Ko god od navedenihjastuk1 wrote:A ko će pokrenuti ofanzivu na Mosul? Kurdi ili Iračka vojska? Ili nešto treće?walter kurtz wrote:Onog trena kada krene ofanziva na Mosul rasteretiti ce se zor hasaka homs hama i sjever aleppa
Sirija
- walter kurtz
#39576 Re: Sirija
- madner
#39577 Re: Sirija
Aj aj, Isis pred Erbilom, aj aj, halp ujka Sem. 
- walter kurtz
#39578 Re: Sirija
Is i nusra su ozbiljni protivnici saa tako da sigurno ce olaksati posaoOpetja033 wrote:Jah eto rasteretice samo SAA, nikoga drugog. Brilijantna analiza, brilijantna.jastuk1 wrote:A ko će pokrenuti ofanzivu na Mosul? Kurdi ili Iračka vojska? Ili nešto treće?walter kurtz wrote:Onog trena kada krene ofanziva na Mosul rasteretiti ce se zor hasaka homs hama i sjever aleppa![]()
- Maystor
#39579 Re: Sirija
zar treba da ti se crta ...Opetja033 wrote:Drugim rijecima SAA i NDF su kurac obicni bez podrske iranskih paravojnih formacija i sitskih teroristickih jedinica iz regije? Ok. Mozemo se sloziti.Maystor wrote:Pobiše vehabije ko pacove na brdima oko el-Zabadanija. Ne misliš valjda da će iranci ginuti za Idlib?Co0l wrote:Nego,dokle stize kontraofanziva?
jasno je ko dan da su arapići na civilizacijskom dostignuću negdje oko 17. vijeka (upitno je i to).
tvojom terminologijom rečeno, da, jesu qita, ali su oni za koje ti navijaš qita na kvadrat. proxy falange koje odrađuje posao za cionističke mastere.
da nije bilo Irana, Sirija bi pala davnih dana i to je činjenica, isto kao što je činjenica da bi teroristi bili zgaženi za 7 dana da nije direktne pomoći cionističke mašinerije i njihovih sluga (turska, "arapska liga" i slične banana organizacije).
-
The 51st State
- insomnia78
#39581 Re: Sirija
Danas (30.03) treba izaci CBS-ow iterevju sa Assadom
- Kikibombona
#39582 Re: Sirija
Lider Ahraru Shama, stuba sirijske opozicije, tzv. REJBELA, Hashem al-Sheikh

Grob te jebo, zemljo otvori se!
I jedan ovakav lik bi bio lider Sirije ako bi SAA bila porazena strana. Svako ko tvrdi drugacije je neiformisan, glup, lazov ili nesto tako..... Islamski front je najjaca organizacija pobunjenika i nema nikakve sumnje da bi oni dirigovali sve procese i vodili Siriju po vlastitom nahodjenju. Uz njih je jos veliki broj formacija slicne orjentacije. Daleko su najjaca snaga na strani pobunjenika.
Talibanizacija Sirije.....

I jedan ovakav lik bi bio lider Sirije ako bi SAA bila porazena strana. Svako ko tvrdi drugacije je neiformisan, glup, lazov ili nesto tako..... Islamski front je najjaca organizacija pobunjenika i nema nikakve sumnje da bi oni dirigovali sve procese i vodili Siriju po vlastitom nahodjenju. Uz njih je jos veliki broj formacija slicne orjentacije. Daleko su najjaca snaga na strani pobunjenika.
-
Avetinho
#39583 Re: Sirija
Da li je ovo onaj Fantassin koji dijeli lekcije iz pravopisa? Mrs nazad u skolu.Fantassin wrote: Nebi rekao... prije bi rekao da je NDF samo formacija koja je sposobna da operise u cuvanju reda i mira a ne da se bori na frontu... u Idlibu nedostatak regularne vojske je pokazao efikasnost NDF... tj neefikasnost.Sa druge strane dje god imamo regularne vojne jedinice prilicno je jasno da se stvari kao u Idlibu ne mogu desiti..
-
Akibh
#39584 Re: Sirija
Nisi ti dobar, sto ti covjek smeta?Kikibombona wrote:Lider Ahraru Shama, stuba sirijske opozicije, tzv. REJBELA, Hashem al-Sheikh
Postuj drugacije. Smetaju li ti Jevreji sa kapicama, jel ti smeto Jaser Arafat? Vladari Emirata, Katara, KSA?
I na prethodnim stranicama si izvalio neke gluposti o pokrivenim zenama... Nemoj, ne valja,...
- Co0l
#39585 Re: Sirija
Za sve sto se desava u Siriji zahvali dugovratom.Kikibombona wrote:Lider Ahraru Shama, stuba sirijske opozicije, tzv. REJBELA, Hashem al-Sheikh
- Challenger__
#39586 Re: Sirija
A Thani? Erdoan? Saudi? Oni ništa?

- Co0l
#39587 Re: Sirija
Nesto,da,za sve ostalo tu je dugovrati.Challenger__ wrote:A Thani? Erdoan? Saudi? Oni ništa?
- Co0l
#39588 Re: Sirija
Pardon,zaboravih:

- Fantassin
#39589 Re: Sirija
Sto Mrs pocinjes velikim slovomAvetinho wrote:Da li je ovo onaj Fantassin koji dijeli lekcije iz pravopisa? Mrs nazad u skolu.Fantassin wrote: Nebi rekao... prije bi rekao da je NDF samo formacija koja je sposobna da operise u cuvanju reda i mira a ne da se bori na frontu... u Idlibu nedostatak regularne vojske je pokazao efikasnost NDF... tj neefikasnost.Sa druge strane dje god imamo regularne vojne jedinice prilicno je jasno da se stvari kao u Idlibu ne mogu desiti..
Kasno je za mene da se vracam u skolu
Last edited by Fantassin on 30/03/2015 19:08, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#39590 Re: Sirija
To je kao da me pitas, zasto ti smeta ovaj covjek?Akibh wrote: Nisi ti dobar, sto ti covjek smeta?
Postuj drugacije. Smetaju li ti Jevreji sa kapicama, jel ti smeto Jaser Arafat? Vladari Emirata, Katara, KSA?
I na prethodnim stranicama si izvalio neke gluposti o pokrivenim zenama... Nemoj, ne valja,...

Radi kape i duge brade?
Jebo kapu i dugu bradu. Imam i ja bradu (doduse, kratku i urednu), nosim kacket ponekad (nisam ocelavio)...
Problem je ideologija zla stari moj, a ne ruznosca ovih ljudi....
Ahraru Sham je organzivao 'kulturne manifestacije' sa ISILom dok se nisu poklali medjusobno. Pored njih nisi siguran ako ti zena obuce suknju, ako slusas rock&roll, ako radis za vrijeme dzume, ako imas irokez frizuru, itd.....
I pitas zasto mi smetaju?
Preispitaj se jarane.
- dragma
- Vozim: Pješe
- Kaćunak
#39592 Re: Sirija
Nema diskusije. Odvratni su ovi koljaci. Nema tu ljudskosti, imana, muslimanskog adeta...
Odvratni su i ovi po forumu, koji se raduju ubijanju civila, branitelji asada, branitelji siitskih koljaca itd, itd...
- ioannes
#39593 Re: Sirija
strahota bozija
sad zamislite da Assad nareduje i snima ovakva ritualna klanja...
kakve bi onda ovi antiassadisti komentare pisali .
-
Avetinho
#39594 Re: Sirija
Nepismen si. Ne bi smio drugima popovati, kad si sam krajnje neobrazovan.Fantassin wrote:Sto Mrs pocinjes velikim slovomAvetinho wrote:Da li je ovo onaj Fantassin koji dijeli lekcije iz pravopisa? Mrs nazad u skolu.Fantassin wrote: Nebi rekao... prije bi rekao da je NDF samo formacija koja je sposobna da operise u cuvanju reda i mira a ne da se bori na frontu... u Idlibu nedostatak regularne vojske je pokazao efikasnost NDF... tj neefikasnost.Sa druge strane dje god imamo regularne vojne jedinice prilicno je jasno da se stvari kao u Idlibu ne mogu desiti..![]()
Kasno je za mene da se vracam u skoluNemoj da budes hrabar na internetu to samo pokazuje da si smokljo ili sta vec ne..
- Kikibombona
#39595 Re: Sirija
Dok simpatizeri ISIL monstruma trube kako YPG i PKK pale arapska sela, YPG cini sve da arapsko stanovnistvo u Tel Hamisu i Tel Baraku opskrbi osnovnim namirnicama....

Svaki Kurd koji naudi arapskom civilu je izdajnik i monstrum.
YPG je danas krenuo snazno na Gire Sipe. Ostvarili su znacajan napredak.... Vise informacija u narednim danima....
Po nekima, ISIL se sprema da digne u zrak tishrinsku branu.
Svjesni su da Sarin nece moci sacuvati koliko se god zrtvovali....

Svaki Kurd koji naudi arapskom civilu je izdajnik i monstrum.
YPG je danas krenuo snazno na Gire Sipe. Ostvarili su znacajan napredak.... Vise informacija u narednim danima....
Po nekima, ISIL se sprema da digne u zrak tishrinsku branu.
Svjesni su da Sarin nece moci sacuvati koliko se god zrtvovali....
-
Avetinho
#39596 Re: Sirija
Ko su "neki" -- lokalni sahisti, geostrastezi, ili iz komande ISIL-a?Kikibombona wrote:
Po nekima, ISIL se sprema da digne u zrak tishrinsku branu.![]()
- insomnia78
#39597 Re: Sirija
Murat Šabanović ex raznosac braneAvetinho wrote:Ko su "neki" -- lokalni sahisti, geostrastezi, ili iz komande ISIL-a?Kikibombona wrote:
Po nekima, ISIL se sprema da digne u zrak tishrinsku branu.![]()
- insomnia78
#39598 Re: Sirija
Assadov odgovor CBS-u na optuzbe za koristenje Hlora
Tradicionalno oruzje je puno korisnije
Da je hlor toliko efikasan teroristi bi ga koristili u puno vecoj mjeri
Sve je to dio manipulatorske propagande protiv Sirije, Hlor nije "vojni" gas, moze se kupiti bilo gdje, ne koristi se u vojsci upravo zato sto nije previse efikasan« Cela fait partie de la propagande manipulatrice contre la Syrie, car le gaz de chlore n’est pas un gaz militaire, vous pouvez l’acheter n’importe où et il ne peut pas être militarisé, car il n’est pas très efficace. Les armes traditionnelles sont plus importantes que le chlore, et s’il était plus efficace, les terroristes l’auraient utilisé à une plus grande échelle », a affirmé le président syrien.
Tradicionalno oruzje je puno korisnije
Da je hlor toliko efikasan teroristi bi ga koristili u puno vecoj mjeri
-
solar7
#39599 Re: Sirija
A sta to fali ovom liku ne razumijemKikibombona wrote:Lider Ahraru Shama, stuba sirijske opozicije, tzv. REJBELA, Hashem al-Sheikh