Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hizo ramidovic

#39576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Ali Kemal wrote:
Aspekt wrote:svejedno i kako god . Jesecmo korijenje i pasti travu . Kada mogu Srbi mozemo i mi . nisam cuo da je iko umro od tog korijenja .Nema veze sto sto su u bosni male kasabe , puste livade i brezuljci . nasi su . Kakvi god da su . Ljepsi su od livada i proplanaka oko Drnisa i knina pa su opet hrvati ginuli za te vukojebine . Ako oni mogu braniti i voliti Hr sto i mi ne mozemo Bosnu . Sta su oni bolji od nas ? Ratovacemo , kopati nogama i rukama , glodjati se , lipsati , dubiti na glavi ... ali Bosnu ne damo .Crknite , krepajte . Milion godina i to svjetlosnih cete cekati da podijelite Bosnu . Cijena nije bitna . Ako u toj borbi izginemo , izumremo ...onaj posljednji ce ostaviti tapiju i testament gdje Bosnu ostavlja kinezima, kurdima, ili ciganima jos bolje .
Podsjeti me ovo na mnoge sto su palili raju pa se onda isparili prvom prilikom, cak mnogi sto nisu ni Bosanci ni Hercegovci. Zasau price. :oops:
Ti u stvari ne volis Bosnu, jer ne moze niko ko voli svoju drzavu da zeli da se narod koji tu zivi pati i jede korjenje.
Sasvim sam siguran da niko ne zeli da jede korjenje, tako da ti ta prica ne moze proci, jer da je zaista tako kako ti mislis, ne bi se ni islo u Dejton, nego bi se jelo korjenje do konacnog izumiranja.
Havatar wrote:Ako bi doslo do podjele i Bosnjaci bi bili ogradjeni zicom i ni konzerva tune ne bi mogla da prodje.
Kakva je ovo nebuloza, cuj ogradjeni zicom u EU. :oops:
ma stipu ih, moke, ne znaju sta pricaju i kenjaju kao i obicno.
sve ce treci rijesiti - jer, kad se formira treci, ima da svi jedu janjetinu kod gojka svaki dan, da se zaljevaju ozujskom ili karlovackom i dupe da brisu violetom. ocekuje se i povecan broj azilanata iz svecke i drugih skandinavskih zemalja.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#39577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Mister Yes wrote:Kanimo se čorava posla Styling. Nikoga ubijedit nećemo u bilo šta a očigledno da se mnogi uznemiravaju kada se potegne ova priča. Po njihovim bijesnim reakcijama jasn. o je da ovakva priča vrijeđa mnoge I zašto onda pisati ono što vrijeđa ljude? Bez obzira da li ih vrijeđa bez razloga ili sa razlogom. o je da ovakva priča vrijeđa mnoge.

Čudi me da netko ko o sebi voli reći da je odličan forumaš :-) :-) :D i tri puta forumaš godine u nekoj amerčkoj vukojebini, ne zna , neće da razumije ili ga ne zanima da postoje ljudi kojima patria, ae, nešto znači i budi emocije. Da kidanje iste je kidanje po rezovima u tijelu skore prošlosti bila ona na podsjećanju na mezare (grobove) ili po šavovima od rana od gelera.
Trebam te

#39578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Trebam te »

tako je :thumbup:
Mister Yes

#39579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

KatarinaKosaca wrote: Čudi me da netko ko o sebi voli reći da je odličan forumaš :-) :-) :D i tri puta forumaš godine u nekoj amerčkoj vukojebini, ne zna , neće da razumije ili ga ne zanima da postoje ljudi kojima patria, ae, nešto znači i budi emocije. Da kidanje iste je kidanje po rezovima u tijelu skore prošlosti bila ona na podsjećanju na mezare (grobove) ili po šavovima od rana od gelera.
Ti se nastavi čuditi a ja imam pametnija posla :wink:
KatarinaKosaca

#39580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Mister Yes wrote:
KatarinaKosaca wrote: Čudi me da netko ko o sebi voli reći da je odličan forumaš :-) :-) :D i tri puta forumaš godine u nekoj amerčkoj vukojebini, ne zna , neće da razumije ili ga ne zanima da postoje ljudi kojima patria, ae, nešto znači i budi emocije. Da kidanje iste je kidanje po rezovima u tijelu skore prošlosti bila ona na podsjećanju na mezare (grobove) ili po šavovima od rana od gelera.
Ti se nastavi čuditi a ja imam pametnija posla :wink:
Vidi se, vidi se :wink:
Hafis

#39581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

I meni je fotelja hrvatskog člana predsjedništva BiH toliko prirasla uz srce, da sama pomisao da netko druge nacionalnosti kidiše na nju (kidiše - valja li ova :D ) da postavi na nju nekog svog fikusa. Tako da to kidisanje doživljavam kao kidisanje na mene osobno i duša mi se po šavu cijepa....a inače šavovi od gelera su mi na leđima....pa još mi gore.
Last edited by Hafis on 14/03/2014 14:55, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#39582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Hafis wrote:I meni je fotelja uhrvatskog člana predsjedništva BiH toliko prirasla uz srce, da sama pomisao da netko druge nacionalnosti kidiše (valja li ova :D ) da postavi na nju nekog svog fikusa. Tako da to kidisanje doživljava kao kidisanje na mene i duša mi se po šavu cijepa....a inače šavovi od gelera mi na leđima.
A ti bi da kao u ranama osporavaš nekome da je Hrvat? Ili da dovodiš u pitanje? Ti si onaj sa cerfifikatom, upsss, isprike, nisam te prepoznala..
Hafis

#39583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

KatarinaKosaca wrote:
Hafis wrote:I meni je fotelja uhrvatskog člana predsjedništva BiH toliko prirasla uz srce, da sama pomisao da netko druge nacionalnosti kidiše (valja li ova :D ) da postavi na nju nekog svog fikusa. Tako da to kidisanje doživljava kao kidisanje na mene i duša mi se po šavu cijepa....a inače šavovi od gelera mi na leđima.
A ti bi da kao u ranama osporavaš nekome da je Hrvat? Ili da dovodiš u pitanje? Ti si onaj sa cerfifikatom, upsss, isprike, nisam te prepoznala..
Pa normalno da ćeš dati ispriku, certifikat je certifikat. Vi gore navikli na Made in China i New Pazar, pa vam se nešto često omakne.
hizo ramidovic

#39584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Pa normalno da ćeš dati ispriku, certifikat je certifikat. Vi gore navikli na Made in China i New Pazar, pa vam se nešto često omakne.
nemojte na hafisa, barem on zna kako se kopira i dupljak podvaljuje...ni bregovic mu nije ravan
ILVIIR

#39585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
Styling wrote:Zao mi @Aspekta, ljudi. S kim cu se sada svadjati?
Kanimo se čorava posla Styling. Nikoga ubijedit nećemo u bilo šta a očigledno da se mnogi uznemiravaju kada se potegne ova priča. Po njihovim bijesnim reakcijama jasno je da ovakva priča vrijeđa mnoge. I zašto onda pisati ono što vrijeđa ljude? Bez obzira da li ih vrijeđa bez razloga ili sa razlogom.

Moj cilj doduše i nije bio da nekoga u nešto ubijedim. Godinama već promoviram strpljenje i zato su mi prošlomjesečni protesti bili kao nož u leđa. Želio sam naglasiti (i prenaglasiti) kakav se dojam može postići ako se umjesto strpljenja forsira nestrpljenje. Naravno ja stojim iza svega što sam napisao u smislu da ovakav ustav predstavlja ludačku košulju. Ali ako se ima strpljenja sve je moguće.

Ja se u svakom slučaju povlačim iz ove priče o podjeli kao načinu stvaranja normalne države. Mene niko uvrijediti ne može jer sam previše star da se vrijeđam. Ali ako moje pisanje vrijeđa nekoga (a očigledno vrijeđa) onda je bolje da prestanem sa takvim pisanjem. Tebi bih isto savjetovao. :wink:
godinama?
a registrovan tek 13 mjeseci.. kako to?

i prestani. hvala lijepo. cinis svima jednu veliku uslugu.
Last edited by ILVIIR on 14/03/2014 15:08, edited 1 time in total.
Mister Yes

#39586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

KatarinaKosaca wrote:Vidi se, vidi se :wink:
Viriš? E snajka snajka tc tc tc :lol:
Ali Kemal

#39587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

KatarinaKosaca wrote:Čudi me da netko ko o sebi voli reći da je odličan forumaš :-) :-) :D i tri puta forumaš godine u nekoj amerčkoj vukojebini, ne zna , neće da razumije ili ga ne zanima da postoje ljudi kojima patria, ae, nešto znači i budi emocije. Da kidanje iste je kidanje po rezovima u tijelu skore prošlosti bila ona na podsjećanju na mezare (grobove) ili po šavovima od rana od gelera.
Mene cudi da neko ko za sebe zeli reci da mu patria nesto znaci, da mu nista ne znaci patnja ljudi koji zive u toj patriji.
PatriJote obicno razvlace neke iracionalne, nedodirljive teme, upakovane u srednjovjekovnu kartografiju i bas ih briga za sadasnji trenutak i za buducnost, kakva je perspektiva djeci, ko ce docekati penziju, ko ce da ulaze u razvoj ekonomije.
Patriota bi trebao da zeli prije svega da ljudi sto bolje zive, da se ide ka blagostanju, a ne da se jede korjenje, kao sto neki vec predlazu.
Mister Yes

#39588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: godinama?
Na ovom forumu 13 mjeseci. Ne misliš zar da je ovo jedini forum u BiH? E moj matematičaru. :lol:
hizo ramidovic

#39589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote:
sto ti ga kate suknu....
Styling

#39590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Hafis wrote:I meni je fotelja hrvatskog člana predsjedništva BiH toliko prirasla uz srce, da sama pomisao da netko druge nacionalnosti kidiše na nju (kidiše - valja li ova :D ) da postavi na nju nekog svog fikusa. Tako da to kidisanje doživljavam kao kidisanje na mene osobno i duša mi se po šavu cijepa....a inače šavovi od gelera su mi na leđima....pa još mi gore.
Simptomaticno je, stovani kolega Hafise, da ste pitanje hrvatskog clana Predsjednistva potegli tek pred kraj durgog mandata Zeljka Komsica i to kada je stigla presuda S-F. Ranije se niste bunili. Da li zbog toga sto vam je bilo svejedno, jer clan Predsjednistva, istini za volju, i nema utjecaja na vlast i zbivanja u drzavi ili sto vam je cilj da u dogovoru sa Dodikom potpuno zaustavite ovu zemlju u kretanju naprijed?
Svjesni ste i vi da ne postoji normalan ili racionalan nacin da se osigura da samo Hrvati biraju clana Predsjednistva, a i da postoji Covic ni tada nije siguran da ce njegov kandidat proci. Ali, zasto priznati nemoc, kada mozete konstitutivno svima zadavati glavobolje. Samo, do kada cete to moci, pitanje je?
Mister Yes

#39591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

hizo ramidovic wrote:
Mister Yes wrote:
sto ti ga kate suknu....
Kate moze i da mi ga sukne i šta god hoće. A ti možeš i dalje da navijaš sa strane. Ne branim :oops:
hizo ramidovic

#39592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Ali Kemal wrote:
KatarinaKosaca wrote:Čudi me da netko ko o sebi voli reći da je odličan forumaš :-) :-) :D i tri puta forumaš godine u nekoj amerčkoj vukojebini, ne zna , neće da razumije ili ga ne zanima da postoje ljudi kojima patria, ae, nešto znači i budi emocije. Da kidanje iste je kidanje po rezovima u tijelu skore prošlosti bila ona na podsjećanju na mezare (grobove) ili po šavovima od rana od gelera.
Mene cudi da neko ko za sebe zeli reci da mu patria nesto znaci, da mu nista ne znaci patnja ljudi koji zive u toj patriji.
PatriJote obicno razvlace neke iracionalne, nedodirljive teme, upakovane u srednjovjekovnu kartografiju i bas ih briga za sadasnji trenutak i za buducnost, kakva je perspektiva djeci, ko ce docekati penziju, ko ce da ulaze u razvoj ekonomije.
Patriota bi trebao da zeli prije svega da ljudi sto bolje zive, da se ide ka blagostanju, a ne da se jede korjenje, kao sto neki vec predlazu.
sve nabrojane i jos gomilu drugih problema rjesava treci entitet.
perspektiva svijetla k'o sunce nebesko, mirovine cak i prije vremena i u rangu sa europskim, ekonomija ce da se rascvjeta k'o cvijetnjak u proljece....svi sretni, svi nasmijani...ma krasota
oitija

#39593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oitija »

Hercegovacki Giganti

:lol:
hizo ramidovic

#39594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote:
Kate moze i da mi ga sukne i šta god hoće. A ti možeš i dalje da navijaš sa strane. Ne branim :oops:
ih, da je samo kata...suka ga tebi, jarane, ko stigne i kako mu se cefne.
zato ti je bolje da podvijes rep i tornjas se odavde dok jos imas vremena...
ospid

#39595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ospid »

oitija wrote:Hercegovacki Giganti

:lol:
Sad ce treci sad ce.... samo sto nije. :lol: :lol: :lol:
ospid

#39596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ospid »

Last edited by ospid on 14/03/2014 15:18, edited 1 time in total.
ILVIIR

#39597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
Na ovom forumu 13 mjeseci. Ne misliš zar da je ovo jedini forum u BiH? E moj matematičaru. :lol:
kolko sam skonto u ovih 13 mjeseci si 12 glumio patriotu..
Alfons Kauders

#39598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:I meni je fotelja hrvatskog člana predsjedništva BiH toliko prirasla uz srce, da sama pomisao da netko druge nacionalnosti kidiše na nju (kidiše - valja li ova :D ) da postavi na nju nekog svog fikusa. Tako da to kidisanje doživljavam kao kidisanje na mene osobno i duša mi se po šavu cijepa....a inače šavovi od gelera su mi na leđima....pa još mi gore.
to dosta objasnjava, zato bi ti treci... da opet djihatlije ne pocnu granatirati prve crte odbrane na rigipsu krscanstva...

koji si ti baksuz pa te geler zakacio u hercegovini covjece... :roll: pa nasim dole artiljerija bila misaona imenica, i s minobacacima bili kratki... doduse ponekad bi se srbi ukljucili, uredno naplaceno i fiskalizirano

bas si baksuz
Ali Kemal

#39599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

hizo ramidovic wrote:
Ali Kemal wrote:
sve nabrojane i jos gomilu drugih problema rjesava treci entitet.
perspektiva svijetla k'o sunce nebesko, mirovine cak i prije vremena i u rangu sa europskim, ekonomija ce da se rascvjeta k'o cvijetnjak u proljece....svi sretni, svi nasmijani...ma krasota
Odprilike. :bih:
Mister Yes

#39600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote:
Mister Yes wrote:
kolko sam skonto u ovih 13 mjeseci si 12 glumio patriotu..
Ne dao Bog. Kako ono ide:

"Patriotizam je posljednje utočište hulja", Samuel Johnson 1775. godine.

Ja gledam samo svoje interese. Država po mjeri čovjeka to jest mene :izet:
Locked