Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Alfons Kauders

#39551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:
Mister Yes wrote:
Zašto imaš tako negativan stav o ljudima? Ljudima nije prirodno da mrze. Ni Hrvati a ni Srbi nisu prirodno zli. Ratovalo se za teritoriju. Većina evropskih naroda su to prošli stotinama godina ranije. Razgraničili se i sada više ne ratuju. Čak šta više, sada se rahat ujedinjuju kada se zna šta je čije. Mi se u BiH nikada nismo razgraničili jer smo uvijek bili pod nečijom vlašću a tom nekom je odgovaralo da se ne razgraničimo. Kada se ovdje razgraničimo jednom za svagda neće više biti potrebe za mržnjom i neprijateljstvima. Mržnja je rezultat straha i bez straha ne može da postoji. Taj strah je ovdje uvijek bio rezultat toga što se nikada nismo razgraničili. Ja sam čak uvjeren da kada se u BiH razgraničimo moći ćemo jednog dana ponovo da se ujedinimo u neku novu Jugoslaviju. Prošla je i propala jer republike nisu bile dobro nacrtane. Pa je Beograd imao aspiracije za djelovima BiH i Hrvatske a Zagreb za dijelovima BiH. Plus što su tu bile Slovenija, Makedonija i Kosovo koji i ne govore naš jezik. Dakle fino se razgraničiti u BiH a onda jednog dana zajedno Hrvatska, Bosna i Srbija u novu Jugoslaviju. Ako Bog da :thumbup:
bez ikakve ljutnje i sasvim ozbiljno: puno si veca budala nego sto sam mislio...
:lol:
ILVIIR

#39552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
Skijaš wrote:
Mister Yes wrote:Zbog čega se mi uopšte uništavamo?
Konsultuj presude suda u Haagu, postojanje zločinačkih projekata nije stvar fikcije i ako zatvoriš oči pred njima oni neće nestati.
Zašto imaš tako negativan stav o ljudima? Ljudima nije prirodno da mrze. Ni Hrvati a ni Srbi nisu prirodno zli. Ratovalo se za teritoriju. Većina evropskih naroda su to prošli stotinama godina ranije. Razgraničili se i sada više ne ratuju. Čak šta više, sada se rahat ujedinjuju kada se zna šta je čije. Mi se u BiH nikada nismo razgraničili jer smo uvijek bili pod nečijom vlašću a tom nekom je odgovaralo da se ne razgraničimo. Kada se ovdje razgraničimo jednom za svagda neće više biti potrebe za mržnjom i neprijateljstvima. Mržnja je rezultat straha i bez straha ne može da postoji. Taj strah je ovdje uvijek bio rezultat toga što se nikada nismo razgraničili. Ja sam čak uvjeren da kada se u BiH razgraničimo moći ćemo jednog dana ponovo da se ujedinimo u neku novu Jugoslaviju. Prošla je i propala jer republike nisu bile dobro nacrtane. Pa je Beograd imao aspiracije za djelovima BiH i Hrvatske a Zagreb za dijelovima BiH. Plus što su tu bile Slovenija, Makedonija i Kosovo koji i ne govore naš jezik. Dakle fino se razgraničiti u BiH a onda jednog dana zajedno Hrvatska, Bosna i Srbija u novu Jugoslaviju. Ako Bog da :thumbup:
pises kao neka naivna, ambivalenta cura u sred puberteta. izvini, ne zelim te uvrijediti, nego samo opisujem utisak koji ostavljaju tvoji komentari na mene.

micu picu je nazalost "otisao", stajling se izdao, ti si bio zadnji bastion.. i sad ovo..

maloprije pises o ratovanju da za bosnu, sad odjednom neko razdvajanje pa spajanje bih, hrvatske i srbije.. pa odluci se covjece, uzmi neki stav, i brani ga do bola (tipa stajling) pa makar bio i totalno ofiran.. ali ovako kako pises iz postinga u posting, covjek nikako da te uhaviza! kao da imas vise nekih profila/licnosti/etnija/ideologija i mjenjas ih iz postinga u posting. mrsko mi sad prikupljati da te citiram, ali ocigledno je da je MISTER YES postao MISTER AMBIVALENCE :D
ILVIIR

#39553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Aspekt wrote:
Mister Yes wrote:
Ovo tvoje pis(h)anje je vec preslo u onanisanje . Otvoreno , drsko i bez ikakve odgovornosti i bez ikakvih posljedica doslovno seres po ovoj drzavi i njenom narodu koji je dozivio genocid upravo od takvih bolesnika kao sto si ti . godinu dana si glumio Bosnjaka da bi dobio kredit a sada ga trosis 500 km/h . Trolas sa nekoliko nickova bezocno i bezobrazno kako moze da radi samo pacijent . Ne bi iznenadilo da si ti onaj sa slovima i brojevima koji upada u tri ujutro sa bljuvotinama . Malo je ljudi na svijetu koji imaju toliko vremena i toliko boslesnih ideja da satima sjede pored ekrana i tipkaju potpuno nakaradne i nenormalne stvari . cista patologija ...Tebi ni bog ne moze pomoci .Pokusaj sa bijelim lukom i krizem . Otidji kod kakvog egzorciste . Lijeci se covjece hospitaliziraj se , u tebi je zvijer metastazirala :evil: :cry: :run:
prejak izraz :thumbup: :thumbup: :thumbup:
seln

#39554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Mister Yes wrote:
seln wrote: Ali ce ta djeca popiti pricu kako ce im biti bolje ako se Bosna podijeli? :wink:
Nije poenta u podjeli. Poenta je da nam pod hitno treba normalan ustav. I toj djeci i svima nama će biti bolje ako budemo imali normalan sistem i normalan ustav. Meni je potpuno nebitno na koji način ćemo doći do tog cilja.

Može odmah puškom da ukidamo RS. Nema problema. Meni možda i najdraži način. Ali hoće li većina pristati da ratuje? I hoćemo li imati podršku velikih sila bez koje ne možeš ništa?

Može i ovo demografsko nadjebavanje što se mene tiče. Meni je sasvim dobro. Ali može li narod izdržati ovo? Hoće li nakon te demografske borbe i izvjesne pobjede ostati društvo sposobno da gradi državu? Koliko stanovnika će BiH uopšte imati nakon te pobjede i u kakvom stanju će biti to stanovništvo?
Treba računati na sve moguće opcije. Nije isključeno da nekada dođe i do nekog novog svjetskog rata. U tom slučaju treba računati i na "konačni obračun" na ovim prostorima u kojem će učestvovati i susjedne zemlje. U kakvom stanju će Bošnjaci doćekati taj eventualni sukob? Koliko će ih iscrpiti rahat patnja? Broj rođene djece pada kod svih a zaduženje raste. Privreda propada a socijalna davanja rastu. Društvo se devastira ne samo ekonomski već i u smislu sistema vrijednosti.

Koliko forumaša je uopšte bilo u Srebrenici ili u nekoj drugoj kasabici u Podrinju? Srebrenica je bukvalno poput onih kaubojskih gradića. Jedna ulica po sredini i kuće oko ulice. Slično i u ostalim podrinjskim kasabicama. Zbog čega se mi uopšte uništavamo? Zbog političara sa sve tri strane kojima odgovara ovakva haos država? Oni medijima podgrijavaju atmosferu svako na svoj način. Zbog međunarodne zajednice koja se boji islamske države u evropi? Zbog emocija i mržnje/želje za osvetom? Uvijek najgori motiv za bilo šta. Kad tad se taj krug osvete mora zaustaviti. Nema nas dovoljno da se svakih 50 godina koljemo.

Whatever
Dragi mister yes ili kako se vec zoves, koje god nacije i vjere bio ili tvrdio da jesi...ne znam za bratske srbe i hrvate...ali sto se tice Bosnjaka, oni

a) ovu situaciju nisu trazili niti prouzrokovali
b) ne moraju razmisljati o alternativama, jer ih nemaju

Bosna ima ovakav ustav, jer ste vi to trazili (sjecas li se popularne istoimene emisije?). Ti siromasni gradici su takvi, jer su ocisceni i "oslobodjeni" od svega nesrpskog, sto je vrlo cesto znacilo i oslobodjenje od nosilaca privrednog i intelektualnog progresa.
I kada danas cujem srbe ili hrvate kako se zale na situaciju, tacno bih se opasao eksplozivom.
Znam da je za srbe i hrvate najpozeljnija opcija da Bosnjaci klape usima i pristanu na podjelu ( i s tim na samounistenje).
No, ako vec propadamo, onda neka s nama propadne sto vise srba i hrvata.
Vidimo se u paklu.
Mister Yes

#39555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: maloprije pises o ratovanju da za bosnu, sad odjednom neko razdvajanje pa spajanje bih, hrvatske i srbije..
Pa i ratovanjem se postiže isto. Bošnjaćka nacionalna država :wink: Prati malo bolje.
Da ti probam objasniti drugim riječima. Cilj je da Bošnjaci imaju nešto svoje (republiku, državu, entitet whatever) koje onda mogu ravnopravno ujediniti sa onim što je Srpsko i onim što je Hrvatsko u novu Jugoslaviju. To svoje mogu postići i ratom koji će dovesti do ukidanja RS-a pri čemu je to onda cijela BiH. Kažem meni je to najdraža opcija ali znam da za tu opciju moramo imati podršku zapada a sumnjam da ćemo imati.

Da je bogdom Tito odmah nacrtao republike po prethodnom popisu stanovništva nikakvih ratova devedesetih ne bi ni bilo. Bosna bi ličila na neki nakrivljen kvadrat sa granicama otprilike Jajce-Gradačac-Zvornik-pa Drinom do Foče-Mostar-Jajce. A zapadno od Bosne bi bila neka republika Krajina koja bi obuhavatala Bosansku krajinu i dijelove Hrvatske sa Srpskom većinom. Zapadna Hercegovina bi bila u sastavu Hrvatske naravno. I ne bi imalli ratove devedesetih. Ali avaj.
Blizanac

#39556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blizanac »

Mister Yes wrote: Pa i ratovanjem se postiže isto. Bošnjaćka nacionalna država :wink: Prati malo bolje.
Da ti probam objasniti drugim riječima. Cilj je da Bošnjaci imaju nešto svoje (republiku, državu, entitet whatever) koje onda mogu ravnopravno ujediniti sa onim što je Srpsko i onim što je Hrvatsko u novu Jugoslaviju. To svoje mogu postići i ratom koji će dovesti do ukidanja RS-a pri čemu je to onda cijela BiH. Kažem meni je to najdraža opcija ali znam da za tu opciju moramo imati podršku zapada a sumnjam da ćemo imati.

Da je bogdom Tito odmah nacrtao republike po prethodnom popisu stanovništva nikakvih ratova devedesetih ne bi ni bilo. Bosna bi ličila na neki nakrivljen kvadrat sa granicama otprilike Jajce-Gradačac-Zvornik-pa Drinom do Foče-Mostar-Jajce. A zapadno od Bosne bi bila neka republika Krajina koja bi obuhavatala Bosansku krajinu i dijelove Hrvatske sa Srpskom većinom. Zapadna Hercegovina bi bila u sastavu Hrvatske naravno. I ne bi imalli ratove devedesetih. Ali avaj.
:shock:
:run:
seln

#39557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Srpko wrote:
Ali Kemal wrote:
Alfons Kauders wrote:svi se sele vani, svi imaju manje djece, svi izumiru i propadaju dok mi 20 godina palamudimo o visokoj politici... zapitaj se doktore koliko ce te djece koju brojite kroz jos 20 godina imati sadasnju adresu?
Naravno. Hoce li ta djeca da pristanu na rahat patnju ili ce uciniti sve da zive sto bolje.
Ne vjerujem da ce "patriJote" da im uvale pricu kako nije lose raditi na pijaci.
Više ni Lagumdžija Dr.Zlatko ne vjeruje u rahat-patnju.Juče dogovorena podjela novca preduzeća za prenos elektične energije što je Federacija godinama odbijala a danas u razgovorima sa predstavnikom Evropske komisije,niko i ne spominje "jednu adresu".
srbi ce poceti i iz leta vrana da citaju znakove raspada Bosne :-)
Paranoid

#39558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Mist.yes od prvih svojih slova napisanih na ovom forumu uglavnom nastoji da opravda svaku granatu iz srpskog oruzja, svaki metak...geler. To cini bez ustezanja i bez obraza, a kada mu neki forumasi argumentovano uzvrate na njegova lupetanja, onda obavezno nastoji da dokaze kako ga doticni nisu "razum(j)eli".. Danas, kada je forum postao njegov psy-hormon prezivljavanja, vise i ne pokusava da upozorava druge da ga nerazumiju, nego nastavlja da puca iz svih raspolozivih samo njemu poznatih nickova i trazi srodnu dusu, kako bi lakse prebrodio uzasne probleme nesanice..
ILVIIR

#39559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
ILVIIR wrote: maloprije pises o ratovanju da za bosnu, sad odjednom neko razdvajanje pa spajanje bih, hrvatske i srbije..
Pa i ratovanjem se postiže isto. Bošnjaćka nacionalna država :wink: Prati malo bolje.

mister ambivalence, pokusavas istim rijecima istu glupost da ponovis bezbroj puta. druge rijeci nisi koristio, nego 100% rijeci, koje si do sada upotrijebio vise puta. koja patetika to mora biti, da se toliko dugo lazno predstavljas i onda kad dodje vrijeme da ubacis "kukavicko jaje", ljudi te skontaju. sigurno nije jednostavno, toliki trud, toliko vremena.. i sad sve uzalud... auuuuu...

hajde sada.. ponovi po 1001. put svoje kvazi patriotske patrole pomjesane sa karadzicevom i milosevicom ideologijom..
meni si sasvim zabavan :-D
detroit-mercy

#39560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Mister Yes wrote:

wtf :-)
animus

#39561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

detroit-mercy wrote:
Mister Yes wrote:

wtf :-)
Ko da je Tile povlacio granice Bosne onako kako mu se dalo. Bolan kako ne shvatas da je Bosna puno starija od Jugoslavije, Srbije, Hrvatske i dr balkanskih tvorevina. Te granice su također manje više iste samo se mijenjao sastav stanovnistva odnosno mijenjala se vjeroispovijest. To mora svako da shvati i tek nakon toga moze se normalno pricati. Ko to ne prihvata sa njim nema ni dijaloga.
Mister Yes

#39562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

detroit-mercy wrote:wtf :-)
Šta ti nije jasno? Popis iz 1910. godine:

Image

Jasno se vidi Bošnjačko područje (Drina od Foče do Zvornika-Gradačac-Jajce-Mostar-Foča). Nije se puno promjenilo ni 80 godina kasnije:

Image

Tito i njegovi su trebali reći da je Republika Bosna taj zeleni kvadrat i nikakvih više problema ne bi bilo.
Mister Yes

#39563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

animus wrote:Ko da je Tile povlacio granice Bosne onako kako mu se dalo. Bolan kako ne shvatas da je Bosna puno starija od Jugoslavije, Srbije, Hrvatske i dr balkanskih tvorevina. Te granice su također manje više iste samo se mijenjao sastav stanovnistva odnosno mijenjala se vjeroispovijest. To mora svako da shvati i tek nakon toga moze se normalno pricati. Ko to ne prihvata sa njim nema ni dijaloga.
Ta sredjovjekovna Bosna je i bila na ovom zelenom području iz mog gornjeg posta. Tek će Turci svojim osvajanjem proširiti na krajinu i taj gore dio.
kamen spoticanja

#39564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamen spoticanja »

Mister Yes wrote: Zašto imaš tako negativan stav o ljudima? Ljudima nije prirodno da mrze. Ni Hrvati a ni Srbi nisu prirodno zli. Ratovalo se za teritoriju. Većina evropskih naroda su to prošli stotinama godina ranije. Razgraničili se i sada više ne ratuju. Čak šta više, sada se rahat ujedinjuju kada se zna šta je čije. Mi se u BiH nikada nismo razgraničili jer smo uvijek bili pod nečijom vlašću a tom nekom je odgovaralo da se ne razgraničimo. Kada se ovdje razgraničimo jednom za svagda neće više biti potrebe za mržnjom i neprijateljstvima. Mržnja je rezultat straha i bez straha ne može da postoji. Taj strah je ovdje uvijek bio rezultat toga što se nikada nismo razgraničili. Ja sam čak uvjeren da kada se u BiH razgraničimo moći ćemo jednog dana ponovo da se ujedinimo u neku novu Jugoslaviju. Prošla je i propala jer republike nisu bile dobro nacrtane. Pa je Beograd imao aspiracije za djelovima BiH i Hrvatske a Zagreb za dijelovima BiH. Plus što su tu bile Slovenija, Makedonija i Kosovo koji i ne govore naš jezik. Dakle fino se razgraničiti u BiH a onda jednog dana zajedno Hrvatska, Bosna i Srbija u novu Jugoslaviju. Ako Bog da :thumbup:
razgranicit cemo se svakako...vi preko drine,a poskoci mogu ostat sve dok ne pocnu pisati ovakve zelje i pozdrave...
doduse mi imamo neke aspiracije dole oko novog pazara i tutina pa je moguce da razgranicavanje na bude bas doslovno drinom ograniceno,al hajd...vazno je da ispostujemo aspiracije,razgranicimo se i da se onda ne mrzimo ko ljudi
Styling

#39565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Zao mi @Aspekta, ljudi. S kim cu se sada svadjati?
Havatar

#39566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Bosnjaci su bili vecina u skoro svim gradovima u Bosni dok su Srbi bili vecina na seoskim podrucjima.
Mister Yes

#39567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Styling wrote:Zao mi @Aspekta, ljudi. S kim cu se sada svadjati?
Kanimo se čorava posla Styling. Nikoga ubijedit nećemo u bilo šta a očigledno da se mnogi uznemiravaju kada se potegne ova priča. Po njihovim bijesnim reakcijama jasno je da ovakva priča vrijeđa mnoge. I zašto onda pisati ono što vrijeđa ljude? Bez obzira da li ih vrijeđa bez razloga ili sa razlogom.

Moj cilj doduše i nije bio da nekoga u nešto ubijedim. Godinama već promoviram strpljenje i zato su mi prošlomjesečni protesti bili kao nož u leđa. Želio sam naglasiti (i prenaglasiti) kakav se dojam može postići ako se umjesto strpljenja forsira nestrpljenje. Naravno ja stojim iza svega što sam napisao u smislu da ovakav ustav predstavlja ludačku košulju. Ali ako se ima strpljenja sve je moguće.

Ja se u svakom slučaju povlačim iz ove priče o podjeli kao načinu stvaranja normalne države. Mene niko uvrijediti ne može jer sam previše star da se vrijeđam. Ali ako moje pisanje vrijeđa nekoga (a očigledno vrijeđa) onda je bolje da prestanem sa takvim pisanjem. Tebi bih isto savjetovao. :wink:
Plivac

#39568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Plivac »

Do registracije novog nick-a, pa onda "hajmo Jovo nanovo..." :)
Styling

#39569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Havatar wrote:Bosnjaci su bili vecina u skoro svim gradovima u Bosni dok su Srbi bili vecina na seoskim podrucjima.
Tekovine Otomanske Imperije. :mrgreen:
Styling

#39570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Mister Yes wrote:
Styling wrote:Zao mi @Aspekta, ljudi. S kim cu se sada svadjati?
Kanimo se čorava posla Styling. Nikoga ubijedit nećemo u bilo šta a očigledno da se mnogi uznemiravaju kada se potegne ova priča. Po njihovim bijesnim reakcijama jasno je da ovakva priča vrijeđa mnoge. I zašto onda pisati ono što vrijeđa ljude? Bez obzira da li ih vrijeđa bez razloga ili sa razlogom.

Moj cilj doduše i nije bio da nekoga u nešto ubijedim. Godinama već promoviram strpljenje i zato su mi prošlomjesečni protesti bili kao nož u leđa. Želio sam naglasiti (i prenaglasiti) kakav se dojam može postići ako se umjesto strpljenja forsira nestrpljenje. Naravno ja stojim iza svega što sam napisao u smislu da ovakav ustav predstavlja ludačku košulju. Ali ako se ima strpljenja sve je moguće.

Ja se u svakom slučaju povlačim iz ove priče o podjeli kao načinu stvaranja normalne države. Mene niko uvrijediti ne može jer sam previše star da se vrijeđam. Ali ako moje pisanje vrijeđa nekoga (a očigledno vrijeđa) onda je bolje da prestanem sa takvim pisanjem. Tebi bih isto savjetovao. :wink:
Znas sta, moja ideja nije bila usmjerena ka vrijedjanju bilo koga, ja sam sam iznijela svoje razmisljanje. Medjutim ocigledno su ljudi odlucili da je prihvatanje i tumacenje te ideje kao uvrede bio jedini nacin da se suprotstave toj ideji, bez racinalnog razmatranja kompletnog prijedloga.
Ja, isto tako, mogu reci da su za mene njihove ideje uvrijedljive jer zele da me natjeraju da vjerujem da mi je ovako super i da treba da nastavim zivjeti pod ovakvim uslovima u nemogucnoj zemlji i cekati do Sudnjeg dana da se nesto primijeni. Necu se, naravno, vrijedjati. Ali necu ni odustati. ;-)
Paranoid

#39571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Who cares?
Styling

#39572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Paranoid wrote:Who cares?
I do. So, If you don't like it, step aside.
Last edited by Styling on 14/03/2014 15:10, edited 1 time in total.
video

#39573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Image

pa proberi-te
Ali Kemal

#39574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

Aspekt wrote:svejedno i kako god . Jesecmo korijenje i pasti travu . Kada mogu Srbi mozemo i mi . nisam cuo da je iko umro od tog korijenja .Nema veze sto sto su u bosni male kasabe , puste livade i brezuljci . nasi su . Kakvi god da su . Ljepsi su od livada i proplanaka oko Drnisa i knina pa su opet hrvati ginuli za te vukojebine . Ako oni mogu braniti i voliti Hr sto i mi ne mozemo Bosnu . Sta su oni bolji od nas ? Ratovacemo , kopati nogama i rukama , glodjati se , lipsati , dubiti na glavi ... ali Bosnu ne damo .Crknite , krepajte . Milion godina i to svjetlosnih cete cekati da podijelite Bosnu . Cijena nije bitna . Ako u toj borbi izginemo , izumremo ...onaj posljednji ce ostaviti tapiju i testament gdje Bosnu ostavlja kinezima, kurdima, ili ciganima jos bolje .
Podsjeti me ovo na mnoge sto su palili raju pa se onda isparili prvom prilikom, cak mnogi sto nisu ni Bosanci ni Hercegovci. Zasau price. :oops:
Ti u stvari ne volis Bosnu, jer ne moze niko ko voli svoju drzavu da zeli da se narod koji tu zivi pati i jede korjenje.
Sasvim sam siguran da niko ne zeli da jede korjenje, tako da ti ta prica ne moze proci, jer da je zaista tako kako ti mislis, ne bi se ni islo u Dejton, nego bi se jelo korjenje do konacnog izumiranja.
Havatar wrote:Ako bi doslo do podjele i Bosnjaci bi bili ogradjeni zicom i ni konzerva tune ne bi mogla da prodje.
Kakva je ovo nebuloza, cuj ogradjeni zicom u EU. :oops:
Ali Kemal

#39575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

dupli
Locked