Koja je vojna formacija ABiH ušla u Kupres? Da čujem?video wrote:Kakav si ti bojovnik kad si dopustio da ti "Alijini vojnici" dodju i oslobode Kupres jeseni 94Hafis wrote: Ma jok, nemaš pojma. Nije svatko mogao kao gore u vas biti u civilnoj zaštiti ili u kakvom Karitasu i Agapeu i dijeliti nafaku. ilki ona stara: ja bih sutra, samo nemam oružja. Ovdje si oružje mogao birati još po godine prije i svaki je metar četvorni bio crta, pune 4 godine.
Za tvoju informaciju nije me ''našla'' djihatlijska granata već VBR od VRS-a, još u 6 mjesecu 1992.
A i drugi put, samo dosta daleko od Hercegovine i srećom dosta lakše, bacač od iste vojske.
Da sam bio u Tuzli sad bi imali ulicu po meni, a ne ovako.- a kamenjar blizu piš hoda i to uzbrdo
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hafis
#39651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#39652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Greska. Ovo lijevo je curica. Vidis da ima pink carapice. Ljubi majka.Mali_Vuk wrote:S lijeva na desno: Mister Yes, Hafis i Ali Kemal![]()
![]()
Rodila ih mama Styling![]()
Last edited by Styling on 14/03/2014 19:06, edited 1 time in total.
- video
#39653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije usla u Kupres vec je oslobodila nesto
iznad Kupresa i pustila frisko napravljene saveznike da se usetaju - pobogu bila bi bruka da smo jos i usli dolje 
- Danguba
#39654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sad je poceo da bulazni i o centralizaciji federacije a sve pod plastom pokušaja da se riješe određeni socijalni i druge problemi...casica wrote:evo covic kaze na tv-u da niko ne smije praviti koalicije sa bosnjacima osim njih![]()
sad ce treci kanal i entitet
nema vise maJorizacije sada je na djelu centralizacija...
p.s. ako bi iskoristio pravo vitalnog nacionalnog interesa u slucaju radoncic, onda stvarno zasluzuje da mu se jos jednom izabere clan predsjednistva...
p.p.s. Hafiz je vjeciti student...
Last edited by Danguba on 14/03/2014 19:14, edited 1 time in total.
- video
#39655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Posto sam te zadeverao na vojnom planu (ih koliko moje noge imaju predjenih kilometara, ihhhh)deder ti nama Afiz-aga pokusaj dokuciti sta sad ovo onaj cirilica man bulazni te kaje da ce potezati tamo neke vtalne nacionalne interese na ministarsku kvotu koja pripada drugom konstutivnom narodu 
Zar to nije kontra onoga zbog cega je bilo svo ovo kmecanje proteklih godina
Zar to nije kontra onoga zbog cega je bilo svo ovo kmecanje proteklih godina
Last edited by video on 14/03/2014 19:16, edited 1 time in total.
-
Hafis
#39656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ne umanjujem doprinos ABiH oslobađanju Kupresa. Ne znam, ali samo hoću da znaš da je teren koji je HVO morao zauzeti od Tomislava prema Kupresu bio jako jako težak.video wrote:Nije usla u Kupres vec je oslobodila nestoiznad Kupresa i pustila frisko napravljene saveznike da se usetaju - pobogu bila bi bruka da smo jos i usli dolje
ABiH jeste, (jedna jedinica) ušla u predgrađa Odžak i Viline kuće, ali su se isti dan povukle natrag prema Kupreškim vratima prema ranijem dogovoru s HV-om i HVO-om.
I odosmo van teme.
-
Hafis
#39657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta fali. Što, k'o loše mi i ovdje s vama.Danguba wrote:sad je poceo da bulazni i o centralizaciji federacije a sve pod plastom pokušaja da se riješe određeni socijalni i druge problemi...casica wrote:evo covic kaze na tv-u da niko ne smije praviti koalicije sa bosnjacima osim njih![]()
sad ce treci kanal i entitet
nema vise maJorizacije sada je na djelu centralizacija...![]()
p.s. ako bi iskoristio pravo vitalnog nacionalnog interesa u slucaju radoncic, onda stvarno zasluzuje da mu se jos jednom izabere clan predsjednistva...
p.p.s. Hafiz je vjeciti student...Njegov kolega koji je bio u ratu danas je uspjesan direktor UKC-a dok Hafiz palamudi sa nama po forumu...doktor a toliko vremena na forumu... sta reci
Nego, kad si već tu, o kojem kolegi iz rata govoriš?
Hajd brzo, moram ići stvarno
- video
#39658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Hafiz aga, uletio si klizeci svojim postom a u postu prije ima i drugih stvari za odgovoriti.
Btw, mojne mi HVO bojovnike, vidio ih na djelu
dok je HV druga prica 
Btw, mojne mi HVO bojovnike, vidio ih na djelu
- vivaldi
#39659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mozda mira hadzinica potegne, ona je poznata po tomeDanguba wrote:p.s. ako bi iskoristio pravo vitalnog nacionalnog interesa u slucaju radoncic, onda stvarno zasluzuje da mu se jos jednom izabere clan predsjednistva...
- Danguba
#39660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ima ih i u tuzli. nije to samo bihacka inovacija.vivaldi wrote:mozda mira hadzinica potegne, ona je poznata po tomeDanguba wrote:p.s. ako bi iskoristio pravo vitalnog nacionalnog interesa u slucaju radoncic, onda stvarno zasluzuje da mu se jos jednom izabere clan predsjednistva...
to upravo govori o svom apsurdu dejtonskog sporazuma po kejemu svaka susa koristi to pravo a na drugoj strani neki nasli rupu da biraju clana predsjednistva
p.s. Hafize, ne zuris ti nikuda osim na drugi forum...
- spreca
#39661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joj sto sam danas donio dobre Gradacanke iz BiH

- vivaldi
#39662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ali to je stvarno nezgodno zakonski regulisati.Danguba wrote:to upravo govori o svom apsurdu dejtonskog sporazuma po kejemu svaka susa koristi to pravo a na drugoj strani neki nasli rupu da biraju clana predsjednistva i to sve legalno
- Danguba
#39663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
onda stvarno ne znas sta je kijara...spreca wrote:Joj sto sam danas donio dobre Gradacanke iz BiH![]()
a vidim i da brzo djeluje...
- Danguba
#39664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
osim sukanja ne preostaje nam nista drugo ILI ozbiljno sjesti i mnoge stvari definisati a ne parcijalno.vivaldi wrote:ali to je stvarno nezgodno zakonski regulisati.Danguba wrote:to upravo govori o svom apsurdu dejtonskog sporazuma po kejemu svaka susa koristi to pravo a na drugoj strani neki nasli rupu da biraju clana predsjednistva i to sve legalno
- vivaldi
#39665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma upravo tako. ma nije to samo ni shukanje, jos je gore sto te stvari samo dolijevaju ulje na vatruDanguba wrote: osim sukanja ne preostaje nam nista drugo ILI ozbiljno sjesti i mnoge stvari definisati a ne parcijalno.
- Danguba
#39666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a to nekome odgovara ili svima.vivaldi wrote:ma upravo tako. ma nije to samo ni shukanje, jos je gore sto te stvari samo dolijevaju ulje na vatruDanguba wrote: osim sukanja ne preostaje nam nista drugo ILI ozbiljno sjesti i mnoge stvari definisati a ne parcijalno.
ne zna se sta je gluplje?
- ILVIIR
#39667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da li je to predznak totalne ocajnosti jednog naroda koji iz dana u dan nazalost nestaje (u bih)..ospid wrote:Moji hrvati... na sta ste spali. Nakon sto ste sve probali da opstanete u BiH sada vam je preostalo da se prestavljati kao Bosnjaci na forumima i da zagovarate podjelu....
da se razumjemo, zelim im "pravog" hrvata u predsjednistvu i mislim da jeste zaista nepravda kad bosnjak glasa za nekog "komsica". ko zna, ako covic u oktobru dobije to mjesto u oktobru, mozda se opet relaksira situacija i mozda cak pristane na ove plutajuce kantone..
- ILVIIR
#39668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovako nesto samo jedan hrvat moze znati...Styling wrote:U proslosti su Hrvati Muslimane uvijek zvali "hrvatsko cvijece" . Ko li je sada ciji cvijetak-zanovijetak?ospid wrote:Moji hrvati... na sta ste spali. Nakon sto ste sve probali da opstanete u BiH sada vam je preostalo da se prestavljati kao Bosnjaci na forumima i da zagovarate podjelu....
- ILVIIR
#39669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pitam se samo, sta bi im dijete bilo po nacionalnosti???Alfons Kauders wrote:da vas ostavimo nasamo?Hafis wrote:Koliko je upravo taj moj način ophođenja primjeren trenutku i vremenu, najbolje govore bezbrojni ljubavni uspjesi koje sam imao i još imam.Styling wrote: Izuzetno cijenim vasu iskrenost i kulturu ophodjenja, kolega, i to je nivo na kojem zelim diskutovati. To sto smo na suprotnim stranama i zastupamo interese svoga naroda ne znaci da ne mozemo civilizirano diskutirati o problemima.
Sto se mene tice, i ja bih na vasem mjestu bila bijesna na cinjenicu da se neko drugi usudi da me nadglasa i u moje ime izabere na neku poziciju nekoga koga vecina moga naroda ne podrzava. Ali, morate se s tim nositi jer ste dozvoliti znacajno osipanje glasackog tijela Hrvata od rata na ovamo (iseljavanje u Hrvatsku, EU, mladi odlaze) kao i mogucnost da tako nesto definisete prilikom kreiranja Ustava. I zanemarili ste jos jednu vrlo znacajnu star, visprenost Bosnjaka koji su iskoristili mogucnosti koje im se nude Ustavom. Novi izbori se blize, ali rjesenja ni na vidiku. Ops! Sorry!
Inače što se tiče te navodne i neočekivane visprenosti - blagodarim. Stoga su, oprostit ćete mi gospo Stiling, sva sredstva obrane, kao i u ljubavi su dopuštena, pa i blokade, uključujući i ustavne. A da...i savez sa crnim vragom...i normalno - zapomaganje iz petnih žila...A da...i iskoristio bih ovu priliku i preporučio se svim plavušama.
Ljubim ruke i povlacim se, uz jedan ukusan buket karanfila. Sada ću pustiti tužnu ploču Ane Štefok i šutiti u tišini moje skromne haciende.
-
ospid
#39670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislis za onih 5 godina NDH? Haj neka vam bude. Imali ste i vi svojih 5 minuta slave kad ste nas zvali cvijece. Hajde eto ti to.Styling wrote:U proslosti su Hrvati Muslimane uvijek zvali "hrvatsko cvijece" . Ko li je sada ciji cvijetak-zanovijetak?ospid wrote:Moji hrvati... na sta ste spali. Nakon sto ste sve probali da opstanete u BiH sada vam je preostalo da se prestavljati kao Bosnjaci na forumima i da zagovarate podjelu....
A pitaj baku sta je bilo u malo daljoj proslosti. Zapitaj se odakle cesto imate Turska prezimena, Turske nosove, boju koze itd. Mozda zato sto su vas Turci guzili gdje su god zelijeli? I to ne 5 nego 500 godina.
Kad smo vec kod proslsoti...
- Skijaš
#39671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemam, negativan stav o ljudima imaju oni koji tvrde da ne možemo živjeti zajedno. A ja sam samo odgovorio na tvoje pitanje, ovdje nema izbora jer imamo posla sa zločinačkim idejama, otpor tim bolesnim projektima je ljudska obaveza, nešto što se podrazumjeva.Mister Yes wrote:Zašto imaš tako negativan stav o ljudima?Skijaš wrote:Konsultuj presude suda u Haagu, postojanje zločinačkih projekata nije stvar fikcije i ako zatvoriš oči pred njima oni neće nestati.Mister Yes wrote:Zbog čega se mi uopšte uništavamo?
- vivaldi
#39672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nam niDanguba wrote:a to nekome odgovara ili svima. ne zna se sta je gluplje?
ne znam ni ja sta reci kome odgovara..mislim da je to jednostavno prespojeno.
stranci su na ovim najvisim instancama zadali kvote, ali su te kvote popunjene ikebanom - ikebana nikad nece biti problem jer je uvijek biti ljudi iz mjesanih brakova ili cak cistokrvnih koji ce svoju etnicku pripadnost rentat za 200-300 hiljada maraka. naravno, njihovo je da klimaju glavom i ne postavljaju pitanja. Za 4 godine mogu nafatat 200-300 milja ministarske plate minimum. naravno, vecina njih ostane duze od jednog mandata, pa zarade ko prosjecan fudbaler u bundesligi.
to izgleda svima odgovara (politicarima) jer sem slucaja komsic, ne sjecam se da je neko nekoga prozivao posto svi to rade.
ali narodu to vjerovatno jako smeta
- Danguba
#39673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hajmo realno. ne smeta njima komsic sto lose predstavlja hrvate ili nikako(ne predstavlja on i ostali nikoga osim sebe) nego njima smeta upravo ovo sto si rekao sto je nekome uzeo fotelju.vivaldi wrote:nam niDanguba wrote:a to nekome odgovara ili svima. ne zna se sta je gluplje?
stranci su na ovim najvisim instancama zadali kvote, ali su te kvote popunjene ikebanom - ikebana nikad nece biti problem jer je uvijek biti ljudi iz mjesanih brakova ili cak cistokrvnih koji ce svoju etnicku pripadnost rentat za 200-300 hiljada maraka. naravno, njihovo je da klimaju glavom i ne postavljaju pitanja. Za 4 godine mogu nafatat 200-300 milja ministarske plate minimum. naravno, vecina njih ostane duze od jednog mandata, pa zarade ko prosjecan fudbaler u bundesligi.
to izgleda svima odgovara (politicarima) jer sem slucaja komsic, ne sjecam se da je neko nekoga prozivao posto svi to rade.
tu se sva prica zavrasava.
nista bolje hrvati nisu zivjeli prije komsica osim hdz-ovog kadra koji je bio uhljebljen. isto je tako i sa sdp-om. zlaji je dobro i kada je opozicija ali i clanstvo trazi svoje fotelje...i sve se svede u borbu za fotelje...kakav obican covjek i bakraci...sjete ga se kada pobijesni i pocne da lupa i pali.
najgore od svega je sto mi jednostavno nemamo alternative niti je vidim u blizoj buducnosti.
-
Bodkin
#39674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
naravno da necemo imati. vidi, politicari dolaze iz naroda. jel ti mislis da narod kao cjelina jeste na tom nivou da izbaci nekoga boljeg od zlaje ili baketa?Danguba wrote:hajmo realno. ne smeta njima komsic sto lose predstavlja hrvate ili nikako(ne predstavlja on i ostali nikoga osim sebe) nego njima smeta upravo ovo sto si rekao sto je nekome uzeo fotelju.vivaldi wrote:nam niDanguba wrote:a to nekome odgovara ili svima. ne zna se sta je gluplje?
nista bolje hrvati nisu zivjeli prije komsica osim hdz-ovog kadra koji je bio uhljebljen. isto je tako i sa sdp-om. zlaji je dobro i kada je opozicija ali i clanstvo trazi svoje fotelje...i sve se svede u borbu za fotelje...kakav obican covjek i bakraci...sjete ga se kada pobijesni i pocne da lupa i pali.
najgore od svega je sto mi jednostavno nemamo alternative niti je vidim u blizoj buducnosti.
i da, uzmi prosjecnog stanovnika bosne. da li ce prije krenuti za doktorom nauka ili cobanom?
- Danguba
#39675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
u pravu si. mozda su moji kriteriji malo visi ali se slazem sa tobom oko ovoga.Bodkin wrote:naravno da necemo imati. vidi, politicari dolaze iz naroda. jel ti mislis da narod kao cjelina jeste na tom nivou da izbaci nekoga boljeg od zlaje ili baketa?Danguba wrote:
hajmo realno. ne smeta njima komsic sto lose predstavlja hrvate ili nikako(ne predstavlja on i ostali nikoga osim sebe) nego njima smeta upravo ovo sto si rekao sto je nekome uzeo fotelju.
i da, uzmi prosjecnog stanovnika bosne. da li ce prije krenuti za doktorom nauka ili cobanom?
po meni 90% (lupam) politicara koji su u i oko vlasti od rata na ovamo ne zasluzuje mjesto u politici.
kako nametnuti toliko novih politickih kadrova? nikako. valja nam se godinama sa ovima natezati dok se ne pojavi ''neko'' ko ce sve ovo pomesti ali ni to nece biti lako kakvu su glasacku bazu stvorili.