SDP

VjecitiStudent

#39701 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Al' se reformišu, umjesto prvog, drugi ešalon zlatčadi

http://www.avaz.ba/clanak/180578/bijedi ... -a-u-tuzli
The BEN10

#39702 Re: SDP

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:Al' se reformišu, umjesto prvog, drugi ešalon zlatčadi
http://www.avaz.ba/clanak/180578/bijedi ... -a-u-tuzli
Kamočaji novo lice na čelu sarajevskog SDP-a... :D
johntra

#39703 Re: SDP

Post by johntra »

Niko nije branio novim licima da se kandiduju, prema tome, pobjeda ljudi koji su godinama u SDP nije znak da se ništa nije promijenilo...ima ljudi u opštinskim organizacijama koji do sada nisu obavljali nikakve bitne partijske ili političke funkcije, pa su pobjednici...s druge strane, ima i onih koji su godinama u SDP i imali razne funkcije, pa su izgubili...
u odnosu na samo godinu dana, rukovodeća struktura lokalnih organizacija se drastično promijenila, to samo ćoravi ili zlonamjerni ne žele primjetiti...
cadburry

#39704 Re: SDP

Post by cadburry »

Tvrtko II Kotromanić wrote:novi predsjednik OO SDP Stari grad Malik Garibija :thumbup:
Imao sam priliku upoznati ovog mladog čovjeka i ne pamtim ko me je posljednji toliko oduševio.

Vijećnik sa Ilidže Samir Avdić predsjednik SDP-a na Ilidži. Miroslav Živanović u Novom Sarajevu. :thumbup: Izgleda da je Dževadova seljadija do nogu potučena.
mirsek

#39705 Re: SDP

Post by mirsek »

Jel tacno da ce se ponoviti izbori za opstinski odbor centar i kantonalni odbor sarajevo zbog slabe izlaznosti ?
crno_sa_zlatnim

#39706 Re: SDP

Post by crno_sa_zlatnim »

julisiz es grant wrote:
Crvene_brigade wrote:Igor Kamocaji novi predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo, Slaven Kovacevic, novi predsjednik Općinskog odbora SDP BIH Centar-Sarajevo, Miroslav Živanović, novi-stari predsjednik Općinskog odbora SDP BIH-Novo Sarajevo.
Bratstvo-jedinsto: Židov, Hrvat (valjda) i Srbin, samo Bošnje niđe :D
Nije Jevrej, nego Hrvat. Djeca su im išla u vrtić kod časnih sestara u Novom Sarajevu. Uglavnom, Bošnje i dalje puše ublehe što Željkine, što Goranove, a šlag na kraju dodaje Bake.
VIcevi o Muji i Sulji su dječije bajke kakvi smo u stvarnosti.
Osim toga, što ne kažete narodu da ste postigli dogovor sa Kiflom/Sultanom da preuzmete pojedina mjesta predsjedavajućih OV, da nastavite rastaljivanje ovo slobodnih parkinga i parkova što je još ostalo.
julisiz es grant

#39707 Re: SDP

Post by julisiz es grant »

crno_sa_zlatnim wrote:
julisiz es grant wrote:
Crvene_brigade wrote:Igor Kamocaji novi predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo, Slaven Kovacevic, novi predsjednik Općinskog odbora SDP BIH Centar-Sarajevo, Miroslav Živanović, novi-stari predsjednik Općinskog odbora SDP BIH-Novo Sarajevo.
Bratstvo-jedinsto: Židov, Hrvat (valjda) i Srbin, samo Bošnje niđe :D
Nije Jevrej, nego Hrvat. Djeca su im išla u vrtić kod časnih sestara u Novom Sarajevu. Uglavnom, Bošnje i dalje puše ublehe što Željkine, što Goranove, a šlag na kraju dodaje Bake.
Osim toga, što ne kažete narodu da ste postigli dogovor sa Kiflom/Sultanom da preuzmete pojedina mjesta predsjedavajućih OV, da nastavite rastaljivanje ovo slobodnih parkinga i parkova što je još ostalo.
Kakvo mu je onda ovo prezime, čuj Kamočaji? Mađarsko?
johntra

#39708 Re: SDP

Post by johntra »

mirsek wrote:Jel tacno da ce se ponoviti izbori za opstinski odbor centar i kantonalni odbor sarajevo zbog slabe izlaznosti ?
Nema nikakvog ponavljanja u KO Sarajevo, u OO Centar se ponavlja zbog toga što su oba vodeća kandidata imala približan broj glasova, odnosno niko nije imao više od 50 posto...ukupna izlaznost širom BiH, skoro 78 posto...

http://sdp.ba/?p=9877
johntra

#39709 Re: SDP

Post by johntra »

crno_sa_zlatnim wrote:
zato nam je izlaz u Našoj stranci...
crno_sa_zlatnim

#39710 Re: SDP

Post by crno_sa_zlatnim »

johntra wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:
zato nam je izlaz u Našoj stranci...

Ne znam za tebe, ali ako meni imputiraš pripadnost Našoj ili nekoj drugoj stanci, griješiš. Ja sam već duže vremena u fazi kad ne vidim izlaza niti u jednoj političkoj partiji, niti izlaza općenito iz stanja u kojem se nalazi ova država.
johntra

#39711 Re: SDP

Post by johntra »

Očekivao sam takav odgovor...
suncica24

#39712 Re: SDP

Post by suncica24 »

Jedno krvno zrnce, drugo krvno zrnce, trece krvno zrnce... cije je ovo cetvrto?!... :oops:

Le bljak!
madner

#39713 Re: SDP

Post by madner »

Zlaja prca Baketa. :D
Crvene_brigade

#39714 Re: SDP

Post by Crvene_brigade »

cadburry wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:novi predsjednik OO SDP Stari grad Malik Garibija :thumbup:
Imao sam priliku upoznati ovog mladog čovjeka i ne pamtim ko me je posljednji toliko oduševio.

Vijećnik sa Ilidže Samir Avdić predsjednik SDP-a na Ilidži. Miroslav Živanović u Novom Sarajevu. :thumbup: Izgleda da je Dževadova seljadija do nogu potučena.
Malik, jesi li to ti? :D Malik Garibija je bez ikakve harizme i politickog iskustva, te osoba koja ima malo veze sa istinskom socijaldemokratijom, bas kao i njegov veliki haver i vjeciti student, nadobudni Irfan Cengic.

O kakvim promjenama govorite? Miroslav Zivanovic je izgubio sve moguce izbore otkako je predsjednik, isto kao i Igor Kamocaji, Mirsad Dupovac, Ibro Berilo i mnogi drugi, novi-stari predsjednici dugi niz godina.

Ali, slazem se, da je ovo i veliki poraz onih koji su nakon izbornog debakla, brze-bolje, napustili SDP BIH i smatrali da mogu presudno uticati na politicko-izborne procese u bivsoj stranci koja im je pruzila sve u zivotu i zahvaljujuci kojoj i danas odlicno zive.
Tvrtko II Kotromanić

#39715 Re: SDP

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Crvene_brigade wrote:
cadburry wrote:

Malik, jesi li to ti? :D Malik Garibija je bez ikakve harizme i politickog iskustva, te osoba koja ima malo veze sa istinskom socijaldemokratijom, bas kao i njegov veliki haver i vjeciti student, nadobudni Irfan Cengic.

e.
eto taman prilike da stekne politicko iskustvo :)

a ti si pretpostavljam faks zavrsio u roku i imao neku finu djevojku koju ti je zatim oteo Irfan pa si tako kivan na njega? :P
VjecitiStudent

#39716 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Spašeni smo, Mašić se osjeća ljevičarem.
skupljac_zeljeza

#39717 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

VjecitiStudent wrote:Spašeni smo, Mašić se osjeća ljevičarem.
Ma ono skoro da se posvađaše, a Jurišićka se slomi da ih ujedini. Docent među njima najrealniji.
VjecitiStudent

#39718 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

A ovo troje opet reprezentativni izdanci CIPS-a.
Vjerovatno nema škole na planeti sa toliko šupljih, a nadobudnih glava.
Teniser

#39719 Re: SDP

Post by Teniser »

Od tri kandidata u Novom Gradu ostaju u drugi krug dva,rezultat je prilično izjednačen u jasnu direktvu istih onih koji su razvalili SDP,nemogu da vjerujem da članstvo koje ima pravo glasa može odabrati direktnog igrača koji igra na daljem razvaljivanju SDP,stigao prije nekoliko mjeseci iz Lijanovića,vjerovatno navikao u toj partiji kako se podmićuje i kako se sluša šef iz Dobrinje.
Tvrdim aposlutni raspad SDP Novi Grad Sarajevo ukoliko gospodin Amar taso dobije u drugom krugu,mariontea u rukama Damira Hadžića,pozivam sve normalne članove koji žele da se dalje ne osipa SDP spriječe još jednu prevaru i podvalu od strane Hadžića i Lagumdžije.
volta dzontra

#39720 Re: SDP

Post by volta dzontra »

VjecitiStudent wrote:A ovo troje opet reprezentativni izdanci CIPS-a.
ACIPSa?? :D
VjecitiStudent

#39721 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

volta dzontra wrote:
VjecitiStudent wrote:A ovo troje opet reprezentativni izdanci CIPS-a.
ACIPSa?? :D
Škola je CIPS, udruženje svršenih studenata je ACIPS.
cadburry

#39722 Re: SDP

Post by cadburry »

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... e-novi-sdp
Rađa se novi SDP

U pet organizacija SDP-a BiH će se u nedjelju ponoviti izbori i to: u USK-u, KS-u, u Novom Gradu, Vogošći, sarajevskom Centru i Kaknju. Izlaznost je bila 77,5 posto, a 24.436 je imalo glasačko pravo da bira između 181 kandidata. I u Kaknju će biti upriličen drugi krug, gdje je sada bilo pet kandidata, a jednom od njih, koji je dobio 174 glasa, nedostajao je samo još jedan da bi osvojio 50 posto, kaže nam generalni sekretar partije Irfan Čengić.

Banja Luka jednoglasna

Radomir Topić je na prvom glasanju po principu jedan član - jedan glas ponovo izabran za predsjednika Gradskog odbora SDP-a Banja Luka: - Bio sam jedini kandidat, ističe Topić, te napominje da se kandidirati mogao ko god je htio, s tim da ima podršku najmanje deset posto članstva.

- Nikakvih tu ograničenja nije bilo, a mene su jednoglasno predložili članovi GO, kaže Topić, te dodaje kako su svi kandidati izabrani u prvom krugu, a da je skoro kompletno članstvo izašlo na izbore.

Nakon Anera Žuljevića, na čelu KO SDP-a HNK-a našao se Zoran Mikulić. Voljom članova na mjesto predsjednika GO SDP-a Mostar izabran je Edin Zagorčić.

- Prvi koraci su konsolidacija organizacije, provođenje kantonalne konvencije kako bi se izabrali kantonalno rukovodstvo i odbor. Slijedi nam niz aktivnosti s ciljem provođenja odluka sa vanrednog kongresa i organiziranje izbora za sam vrh partije, rekao je Mikulić, dodavši da će novu izvršnu vlast u HNK-u činiti SDA i HDZ bez DF-a.

- Još egzistira stara vlada koja legitimitet pokušava crpiti iz izbora davne 2010, a da nitko od građana ne zna tko je premijer, budući da je dosadašnji već preuzeo novu funkciju. Mi ćemo se zalagati za interese naroda a ne za podjele fotelja, za spašavanje, a ne prodaju poduzeća, ističe Mikulić, koji očekuje da SDA i HDZ konačno saopšte detalje dogovora za Mostar.

Bez tenzija

- Protukandidati su na zadovoljstvo svih članova bili korektni. Nikakvih tenzija nije bilo. Drugog protukandidata sam pobijedio za 110 glasova. Prvi korak će biti konferencija GO SDP-a Mostar na kojoj ćemo na demokratskoj osnovi izabrati Gradski odbor, te odmah krenuti u borbu za jači SDP i bolju i prosperitetniju BiH, rekao je Zagorčić.

Do promjene je došlo i na čelu OO SDP-a Stolac. Nerin Dizdar nije se kandidovao, a novi predsjednik je Demir Mahmutćehajić, koji je pobijedio prof. Ragiba Dizdara. Na čelu KO SDP-a TK-a ostaje Enver Bijedić, dok je za predsjednika Gradskog odbora Tuzla izabran Slađan Ilić. Bijedić je prikupio oko 3.200 glasova ili 75 posto ukupnog broja članova. Aziz Čačković i Munib Efendić su osvojili oko 25 posto, čime su potvrđene najave da je Bijedić siguran kandidat za predsjednika KO SDP-a Tuzla.

- Mislim da je ovo dobra podloga da počnemo vraćati povjerenje glasača već na narednim lokalnim izborima, ali i da ukinemo sve struje i frakcije unutar SDP-a, te da snage usmjerimo ka ujedinjenju svih stranaka lijeve orijentacije, kazao nam je Bijedić.

Ilić je zamijenio Mirsada Bakalovića, osvojivši gotovo 600 glasova ili 67 posto. Iza njega, sa 33 posto glasova ostao je Ervin Alibegović, a treći kandidat Rijad Vrabac dobio je tek osam glasova. Ilić kaže kako je potrebno uvesti neke promjene u rad GO, te pokušati ujediniti članstvo.

- To treba biti prioritet. Demokratizacijom u izboru rukovodstva smo doprinijeli tome, kazao je Ilić. (E. K - A. D - M. A.)

Begić pobjednik u ZDK-u

Senaid Begić novi je predsjednik KO SDP-a ZDK-a. Za njega je u nedjelju glasalo 1.457 od 2.787 glasača ili 52,77 posto. Protukandidati Munib Husejnagić i Rifat Delić (sva trojica su kantonalni zastupnici) dobili su 879, odnosno 425 glasova ili 31,83 i 15,39 posto. Nevažećih listića je bilo 18.

- Želim zahvaliti svim članovima, koji su dali podršku za jedan novi SDP. Sistem jedan član - jedan glas je pokazao vrijednosti, jer je njime na najtransparentniji mogući način pokazano šta članstvo misli o promjenama neophodnih SDP-u. U dijelu kampanje i kroz debate koje sam vodio sa protukandidatima govorio sam da rezultate ne možemo odmah očekivati. Pravi rezultati bi trebali doći za tri godine na izborima, kazao je Begić.

Predsjednik GO Zenice je Mladen Simić, za kojeg je glasalo 407 osoba, dok je Edin Terzić dobio 150 glasova. Simić je pozvao Terzića da nastave zajedno raditi za dobrobit SDP-a. Novi predsjednik OO Tešanj je Senad Subašić, Zavidovića Elvir Karajbić, Doboj-Juga Adin Begić, Maglaja Mirsad Mahmutagić, Žepča Mirko Trifunović, Breze Miro Vrljičak, Olova Mirad Hodžić, Visokog Muhamed Husić, Vareša Branko Romić i Usore Boris Penava. (Mi. D.)

Dva doktora u drugom krugu

U USK-u je izabrano sedam predsjednika općinskih odbora i osmi na čelu GO Bihać, dok se izbori za KO partije nastavljaju u nedjelju. Tako je u Ključu pobijedio Dževad Pehadžić, u Sanskom Mostu Almin Hopovac, u Bosanskom Petrovcu Samir Družić, u Bihaću Šuhret Fazlić, u Cazinu Razim Halkić, u Bosanskoj Krupi Muhidin Šertović, u Velikoj Kladuši Adel Eskić i u Bužimu Armin Velić.

Za predsjednika KO SDP-a najviše glasova su dobili Hajrudin Havić iz Bihaća i Amir Murić iz Cazina. Svi članovi partije u USK-u, u drugom krugu će izabrati jednog od dvojice doktora. Favorit je Havić, budući da članovi obično glasaju za kandidata iz svoje općine. No, Amir Murić je trenutni v. d. predsjednika SDP-a USK-a, te kantonalni poslanik, tako da u ovoj priči nije nikakav autsajder. (F. B.)
Orange Revolution

#39723 Re: SDP

Post by Orange Revolution »

Iskreno volio bih da se rađa.međutim,imao sam priliku uživo vidjeti koliko Zlatkova linija forsira svoje ljude i to po istom principu,podobne i one koji imaju firme.
Forsirati kandidata koji je jućer praktično došao iz Lijanovića je malo providno,isti taj gospodin Taso dolazi iz naselja Zlatkovog potrčka Damira Hadžića,bivši mistar Hadžić praktično otvoreno gura i tjera članstvo Dobrinje da moraju dati glas Amaru Tasi.
Sramotno i jadno,daleko je to od rađanja novog SDP.
Zlatko vam vuče sve konce još dublje u propast.
VjecitiStudent

#39724 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

U Sarajevu bio izbor kandidata sa najskupljim autom, neka greška u anketi? :oops:
pedeset

#39725 Re: SDP

Post by pedeset »

Orange Revolution wrote:Iskreno volio bih da se rađa.međutim,imao sam priliku uživo vidjeti koliko Zlatkova linija forsira svoje ljude i to po istom principu,podobne i one koji imaju firme.
Forsirati kandidata koji je jućer praktično došao iz Lijanovića je malo providno,isti taj gospodin Taso dolazi iz naselja Zlatkovog potrčka Damira Hadžića,bivši mistar Hadžić praktično otvoreno gura i tjera članstvo Dobrinje da moraju dati glas Amaru Tasi.
Sramotno i jadno,daleko je to od rađanja novog SDP.
Zlatko vam vuče sve konce još dublje u propast.

Zlatko i Damir su doveli SDP na samo dno! Valjda je red pustiti ih da ga totalno raz...u, pa da onda u miru neki novi ljudi počnu sprovoditi ideju socijaldemokratije i samim tim dignu SDP iz pepela. A do tada će mnogo Miljacke proteći..........
Post Reply