Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A dok je rezim okupirao Idlib nijedna jedina granata nije pala na taj grad. Pa Nusra vise brine o civilima svih konfesija nego sirijska alevitska armija. Unistenje Idliba ce tek sada poceti, kada su zvijeri nepovratno izgubile kontrolu nad tim gradom.
El-Džizu režimske snage su i prije granatirale, a u jučerašnjoj eksploziji uništeno je 12 poslovnih objekata, i nekoliko auta.Autobomba je eksplodirala u blizini prodavnice plina što je još više izazvalo razaranje okoline.Detalj sa današnje dženaze žrtvama koje su poginule u eksploziji, a među kojima je bilo i nekoliko djece:
Last edited by sarajevoxxxx on 31/03/2015 00:37, edited 1 time in total.
Cudi me da hoce postaviti ovakve klipove..... Umjesto da se sklone oni nabrajaju po trgovima za vrijeme granatiranja.
SAA pritisce Zabadani! Bice da ocajnicki zele saprati gorak ukus u ustima poslije Idliba.... Hezbolah je opet od velike pomoci, tacnije, predvode ofanzivu na Zabadani!
Brko napreduje juzno od Zora
U Zor je stacionirana Republikanska garda i sa njima nema zajebancije. Iako su u sto puta gorem polozaju, iako je neprijatelj bezbroj puta ozbiljno napadao, Zor se svaki put rutinski odbranio. To je samo jos jedan pokazatelj bruke u Idlibu.
Ne znam, nekako ovaj intervju ostavlja los ukus u ustima
PS: Assad je gotov
Operisan od realnosti
Ni sam ne vjeruje u ono sto prica
Dead Man Walking, sto bi kaz'li Bitlisi
Nikakvi pregovori ga nece spasiti
Dead Man Walking...
insomnia78 wrote:Ne znam, nekako ovaj intervju ostavlja los ukus u ustima
PS: Assad je gotov
Operisan od realnosti
Ni sam ne vjeruje u ono sto prica
Dead Man Walking, sto bi kaz'li Bitlisi
Nikakvi pregovori ga nece spasiti
Dead Man Walking...
jednoga dana sigurno, a dotada će sirijska pustinja postati plodna ko dolina nila
Granatiranje Idliba jos jednom pokazuje o kakvom se zlocinackom rezimu radi.
Samo,nije mi jasno nesto-kako onaj bradonja pomaze krscanki umjesto da je ne ismasakrira i jos zivoj ne pojede unutrasnje organe!?Ipak se radi o kanibalima kako nas ubjedjuju asadovci na forumu i rezimski mediji.I odakle uopste civili u gradu,zar nam ne rekose da su napustili grad zajedno sa herojskim pregrupisavanjem rezimskih falangi na novim linijama jedno 50 kilometara juzno do grada?
Toliko pitanja a tako malo odgovora...
Uglavnom,lijepo je vidjeti da je civilna zastita organizovana i vec aktivna samo dva dana od oslobadjanja grada.Trebace im jer je ocito da rezim ne odustaje od svoje uobicajene prakse divljanja po neposlusnom narodu.
Co0l wrote:Granatiranje Idliba jos jednom pokazuje o kakvom se zlocinackom rezimu radi.
Samo,nije mi jasno nesto-kako onaj bradonja pomaze krscanki umjesto da je ne ismasakrira i jos zivoj ne pojede unutrasnje organe!?Ipak se radi o kanibalima kako nas ubjedjuju asadovci na forumu i rezimski mediji.I odakle uopste civili u gradu,zar nam ne rekose da su napustili grad zajedno sa herojskim pregrupisavanjem rezimskih falangi na novim linijama jedno 50 kilometara juzno do grada?
Uglavnom,lijepo je vidjeti da je civilna zastita organizovana i vec aktivna samo dva dana od oslobadjanja grada.Trebace im jer je ocito da rezim ne odustaje od svoje uobicajene prakse divljanja po neposlusnom narodu.
Otac i sin ubijeni u idlibu zbog alkohola u prodavnici toliko o osloboditeljima
Co0l wrote:Granatiranje Idliba jos jednom pokazuje o kakvom se zlocinackom rezimu radi.
Otac i sin ubijeni u idlibu zbog alkohola u prodavnici toliko o osloboditeljima
Jah,i to sad ponistava sve ovo gore,cak i ako je tacno
madner wrote:Ljudi nisu otisli ni iz Rakke, pa opet ISIS radi sta radi.
Sve u svemu mrka kapa za Sirijce, Turska sponzorise varvare a ovi umjereni imaju 2343 frakcija.
Ako SAA ne uspije uzeti Aleppo i ne ostvari kontrolu nad zapadom zemlje u potpunosti situacija ce samo degradirati to nivoa stanja u Libiji... sa jos vecom opasnoscu da grupa poput ISISa preuzme primat sto bi Siriju odvuklo u kameno doba... jos kakav in je rezon usli bi u sukob sa Izraelom ..
Opetja033 wrote:
Ili koliko brutalan, zvjerski, barbarski mora jedan rezim biti kada sasvim obicni ljudi na Nusru gledaju kao na oslobodioce.
Ovaj gazda im baš i nije "običan". Pareša, biznismen. rođen u Idlibu, hladi m*da u Dubaiju. Možda očekuje i dio kolača, političko angažovanje. Znaš kako to obično bude. Nekom rat, nekom brat...
madner wrote:Ljudi nisu otisli ni iz Rakke, pa opet ISIS radi sta radi.
Sve u svemu mrka kapa za Sirijce, Turska sponzorise varvare a ovi umjereni imaju 2343 frakcija.
Upravo.
U Raki je recimo ostao solidan broj krscana. Zivi su, doduse, placaju neki porez jer nisu muslimani. Niko im ne brani da predju na islam...
Duck
Ovi iz SAA su budale ako sad krenu na Idlib. Pojeli su govno sto na vrijeme nisu reagovali i to je to. Zar nijr bilo lakse poslati pojacanja i odbraniti grad nego ga sada oslobadjati od pobunjenika koji se fanaticno brane u urbanim sredinama!? Nema nikakve logike. Bolje im je da krenu na Han Sejhun i da se sa juga provincije lagano krecu prema sjeveru. Sve mi se cini da je neka 'mudra' SAA glava procijenila da Idlib ne moze pasti pa zato nisu slali pojacanja.
Je li Tigar u Idlibu, ima li iko info gdje se on nalazi?
Opetja033 wrote:
Ili koliko brutalan, zvjerski, barbarski mora jedan rezim biti kada sasvim obicni ljudi na Nusru gledaju kao na oslobodioce.
Ovaj gazda im baš i nije "običan". Pareša, biznismen. rođen u Idlibu, hladi m*da u Dubaiju. Možda očekuje i dio kolača, političko angažovanje. Znaš kako to obično bude. Nekom rat, nekom brat...
Dovoljno je da je režim sekularan i zaštitnik manjina pa da oni "sasvim obični ljudi" Nusru i slične gledaju kao oslobodioce.