Narod i Pravda (Konakovic)

kvinoja

#39576 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kvinoja »

nivla wrote: 15/04/2025 14:48
malakh wrote: 14/04/2025 22:35 nažalost ponizili su porodicu memić.
ponizenje je krenulo onog trenutka kad se licna borba prebacila na politicku, onda dobijes ovo sto dobijes jer politickoj struji su bitni glasovi a ne rjesenje problema,

nerjesavanje slucaja memic, iskljucivo u izvanpolitickim okvirima, postalo je kolateralna steta u obracunu politickih partija
Politika se uključila u zataškavanje ubistva istu noć (policija, tužilaštvo, Klinički) , tako da je jedina mogućnost i bila potražiti pomoć u (drugoj) politici. Tako da to nije poniženje, to je jedino što su Memići i mogli uraditi, a učinili su SVE što su mogli
Skijaš

#39577 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

mishic wrote: 14/04/2025 15:59 Gospodine Konakoviću, prestani da bulazniš, obmanjuješ i lažeš jer tvoj optimizam bez pokrića guši narod.
Lik improvizuje, poput Aske
Prpa.ba

#39578 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Nisu ispunjena očekivanja
Vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Alija Begić napustio NiP
Misija, hemija, vizija.. :mrgreen:
Styling

#39579 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 17/04/2025 14:34
Nisu ispunjena očekivanja
Vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Alija Begić napustio NiP
Misija, hemija, vizija.. :mrgreen:
Valjda on kao opcinski zastupnik treba da radi na ispunjavanju ocekivanja. Ne znam sta od stranke ocekuje?
Prpa.ba

#39580 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Originalna postava se odavno rasula, a ovi frilenseri i trecepozivci sto se nahvatalo u medjuvremenu vec pregovaraju gdje ce ko.

Koliko god ja bio ozloglasen kao mrzitelj NIP-a, nikad necu prezaliti kakvu je historijsku priliku imala ova stranka. Ali kadrovsko sirenje tamo gdje kadrova nema, i slabost na "dino kralju" uvlakace i mahalce dovela je dokle je dovela. Steta.
Styling

#39581 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 17/04/2025 15:32 Originalna postava se odavno rasula, a ovi frilenseri i trecepozivci sto se nahvatalo u medjuvremenu vec pregovaraju gdje ce ko.

Koliko god ja bio ozloglasen kao mrzitelj NIP-a, nikad necu prezaliti kakvu je historijsku priliku imala ova stranka. Ali kadrovsko sirenje tamo gdje kadrova nema, i slabost na "dino kralju" uvlakace i mahalce dovela je dokle je dovela. Steta.
Nazalost, moram se sloziti s tobom. Posebno za ove uvlakace :-D
Tvrtko II Kotromanić

#39582 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

vala kad tipa poput A. Begica primis u stranku i zasluzujes da ostanes bez vijecnika kad ovaj "biznismen" skonta da nema talova kakve je ocekivao i da ce ih traziti na drugom mjestu
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#39583 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

da ponovim, raspadaju se. nažalost, ovaj begić je napustio organizaciju nipa u starom gradu koja je uništena zbog nepismenih ljudi kojima su dino i ekipa dozvolili da im vode stranku na nižim organima.

još će biti napuštanja, u najavi su mnoga pa i u ovom starom gradu...
ljubijankic

#39584 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ljubijankic »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 17/04/2025 15:40 vala kad tipa poput A. Begica primis u stranku i zasluzujes da ostanes bez vijecnika kad ovaj "biznismen" skonta da nema talova kakve je ocekivao i da ce ih traziti na drugom mjestu
Hoćemo li pogađati u koju stranku prelazi Begić?
last mohicans

#39585 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Styling wrote: 17/04/2025 15:36
Prpa.ba wrote: 17/04/2025 15:32 Originalna postava se odavno rasula, a ovi frilenseri i trecepozivci sto se nahvatalo u medjuvremenu vec pregovaraju gdje ce ko.

Nazalost, moram se sloziti s tobom. Posebno za ove uvlakace :-D
Pa tako je otprilike u svim strankama. Svi se bore za svoj dio kolača, a slabo za stranku. Ovaj Begić je samo jedan u nizu, čaršijški mešetar. Baš sam svjedočio tom tapšanju od dotičnog na skupu malog Čengića. Begić se trudio da saleti Dinu da kod njega kahvenišu i eglenišu nakon skupa. Al performansa Okerića danas. Nikako da shvate da Okerići, Ademovići, pa sve više Čampara i Zvizdići donose više štete nego koristi, sem lične, naravno.
Last edited by last mohicans on 17/04/2025 18:32, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#39586 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Pocetak kraja ove politicke stranke je bio kongres, kada su preambiciozno zagrizli, pokusali na silu omasoviti, i pri tome pogazili fabricke postavke stranke pocetkom dominacije Gacana.

Zamisli, jases na talasu opravdanih kritika prema SDA, rafalas po izdaji revizije, i onda Bakirovog emisara pokusas aklamacijom u predsjednistvo stranke.

Lika koji ti je pisao po projektu helikoptera za MUP KS, za sefa kluba zastupnika i glavnog operativca.

Prebjege ostavili po firmama "jer znaju kako radi sistem" i "dosli tobe" i "fali kadra".

Jebote, bolje da su djecu sto su im radila kampanju 2018 poredali po firmama, ne bi mogli gore od ovih, cast par izuzetaka koji profesionalno i dobro rade svoj posao. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39587 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Jesi li ti medju tom djecom :mrgreen:
relativno84

#39588 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Spoiler
Show
Image
:oops: :D :run:
last mohicans

#39589 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Nije prpa među tom djecom, nije ga akcijin gajger detetkovao, ali je odabrao top menaĐere ovaca za JP.
palermo

#39590 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Ma.nije.nikad.imala.historijsku sansu....al to smo ja I ti birvaktile prebirali pa da ne pocinjemo opet :mrgreen:
Tvrtko II Kotromanić

#39591 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

ljubijankic wrote: 17/04/2025 15:54
Tvrtko II Kotromanić wrote: 17/04/2025 15:40 vala kad tipa poput A. Begica primis u stranku i zasluzujes da ostanes bez vijecnika kad ovaj "biznismen" skonta da nema talova kakve je ocekivao i da ce ih traziti na drugom mjestu
ne mora ni u jednu
sam svoj gazda sada :lol:
ljubijankic

#39592 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ljubijankic »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/04/2025 08:20
ne mora ni u jednu
Jeste, inace su svi nasi politicari sami svoji ljudi :lol: pa bez stranke na iducim izborima nece dobiti vise od 10 glasova
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39593 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

relativno84 wrote: 17/04/2025 19:46
Spoiler
Show
Image
:oops: :D :run:
Pa otvori li clanak da procitas ili si ti samo citalac naslova?

Zbog poreznog duga nastalog pocetkom 2000tih(ko li je tad jahao vikom?), sad se porezna odlucila da im blokira racun (Sto li bas sad, a nd prije 10 godina npr? ) i zbog toga ne mogu da posluju.
Eto da ti skratim clanak, posto ti vjerovatno citanje duze od naslova tesko pada
Last edited by izvrsni direktor on 18/04/2025 08:42, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#39594 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

ljubijankic wrote: 18/04/2025 08:34

ne mora ni u jednu
Jeste, inace su svi nasi politicari sami svoji ljudi :lol: pa bez stranke na iducim izborima nece dobiti vise od 10 glasova
lokalni nivo je baska
komotno moze bit na listi neke lijeve stranke (ne mislim na politicki spektar), platit svakom svom biracu da glasa, njemu je u sg da u vijece udje dovoljno 300 glasova i eto ti
ne bi bio ni prvi ni posljednji
VladaFBiH

#39595 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

imala šansu jeste kao niko do sada ali su se odlučili vratiti korijenima i raditi kako su naučili u staroj stranci te to još dodatno i unaprijediti tako da će završiti na smetljištu istorije vrlo brzo... šteta
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39596 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/04/2025 08:40

ne mora ni u jednu
lokalni nivo je baska
komotno moze bit na listi neke lijeve stranke (ne mislim na politicki spektar), platit svakom svom biracu da glasa, njemu je u sg da u vijece udje dovoljno 300 glasova i eto ti
vidi pod: Vedran Dodik
Tvrtko II Kotromanić

#39597 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Chmoljo wrote: 18/04/2025 09:00
Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/04/2025 08:40

lokalni nivo je baska
vidi pod: Vedran Dodik
bas tako
s tim da je Vedrana ove izbore pobijedio novi Vedran
mada taj sablon postoji maltene u svakom OV svake opcine
Prpa.ba

#39598 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 17/04/2025 18:41 Jesi li ti medju tom djecom :mrgreen:
De ne zajebaji. :mrgreen:

NiP je bio autentican pokusaj jedne manje i modernije grupe SDA-ovaca u KS da pokusaju ne biti samo jos jedan kurban za paralelnu birokratsku strukturu SDA koja upravlja procesima iz hladovine. Privukli su i dio ekipe kojoj se SDA gadila, a ostale opcije bile neprihvatljive.

Jezgru im nije cinilo ni stotinjak ljudi, prvi poziv iz SDA i anti-SDA zeleni. Prvi rezultat 2018 im je bio strašan i rezultat inovativne ideje (nova SDA) i mahnitog rada na terenu.

Nazalost, taj prvi rezultat im je i presudio, zapalo ih vise vlasti nego sto su imali "ozbiljnih" kadrova koje su bili voljni imenovati. Onda je krenulo nekontrolisano dovodjenje kunte i pante, sto kulminira dolaskom Gacana, rastu apetiti iznad kantona, i to je negdje kraj price.

Eto, nemoj meni vjerovati na rijec, sta ja znam, ja sam SDFA bot, pogledaj sam rad prve Vlade KS "sestorka", pa onda pogledaj prvu trojkinu sa "camparinom" rukom, a onda pogledaj ovo sad.

Idi resor po resor, pa uoci razlike. Pa se sjeti sjednica skupstine i donosenih propisa, pa pogledaj dinamiku sad.

Pa vidi. :mrgreen: Meni je mandat sestorke do petka 13. jedan od rijetkih bljeskova nade u bolje sutra ovdje. Ovo sad je nivo SDA do 2018.
Chmoljo

#39599 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 18/04/2025 10:04
_BataZiv_0809 wrote: 17/04/2025 18:41 Jesi li ti medju tom djecom :mrgreen:
De ne zajebaji. :mrgreen:

NiP je bio autentican pokusaj jedne manje i modernije grupe SDA-ovaca u KS da pokusaju ne biti samo jos jedan kurban za paralelnu birokratsku strukturu SDA koja upravlja procesima iz hladovine. Privukli su i dio ekipe kojoj se SDA gadila, a ostale opcije bile neprihvatljive.

Jezgru im nije cinilo ni stotinjak ljudi, prvi poziv iz SDA i anti-SDA zeleni. Prvi rezultat 2018 im je bio strašan i rezultat inovativne ideje (nova SDA) i mahnitog rada na terenu.

Nazalost, taj prvi rezultat im je i presudio, zapalo ih vise vlasti nego sto su imali "ozbiljnih" kadrova koje su bili voljni imenovati. Onda je krenulo nekontrolisano dovodjenje kunte i pante, sto kulminira dolaskom Gacana, rastu apetiti iznad kantona, i to je negdje kraj price.

Eto, nemoj meni vjerovati na rijec, sta ja znam, ja sam SDFA bot, pogledaj sam rad prve Vlade KS "sestorka", pa onda pogledaj prvu trojkinu sa "camparinom" rukom, a onda pogledaj ovo sad.

Idi resor po resor, pa uoci razlike. Pa se sjeti sjednica skupstine i donosenih propisa, pa pogledaj dinamiku sad.

Pa vidi. :mrgreen: Meni je mandat sestorke do petka 13. jedan od rijetkih bljeskova nade u bolje sutra ovdje. Ovo sad je nivo SDA do 2018.
moram se složiti. NiP je jako degradirao i teško je naštetio priči trojke. iskreno mislim da bi Kifla bio odličan premijer Federacije, i da je to trebala biti naredna stepenica. uhvatili su se visoke politike a da nisu obezbjedili bazu gdje bi svemu rasterećenije mogli pristupiti, pa i ucjenjivački prema separatistima.

jedino tako je i mogao imati prirodan rast stranke, a ne usisavanjem isluženih SDA faca. ok, trebala mu je ekspanzija, ali vidjelo se po Ademovićima kako gubi konce, a sljepoća je evidenta u pogledu Okerića. iako je lijepo ono prcanje zahiragića, tuk na utuk, to je samo forma. a ljudi koji glasaju za trojku nisu SDA tijelo, da im je bitna samo forma, šta hodža kaže i da je političarenje u skladu sa alijinim sunnetom.

SDA također ima finu šansu da postane normalna stranka desnog centra kada se riješe hazreti Bakira i Sebije. ali sadašnji kadorvi ne obećavaju, te je jedina nada da će ih strmopizd ovo dvoje povući sa sobom.

Kanton u rukama Devića, Zahiragića i Kapidžića je zaista uvod u horor film. iz tog razloga mi je žao ovo što se dešava NiPu, jer će šteta biti još veća.
Chmoljo

#39600 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Hadžić: Danas se redukcije vode u Sarajevu nazivaju "popravkom kvarova", a ekipa nema na terenu
to je ono o čemu pričam. obraza nema, guzici se ne boji. bukvalno svaka noć bez vode i ovaj konta da smo svi debili pa se ne sjećamo silnih redukcija.

maestralno je zaboravio spomenuti što nije riješio ovaj problem koji sada postoji, kada je toliki gigant, jer traje koliko, 25 godina.

mislim...
Post Reply