Sirija

Locked
sumirprimus

#39726 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Ma i meni je ovo bilo nelogicno ali jbg godine cine svoje. Ne znam uvije sta je bilo juce kod nas a kamoli prije godinu u Siriji. :mrgreen: Za zapad Sirije se odmah moze da karta nije tacna, cak i ko je povrsno pratio sirijski sukob. Ono za sta nisam bio siguran jeste Dara, Kuneitra i istok Sirije.
Tada su se vodile borbe za Dzasim, Inhil i Navu.... Ovdje je oznaceno da SAA kontrolise svaku lokaciju ba kojoj su bili prisutni.

Doduse, tada je pozicija za SAA u Dari bila neuporedivo bolja nego je sada. Tada su bili prisutni u pomenuta tri grada, sada ih tamo nema nikako. Jos su izgubili i Haru, te jos neke gradove...
dobro koji si broj u dnevniku?
nije valjda da za poznavanje geografije i istorije sirije iz 2014 ne dobijes neku peticu bar?nije valjda dzaba trosak energije i vremena?
asurbanipal

#39727 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

:lol: :lol: :lol:

Image
sarajevoxxxx

#39728 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijsko MVP:Jordanske vlasti snose punu odgovornost za zatvaranje pprelaza Nesib
sarajevoxxxx

#39729 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Pripadnici IS-a jutros izveli napad na logor Jermuk u Damasku, navodno da je deblokiran jedan dio i da su uspjeli prebaciti namirnice i medicinsku opremu.Danas oko 11:00 počeli su napad iz pravca Hadžer el-Esveda navodno Nusra front im je pomogla, i sada drže pod kontrolom veliki dio logora nakon što su se sukobili sa pripadnicima vojne formacije ''El-Eknaf''.
Opetja033

#39730 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Al Jazeera Arabic: navodno pokrenuta iznenadna velika ofanziva SAA na Idlib. Propobunjenicki izvori tvrde da se borbe vode na centralnom trgu u Idlibu.
Lincoln-Burrows

#39731 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

Ovo sad izgleda sve vijesti počinju sa navodno.
Herr Flick

#39732 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Sta je ovo :lol: :lol: Jel ovo modifikovani pickup :-)

Image
Novak20

#39733 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Lincoln-Burrows wrote:Ovo sad izgleda sve vijesti počinju sa navodno.
Navodno je 1. april. Dan šale i Dan borbe protiv alkoholizma. :D

Samo čekam kad će ko objaviti da se Assad navodno ubio zajedno sa Esmom. I to oxigen bombom.
Kikibombona

#39734 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Al Jazeera Arabic: navodno pokrenuta iznenadna velika ofanziva SAA na Idlib. Propobunjenicki izvori tvrde da se borbe vode na centralnom trgu u Idlibu.
Vijestiummeta:

Mudzahidi Dzebhetun nusre tajno prelaze sirijsko-libanonsku granicu i spremaju posljednju ofanzivu koja za cilj ima unistiti kjafirski Hezbolah

Nas dragi i lijepi emir pred polazak u Libanon:

Image
Image
Image

Emir stigao u Arsal:

Image
Fantassin

#39735 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Opetja033 wrote:Al Jazeera Arabic: navodno pokrenuta iznenadna velika ofanziva SAA na Idlib. Propobunjenicki izvori tvrde da se borbe vode na centralnom trgu u Idlibu.
Sta je sad ovo... taj Idlib bas bizaran.. danas jedna vojska u centru sutra druga... :)
sarajevoxxxx

#39736 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
Sta je sad ovo... taj Idlib bas bizaran.. danas jedna vojska u centru sutra druga... :)
1. april
Kikibombona

#39737 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Fantassin wrote:
Zajebava se Opetja! :D

Samo da se ne obistini, pa sta onda... :D

Prava informacija je da su islamisti vec otpoceli sa nametanjem vlastitih 'moralnih vrijednosti' gradjanima Idliba. Ubijeni su otac i sin radi prodaje alkohola. Otac je dozvio 83 godine i docekao da upozna zvijeri, a sin 44....

Druga informacija je da lider najjace pobunjenicke grupe obecava gradjanima Idliba uzivanje u svim ljepotama serijata. Mozes misliti, serijat po receptu Nusre i Dzulanija.... Starac i njegov sin su kratko uzivali.

Pogan!
Fantassin

#39738 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Vidim ja reko poceo opetja navijati za SAA pa dokle reko :D
Challenger__

#39739 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Idlib. Pale duhan.
Challenger__

#39741 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:Idlib. Pale duhan.
EDIT: Jamruk. IS napreduje. Ova akcija USAF oko Tikrita je predstava za ovce. Placebo. Oni ne žele modernu, samostalnu Siriju, žele da maknu Assada i ni malo nisu zabrinuti zbog Nursi, Šamova, ISIL-a...

Ko u Siriji i Iraku očekuje pomoć od USA taj nije normalan.
Kikibombona

#39742 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Operisani od mozga!

Njihovo najvise dostignuce je ubijati ljude radi alkohola, naredjivati zenama kakvom tkaninom da se pokriju, paliti duhan, razbijati mobilne telefone, odredjivati duzinu brade i frizuru itd.... Nista te od takvih iznenaditi ne moze! Privatnost gotovo ne postoji! Pravo na imidz, na hobi.... nista!

Najbolje se uklapas ako se fizicki i intelektualno zapustis, ako se robotizujes i postanes 'nabrajalica'. Ono, prst prema nebu i nabrajanje u transu! :-) :lol:

Ako ih Muhamed moze gledati, uvjeren sam da place u dzenetu gdje su svi sretni. Pa ovi bi se i u njegovom vremenu racunali kao zaostali primati. :D
sarajevoxxxx

#39743 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Fantassin wrote:
Zajebava se Opetja! :D

Samo da se ne obistini, pa sta onda... :D

Prava informacija je da su islamisti vec otpoceli sa nametanjem vlastitih 'moralnih vrijednosti' gradjanima Idliba. Ubijeni su otac i sin radi prodaje alkohola. Otac je dozvio 83 godine i docekao da upozna zvijeri, a sin 44....

Druga informacija je da lider najjace pobunjenicke grupe obecava gradjanima Idliba uzivanje u svim ljepotama serijata. Mozes misliti, serijat po receptu Nusre i Dzulanija.... Starac i njegov sin su kratko uzivali.

Pogan!
Vidimo ko ubija u Idlibu.32 građanina svi iz jedne porodice su prije dva dana poginuli nakon režimskog bombardovanja, taj dan ukupno 52 civila stradala.Danas 5 građana ponovo poginulo u Idlibu nakon režimskog bombardovanja.I to je notorna laž da su ubijeni zbog alkohola.Onaj ko ubija, pljačka, nakon zauzimanja gradova to je sirijski režim. Za tebe je pogan svako ko ne uživa u tvojoj lijepo demokratiji.Realno, najveće zlo današnjice i pogan su ljudi u kravatama od Brisela do Vašingtona.Nusra i ekipa im mogu biti moralne vertikale u svemu.Evo kroz ove 4 godine rata u Siriji, a bogami i mi smo u Bosni imali priliku to iskusiti, vidjeli smo sve čari i ljepote Zapada odnosno međunarodne zajednice u cjelini.Nema većih licemjera i pogani od njih.Kako su samo vrisnuli za Kobane, a kako i dan danas ništa ne govore za Asadove masakre u Dumi i Halebu.Licemjeri jedni.Ljudski život vrijedi onoliko koliko to oni smatraju da treba.Ubijat će i spletkariti koliko god oni žele, jer su jednostavno jadnici.
Last edited by sarajevoxxxx on 01/04/2015 17:22, edited 1 time in total.
Fantassin

#39744 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Jes jes zapad ubija a ne divljaci po bliskom istoku... "Zapad i Izrael su krivi" klasicno opravdanje za sve retardirane gluposti koje Arapi cine.
Ali Kemal

#39745 Re: Sirija

Post by Ali Kemal »

Fantassin wrote:Jes jes zapad ubija a ne divljaci po bliskom istoku... "Zapad i Izrael su krivi" klasicno opravdanje za sve retardirane gluposti koje Arapi cine.
Arapi dolaze u Bosnu pa ti vidi nasu buducnost :-)
thepatriot

#39746 Re: Sirija

Post by thepatriot »

Sta je ovo isilovci upali u kamp Palestinaca jel istina?
sarajevoxxxx

#39747 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:Jes jes zapad ubija a ne divljaci po bliskom istoku... "Zapad i Izrael su krivi" klasicno opravdanje za sve retardirane gluposti koje Arapi cine.
Pa vidimo ko šalje redovno avione na Bliski istok i bombarduje civile Iraka, Sirije, Libije.Ne bombarduju ljudi sa Blisog istoka Evropu i Zapad već, ljudi iz Evrope i Amerike bombarduju gradove na Bliskom istoku i to rade kada im se ćefne.
Kikibombona

#39748 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote: Za tebe je pogan svako ko ne uživa u tvojoj lijepo demokratiji.
Ne!

Za mene je pogan onaj koji otima cigare i kaznjava zbog toga, onaj ko zenama odredjuje kako ce se oblaciti, onaj koji ljude bicuje zato sto su radili za vrijeme dzume, onaj sto odredjuje kako se neko treba ponasati, oblaciti, kakve razonode ne smije imati itd!

E taj je pogan, bolestan, pokvaren! Nema sta nije, samo ljudsko dno!

Ova demokratska olos, koja vlada i nama u BiH se ne moze porediti sa Nusrom, Islamskim frontom i slicnom bagrom. Meni ova vlast i ove kriminalno-seljoberske stranke nista nisu dale, niti sta od njih zelim, niti ocekuje.... Rodbinsko-nacionalno-vjersko-stranacke veze - zdra'o! Imam dovoljno mozga da pronadjem nacin kako sebi zaraditi vise nego dovoljno. I ja slobodan ko ptica. Nece mi Bakir vaditi pljugu iz usta i casu iz ruke, nece mi zeni odredjivati kako ce se oblaciti, nece mi gasiti zvucnike kada slusam heavy metal, nece mi bicevati kada radim za vrijeme dzume, nece mi dolaziti sa zahtjevima i naredbama kako se trebam oblaciti, kako ponasati itd. Slobodan!

Ovi tvoji su stoka najveca! Pored njih je nemoguce biti slobodan!

Asad je manijak i idiot, jebeni diktator, ali ovi tvoji su 100 puta gori.
dječak sa šibicama

#39749 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Oslobodioci iz "umjerene opozicije"

Image

nema ovdje Sirijca zglave, sve sljam sa Kavkaza, iz Arabije, Tunisa, Turske i inih drzava.
dječak sa šibicama

#39750 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

thepatriot wrote:Sta je ovo isilovci upali u kamp Palestinaca jel istina?
Taj kamp je vjeciti "vulkan", Palestinci su do sada dva ili tri puta izbacivali Al Nusru i ISIL iz kampa, ovi se konstantno infiltriraju unutra.
Locked