Sirija

Locked
walter kurtz

#39576 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

jastuk1 wrote:
walter kurtz wrote:Onog trena kada krene ofanziva na Mosul rasteretiti ce se zor hasaka homs hama i sjever aleppa :thumbup:
A ko će pokrenuti ofanzivu na Mosul? Kurdi ili Iračka vojska? Ili nešto treće?
Ko god od navedenih :thumbup:
madner

#39577 Re: Sirija

Post by madner »

Aj aj, Isis pred Erbilom, aj aj, halp ujka Sem. :D
walter kurtz

#39578 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Opetja033 wrote:
jastuk1 wrote:
walter kurtz wrote:Onog trena kada krene ofanziva na Mosul rasteretiti ce se zor hasaka homs hama i sjever aleppa :thumbup:
A ko će pokrenuti ofanzivu na Mosul? Kurdi ili Iračka vojska? Ili nešto treće?
Jah eto rasteretice samo SAA, nikoga drugog. Brilijantna analiza, brilijantna. :lol: :lol:
Is i nusra su ozbiljni protivnici saa tako da sigurno ce olaksati posao
Maystor

#39579 Re: Sirija

Post by Maystor »

Opetja033 wrote:
Maystor wrote:
Co0l wrote:Nego,dokle stize kontraofanziva?
Pobiše vehabije ko pacove na brdima oko el-Zabadanija. Ne misliš valjda da će iranci ginuti za Idlib?
Drugim rijecima SAA i NDF su kurac obicni bez podrske iranskih paravojnih formacija i sitskih teroristickih jedinica iz regije? Ok. Mozemo se sloziti.
zar treba da ti se crta ...
jasno je ko dan da su arapići na civilizacijskom dostignuću negdje oko 17. vijeka (upitno je i to).
tvojom terminologijom rečeno, da, jesu qita, ali su oni za koje ti navijaš qita na kvadrat. proxy falange koje odrađuje posao za cionističke mastere.
da nije bilo Irana, Sirija bi pala davnih dana i to je činjenica, isto kao što je činjenica da bi teroristi bili zgaženi za 7 dana da nije direktne pomoći cionističke mašinerije i njihovih sluga (turska, "arapska liga" i slične banana organizacije).
The 51st State

#39580 Re: Sirija

Post by The 51st State »

https://youtu.be/e0ElvcSGqbU

ocekivan odgovor u duhu rezima.
insomnia78

#39581 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Danas (30.03) treba izaci CBS-ow iterevju sa Assadom
Kikibombona

#39582 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Lider Ahraru Shama, stuba sirijske opozicije, tzv. REJBELA, Hashem al-Sheikh

Image

Grob te jebo, zemljo otvori se! :D

I jedan ovakav lik bi bio lider Sirije ako bi SAA bila porazena strana. Svako ko tvrdi drugacije je neiformisan, glup, lazov ili nesto tako..... Islamski front je najjaca organizacija pobunjenika i nema nikakve sumnje da bi oni dirigovali sve procese i vodili Siriju po vlastitom nahodjenju. Uz njih je jos veliki broj formacija slicne orjentacije. Daleko su najjaca snaga na strani pobunjenika.

Talibanizacija Sirije.....
Avetinho

#39583 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Fantassin wrote: Nebi rekao... prije bi rekao da je NDF samo formacija koja je sposobna da operise u cuvanju reda i mira a ne da se bori na frontu... u Idlibu nedostatak regularne vojske je pokazao efikasnost NDF... tj neefikasnost.Sa druge strane dje god imamo regularne vojne jedinice prilicno je jasno da se stvari kao u Idlibu ne mogu desiti..
Da li je ovo onaj Fantassin koji dijeli lekcije iz pravopisa? Mrs nazad u skolu.
Akibh

#39584 Re: Sirija

Post by Akibh »

Kikibombona wrote:Lider Ahraru Shama, stuba sirijske opozicije, tzv. REJBELA, Hashem al-Sheikh

Image

I jedan ovakav lik bi bio lider Sirije ako bi SAA bila porazena strana. Svako ko tvrdi drugacije je neiformisan, glup, lazov ili nesto tako..... Islamski front je najjaca organizacija pobunjenika i nema nikakve sumnje da bi oni dirigovali sve procese i vodili Siriju po vlastitom nahodjenju. Uz njih je jos veliki broj formacija slicne orjentacije. Daleko su najjaca snaga na strani pobunjenika.

Nisi ti dobar, sto ti covjek smeta?
Postuj drugacije. Smetaju li ti Jevreji sa kapicama, jel ti smeto Jaser Arafat? Vladari Emirata, Katara, KSA?

I na prethodnim stranicama si izvalio neke gluposti o pokrivenim zenama... Nemoj, ne valja,...
Co0l

#39585 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Lider Ahraru Shama, stuba sirijske opozicije, tzv. REJBELA, Hashem al-Sheikh

Image

Za sve sto se desava u Siriji zahvali dugovratom.
Challenger__

#39586 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

A Thani? Erdoan? Saudi? Oni ništa?

:lol:
Co0l

#39587 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:A Thani? Erdoan? Saudi? Oni ništa?

:lol:
Nesto,da,za sve ostalo tu je dugovrati.
Co0l

#39588 Re: Sirija

Post by Co0l »

Pardon,zaboravih:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Fantassin

#39589 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Avetinho wrote:
Fantassin wrote: Nebi rekao... prije bi rekao da je NDF samo formacija koja je sposobna da operise u cuvanju reda i mira a ne da se bori na frontu... u Idlibu nedostatak regularne vojske je pokazao efikasnost NDF... tj neefikasnost.Sa druge strane dje god imamo regularne vojne jedinice prilicno je jasno da se stvari kao u Idlibu ne mogu desiti..
Da li je ovo onaj Fantassin koji dijeli lekcije iz pravopisa? Mrs nazad u skolu.
Sto Mrs pocinjes velikim slovom :D
Kasno je za mene da se vracam u skolu :) Nemoj da budes hrabar na internetu to samo pokazuje da si smokljo ili sta vec ne..
Last edited by Fantassin on 30/03/2015 19:08, edited 1 time in total.
Kikibombona

#39590 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Akibh wrote: Nisi ti dobar, sto ti covjek smeta?
Postuj drugacije. Smetaju li ti Jevreji sa kapicama, jel ti smeto Jaser Arafat? Vladari Emirata, Katara, KSA?

I na prethodnim stranicama si izvalio neke gluposti o pokrivenim zenama... Nemoj, ne valja,...
To je kao da me pitas, zasto ti smeta ovaj covjek?

Image

Radi kape i duge brade?

Jebo kapu i dugu bradu. Imam i ja bradu (doduse, kratku i urednu), nosim kacket ponekad (nisam ocelavio)...

Problem je ideologija zla stari moj, a ne ruznosca ovih ljudi....

Ahraru Sham je organzivao 'kulturne manifestacije' sa ISILom dok se nisu poklali medjusobno. Pored njih nisi siguran ako ti zena obuce suknju, ako slusas rock&roll, ako radis za vrijeme dzume, ako imas irokez frizuru, itd.....

I pitas zasto mi smetaju?

Preispitaj se jarane.
dragma
Vozim: Pješe

#39591 Re: Sirija

Post by dragma »

Kaćunak

#39592 Re: Sirija

Post by Kaćunak »

Nema diskusije. Odvratni su ovi koljaci. Nema tu ljudskosti, imana, muslimanskog adeta...
Odvratni su i ovi po forumu, koji se raduju ubijanju civila, branitelji asada, branitelji siitskih koljaca itd, itd...
ioannes

#39593 Re: Sirija

Post by ioannes »

strahota bozija
sad zamislite da Assad nareduje i snima ovakva ritualna klanja...
kakve bi onda ovi antiassadisti komentare pisali .
Avetinho

#39594 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Fantassin wrote:
Avetinho wrote:
Sto Mrs pocinjes velikim slovom :D
Kasno je za mene da se vracam u skolu :) Nemoj da budes hrabar na internetu to samo pokazuje da si smokljo ili sta vec ne..
Nepismen si. Ne bi smio drugima popovati, kad si sam krajnje neobrazovan.
Kikibombona

#39595 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Dok simpatizeri ISIL monstruma trube kako YPG i PKK pale arapska sela, YPG cini sve da arapsko stanovnistvo u Tel Hamisu i Tel Baraku opskrbi osnovnim namirnicama....

Image

:thumbup: :thumbup:

Svaki Kurd koji naudi arapskom civilu je izdajnik i monstrum.

YPG je danas krenuo snazno na Gire Sipe. Ostvarili su znacajan napredak.... Vise informacija u narednim danima....

Po nekima, ISIL se sprema da digne u zrak tishrinsku branu. :-)

Svjesni su da Sarin nece moci sacuvati koliko se god zrtvovali....
Avetinho

#39596 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:
Ko su "neki" -- lokalni sahisti, geostrastezi, ili iz komande ISIL-a?
insomnia78

#39597 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Avetinho wrote:
Kikibombona wrote:
Ko su "neki" -- lokalni sahisti, geostrastezi, ili iz komande ISIL-a?
Murat Šabanović ex raznosac brane
insomnia78

#39598 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Assadov odgovor CBS-u na optuzbe za koristenje Hlora
« Cela fait partie de la propagande manipulatrice contre la Syrie, car le gaz de chlore n’est pas un gaz militaire, vous pouvez l’acheter n’importe où et il ne peut pas être militarisé, car il n’est pas très efficace. Les armes traditionnelles sont plus importantes que le chlore, et s’il était plus efficace, les terroristes l’auraient utilisé à une plus grande échelle », a affirmé le président syrien.
Sve je to dio manipulatorske propagande protiv Sirije, Hlor nije "vojni" gas, moze se kupiti bilo gdje, ne koristi se u vojsci upravo zato sto nije previse efikasan
Tradicionalno oruzje je puno korisnije
Da je hlor toliko efikasan teroristi bi ga koristili u puno vecoj mjeri
solar7

#39599 Re: Sirija

Post by solar7 »

Image

A sta to fali ovom liku ne razumijem
salik79

#39600 Re: Sirija

Post by salik79 »

Zdrav razum? :D
Locked