Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

King_Kenny

#39676 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Da su Salah i Mane danas bili pravi, iz kontri su makar jedan gol mogli dati.
AmiĐa_Idriz

#39677 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

To je to.
Klopp: After half-time, two big chances but we couldn't score. Then when Kante scores his wonderful goal it was game on. We had to defend it. It's a while ago since anyone won here (in PL). It was a big one.
Klopp: Without character, life is difficult and football is impossible. The boys fought really hard. All good. I don't think there's any other way to win here, to be honest. It's a big one, really.
zomri

#39678 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Fabinho 5
Matip 3
Robo 1

Salah flopcina
AmiĐa_Idriz

#39679 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Mane je pokupio neki udarac, kaže Klopp da loše izgleda. Valjda nije ništa ozbiljno.
King_Kenny

#39680 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

AmiĐa_Idriz wrote:To je to.
Klopp: After half-time, two big chances but we couldn't score. Then when Kante scores his wonderful goal it was game on. We had to defend it. It's a while ago since anyone won here (in PL). It was a big one.
Klopp: Without character, life is difficult and football is impossible. The boys fought really hard. All good. I don't think there's any other way to win here, to be honest. It's a big one, really.
Svaka je na mjestu. :thumbup:
BHF_Manijak

#39681 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Svaka cast, to je jedino sto mogu reci za ovu predstavu.

Cudna utakmica, totalno cudna. Nisam cudniju gledao od jedne ekipe ne pamtim. U odnosu na ocekivanja govorim. Ono kad premotam film, Liverpool kao da je u utakmici samo ucestvovao kod datih golova, ostatak utakmice kao da sam samo plave dresove vidio na terenu.
Ne sjecam se niceg haman vise od Poola.
Ono mislim nakon pobjede mozes se sad vadit odlicna takticka pobjeda, nisi im puno dozvolio ha hu, ali Boga mi ovo je puno blize 2:2 bilo nego 1:3.

Ne znam, opet cu reci cudno totalno. Niti kontre, niti presinga, bas nista. Kao statisti, kao da su dali golove i samo jedva cekali kraj.

Danas je puno igraca podbacilo i uprkos tome su dobili, jedina pozitivna stvar. Firmino je danas dao losih pasova kao za 4-5 drugih utakmica zajedno.

Salaha ovako kad gledas u njegovoj losoj utakmici, zapitas se kako covjek onako s lahkocom radi one stvari koje radi kad je u formi. Nevjerovatno kako covjek moze oscilirati. Kada je u "trkacka kokos" modu izgleda da ne bi mogao igrati u Zelji, kamo li ekipi koja se za titulu u EPL bori. Toliko degenskih odluka, toliko glupih zabijanja u protivnika, isto da ne zna sta ce da uradi, pa se onako glupavo zabije u covjeka, eto tek tako da izgubi loptu. :-) :roll:

I ono sto mi vec duze vremena upada u oci, ne samo danas, ali je li po vama TAA predaleko uvijek, ali uvijek stoji od svojih ljudi koje cuva i da mu generalno desna strana visi u zraku, sto protivnik obilato koristi i dijagonala pita svoje igrace??? Svaki put TAA udalje po 15 metara od covjeka, negdje u sredini luta, cuva Matipa... Danas mu je 15 puta prosla dijagonala, gdje ni sam ne zna gdje se nalazi.
Ne znam je li to do Kloppovih instrukcija, sta rade, ali meni totalno nejasno. :roll:
AmiĐa_Idriz

#39682 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote:Svaka cast, to je jedino sto mogu reci za ovu predstavu.

Cudna utakmica, totalno cudna. Nisam cudniju gledao od jedne ekipe ne pamtim. U odnosu na ocekivanja govorim. Ono kad premotam film, Liverpool kao da je u utakmici samo ucestvovao kod datih golova, ostatak utakmice kao da sam samo plave dresove vidio na terenu.
Ne sjecam se niceg haman vise od Poola.
Ono mislim nakon pobjede mozes se sad vadit odlicna takticka pobjeda, nisi im puno dozvolio ha hu, ali Boga mi ovo je puno blize 2:2 bilo nego 1:3.

Ne znam, opet cu reci cudno totalno. Niti kontre, niti presinga, bas nista. Kao statisti, kao da su dali golove i samo jedva cekali kraj.

Danas je puno igraca podbacilo i uprkos tome su dobili, jedina pozitivna stvar. Firmino je danas dao losih pasova kao za 4-5 drugih utakmica zajedno.

Salaha ovako kad gledas u njegovoj losoj utakmici, zapitas se kako covjek onako s lahkocom radi one stvari koje radi kad je u formi. Nevjerovatno kako covjek moze oscilirati. Kada je u "trkacka kokos" modu izgleda da ne bi mogao igrati u Zelji, kamo li ekipi koja se za titulu u EPL bori. Toliko degenskih odluka, toliko glupih zabijanja u protivnika, isto da ne zna sta ce da uradi, pa se onako glupavo zabije u covjeka, eto tek tako da izgubi loptu. :-) :roll:

I ono sto mi vec duze vremena upada u oci, ne samo danas, ali je li po vama TAA predaleko uvijek, ali uvijek stoji od svojih ljudi koje cuva i da mu generalno desna strana visi u zraku, sto protivnik obilato koristi i dijagonala pita svoje igrace??? Svaki put TAA udalje po 15 metara od covjeka, negdje u sredini luta, cuva Matipa... Danas mu je 15 puta prosla dijagonala, gdje ni sam ne zna gdje se nalazi.
Ne znam je li to do Kloppovih instrukcija, sta rade, ali meni totalno nejasno. :roll:
Fin post :mrgreen:

Trent visi dosta puno mada mislim da ne ide on naprijed ništa više od Robertsona već je razlika što je Andy brži, a ako ne brži onda je definitivno agilniji kada se treba vratiti u odbranu.

A što kažeš, drugo poluvrijeme čudno. Ušlo se dosta dobro, moglo se zabiti komotno al onda se i Chelsea trznuo. Nekako fleksibilna postavka i Kloppa, dosta se išlo na čuvanje rezultata a i one izmjene su šokantne kada se uzmu dosadašnja iskustva, ne znam da su se ikad izvadila iz igre oba krilna igrača a ubacili stoperi i veznjaci u defanzivu.

Tako da, očito se više ne biraju sredstva kako doći do pobjede, a pritom se protivnici dobro analiziraju. Sve tekme do sad su se nekako prilagođavali protivniku i kažnjavali iste preko njihovih slabosti.

Ništa, očito da se ide na 38 pobjeda, nema druge :mrgreen: :lol:
MarlboroGold

#39683 Re: Liverpool FC

Post by MarlboroGold »

Matip doktorirao odbranu... mali van Dijk :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#39684 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Alexander-Arnold: "Hendo wanted it at first, then he thought it was too close for him. I discussed with Mo that I wanted it rolled to make the angle better, maybe confuse the keeper. And I was able to put it away!"

#LFC
Trent je pravi inteligentni zvrk :)
MarlboroGold

#39685 Re: Liverpool FC

Post by MarlboroGold »

https://twitter.com/SkySportsStatto/sta ... l%2F408033

:thumbup:

Onaj mali Tomori iz Čelzija mi se pravo sviđa.
BHF_Manijak

#39686 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Izmjene su kasnile po meni. Puno ranije se morao osvjeziti vezni red. Meni iskreno nije vise osvjezenje Milner. Fin decko, miran, tih, ali on vise ne moze biti impact izmjena.
Lallana da ne pricam. Ox je ovdje mogao mislim puno vise, prvenstveno zbog agresije koju ima. Lallana ce mozda zajebati protivnika odlukom, ali i tebe.
Vezni red se morao osvjeziti, falilo je trke, Wijnaldum poginuo, ne moze covjek vise da dise, on ga drzi. Fabinho danas preforsiran. Keita bi sjeo k'o kec na 1, jebem ga staklena.

Helem ostaje taj nekakv cudan ukus nakon pobjede, ne mogu vam opisati. Ono k'o kad gledas nakav film, pa te ono kraj totalno paf ostavi, otvorena ti usta, ne kontas ni sam sta si gled'o.

Nije da mi nije godra, ali... Ne znam, kao da nisu ucestvovali u utakmici. Ovo nisam dosad vidio, a uzese nekako. :lol: :-)

I Amidja mislim da nije samo do brzine Trentova u odnosu na Robijevu. Brz je i Trent, ali jos uvijek se po meni osjete primjere njegove igre na krilu. Jednostavno neodgovoran je pozadi jos uvijek i to je moj utisak da je glavni razlog supljine koja ostane. Jos se ne zna postavljati, iako ovo vec 2-3 godine igra, ali ocito jos rano. Pogledaj kod ofsajd zamki, vrlo cesto je on taj koji ne povuce ofsajd kako treba.

I znam da ce biti blasfemija, ali... Po meni VVD (jos) nije na nivou prosle godine. Stidljivo cu to reci, ali... :mrgreen: :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#39687 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote:Izmjene su kasnile po meni. Puno ranije se morao osvjeziti vezni red. Meni iskreno nije vise osvjezenje Milner. Fin decko, miran, tih, ali on vise ne moze biti impact izmjena.
Lallana da ne pricam. Ox je ovdje mogao mislim puno vise, prvenstveno zbog agresije koju ima. Lallana ce mozda zajebati protivnika odlukom, ali i tebe.
Vezni red se morao osvjeziti, falilo je trke, Wijnaldum poginuo, ne moze covjek vise da dise, on ga drzi. Fabinho danas preforsiran. Keita bi sjeo k'o kec na 1, jebem ga staklena.
Kod Kloppa uvijek izmjene kasne, to je već standardno, pretežak je na tome. Mrcvari dosta. Baš sam i ja za Ginija to primjetio da ga je trebao vaditi jer se vidjelo da jedva hoda, što ne čudi jer je preorao teren. I slažem se za Keitu, ovakve utakmice su stvorene za njega.
I Amidja mislim da nije samo do brzine Trentova u odnosu na Robijevu. Brz je i Trent, ali jos uvijek se po meni osjete primjere njegove igre na krilu. Jednostavno neodgovoran je pozadi jos uvijek i to je moj utisak da je glavni razlog supljine koja ostane. Jos se ne zna postavljati, iako ovo vec 2-3 godine igra, ali ocito jos rano. Pogledaj kod ofsajd zamki, vrlo cesto je on taj koji ne povuce ofsajd kako treba.
:thumbup:

Pogotovo ovo zadnje, ona Abrahamova šansa kad je Adrian odbranio je bila zahvaljujući njegovoj neopreznosti, svi su pratili ofsajd osim njega. I još je negdje zajebao to, jel protiv Newcastlea čini mi se.

Mislim da je dosta tu do tih godina, mlad je još može se vaditi. Kad hoće vrhunski je u odbrani, što je pokazivao protiv Sanea, Sona, pa i Messija. A i sam kaže da uči još. Uglavnom pozitivno je što može još napredovati, i što će sigurno biti još bolji.
I znam da ce biti blasfemija, ali... Po meni VVD (jos) nije na nivou prosle godine. Stidljivo cu to reci, ali...
Ne znam jesmo li baš skroz navikli na to da igra vrhunski pa više i ne obraćamo pažnju ili šta, al meni je Joel za sad :thumbup:

Samo da ga zdravlje posluži.
BHF_Manijak

#39688 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Mislim da je to sto spominjes za Trenta bilo protiv Norwicha kod primljenog gola, mislim da je Trent kriv sto nije uspjela ofsajd zamka.

Matip je top. Rekoh ti i na pocetku sezone da nakon finisa prosle nije zasluzio da bude klupiran i da odbrana puno sigurnije izgleda sa njim nego sa Gomezom. Ima duge noge, dobar skok, inteligentan igrac i ono sto je isto vazno kad zatreba zna itekako naprijed povuci napad 40-50 metara s loptom i organizovati nesto. Takodjer fantasticna dubinska lopta po zemlji koja sijece vezni red protivnika.
Ako je Gomez vec talenat, Englez, sve divno krasno, brate nametni se na treninzima.
Dotad - Matip.
Gandalf

#39689 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Fabihno - 5

Adrian - 3

Matipp - 1
Gandalf

#39690 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Trojac u napadu danas indisponiran a nije da se odbrana nije nudila, mogli su ih nabušiti samo tako, na kraju blijed dojam, klasika Livčija, grogiranog protivnika umjesto da zvekneš po nosu i složiš na pod, Livči mu pruža ruku i polijeva ga vodom da dođe sebi :-)

Arnold ofanzivno ima strašan potencijal ali u odbrani promaja, momak nije baš za beka, više mi je za desnog veznog, ima šut, centaršut, brz je, taktički neodgovoran za desnog beka.

Da imaju Kantea u ekipi Livči bi 100% uzeo titulu taman da City dovede još 5 de Bruynea u januaru, nevjerovatno kakav igrač, zvijer, igračina, bogotac sredine terena.

Još samo 32 pobjede trebaju, malo pomalo, biće to sve dobro :zjev:
ljevoruki

#39691 Re: Liverpool FC

Post by ljevoruki »

Prije da Liverpoolu treba ofanzivni vezni nego zadnji vezni.
Cante je vrhunski igrac ali Fabinho nije nista losiji, u nekim elementima igre cak i bolji.
I dovoljno im je 31 pobjeda za titulu :oops:
AmiĐa_Idriz

#39692 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Vezni red je dobar, ima opcija dovoljno. Malo je kriza u ovom napadačkom apartmanu, tu je hvatanje za glavu kad se Origi povrijedi s obzirom da je jedina opcija. Vidjećemo Rhiana protiv Donsa, očekujem ga tu od prve.
Virgil van Dijk and Joel Matip have won 64 of 72 aerial duels when paired together this season.

That's an absurd 89% success rate!
no_sekirli

#39693 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

U zadnje 3 sezone, 3 različita Liverpoola.

2017/18 je bilo samo bitno ukrkati koji gol više, bez obzira koliko će se primiti, prošle godine suprotno, išlo se više na sigurnost obrane, malo golova se primalo, a ovu sezonu, barem za sada, igraju na dosta.
Kad se zabije, onda se gleda to sačuvati, umrtviti igru, ne želi se nokautirati protivnik do kraja nikako. Barem ja ovo ovako vidim. Ruku na srce, pored ona 2 gola, ne može se ni reći da smo imali neke extra šanse.
Pokušavao se skratiti teren koliko god se moglo, offside zamke su nam sada glavni obrambeni mehanizam, u duelima i ne briljiramo nešto naročito. Zbog tako skraćenog terena ni krila nisu mogla doći do izražaja. Taktičari koji gledaju ovo, vjerojatno sada smišljaju kako probiti te zamke i kad naletimo na jedne raspoložene, ajme majko.

Prevažna je utakmica bila, izvukli smo 3 boda, a vjerujem da je Napoli još uvijek svima negdje u glavama, tako da sam ja prezadovoljan. Malo po malo, do tutule.

Top: Adrian 5, Matip 3, TAA 1, flop Salah.
zomri

#39694 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

no_sekirli wrote:U zadnje 3 sezone, 3 različita Liverpoola.

2017/18 je bilo samo bitno ukrkati koji gol više, bez obzira koliko će se primiti, prošle godine suprotno, išlo se više na sigurnost obrane, malo golova se primalo, a ovu sezonu, barem za sada, igraju na dosta.
Kad se zabije, onda se gleda to sačuvati, umrtviti igru, ne želi se nokautirati protivnik do kraja nikako. Barem ja ovo ovako vidim. Ruku na srce, pored ona 2 gola, ne može se ni reći da smo imali neke extra šanse.
Pokušavao se skratiti teren koliko god se moglo, offside zamke su nam sada glavni obrambeni mehanizam, u duelima i ne briljiramo nešto naročito. Zbog tako skraćenog terena ni krila nisu mogla doći do izražaja. Taktičari koji gledaju ovo, vjerojatno sada smišljaju kako probiti te zamke i kad naletimo na jedne raspoložene, ajme majko.

Prevažna je utakmica bila, izvukli smo 3 boda, a vjerujem da je Napoli još uvijek svima negdje u glavama, tako da sam ja prezadovoljan. Malo po malo, do tutule.

Top: Adrian 5, Matip 3, TAA 1, flop Salah.
Mislim da ima negdje izjava Kloppa da je ciljano išao na to: gung ho pristup jedne sezone, samo daj više golova, pozadi šta bude. onda jednu sezonu cilj je ne primiti gol i onda treću napraviti balans. mada i ove sezone bi primili dosta manje da se nije desila alissonova povreda.
drug_profi

#39695 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Sta znaci dosta manje? Jucer je Adrian bio savrsen.
Mozemo reci da je mozda dva gola ukupno do sad primio svojom krivicom. To jeste 40% od primljenih, ali ovo sto pokazuje u zadnje dvije tekme (Napoli i Chelsea) uljeva sigurnost odbrani, i govori da je mozda samo trebalo malo Achterberga dodati.... :mrgreen:
Mustang1

#39696 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Koliko je Trent dobio love za ono Volta slavlje? :oops:
stakasa

#39697 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

Ono jucer je bilo slabo, na misice, iskustvo i srecu. Chelsea je zasluzio barem bod. Sreca da je sljedeci protivnik lak. Zadnje dvije utakmice nisu bile na nivou
zomri

#39698 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

drug_profi wrote:Sta znaci dosta manje? Jucer je Adrian bio savrsen.
Mozemo reci da je mozda dva gola ukupno do sad primio svojom krivicom. To jeste 40% od primljenih, ali ovo sto pokazuje u zadnje dvije tekme (Napoli i Chelsea) uljeva sigurnost odbrani, i govori da je mozda samo trebalo malo Achterberga dodati.... :mrgreen:
pa 2-3 gola manje znači 2 clean sheeta više i u ovoj fazi 50% ukupno primljenih golova.
mi koji igramo fantasy znamo koliko alisson znači :D
todd_smith

#39699 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Ljudi uzeli 15 utakmica zaredom, bez poraza u prvih 6 gdje su uzeli sve.,,i onda ti dodju ovdje selektori i treneri i kazu "ne znam slabo je ovo brine me situacija"

:mrgreen:
no_sekirli

#39700 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Adrianu ja stvarno ne mogu ništa prigovoriti od kada je na golu. Jedino onu nonšalanciju, ali sve u svemu, koliko (ni)je priprema prošao sa ekipom, ja sam prezadovoljan, mislio sam da će biti puno gore.

Shvaćam ja Kloppa i stručni štab, ipak ima previše tekmi i treba štedjeti igrače velikih napora ako se može, a i od ozljeda.

Za sada, skoro savršena sezona (osim onog poraza od plastičara na penale), samo neka nastave ovako!
Post Reply