Malo je Bilja. Ja u njoj vidim Radovana Karadzica, Slobodana Milosevica, Antu Pavelica, Juru Francetica, Drazu Mihailovica i jos neke ljude. Ovi iz Nase stranke cekaju priliku da kolju nejac. Gori su od Hitlera.kamberovica polje wrote:Ne valja pretjerivat.NeDirajSirotinju wrote:Jako dobro rezonovanje. Teško im je, a sa tipovima unutra kao što je Sanja Renić koja koristi retoriku Biljane Plavšić, biće samo teže. I upravo Sanja Renić uveliko pomaže desnim strankama dajući im besplatno sve dokaze i argumentaciju za stvaranje slike o Našoj stranci kao četničko-ustaškoj tvorevini. Koliko sam zapazio do sada Forto, Ćudić i Renić samo glavobolju zadaju Peđi. Nešto bi trebao uraditi povodom ovih tipova.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Kikibombona
#39551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#39552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Otpad je svatko ko to ne(ce) vid(jeti), jer pobogu ona je "nasa"..NeDirajSirotinju wrote:Predsjednika države je nazvala otpadom koji/jer jede baklave. Poruka je više nego jasna na šta je ciljala i kome je upućena. Otpad si jer jedeš baklave, pa to je definicija šovinizma.herzegowac wrote:Fasizam zovnuti Komsica smecem? Prikladnije je smecar, slazem se. Uvreda jeste, ali nista fasisticko.
-
Hakiz
#39553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I tebi se izgleda kao i Katarini na ovoj temi podigla temperatura.Banksy wrote:Hakiz wrote:
Ovu što je rekla to šta je rekla za Komšića treba sam NS javno da naruži.
A što se ostalog tiče, kao što sam već rekao, najbolji način da iz cipela izbaciš gebelsovski obrazovane napadače je da to za šta te kritikuju radiš još bolje. I da nepristajanjem na njihov način pokažeš koliko su niski ili koliko si iznad njih.
![]()
Najbolji način da iz cipela izbaciš gebelsovski obrazovane napadače je da im kažeš da su Gebels, da ih prozoveš, da upreš prstom u njih, da ih javno osudiš, sankcioniraš, da to učini cijelo smrdljivo društvo koje kukavički šuti.
Tom nakaradnom logikom, svi fašizmi, ikad, bi ostali neporaženi.
edit: nevjerovatno ...
- Banksy
#39554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je odgovor?Hakiz wrote:I tebi se izgleda kao i Katarini na ovoj temi podigla temperatura.Banksy wrote:Hakiz wrote:
Ovu što je rekla to šta je rekla za Komšića treba sam NS javno da naruži.
A što se ostalog tiče, kao što sam već rekao, najbolji način da iz cipela izbaciš gebelsovski obrazovane napadače je da to za šta te kritikuju radiš još bolje. I da nepristajanjem na njihov način pokažeš koliko su niski ili koliko si iznad njih.
![]()
Najbolji način da iz cipela izbaciš gebelsovski obrazovane napadače je da im kažeš da su Gebels, da ih prozoveš, da upreš prstom u njih, da ih javno osudiš, sankcioniraš, da to učini cijelo smrdljivo društvo koje kukavički šuti.
Tom nakaradnom logikom, svi fašizmi, ikad, bi ostali neporaženi.
edit: nevjerovatno ...
- NeDirajSirotinju
#39555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nevjerovatno je da pokušavate braniti Sanjin šovinistički ispad. Zar nije lakše reći, uredu Sanja je napravila grešku, poradićemo na tome da ni ona ni Ćudićka bez konsultacije ne objavljuju članke i ne nastupaju javno. Više poštujem ono što je Forto uradio, pokušao na brzaka srediti paušal, pa kad je uhvaćen, malo se koprcao, ali je priznao da je pogriješio i obećao da više neće i idemo dalje.
Ovo što vi radite je loše za cijelu stranku, kako to ne razumijete.
- Kikibombona
#39556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dusa slatka, bilo ti neprijatno. E jesi tolerantan, na ranu te priviti. Bilo ti zao malog i mrsavog vlaha.NeDirajSirotinju wrote:Iskreno, meni kao Bošnjaku i muslimanu je bilo tako neprijatno kada su Peđu nazvali četnikom, ili kada ga je onaj tip fizički napao. To je slika našeg balinluka, to mogu otvoreno napisati. Ali isto tako mislim da Sanja Renić ne bi trebala pomagati balijama.
Pravi si merhametlija.
A Sanju Plavisic treba protjerati u Rudo.
- Banksy
#39557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je laž. ''Baklave'' se tiču njegove tvrdnje da NS ne voli one koji jedu baklave, što valjda implicira da NS ne voli Bošnjake.NeDirajSirotinju wrote:
Predsjednika države je nazvala otpadom koji/jer jede baklave. Poruka je više nego jasna na šta je ciljala i kome je upućena. Otpad si jer jedeš baklave, pa to je definicija šovinizma.
U trenutku kad se Peđi na leđima crtaju mete, to je vrlo opasna poruka.
Last edited by Banksy on 10/02/2019 17:44, edited 1 time in total.
- kamberovica polje
#39558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da je napravila grešku i naravno da je treba kaznit, ali nazivat njenu izjavu retorikom sličnom Biljane Plavšić malo je pretjerivanje zar ne?NeDirajSirotinju wrote:Nevjerovatno je da pokušavate braniti Sanjin šovinistički ispad. Zar nije lakše reći, uredu Sanja je napravila grešku, poradićemo na tome da ni ona ni Ćudićka bez konsultacije ne objavljuju članke i ne nastupaju javno. Više poštujem ono što je Forto uradio, pokušao na brzaka srediti paušal, pa kad je uhvaćen, malo se koprcao, ali je priznao da je pogriješio i obećao da više neće i idemo dalje.
-
neon-x
#39559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sanja Renic je samo dokaz totalne podkapacitiranosti Nase stranke izvan Sarajeva i donekle Tuzle. Nije izrecena kvalifikacija o Komsicu najveci njen problem (rat i prozivanja izmedju DF i NS svakako postoji odavno). Puno gora je njena demonstracija generalne nesposobnosti i neznanja s jedne strane i na nicemu temeljenog elitizma s druge strane ali nazalost i oportunizma.
Zena je na sjednicama vijeca bila potpuno izgubljena, nije bila cestito sposobna procitati ono sto joj pripreme a kamoli voditi sjednice i uvoditi neki red. Uz to je bila Fudin igrac dok nije pukla tikva, odnosno dok joj nije ukazano da se dozove pameti na vrijeme. Jedino joj je od ruke islo izigravanje zrtve po gender osnovama.
Ne znam samo sta ona ima od kvalifikacija za clanstvo u Predsjednistvu NS osim smisla za odijevanje i eventalno drzanje i pricu urbanih zenickih mahalusa (ko ih poblize poznaje zna o cemu govorim:)
Meni je zao sto moram biti blago zajedljiv ali zbog dopustanja da ovakvi kadrovi vode stranku imamu situaciju da je NS na nivou statisticke greske u mnogim gradovima.
Zena je na sjednicama vijeca bila potpuno izgubljena, nije bila cestito sposobna procitati ono sto joj pripreme a kamoli voditi sjednice i uvoditi neki red. Uz to je bila Fudin igrac dok nije pukla tikva, odnosno dok joj nije ukazano da se dozove pameti na vrijeme. Jedino joj je od ruke islo izigravanje zrtve po gender osnovama.
Ne znam samo sta ona ima od kvalifikacija za clanstvo u Predsjednistvu NS osim smisla za odijevanje i eventalno drzanje i pricu urbanih zenickih mahalusa (ko ih poblize poznaje zna o cemu govorim:)
Meni je zao sto moram biti blago zajedljiv ali zbog dopustanja da ovakvi kadrovi vode stranku imamu situaciju da je NS na nivou statisticke greske u mnogim gradovima.
- Kikibombona
#39560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znas li sta je sovinizam?NeDirajSirotinju wrote:Nevjerovatno je da pokušavate braniti Sanjin šovinistički ispad. Zar nije lakše reći, uredu Sanja je napravila grešku, poradićemo na tome da ni ona ni Ćudićka bez konsultacije ne objavljuju članke i ne nastupaju javno. Više poštujem ono što je Forto uradio, pokušao na brzaka srediti paušal, pa kad je uhvaćen, malo se koprcao, ali je priznao da je pogriješio i obećao da više neće i idemo dalje.
I kako si uspio povezati Sanju sa Biljnom retorikom? Je li zato sto je Sanja, ime ti odvratno ili sta?
I Damir Niksic je pogrdno nazvao Komsica. Je li i on Karadzic zbog toga?
Vi u SDA ste otisli predaleko radi gubitka vlasti.
- Banksy
#39561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NeDirajSirotinju wrote:
Nevjerovatno je da pokušavate braniti Sanjin šovinistički ispad.
-
Hakiz
#39562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa, ako bi krenuli u samopromociju tipa "Ja sam ovo radio, šta ti meni prigovaraš", pa ti meni odgovoriš, mogli bi do bana doći.Banksy wrote:To je odgovor?Hakiz wrote:
I tebi se izgleda kao i Katarini na ovoj temi podigla temperatura.
Čemu to, kada možemo svi da se držimo za ruke i pjevamo "Kumbaja".
- NeDirajSirotinju
#39563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije, nazvala je člana predsjedništva otpadom, a tip je težak stotine hiljada glasača, to je kao da si stotine hiljada građana ove zemlje nazvala otpadom. Biljana Plavšić je za sve Muslimane govorila da su "genetski deformisani slaveni". Ove dvije izjave su sasvim uporedive.kamberovica polje wrote:Naravno da je napravila grešku i naravno da je treba kaznit, ali nazivat njenu izjavu retorikom sličnom Biljane Plavšić malo je pretjerivanje zar ne?NeDirajSirotinju wrote:Nevjerovatno je da pokušavate braniti Sanjin šovinistički ispad. Zar nije lakše reći, uredu Sanja je napravila grešku, poradićemo na tome da ni ona ni Ćudićka bez konsultacije ne objavljuju članke i ne nastupaju javno. Više poštujem ono što je Forto uradio, pokušao na brzaka srediti paušal, pa kad je uhvaćen, malo se koprcao, ali je priznao da je pogriješio i obećao da više neće i idemo dalje.
- Kikibombona
#39564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tvoja kritika je u dobroj mjeri na mjestu. Medjutim, kakvi su ostali vijecnici? Coban do cobana. Ne daj boze nikome. Sanja jos izgleda odlicno u poredjenju sa ostalima. To je pokazatelj da je Zenica kao grad u strasnom problemu. Nas gradonacelnik je totalno nepismen. Ne zna osnove maternjeg jezika.neon-x wrote:Sanja Renic je samo dokaz totalne podkapacitiranosti Nase stranke izvan Sarajeva i donekle Tuzle. Nije izrecena kvalifikacija o Komsicu najveci njen problem (rat i prozivanja izmedju DF i NS svakako postoji odavno). Puno gora je njena demonstracija generalne nesposobnosti i neznanja s jedne strane i na nicemu temeljenog elitizma s druge strane ali nazalost i oportunizma.
I Sanja je dio opsteg sivila. Nemamo bolje, tuzna istina.
I na visim nivoima preovladavaju primitivci.
- NeDirajSirotinju
#39565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako su svi oni koji jedu baklave "otpad", to implicira da oni koji ne jedu baklave nisu otpad tj. da su superiorni u odnosu na prve. A definicija šovinizma je upravo ubjeđenje u vlastitu superiornost u odnosu na drugačije. Nadam se da ti je sada jasno.Banksy wrote:NeDirajSirotinju wrote:
- KatarinaKosaca
#39566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo... ovo je primjer crvenog, netolerantnog ad hominem nacina rasprave. Netko je pitao, pa da kazem. Liberal.po ubijedjenju NIKAD nema ovakav nacin rasprave. Bez obzira na stupanj obrazovanja. Samo crveni kmeriKikibombona wrote:Dusa slatka, bilo ti neprijatno. E jesi tolerantan, na ranu te priviti. Bilo ti zao malog i mrsavog vlaha.NeDirajSirotinju wrote:Iskreno, meni kao Bošnjaku i muslimanu je bilo tako neprijatno kada su Peđu nazvali četnikom, ili kada ga je onaj tip fizički napao. To je slika našeg balinluka, to mogu otvoreno napisati. Ali isto tako mislim da Sanja Renić ne bi trebala pomagati balijama.![]()
Pravi si merhametlija.
A Sanju Plavisic treba protjerati u Rudo.
- Banksy
#39567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tvoj odgovor da u 21. st. u Evropi, na šovinističke, huškačke, pa i fašističke napade treba odgovoriti tako da:Hakiz wrote:Pa, ako bi krenuli u samopromociju tipa "Ja sam ovo radio, šta ti meni prigovaraš", pa ti meni odgovoriš, mogli bi do bana doći.Banksy wrote:To je odgovor?Hakiz wrote:
I tebi se izgleda kao i Katarini na ovoj temi podigla temperatura.
Čemu to, kada možemo svi da se držimo za ruke i pjevamo "Kumbaja".
to za šta te kritikuju radiš još bolje je urnebesan.
Suzdržaću se od daljih kvalifikacija,
Srdačan pozdrav
- Banksy
#39568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NeDirajSirotinju wrote:Ako su svi oni koji jedu baklave "otpad", to implicira da oni koji ne jedu baklave nisu otpad tj. da su superiorni u odnosu na prve. A definicija šovinizma je upravo ubjeđenje u vlastitu superiornost u odnosu na drugačije. Nadam se da ti je sada jasno.Banksy wrote:NeDirajSirotinju wrote:
Srdačan pozdrav
-
kluz franjo
- kamberovica polje
#39570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jest, upravu si...poptuno uporedivo.NeDirajSirotinju wrote:Nije, nazvala je člana predsjedništva otpadom, a tip je težak stotine hiljada glasača, to je kao da si stotine hiljada građana ove zemlje nazvala otpadom. Biljana Plavšić je za sve Muslimane govorila da su "genetski deformisani slaveni". Ove dvije izjave su sasvim uporedive.kamberovica polje wrote:Naravno da je napravila grešku i naravno da je treba kaznit, ali nazivat njenu izjavu retorikom sličnom Biljane Plavšić malo je pretjerivanje zar ne?NeDirajSirotinju wrote:Nevjerovatno je da pokušavate braniti Sanjin šovinistički ispad. Zar nije lakše reći, uredu Sanja je napravila grešku, poradićemo na tome da ni ona ni Ćudićka bez konsultacije ne objavljuju članke i ne nastupaju javno. Više poštujem ono što je Forto uradio, pokušao na brzaka srediti paušal, pa kad je uhvaćen, malo se koprcao, ali je priznao da je pogriješio i obećao da više neće i idemo dalje.
- Capsicum
#39571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Visoka funkcionerka NS se ponaša kao najveća prostakuša i vrijeđa zlatnog ljiljana, člana Predsjedništva BiH, a članstvo je brani do zadnje kapi krvi? Nemoguće! To je stranka moralnih vertikala! Lažu dušmani!
- KatarinaKosaca
#39572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
najgore je sto je brane i relativiziraju.Capsicum wrote:Visoka funkcionerka NS se ponaša kao najveća prostakuša i vrijeđa zlatnog ljiljana, člana Predsjedništva BiH, a članstvo je brani do zadnje kapi krvi? Nemoguće! To je stranka moralnih vertikala! Lažu dušmani!
-
Hakiz
#39573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo šta iz kuhinje SDA ide prema NS-u kada se stavi u kontekst dugogodišnjeg odnosa prema Romima, homoseksualcima i inim drugačijima govori da smo mi u suštini jedno ksenofobno i rasističko društvo. I što smo na višem stepenu moći, to taj rasizam jača.Kikibombona wrote:Tvoja kritika je u dobroj mjeri na mjestu. Medjutim, kakvi su ostali vijecnici? Coban do cobana. Ne daj boze nikome. Sanja jos izgleda odlicno u poredjenju sa ostalima. To je pokazatelj da je Zenica kao grad u strasnom problemu. Nas gradonacelnik je totalno nepismen. Ne zna osnove maternjeg jezika.neon-x wrote:Sanja Renic je samo dokaz totalne podkapacitiranosti Nase stranke izvan Sarajeva i donekle Tuzle. Nije izrecena kvalifikacija o Komsicu najveci njen problem (rat i prozivanja izmedju DF i NS svakako postoji odavno). Puno gora je njena demonstracija generalne nesposobnosti i neznanja s jedne strane i na nicemu temeljenog elitizma s druge strane ali nazalost i oportunizma.
I Sanja je dio opsteg sivila. Nemamo bolje, tuzna istina.
I na visim nivoima preovladavaju primitivci.
Jer, biti fin i tolerantan, a onda kada ti u pitanje dođu moć i bogatstvo korsititi fašističku retoriku govori da je prethodna finoća bila samo pretvaranje. Kada prestane samokontrola, onda prava priroda izađe na vidjelo.
A onda se desi da se od takvih pojava pokuša braniti sličnim...
- GandalfSivi
#39574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Svaka uvreda iz usta Željka mi je kompliment. Duboko žalim što SDP nije našao za shodno da se ogradi od njegovog đilkoškog rječnika"Capsicum wrote:Visoka funkcionerka NS se ponaša kao najveća prostakuša i vrijeđa zlatnog ljiljana, člana Predsjedništva BiH, a članstvo je brani do zadnje kapi krvi? Nemoguće! To je stranka moralnih vertikala! Lažu dušmani!
- Emir Suljagic
Ali apsolutno se slazem da Zeljko nije zasluzio da ga se ovako naziva...
- Capsicum
#39575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini, ali kakve veze s njenim potezom imaju drugi političari?GandalfSivi wrote:"Svaka uvreda iz usta Željka mi je kompliment. Duboko žalim što SDP nije našao za shodno da se ogradi od njegovog đilkoškog rječnika"Capsicum wrote:Visoka funkcionerka NS se ponaša kao najveća prostakuša i vrijeđa zlatnog ljiljana, člana Predsjedništva BiH, a članstvo je brani do zadnje kapi krvi? Nemoguće! To je stranka moralnih vertikala! Lažu dušmani!
- Emir Suljagic
Ali apsolutno se slazem da Zeljko nije zasluzio da ga se ovako naziva...