?
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
PM72
#39677 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Neka te živ bio...ja sam u ratu nosio mrtvu djecu...
-
Bossona
#39678 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestinci su imali svoje Alije,....
Pogledajte Trumanove govor i ko je i kako izdao i podijelio Palestinu, isto je uradio sa Republikom BiH najveća SANU podvla i izdajnik Bosne srbAlija tzv. Vašingtonskim sporazumom 1994 godine,......

Istrebljenje Palestinaca i pretvaranje Palestine u Izra-hell je višedecenijski Zionistički plan u fazama a HAMAS kojeg su stvorili i finansirali Zionisti da bi imali koga okriviti je izgovor da bi pravdali svoje iztrebljivačko genocidno hegemonističke ciljeve Krvi i Tla.

Pogledajte Trumanove govor i ko je i kako izdao i podijelio Palestinu, isto je uradio sa Republikom BiH najveća SANU podvla i izdajnik Bosne srbAlija tzv. Vašingtonskim sporazumom 1994 godine,......

Istrebljenje Palestinaca i pretvaranje Palestine u Izra-hell je višedecenijski Zionistički plan u fazama a HAMAS kojeg su stvorili i finansirali Zionisti da bi imali koga okriviti je izgovor da bi pravdali svoje iztrebljivačko genocidno hegemonističke ciljeve Krvi i Tla.

-
splinter
#39679 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hmm...
Crni utorak
-
swanfilter
#39680 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Citam vijest u vezi ovih naselja.
Oni uopste vise ne govore o izraelskim i jevrejskim naseljima i interesima. Vec o cionistickim nacionalnim interesima.
Benjo je toliko zaglibio sa ovim desnim bolesnicima da bi mogli veoma brzo sami sebi kasu skuhati.
I ne samo sebi. U blato ce povuci i Amerikance.
Oni uopste vise ne govore o izraelskim i jevrejskim naseljima i interesima. Vec o cionistickim nacionalnim interesima.
Benjo je toliko zaglibio sa ovim desnim bolesnicima da bi mogli veoma brzo sami sebi kasu skuhati.
-
Bodkin
#39681 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta ja smatram da je ok nije bitno. Ja sam rodjen nakon sto je neko prihvatio drzavu izrael u un-uskafiskafsnjak wrote: ↑06/11/2023 19:49Hahaha pa ocigledno pravo nije isto za sve.Bodkin wrote: ↑06/11/2023 19:16Na kraju dana, ako ih un proglasi legitimnom drzavom, apsolutno je nebitno. Svaka drzava je nekad prije toga nastala ratom.skafiskafsnjak wrote: ↑06/11/2023 19:12
Pa sta?
Kakve veze to ima? Evo da sada dodju migranti i na tvojoj zemlji se nasele .... i kad ih ti napadnes, oni se brane .... imaju pravo da ti pobiju porodicu
Ili cemo sad da sumnjamo u medjunarodno pravo?
Ovo sto ti pises osporava postajanje izraela
Znaci ti smatras da je okej da dodje neki migrant, otme ti zemlju i pobije ti porodicu u samooodbrani?
Ok.
-
Mrvice_ba
#39682 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko ce im kasu skuhati?swanfilter wrote: ↑07/11/2023 19:36 Citam vijest u vezi ovih naselja.
Kralj famflas Abdulah i kraljica mu ranija?
Sisa sisi?
Lajavac prdogan?
Salman mesar?
Prasad?
Mula?
Oni dolje indijanci sa tackama?
Edin forto?
-
swanfilter
#39683 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Napisao sam vec, poltron obican. Ne moze preci preko cinjenice da je izgubio prvo izbore od Hamasa, a onda i primat među Palestincima. Taj ocekuje da Gazu sravne, ne bi li se vratio.
I sta je dobio? Isto tretiran kao i oni sto se odlucise na otpor. Zemlju im mic po mic uzimaju. Rasjeckali ZO na kaveze, a on tisu misu cijelo vrijeme. Na kraju ce pokupiti prnje kao i ostali. Vara se, ako misli da ce biti faktor ...
- Porodice Foht
-
swanfilter
#39685 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mrvice_ba wrote: ↑07/11/2023 19:49Ko ce im kasu skuhati?swanfilter wrote: ↑07/11/2023 19:36 Citam vijest u vezi ovih naselja.
Kralj famflas Abdulah i kraljica mu ranija?
Sisa sisi?
Lajavac prdogan?
Salman mesar?
Prasad?
Mula?
Oni dolje indijanci sa tackama?
Edin forto?
Prvo, sami sebi. Nije bas u Izraelu situacija crno na bijelo po pitanju vođenja politike. Prilican broj Jevreja zazire od cionizma jer se kosi sa njhovim poimanjem drzave i drustva. A i vjerom.
Ova desna struja je postala otvoreno ohola, iracionalna. Ne zanima ih ni misljenje sopstvenog naroda jer misle da su na istoj talasnoj. A nisu.
Kada stvari odu predaleko i Ameri ce se zamisliti. Mozda je Izrael njihovo cedo, al ima drzava koje Amerima interesno mnogo vise znace i pridonose im od Izraela. Njima je Izrael samo trosak i breme. Oduvijek bio.
A ti navedeni, na njih nisam ni pomislio ...
- Bloo
- Globalna šefica
#39686 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A tek direktorica kliničkog centra...
-
swanfilter
#39687 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jel IDF planira cizmom u Gazu krociti?Porodice Foht wrote: ↑07/11/2023 20:05Ako nije hoax… Fakat imaju muda hamasovci, cekaju mocne Merkava tenkove na 20-30 m zbog vece ucinkovitosti. Izgleda da su efikasni.
Sve sto smo gledali, oklop.
Il ovi salju oklop ocekujuci da Hamas iscrpi zalihe, pa onda upad ...
- karanana
#39688 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
osim onog jednog snimka nema akcija mini dronovima. izraelska pjesadija u grupama hoda.
kurac su oni ista isplanirali kad je u pitanju odgovor izraela na 7. oktobar.
kurac su oni ista isplanirali kad je u pitanju odgovor izraela na 7. oktobar.
- skafiskafsnjak
#39689 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ne mozes pricati o sumnji u medjunarodno pravo kada je ocigledno da je to "pravo" rezervisano za one mocne.Bodkin wrote: ↑07/11/2023 19:47Sta ja smatram da je ok nije bitno. Ja sam rodjen nakon sto je neko prihvatio drzavu izrael u un-uskafiskafsnjak wrote: ↑06/11/2023 19:49Hahaha pa ocigledno pravo nije isto za sve.
Znaci ti smatras da je okej da dodje neki migrant, otme ti zemlju i pobije ti porodicu u samooodbrani?
Ok.
Meni je nevjerovatno da neko moze biti na strani ovih zlocinaca.
Dao sam ti primjer ...... dodje neko na tvoje, uzme ti to, naseli se .... medjunarodno pravo mu dozvolilo. Malo mu bude dio, hoce sve.... u samooodbrani pobije porodicu tvoju ...
Da je to medjunarodno pravo pravicno, bili bi zaustavljeni i osudjeni ..... a znamo da nece
-
swanfilter
#39690 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Navikli smo mi na Ukr odakle su info u izobilju dolazile.
Ovo ratiste se u totalnoj blokadi odvija.
46 novinara je poginulo. Ej, 46!
Kada je onaj Francuz u Ukr poginuo, dva dana vijest aktualna.
Ovdje novinaru na terenu jave da je ostao bez djece i porodice ...
I naravno da Hamas nema logistike kao jedni i drugi u Ukr.
I znaju da moraju skrivati sto vise, jer ih oni gledaju u metar.
Neuporedivo je ovo sa Ukr ...
Last edited by swanfilter on 07/11/2023 20:53, edited 1 time in total.
-
ragib
#39691 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael je vec izgubio.
Proso mjesec jos hamas nisu porazili. Svi su vidjeli da nisu bas tako jaki kako se vjerovalo kad su za 6 dana pobjedili irak, egipat I siriju. Ja ne znam da su u histroriji svojoj duze ratovali.
Proso mjesec jos hamas nisu porazili. Svi su vidjeli da nisu bas tako jaki kako se vjerovalo kad su za 6 dana pobjedili irak, egipat I siriju. Ja ne znam da su u histroriji svojoj duze ratovali.
-
swanfilter
#39692 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Citam na Indexu. Benjo kaze da su im unistili stabove i tunele, ... Znaci, do kraja sedmice bi morali, manje-vise, preuzeti kontrolu.
Ajd da vidimo.
Zadnji put sa Hezbolahom mjesec i dva dana ...
- Grean
#39693 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
ozdrlje_donje
#39694 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zna li se da li funkcionise dostava pomoci Palestini? Osim jordanskog ´air drop-a´ ne vidim da ista konkretno stize. Pitam jer gledam gdje da uplatim za pomoc jer npr. i pomozi.ba prima uplate ali pitanje je onda gje to ide kad nije orvoren koridor za dostavu pomoci?
-
Timscho
#39695 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Fakat ima nesrazmjerno malo snimaka sa ratišta s obzirom na dostupnost kamera u današnje vrijeme. Ovo malo što Hamas izbaci je sve nekako isjeckano, nejasno a moguće je da oni ne žele puno otkriti o sebi ali nije jasno zašto IDF ne objavljuje snimke tih osvojenih i uništenih tunela i bunkera. Takvi snimci bi podigli moral među vlastitim redovima i pomogli da se njihov napad na Gazu internacionalno predstavi zaista kao rat protiv Hamasa a ne rat za istrebljenje Palestinaca.swanfilter wrote: ↑07/11/2023 20:31Navikli smo mi na Ukr odakle su info u izobilju dolazile.
I naravno da Hamas nema logistike kao jedni i drugi u Ukr.
I znaju da moraju skrivati sto vise, jer ih oni gledaju u metar.
Neuporedivo je ovo sa Ukr ...
- Bosanski_kralj
#39696 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne objavljuju video jer ga nemaju. Ne ide im kako su planirali mislili su bez po muke pregaziti Gazu. Prestali su objavljivati brojeve poginulih svojih vojnika i to mnogo govoriTimscho wrote: ↑07/11/2023 22:06Fakat ima nesrazmjerno malo snimaka sa ratišta s obzirom na dostupnost kamera u današnje vrijeme. Ovo malo što Hamas izbaci je sve nekako isjeckano, nejasno a moguće je da oni ne žele puno otkriti o sebi ali nije jasno zašto IDF ne objavljuje snimke tih osvojenih i uništenih tunela i bunkera. Takvi snimci bi podigli moral među vlastitim redovima i pomogli da se njihov napad na Gazu internacionalno predstavi zaista kao rat protiv Hamasa a ne rat za istrebljenje Palestinaca.swanfilter wrote: ↑07/11/2023 20:31Navikli smo mi na Ukr odakle su info u izobilju dolazile.
I naravno da Hamas nema
-
smijesni_ste
#39697 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hmm, možda ne objavljuju jer nemaju novih gubitaka od posljednje objave?Bosanski_kralj wrote: ↑07/11/2023 22:16Ne objavljuju video jer ga nemaju. Ne ide im kako su planirali mislili su bez po muke pregaziti Gazu. Prestali su objavljivati brojeve poginulih svojih vojnika i to mnogo govoriTimscho wrote: ↑07/11/2023 22:06Fakat ima nesrazmjerno malo snimaka sa ratišta s obzirom na dostupnost kamera u današnje vrijeme. Ovo malo što Hamas izbaci je sve nekako isjeckano, nejasno a moguće je da oni ne žele puno otkriti o sebi ali nije jasno zašto IDF ne objavljuje snimke tih osvojenih i uništenih tunela i bunkera. Takvi snimci bi podigli moral među vlastitim redovima i pomogli da se njihov napad na Gazu internacionalno predstavi zaista kao rat protiv Hamasa a ne rat za istrebljenje Palestinaca.swanfilter wrote: ↑07/11/2023 20:31
Navikli smo mi na Ukr odakle su info u izobilju dolazile.
I naravno da Hamas nema
- anelsol
#39698 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kamioni čekaju na granici sa Egiptom.ozdrlje_donje wrote: ↑07/11/2023 22:04 Zna li se da li funkcionise dostava pomoci Palestini? Osim jordanskog ´air drop-a´ ne vidim da ista konkretno stize. Pitam jer gledam gdje da uplatim za pomoc jer npr. i pomozi.ba prima uplate ali pitanje je onda gje to ide kad nije orvoren koridor za dostavu pomoci?
-
splinter
#39699 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ulaze kamioni preko prelaza Rafah iz pravca Egipta.ozdrlje_donje wrote: ↑07/11/2023 22:04 Zna li se da li funkcionise dostava pomoci Palestini? Osim jordanskog ´air drop-a´ ne vidim da ista konkretno stize. Pitam jer gledam gdje da uplatim za pomoc jer npr. i pomozi.ba prima uplate ali pitanje je onda gje to ide kad nije orvoren koridor za dostavu pomoci?
Probaj preko ovih.:
Udruženje Palestinska zajednica u BiH
https://m.facebook.com/profile.php/?id=100070720524901
Ja sam uplatio u par navrata preko pomozi.ba, sad bih probao preko ovog udruženja.
- Bosanski_kralj
#39700 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jah, to je tosmijesni_ste wrote: ↑07/11/2023 22:19Hmm, možda ne objavljuju jer nemaju novih gubitaka od posljednje objave?Bosanski_kralj wrote: ↑07/11/2023 22:16Ne objavljuju video jer ga nemaju. Ne ide im kako su planirali mislili su bez po muke pregaziti Gazu. Prestali su objavljivati brojeve poginulih svojih vojnika i to mnogo govoriTimscho wrote: ↑07/11/2023 22:06
Fakat ima nesrazmjerno malo snimaka sa ratišta s obzirom na dostupnost kamera u današnje vrijeme. Ovo malo što Hamas izbaci je sve nekako isjeckano, nejasno a moguće je da oni ne žele puno otkriti o sebi ali nije jasno zašto IDF ne objavljuje snimke tih osvojenih i uništenih tunela i bunkera. Takvi snimci bi podigli moral među vlastitim redovima i pomogli da se njihov napad na Gazu internacionalno predstavi zaista kao rat protiv Hamasa a ne rat za istrebljenje Palestinaca.