Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39551 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kufe odmah u glavu ahahahah

Ovi sto strajkaju po nalogu SDA i ASDA
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#39552 Re: Zeničani

Post by anex »

Konkretno, kratko i jasno... :thumbup:
Casual's

#39553 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2020 21:01 Kufe odmah u glavu ahahahah

Ovi sto strajkaju po nalogu SDA i ASDA
Za početak, da li je NGG Za Čelik produžena ruka SDA kako se moglo čuti iz određenih krugova u Zenici?

- Na početku borbe za spas Čelika u augustu 2014. godine dobili smo etiketu koja se vremenom samo mijenjala. Prva je bila da smo uličari, onda da smo navijači koji žele da uđu u klub. Kada smo lobirali da se izmijeni zakon za reprogram bili smo kadrovi Naše stranke, pa su nas prozivali da pravimo kampanju za Snagu centra, kada su završili izbori govorili su nam da smo sve radili zbog Fuada Kasumovića. Konačno, nakon svega što se desilo sa Čelikom, krug se nekako zatvorio i sada smo etiketirani kao SDA.

tooo kroljuuuuu crko do arnauta
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39554 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro ba dosadan si. Reprogram se placa, dosli su ovi Turci, njih ganjajte dalje da dovedu Dzeku i Ibrahimovica...ako imas clansku kartu....
Casual's

#39555 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Salyven Oneel - Službeno glasilo KF

Ovo oko Čelika vam je ista priča kao i oko plave vode.Imate sa jedne strane gradonacelnika koji je jedini ponudio alternativu za spas Čelika i imate s druge strane SDA satelite u kojima učestvuje i Snaga Centra preko NGG-a ili kako kažu grupa "ZA ČELIK".

Dakle, i radnici su doživjeli istu sudbinu - oni su esdeaaaa :lol:
Casual's

#39556 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2020 21:08 Dobro ba dosadan si. Reprogram se placa, dosli su ovi Turci, njih ganjajte dalje da dovedu Dzeku i Ibrahimovica...ako imas clansku kartu....
:lol: :lol: :lol: :lol:

zaista si upucen u radnje u i oko kluba....ali je kriva esdeaaa, nije kufeee krolj
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39557 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nek si ti upucen. Gradonacelnik ti potpisuje akte GV :-)
Casual's

#39558 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2020 21:11 Nek si ti upucen. Gradonacelnik ti potpisuje akte GV :-)
ma jebe mi se za akte gv
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39559 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tvoje rijeci lafe. Kako ono bi-GV izglasalo reprogram, ali Kufe to nije htio potpisat, nego je nesto cekao :D
smartXL

#39560 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Huso slučajno u zelenoj majici :D
Casual's

#39561 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2020 21:16 Tvoje rijeci lafe. Kako ono bi-GV izglasalo reprogram, ali Kufe to nije htio potpisat, nego je nesto cekao :D
Reprogram je jednoglasno usvojen kao i otpis dugovanja prema JP. Krolj nije htio potpisati. Ne razumijem šta ti nije jasno? Kakvi akti?

Osam mjeseci kasnije, na posljednjoj održanoj sjednici Gradske uprave 16. februara, na osnovu opredjeljenja Gradske uprave i Gradskog vijeća Zenica, Kasumović je potpisao zaključak kojim se za stvaranje uslova za reprogram poreznih dugova Nogometnog kluba Čelik odobrava 164.113,23 KM..
kamen spoticanja

#39562 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

ZT treba,kao i sve ostale socijalisticke recidive,zatvoriti
ako ti mozes krasti gorivo,stancati svoje karte i da se nista ne desi,onda i ne.treba da postojis...a jos manke treba da se poslije spasavas od mojih para

ali kako meni ovo lici na.one.proteste radnika Zeljezare
samo sto su sad uloge zamjenjene...sad fudu pucaju njegovim oruzjem
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39563 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sa istog linka:

S obzirom da je Kasumović odobrio sredstva za reprogram poreznih dugova, njegovo obećanje ćemo ocijeniti kao ispunjeno.
Casual's

#39564 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2020 21:27 Sa istog linka:

S obzirom da je Kasumović odobrio sredstva za reprogram poreznih dugova, njegovo obećanje ćemo ocijeniti kao ispunjeno.
Nemoj bit pakaš pa pisati u rangu Salyvena i Smarta. Dovro znaš šta se sve izdešavalo da dođe do tog velikog propisa, ko je trebao uci u klub, a i preko koga.

Samo, opet mi nije jasno što me provociraš oko tog potpisa?
avenija

#39565 Re: Zeničani

Post by avenija »

Drzite lopova politika ce biti provaljena kada tada. Mozda vec na Čeliku na kojem su mnogi polomili zube pa se vara da nece i on.
Ja_Ja

#39566 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Bata je upuceniji nego sto se sad pravi da jeste. Neozbiljno je pricati o tome da se "ganjaju" turci, ili da je fOdo uradio ono sto je trebao da uradi. Turcin je bio i ostao samo farsa. Veoma je upitno koliko i da li je uopste ulozio neka iole znacajnija sredstva u klub. Sve sto je s njim dogovoreno to je i prekrseno. A on je doveden na incijativu fOde koji nije htio prepustiti kontrolu NGGu i uraditi istu stvar koju danas radi sa turcinom. I turcinu otplacuje rate duga, pomaze novcano za pripreme, premije, itd. Sve je to mogao da uradi i sa NGG-om a klub bi mozda bio i u boljoj situaciji nego sto je danas. Tako da sve sto se kaze za fOdu o Celiku s namjerom da se silji na njegovu stranu se moze pisati po Salivenom a ne ovdje, uz nadu da ce neko povjerovati u ta sranja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39567 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: 09/01/2020 21:31
Nemoj bit pakaš pa pisati u rangu Salyvena i Smarta. Dovro znaš šta se sve izdešavalo da dođe do tog velikog propisa, ko je trebao uci u klub, a i preko koga.

Samo, opet mi nije jasno što me provociraš oko tog potpisa?
Zato sto si lupio glupost i sad se vrtis u krug. Gradonacelnik je izvrsna, vijece predstavnicka ("zakonodavna") vlast. Ili u prevodu, for dummies: jedni drugima ne potpisuju odluke.

A sta je sad tvoj problem sa Celikom? Je li usao taj koji je trebao ili nije? Sta ti kao navijac Celika hoces i zbog cega svoju navijacku ozlojedjenost ovdje pakujes pod psudokritiku?
Sanjarko

#39568 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Ovo mi ime Sliven poznato. Iz nekog filma? Turci izgleda imaju tih raznih imena i prezimena. Kus dalje kad sam vidio Kazanova prezime i Valentino ime u nekim ovim serijama njihovim.
Casual's

#39569 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2020 21:48 Zato sto si lupio glupost i sad se vrtis u krug. Gradonacelnik je izvrsna, vijece predstavnicka ("zakonodavna") vlast. Ili u prevodu, for dummies: jedni drugima ne potpisuju odluke.

A sta je sad tvoj problem sa Celikom? Je li usao taj koji je trebao ili nije? Sta ti kao navijac Celika hoces i zbog cega svoju navijacku ozlojedjenost ovdje pakujes pod psudokritiku?
Dakle, trebao je izvršiti (svojim potpisom) ono što je vijece odlucilo. Dakle, odgađao je svoj potpis, odnosno izvršenje odluke. Dakle, od početka govorim pravilno iako sam mislio da sam se zajeb'o.

Nemoj se praviti, dobro si pratio temu u tom periodu, i vjerujem da znaš sve detalje. Na kraju krajeva možeš pitati i neke od svojih poznanika iz NGG.
Ali, čisto da ne ostane na tvom spinu - kratko bih odgovorio.

Problem je što je slagao veliku masu, izigrao jednu rijetko pametnu ekipu, i uveo kriminalce u klub, te u isti vratio politiku. Kao navijač želim da (zajedno sa kolegama iz stranke SDA ) trune u zatvoru, i da ga svaki rob tamo guzi, a prije toga vrati 1.500.000 KM koje je ukrao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39570 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Odgovori mi ti, cega se bojis?

Zasto smatras da je odgadjao svoj potpis?

Koje su bile alternative "kriminalcima koje je doveo u klub"? Realne, nemoj Abramovica spomenuti Tita ti.

Sta je bio problem u "stecaju" Celika i osnivanju novog kluba?

Koga je izgirao i sta je po tvom misljenju trebao uraditi i da li bi to rjesenje donijelo pare u klub?

Samo konretno molim. Hvala.
avenija

#39571 Re: Zeničani

Post by avenija »

Halo Saliveni ili Smajo ko god se logovao na Batin profil, vratite ga covjeku !
Casual's

#39572 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2020 22:30 Odgovori mi ti, cega se bojis?

Zasto smatras da je odgadjao svoj potpis?

Koje su bile alternative "kriminalcima koje je doveo u klub"? Realne, nemoj Abramovica spomenuti Tita ti.

Sta je bio problem u "stecaju" Celika i osnivanju novog kluba?

Koga je izgirao i sta je po tvom misljenju trebao uraditi i da li bi to rjesenje donijelo pare u klub?

Samo konretno molim. Hvala.
tebe...
Očito želiš da ne spomenem neki detalj (prošlo je 3 godine od svega), pa kako bi pokušao braniti neobranjivo.
Čisto jer mi ta tema mnogo znači dajem odgovore.

Vijece je usvojilo odluku, a konj je reprogram potpisao nakon 8 mjeseci. Šta se izdešavalo?

NK Čelik bio u borbi za opstanak, izborio se, krolj pokupio zasluge. Krolj tražio da Nihad Perčo postane direktor kluba, a kada su saznali da je to statutom zabranjeno, počeli su napadati NGG. Angažovali su lažne profile (Salyven je tada napravljen), angažovali su kriminalce da "preuzmu tribinu" (da, tačno tako). Angažovali su kriminalce da napdaju noževima neke od momaka. To je samo desetina svega "sa druge strane". Kada se sve to izdešavalo, Konj je uslovljavao reprogram sa odlaskom NGG-a.

S obzirom da su, iz krugova bliskih gradonačelniku, do nas došle informacije da članovi NGG „Za Čelik“ predstavljaju smetnju u klubu za potpisivanje reprograma donijeli smo odluku u interesu Čelika – ne želimo klubu stajati na putu. Fuade Kasumoviću, obećali ste spasiti klub – izvolite spasiti ga. Mi vam nećemo stajati na putu.
Nakon toga preko rumenog i coca cole (Zuban - vijecnik, i Benja - DJ) sakupljaju potpise da se održi skupština kluba i postavi Jasmin Memišević za predsjednika. Tokom tog "prelaznog" perioda sakrivaju se neki jako bitni dokumenti (koji su poslije ipak izašli javno) i sve se radi kakako bi se doveo "investitor".

Alternative nije bilo, jer je uslovljavan reprogram. Dakle, jedina alternativa je bila - kriminalac iz turske ili gašenje kluba.

Problem u stecaju i osnivanju kluba je povezan sa nekim "emotivnim" stvarima. Novim klubom se briše sve ono sto se desilo do 2017. (u tom trenutku). Briše se period vladanja jedne stranke (što je pozitivno), ali se briše i historija (koja je bogata). Gašenjem kluba ne bi moglo doci do onog što sam gore spominjao - da trune u zatvoru zajedno sa pajdašima iz stranke.

Izigrao je sve, izigrao je navijače, izigrao je simpatizere, izigrao je grad. Izigrao je ideju, izigrao je emociju. Izigrao je sve kojima je taj klub nešto značio. Rješenje je bilo - potpisivanje reprograma, otpis dugova prema JP, a onda borba i eventualni pronalazak investitora. Pronalazak investitora koji iza sebe nije imao kriminalnu prošlost.

Nadam se da sam ti uspio koliko toliko odgovoriti, ovo mi je emotivna tema.
Jebem mu sve i crko dabogda.
belfy

#39573 Re: Zeničani

Post by belfy »

e kud sam se zahebavao oko principa lajkovanja i vratio na citanje onih stranica, pa sada opet ponavljate gradivo... ajd se resetujte kao da ih niste ponovo citali hljeba vam. taman bilo fino... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39574 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: 09/01/2020 22:47 ....
Aha, znaci tvrdis da je 8 mjeseci kupovao vrijeme ne bi li izdejstvovao postavljanje Perče za direktora, pa kad to nije islo po statutu, napao je NGG koji se povukao jer su "od nekih ljudi bliskih gradonacelniku saznali da ih on smatra smetnjom". Dobro, evo da ovo sve uzmemo da jeste, što se nije išlo na izmjenu statuta? Mislis da je to problem čovjeku koji je skontao da može donijeti budžet bez vijeća?

Evo nek nije-sta je alternativa?

NGG ostao u klubu, dosao njihov direktor i? Gdje je lova? Sta je sa dugovanjima? Sta bi se RAZLICITO desilo od ovog sto imamo sad? Koji bi to investitor osim lovaca u mutnom htio klub u ovom stanju? Evo da imas pare, da li bi ulozio u klub u Moldaviji ili Ukrajini u ovakvom stanju? Nek si emotivan, ali budi realan i skontaj da od toga nema nista.

Stecaj je sasvim normalna stvar jer od emocija se ne zivi. Parma koja je velikan ne samo italijanskog nego i evropskog fudbala, formalno pravno nije ona Parma u kojoj su igrali Crespo, Zola, Cannavaro, Thuram, Veron, nego joj je ovo 4-5 iteracija....a boga ti razmisljas li o tome kad cujes za Parmu? To se u osnivackim aktima naglasi da klub bastini tradiciju ugasenog kluba i sve 5. Garantujem zivotom da bi nakon stečaja prije našao investitora, nego ovako....

Ne može i jare i pare, nema toga nigdje.

I na kraju dolazimo do sustine, kad kazes izdao je grad i time poistovjecujes klub sa gradom....druze koliko ljudi dolazi na utakmice Čelika? Koja je najveća posjeta u zadnjih nekoliko sezona?

Pazi ne ulazim sad u simbolicku vrijednost koja jeste ogromna za svakog Zeničanina (i meni grb Čelika stoji u kancelariji na polici i to će uvijek biti moj klub), nego čisto u onu koju je lako kvantificirati....baš me zanima....
avenija

#39575 Re: Zeničani

Post by avenija »

Sve to sto si napisao rusi cinjenica da je on kad kadar SDA bio direktor i pravio dugove i obecao spas Čelika u kampanji. Čak je bio populistički na protestima protiv SDA i iskoristio naivne postene carsijske momke i njihovu ideju za svoj cilj. Imaju slike

Ako jedna vlast ne moze u svoj ovoj bijedi obezbjediti gradjanima uspješan klub takva vlast ne da treba da bude u vlasti nego ne treba da postoji. Video dostupan.

Doveo je turcina, hvalio se javno na Face TV kako je majstor nasao investitora i da Čelik iduce tj ove godine ide u Evropu. Video dostupan.

Vidimo sta se desava da Celik opterecavaju poreski dugovi koje je on napravio izmedju ostalih SDA direktora i da ga vode na ovakav nacin ljudi koje je iskljucivo on doveo.

Nemam ništa protiv turcina, mislim da je i on zakinuti ovdje ali ga je Fudo doveo i treba sa covjekom traziti spas a ne pustiti niz vodu kao Zenicatrans.
Post Reply