koliko smeca ima u saa
Sirija
- Kikibombona
#39652 Re: Sirija
Ranije sam citao da trecina snaga 'djeluje u Damasku.madner wrote:Ne zato da bi se osjecali sigurno, nego da zaista budu sigurni. Pogledaj kako je doslo do "pada" djela Alepa. Druga stvar je sto moraju cuvati super specijalne specijalne jedinice kako ne bi doslo do pokusaja puca manje specijalnih specijalaca.
Sramotno ako je tako.... A nije nimalo nemoguce ako se zna da je Idlib branilo 3-4 000 braca. Stavise...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#39653 Re: Sirija
jel ovo promjena stava i zaokret za 180 stepeniinsomnia78 wrote: Sirija je svakako gotova
Kaze Assad, "to nije borba za teritirije to je borba za srca i duse sirijaca"
Jebo majku ko da smo slijepi pa ne vidimo rokanje po civilima
- madner
#39654 Re: Sirija
Sto, covjek je jasno rekao da je samo bolji od alternativa.
Ono sto mene brine jeste da neko navija za taj civilizacijski sljam.
- insomnia78
#39655 Re: Sirija
Upravomadner wrote:Sto, covjek je jasno rekao da je samo bolji od alternativa.
- Kikibombona
#39656 Re: Sirija
Pa to tako i dodje....madner wrote:Sto, covjek je jasno rekao da je samo bolji od alternativa.
Asad je zlo, ali su pobunjenici daleko gori. Bolje sekularna diktatura u kojoj imas sva prava osim komentarisati rezim, nego vjerska diktatura u kojoj ti se odredjuje nacin zivota, u kojoj takodjer ne smijes pisnuti protiv politickih i vjerskih autoriteta. Sirijski pobunjenici = sirijski Talibani.
Kabul 1970

Kabul pod vlascu Talibana

E ovako i Siriji zele, da se vrati 100 godina unazad, da se ljudima pored vjerskih i politickih autoriteta namece i zivotni stil. Odvratno, jadno, bijedno!
- Challenger__
#39657 Re: Sirija
Još je više za brigu što taj šljam podržavaju SAD, Britanija, Francuska, Izrael i njihovi regionalni sateliti. Bez njih bi ovi monstrumi bili vječita periferija. Ili, kako kaže Gary Brecher, radikalizam je sve što je preostalo ovim ljudima jer im je imenovani "zapad" ubio svaku alternativu.madner wrote:Ono sto mene brine jeste da neko navija za taj civilizacijski sljam.
To danas ponovo gledamo u Siriji.
Last edited by Challenger__ on 31/03/2015 16:59, edited 1 time in total.
- Challenger__
#39658 Re: Sirija
Politika tog "zapada" i ovi babuni su lice i naličje problema. Njegovo "pismo" i "glava".
- Kikibombona
#39659 Re: Sirija
Dernek u Efrinu! Ovaj narod je potpuno blesav! Na dnevnom nivou gine prilicno veliki broj kurdskih boraca i civila, gradovi se pustose, infrastruktura unistava..... Cista tragedija, katastrofa! A oni pjevaju, vesele se, vazda nasmijani! Blesavi!

Ne mogu sada pronaci klipove iz Kobanija kada je ISIL prilazio gradu.... Izasli svi na ulice, dernek, u veselju docekali ISIL!
Prosto nevjerovatno...
Redur Khalil (YPG): We're not affiliated with any political party and against the politicization of military forces.

Ne mogu sada pronaci klipove iz Kobanija kada je ISIL prilazio gradu.... Izasli svi na ulice, dernek, u veselju docekali ISIL!
Redur Khalil (YPG): We're not affiliated with any political party and against the politicization of military forces.

- insomnia78
#39660 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Ne mogu sada pronaci klipove iz Kobanija kada je ISIL prilazio gradu.... Izasli svi na ulice, dernek, u veselju docekali ISIL!![]()
Prosto nevjerovatno...
?
De ba Kiki, odvadi malo
- Kikibombona
#39661 Re: Sirija
To su civili, a ja sam mislio na ljude pod oruzjem, koji su cekali ISIL. Ti snimci su nastali kada je vecina civilnog stanovnistva napustila grad. Otvoren autobus je prolazio Kobanijem, ljudi plesali i pjevali. Ulice pune muskaraca i zena u uniformama, kao da je praznik neki jebote.insomnia78 wrote: De ba Kiki, odvadi malo
Da pratis njihove portale vidio bi da trecina slika i video zapisa biljezi smijeh, ples, pjevanje, zajebanciju..... i to sa frontova.... Nista slicno u tolikoj mjeri nigdje nisam vidio. Neobjasnjivo, sasvim.
Inace, saveznici zapostavilli Kobane, vec par dana ne djeluju (posvetili se Tikritu, pomazu nesposobnu iracku vojsku).... YPG i pored toga ostvaruje napredak...

- walter kurtz
#39662 Re: Sirija
Aj kreni od sebe imas li alkohola u kuci ako nemas jesi li imao ako nisi nikad imao jesi li popio ako i nisi nikad popio poznajes osobu koja ima ili pije je li mislis da zasluzuje smrt rezim kakav god bio dopustao je elementarne slobode i uvijek cu biti radije za politicki rezim nego vjerskiCo0l wrote:Jah,i to sad ponistava sve ovo gore,cak i ako je tacnowalter kurtz wrote:Otac i sin ubijeni u idlibu zbog alkohola u prodavnici toliko o osloboditeljimaCo0l wrote:Granatiranje Idliba jos jednom pokazuje o kakvom se zlocinackom rezimu radi.
Samo,nije mi jasno nesto-kako onaj bradonja pomaze krscanki umjesto da je ne ismasakrira i jos zivoj ne pojede unutrasnje organe!?Ipak se radi o kanibalima kako nas ubjedjuju asadovci na forumu i rezimski mediji.I odakle uopste civili u gradu,zar nam ne rekose da su napustili grad zajedno sa herojskim pregrupisavanjem rezimskih falangi na novim linijama jedno 50 kilometara juzno do grada?![]()
Toliko pitanja a tako malo odgovora...
Uglavnom,lijepo je vidjeti da je civilna zastita organizovana i vec aktivna samo dva dana od oslobadjanja grada.Trebace im jer je ocito da rezim ne odustaje od svoje uobicajene prakse divljanja po neposlusnom narodu.
- walter kurtz
#39663 Re: Sirija
Zapad je krenuo naprijed onog trenutka kada se rijesio okova crkve
- Challenger__
#39664 Re: Sirija
Vidi ovog licemjera što lije krokodilske suze nad onima kojih više u idlibu skoro da i nema.
- insomnia78
#39665 Re: Sirija
Evo dodali su cijeli intervju sa Assadom
127 pitanja
http://sana.sy/en/?p=34078
Kome se ne da citati ima i video, na engleskom
127 pitanja
http://sana.sy/en/?p=34078
Kome se ne da citati ima i video, na engleskom
- Co0l
#39666 Re: Sirija
Kao prvo,pitanje je da li se navedeni slucaj uopste desio a i ako jeste radi se o izoliranim slucajevima dok rezim ubija masovno i redovno vec petu godinu.I nije tacno da je rezim dopustao elementarne slobode,stavise,ubijao je i ubija da ih sprijeci.walter kurtz wrote: Aj kreni od sebe imas li alkohola u kuci ako nemas jesi li imao ako nisi nikad imao jesi li popio ako i nisi nikad popio poznajes osobu koja ima ili pije je li mislis da zasluzuje smrt rezim kakav god bio dopustao je elementarne slobode i uvijek cu biti radije za politicki rezim nego vjerski
Naravno da ne opravdavam i taj slucaj koji spominjes,desio se on ili ne,ali to ne opravdava rezimska masakriranja gradjana.Osim toga,strogi islamski zakoni su na snazi sirom islamskog svijeta,Sirija nije izolovan slucaj.
- Co0l
#39667 Re: Sirija
Vec par dana ne djeluju!?Kikibombona wrote:
Inace, saveznici zapostavilli Kobane, vec par dana ne djeluju...
Izdaja!!!
- Kikibombona
#39668 Re: Sirija
Da dozvole da se YPG naoruza, ne bi trebali djelovati uopste!Co0l wrote:Vec par dana ne djeluju!?Kikibombona wrote:
Inace, saveznici zapostavilli Kobane, vec par dana ne djeluju...![]()
Izdaja!!!
To su njihove podle igrice....
Al evo, YPG napreduje i bez pomoci 'saveznika'!
- Co0l
#39669 Re: Sirija
Svaka cast,nakon sto dana svakodnevnog bombardovanja iz zraka napreduju i sto prvi dan bez bombardovanjaKikibombona wrote:Da dozvole da se YPG naoruza, ne bi trebali djelovati uopste!Co0l wrote:Vec par dana ne djeluju!?Kikibombona wrote:
Inace, saveznici zapostavilli Kobane, vec par dana ne djeluju...![]()
Izdaja!!!
To su njihove podle igrice....
Al evo, YPG napreduje i bez pomoci 'saveznika'!
- walter kurtz
#39670 Re: Sirija
Sirija nije islamska vec sekularna drzava i da nisu saudi katar i ostala ekipa zapoceli rat tako bi i ostalo nego ajmo malo matematike sohr antirezimski nvo kaze da je 200 do 300 hiljada ljudi poginulo dosada zaokruzimo 300 isti taj sohr je objavio da je poginulo 150 hiljada proasadista ajmo reci da je tako i pretpostavimo da su fsa nusra is i ostali teroristi sposobniji vojnici od saa moralo ih je izginuti barem 100 hiljada, a siguran sam da se radi o vecem broju,a tu je par hiljada zrtava koalicije o kakvim onda jebenim civilima pricamoCo0l wrote:Kao prvo,pitanje je da li se navedeni slucaj uopste desio a i ako jeste radi se o izoliranim slucajevima dok rezim ubija masovno i redovno vec petu godinu.I nije tacno da je rezim dopustao elementarne slobode,stavise,ubijao je i ubija da ih sprijeci.walter kurtz wrote: Aj kreni od sebe imas li alkohola u kuci ako nemas jesi li imao ako nisi nikad imao jesi li popio ako i nisi nikad popio poznajes osobu koja ima ili pije je li mislis da zasluzuje smrt rezim kakav god bio dopustao je elementarne slobode i uvijek cu biti radije za politicki rezim nego vjerski
Naravno da ne opravdavam i taj slucaj koji spominjes,desio se on ili ne,ali to ne opravdava rezimska masakriranja gradjana.Osim toga,strogi islamski zakoni su na snazi sirom islamskog svijeta,Sirija nije izolovan slucaj.
- Co0l
#39672 Re: Sirija
Pa kad se vec pozivas na izvore SOHR-a pogledaj onda koliko je od te cifre,po njima,civila pobijeno.walter kurtz wrote:Sirija nije islamska vec sekularna drzava i da nisu saudi katar i ostala ekipa zapoceli rat tako bi i ostalo nego ajmo malo matematike sohr antirezimski nvo kaze da je 200 do 300 hiljada ljudi poginulo dosada zaokruzimo 300 isti taj sohr je objavio da je poginulo 150 hiljada proasadista ajmo reci da je tako i pretpostavimo da su fsa nusra is i ostali teroristi sposobniji vojnici od saa moralo ih je izginuti barem 100 hiljada, a siguran sam da se radi o vecem broju,a tu je par hiljada zrtava koalicije o kakvim onda jebenim civilima pricamoCo0l wrote:Kao prvo,pitanje je da li se navedeni slucaj uopste desio a i ako jeste radi se o izoliranim slucajevima dok rezim ubija masovno i redovno vec petu godinu.I nije tacno da je rezim dopustao elementarne slobode,stavise,ubijao je i ubija da ih sprijeci.walter kurtz wrote: Aj kreni od sebe imas li alkohola u kuci ako nemas jesi li imao ako nisi nikad imao jesi li popio ako i nisi nikad popio poznajes osobu koja ima ili pije je li mislis da zasluzuje smrt rezim kakav god bio dopustao je elementarne slobode i uvijek cu biti radije za politicki rezim nego vjerski
Vjerski fundamentalisti na scenu u Siriji nastupaju tek nakon nekoliko godina rata,na pocetku ih nije bilo.Tako da tu pricu o Kataru i Saudima ostavi onima koji prate ovaj sukob tek zadnjih nekoliko mjeseci.
- walter kurtz
#39673 Re: Sirija
@Cool ti jos vjerujes u arapsko proljece 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#39674 Re: Sirija
Deja vu u Siriji.
Svi pucaju,samo Asad ubija
Svi pucaju,samo Asad ubija
-
Avetinho
#39675 Re: Sirija
Stvarno je neozbiljan. Eno neki dan u Podgorici spucalo ruskog golmana projektilom u glavu. Samo neupuceni zive u zabludi da je neki nesretnik imao vise srece neg pameti za onako precizan hitac. Mi ostali znamo da je bio agent CIA koji je zelio izazvati 3. Svjetski rat.walter kurtz wrote:@Cool ti jos vjerujes u arapsko proljece