemberoka, pa ces vidjeti da je vise prvotimaca igralo u ovoj utakmici .
Pa to je kao sad da ja napišem da je Jajalo rezervista u Sarajevu, a Osmanagić prvotimac.
Partizan se pojačao ove zime sa pet-šest igrača i uglavnom su svi predvidjeni za standardne igrače. Otuda nećeš primetiti da su neki od njih uopšte igrali jesenas.
U svakom slučaju, oni što su igrali juče protiv Slovaka su projektovani za prvi tim. Dakako, neki od ovih što su danas igrali su takodje u najužoj konkurenciji.
north

#3977 Re: Utakmice.

Post by north »

Možda glupo izgleda rasprava koliko je bilo prvotimaca Partizana, ali kad se malo zamisliš to je baš bitno da bi mi znali na čemu smo...jer nije isto, ako si danas igrao sa ekipom koja je veliki respect koliko ih mi svi generalno prezirali, ali u kojoj je danas jedan ili dva igrača nastupala sa iskustvom igranja ligaških utakmica i koji su im u prvom planu, a ostalo sve rezerve i juniori..... ili ako si igrao sa ekipom gdje pet ili šest igrača su igrači sa iskustvom igranja na koje se najozbiljnije računa sa par mladih igrača i rezervi koje je njihov trener gurnuo u vatru a o kojima priča u kratkom intervju...dakle, mene zanima sa kakvim smo mi Partizanom danas igrali i koliko su ti njihovi igrači ozbiljni, ne mislim ozbiljni prema igri koju su protiv nas pružili nego koliko su ozbiljni i bitni za njih u smislu dosadašnjih nastupa i odigranih mečeva i koji će biti u prvom planu za sezonu...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3978 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Raja se ponaša kao da je Partizan poveo 50 igrača na pripreme, šta vam je sviju vam? Kakvi juniori, kakve rezerve? Pogledajte sastave i vozdra.

Prvo poluvrijeme puno bolje nego drugo, još da nije igrao Todor te da je Puzigaća igrao umjesto Tadejevića bilo bi još bolje. Jajalo je tek došao, Radovac se pomalo izgubio, Velkoski nije napravio baš ništa i uprkos svemu ovome to nije bilo toliko loše.

Još ako uzmemo u obzir da su pripreme i da ima još puno do prvenstva onda fakat ne kontam čemu panika nakon minimalnog poraza od jebenog Partizana koji je za 3-4 klase bolji od svih timova u našoj ligi.
34sf4drgu67d25

#3979 Re: Utakmice.

Post by 34sf4drgu67d25 »

Dobro smo odigrali.
Kemal Malovčić

#3980 Re: Utakmice.

Post by Kemal Malovčić »

Ali osmanagić... molim vas, ako ko zna dobrog hodžu, da ga odvedemo da mu šta prouči, ili da mu neko salije stravu.
Hlapoje

#3981 Re: Utakmice.

Post by Hlapoje »

north wrote:Možda glupo izgleda rasprava koliko je bilo prvotimaca Partizana, ali kad se malo zamisliš to je baš bitno da bi mi znali na čemu smo...jer nije isto, ako si danas igrao sa ekipom koja je veliki respect koliko ih mi svi generalno prezirali, ali u kojoj je danas jedan ili dva igrača nastupala sa iskustvom igranja ligaških utakmica i koji su im u prvom planu, a ostalo sve rezerve i juniori..... ili ako si igrao sa ekipom gdje pet ili šest igrača su igrači sa iskustvom igranja na koje se najozbiljnije računa sa par mladih igrača i rezervi koje je njihov trener gurnuo u vatru a o kojima priča u kratkom intervju...dakle, mene zanima sa kakvim smo mi Partizanom danas igrali i koliko su ti njihovi igrači ozbiljni, ne mislim ozbiljni prema igri koju su protiv nas pružili nego koliko su ozbiljni i bitni za njih u smislu dosadašnjih nastupa i odigranih mečeva i koji će biti u prvom planu za sezonu...
Pa otprilike ako su kod Sarajeva Osmanagić i Cimirot prvotimci, onda su i kod Partizana Marković, Luka i pogotovo ekipa iz odbrane...svi odreda prvotimci.
Znači, da je danas Jarni ostavio van konkurencije Jajala i Stojčeva...jel bi to bio prvi tim Sarajeva?
north

#3982 Re: Utakmice.

Post by north »

Woole Triwunovich wrote:Raja se ponaša kao da je Partizan poveo 50 igrača na pripreme, šta vam je sviju vam? Kakvi juniori, kakve rezerve? Pogledajte sastave i vozdra.

Prvo poluvrijeme puno bolje nego drugo, još da nije igrao Todor te da je Puzigaća igrao umjesto Tadejevića bilo bi još bolje. Jajalo je tek došao, Radovac se pomalo izgubio, Velkoski nije napravio baš ništa i uprkos svemu ovome to nije bilo toliko loše.

Još ako uzmemo u obzir da su pripreme i da ima još puno do prvenstva onda fakat ne kontam čemu panika nakon minimalnog poraza od jebenog Partizana koji je za 3-4 klase bolji od svih timova u našoj ligi.
Pa dobro jarane, ima nas kojima ova imena
Zivkovic
Stankovic
Gulan
Pantic (novi igrac)
Zivkovic
Ninkovic
Fofana

o kojim senf piše ne znače puno u životu...ja ne znam koliko ti igrači su do sada bili u prvom planu, koliko su skupili nastupa..mrsko mi sada tražiti po drugim stranicama pa zato i pitam ako neko zna....ako su to sve igrači iz prvog plana, onda je sve ok, ako su to igrači sa banaliziram 0 nastupa, onda je to opet druga priča...jasno mi je i da je njihov drugi tim prejak za sve ovdje, a kamoli prvi, ali eto bitno mi je da znam sa koliko ozbiljnim Partizanom od svih njihovih najboljih sa kojim raspolažu smo danas igrali...ako je ovo danas i 50% njihovog najjačeg tima, onda ovo nije bilo loše...
Last edited by north on 09/02/2014 15:52, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3983 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

north wrote:
Woole Triwunovich wrote:Raja se ponaša kao da je Partizan poveo 50 igrača na pripreme, šta vam je sviju vam? Kakvi juniori, kakve rezerve? Pogledajte sastave i vozdra.

Pa dobro jara, ima nas kojima ova imena
Zivkovic
Stankovic
Gulan
Pantic (novi igrac)
Zivkovic
Ninkovic
Fofana

o kojim senf piše ne znače puno u životu...ja ne znam koliko ti igrači su do sada bili u prvom planu, koliko su skupili nastupa..mrsko mi sada tražiti po drugim stranicama pa zato i pitam ako neko zna....ako su to sve igrači iz prvog plana, onda je sve ok, ako su to igrači sa banaliziram 0 nastupa, onda je to opet druga priča...jasno mi je i da je njihov drugi tim prejak za sve ovdje, a kamoli prvi, ali eto bitno mi je da znam sa koliko ozbiljnim Partizanom od svih njihovih najboljih sa kojim raspolažu smo danas igrali...ako je ovo danas i 50% njihovog najjačeg tima, onda ovo nije bilo loše...
Ma poenta je da je ovo sve prvi tim, nisu džaba na pripremama, jbt rezonuje se kao da su igrale Man Utd RESERVES protiv Čelzija (bezveze bubam timove ali tako ova priča ispada).

Tom nekom logikom ni mi nismo igrali sa prvim timom, mislim meni Todor i Tadejević nisu prvi tim. :mrgreen:
Hlapoje

#3984 Re: Utakmice.

Post by Hlapoje »

Senf wrote:
Ovaj STankovic sto je igrao protiv nas, je igrao i za reprezentaciju Srbije
:shock: :lol: Kad?
To je igrač s kojim se najviše sprdaju navijači Partizana.
Onaj Fofana što je igrao u prvom poluvremenu letos je doveden iz Širaka samo zato što je pravio majmuna od Stankovića u kvalifikacijama za LŠ.
Ali nebitno...Nije današnji tim Partitana sastavljen od nekih šalabajzera koji terena nisu videli.
To su jednostavno igrači kojima se smeši klupa na proleće, mada bar nekolicina njih može odmah u najboljih 11.
Ova odbrambena četvorka sigurno neće videti terena uskoro, ali Pantić, Živković, Marković i Luka jesu u najužoj konkurenciji.
Hlapoje

#3985 Re: Utakmice.

Post by Hlapoje »

Senf wrote: Pa otprilike ako su kod Sarajeva Osmanagić i Cimirot prvotimci, onda su i kod Partizana Marković, Luka i pogotovo ekipa iz odbrane...svi odreda prvotimci.
Znači, da je danas Jarni ostavio van konkurencije Jajala i Stojčeva...jel bi to bio prvi tim Sarajeva?
Ali ne bi bio ni rezervni[/quote]

Onda ok...
Cienfuegos

#3986 Re: Utakmice.

Post by Cienfuegos »

Falilo im je 3-4 igraca, ostalo su prvotimci. Ako se na njih ne racuna ubuduce to i dalje ne mjenja cinjenicu da su oni iznijeli prvi dio prvenstva i prvi su u Srbiji.
Sto se tice nas, odigrali smo solidno prvo poluvrijeme, Jajalo, Trava i Stojcev odlicni. Velkoski onako. Odbrana kriticna, panika u svim redovima.
Drugo poluvrijeme je manje-vise odigrala ekipa koja se jesenas patila i sa puno losijim ekipama tako da nisam nista ni ocekivao, 1:0 je odlican rezultat.
north

#3987 Re: Utakmice.

Post by north »

Hlapoje wrote:
Senf wrote:
Ovaj STankovic sto je igrao protiv nas, je igrao i za reprezentaciju Srbije
:shock: :lol: Kad?
To je igrač s kojim se najviše sprdaju navijači Partizana.
Onaj Fofana što je igrao u prvom poluvremenu letos je doveden iz Širaka samo zato što je pravio majmuna od Stankovića u kvalifikacijama za LŠ.
Ali nebitno...Nije današnji tim Partitana sastavljen od nekih šalabajzera koji terena nisu videli.
To su jednostavno igrači kojima se smeši klupa na proleće, mada bar nekolicina njih može odmah u najboljih 11.
Ova odbrambena četvorka sigurno neće videti terena uskoro, ali Pantić, Živković, Marković i Luka jesu u najužoj konkurenciji.
A ti si neki grobar sa ekavicom koji nas je malo posjetio ovdje :D ...hajde fino....u svakom slučaju, na osnovu ovoga sada su stvari jasnije..dakle jedna šarena ekipa koja je daleko od najjače, ali koja nije ni za odbaciti i nije totalno u drugom planu, tako da sam zadovoljan ipak na osnovu toga...mada naravno mora bolje što se Sarajeva tiče..
hodža

#3988 Re: Utakmice.

Post by hodža »

gdje nam je garavi ? :mrgreen:
R2D2_SA

#3989 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Da smo kojim slučajem dobili kladim se da bi svi redom bili pohvaljeni!

U pm, sjetite se utakmica iz prvog dijela sezone, ne znam kako mozete biti nezadovoljni, samo sto vas i panika ne puca. Po meni najrealniji je remi bio, ali ako gazda kaze da mu rezultat nije ni bio bitan nije ni meni onda.

Pripremna utakmica, sa Partizanom, nebitno koja postava i zalaganje je zbog toga za mene bilo iznad svih očekivanja, mnogo tecnija igra, mnogo vise trke i agresivnosti, mirnoce i kombinatorike, dakle veeeliki napredak u odnosu na prethodni period.

Ne tražite sad iglu u jajetu, šef kaze vidio sto je trebalo, znaci uspjela tekma u svakom pogledu.

To sto ste vi ocekivali da ih poderemo sa sest komada pa da imate materijala za podjebavanje komsinica to je druga stvar.

Idemo dalje :izet:
Logovan

#3990 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Prvo poluvrijeme solidno... :thumbup: Jaka prva postava i još kad Puzigaća uleti umjesto Tadejevića, Bilbija umjesto Todora naša igra će biti beton. Stojčev. :thumbup: :thumbup: Jajalo dobar pravo.
Vušljanin veze nema, ako ništa ne pokaže u ovih 11 kola + kup nogirati ga. Osmanagić i dalje karina, što je i očekivano. Jevtića bi mogli poslati negdje na posudbu.
Posložit će Jarni sve ovo, već se zna veći dio prvih 11.
theprodigy

#3991 Re: Utakmice.

Post by theprodigy »

hoce li biti kakav snimak?
emigrazione

#3992 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

Ukratko, dosadna utakmica dvije apsolutno izjednacene ekipe
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3993 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Nakon ovog danas po meni nema dilema oko 11ke.

---------------Delač----------------

Barič-----Vule----Dupovac----Puzi

--------Yaya------Radovac--------

Travancic---Stojčev--Velkoski

-------------Bilbija-----------------

Prema danas vidjenom, i aBd dok se jos malo iugraju, u PL BiH nece imati ko sta protiv ove ekipe traziti, osim da prime sto manje golova.

Mislim da pod hitno treba traziti rezervnog napdaca, klasicnog centarfora...

:izet: :izet:
omega369

#3994 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

emigrazione wrote:Ukratko, dosadna utakmica dvije apsolutno izjednacene ekipe
slazem se. ako smo u ovih 2 mjeseca 'renesanse' uspjeli postici da smo bare-bare sa ekipom koja redovno igra CL i euro ligu, pa makar i njihovom drugom ekipom i u prijateljskoj utakmici, to znaci da smo itekako na prvom putu. ja sam i vise nego zadovoljan. drugi je par rukava sto bi mi preko noci htjeli da prekucamo ekipe u rangu dinama i partizana, ekipe koji su uradili ovo isto sto i mi ali prije 10-15 godina

nas ce satrati ova nerealnost. a kone i njihove komentare je najbolje preskociti, ne zamarati se sa njima
Koshpa

#3995 Re: Utakmice.

Post by Koshpa »

Image
Maharadza

#3996 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Senf wrote:
F&N wrote:Nakon ovog danas po meni nema dilema oko 11ke.

---------------Delač----------------

Barič-----Vule----Dupovac----Puzi

--------Yaya------Radovac--------

Travancic---Stojčev--Velkoski

-------------Bilbija-----------------

Prema danas vidjenom, i aBd dok se jos malo iugraju, u PL BiH nece imati ko sta protiv ove ekipe traziti, osim da prime sto manje golova.

Mislim da pod hitno treba traziti rezervnog napdaca, klasicnog centarfora...

:izet: :izet:
A Jajalo?
Yaya. :cool:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
nebitan lik

#3997 Re: Utakmice.

Post by nebitan lik »

Mi jos trazimo prvih 11,jos se uigravamo ovo nije mjerilo,Jajalo strasan,prva tekma sa nasim timom,zna povuc loptu,presjec napad,ima strasan sut,vidjelo se par puta da znamo odlicne akcije da odigramo,zadovoljan sam igrom,samo ovaj Todorovic je igrac manje realno,lik pojma nema
omega369

#3998 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

bilbija i velkoski moraju igrati zajedno u prvih 11, tatko umjesto dupovca. nukija ostaviti maksuz za grbavice :lol: :lol:
GandalfSivi

#3999 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

omega369 wrote:bilbija i velkoski moraju igrati zajedno u prvih 11, tatko umjesto dupovca. nukija ostaviti maksuz za grbavice :lol: :lol:
Sta treba da povedu 1:0, da me opet hercika puca? :wink:
omega369

#4000 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

ma nece, onda nije bilo plate :D
Post Reply