Demokratska fronta Željko Komšić

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#39551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

pemanapemani wrote: 17/12/2019 19:24 A Mufty dobar haver sa Cedom Jovanovicem sa kojim u skupstini Srbije trenutno glume opoziciju cetnickom vojvodi Vucicu. Ceda savjetnik Komsicu. Komsic sa vojvodom i Erdoganom otvara autoput u Srbiji...
NIje Zukorlić opozicija. U koaliciji je sa Vučićem. Samo se uzdržao glasanja o gay premijerki, ostalo je potpuno odan koalicioni partner. I neku veče kod Olje Bećković nije htio reći NIŠTA protiv vlade i nijedne afere...
MorningStar

#39552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MorningStar »

Škobo Habu wrote: 17/12/2019 19:28
palermo wrote: 17/12/2019 19:23
Nisam skontao...
Da Konaković, hipotetički gledano, nije odobrio tih šesdeset hiljada BANU, SDA bi ga optužila da je anti-Bošnjak, a jadni Komšić se morao hvatiti za nešto drugo.

Kontaš?
“Konakovic potkopava Bosnjacku inteligenciju, akademici ostali bez sredstava”
General War

#39553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

palermo wrote: 17/12/2019 19:18 Ma za trenutak da siđem sa tribine i sklopim par rečenica oko ovih para za BANu i efendije Zukorlića. To što je Dino dao pare, pa jašta će, kome će dati ako neće onima koji ga podržavaju, na razne načine podupiru, a izgleda da je i politika stranke negdje u skladu sa vrijednostima efendije Zukorlića. Stvari u svijetu su tako postavljene.

Nego, meni je interesantnije pitanje, zašto kad je Dino davao pare, Nerko (prvo on) a onda bogami i Peđa ne zagalamiše i ne rekoše, nećemo tako Dino, jer mi smo na čelu dvije velike multietničke stranke, stranke koje u svojim ciljevima zagovaraju ravnopravnost građana i naroda na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Pa onda dodaju, ako ćemo dati BANU, hajmo onda Dino dati i HAZU i SANU, jer Kanton Sarajevo nije vlasništvo Bošnjaka nego svih građana i naroda koji u njemu žive. I svih onih kojima je grad Sarajevo glavni grad države.

ma qrcu palcu
To je Ok, slazem se ali ...pod istim okolnostima, mogao je i zeljko traziti kao uslov ulaska u sestorku da hrvat bude premijer kantona.
agnostic_front

#39554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by agnostic_front »

palermo wrote: 17/12/2019 17:58 Jedno pitanje, kada se kaže neće niko više za Željka glasati, jel mislite na Kanton Sarajevo ili na BiH ?
Mene sto se tice, dosta. Za ostale me boli hasim. Kad je njima dobro, zasto bismo se mi mijesali. Svakako sad novi spin ide KS vs ostatak FBiH.
Bloo
Globalna šefica

#39555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

Kad covjek.pogleda spisak osnivaca BANU...Ceric, Tunjo...
palermo

#39556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Nisam skontao...
Da Konaković, hipotetički gledano, nije odobrio tih šesdeset hiljada BANU, SDA bi ga optužila da je anti-Bošnjak, a jadni Komšić se morao hvatiti za nešto drugo.

Kontaš?
Kontam ali opet ne znam kakve veze to ima sa Nerkom i Peđom. SDA bi svakako radila što radi, ali Nerko (prevashodno) a boga mi i Peđa su lideri stranaka čija je premisa borba za ravnopravnost svih građana i naroda u Bosni i Hercegovini, Dakle, zašto nisu tražili da se iste pare dodijele i HAZU i SANU......samo zbog vlade Kantona Sarajevo ? Ako je zbog toga, onda su bogami ove dvije (a prevashodno SDP) u velikom qrc-u
pemanapemani

#39557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

KatarinaKosaca wrote: 17/12/2019 19:29
pemanapemani wrote: 17/12/2019 19:24 A Mufty dobar haver sa Cedom Jovanovicem sa kojim u skupstini Srbije trenutno glume opoziciju cetnickom vojvodi Vucicu. Ceda savjetnik Komsicu. Komsic sa vojvodom i Erdoganom otvara autoput u Srbiji...
NIje Zukorlić opozicija. U koaliciji je sa Vučićem. Samo se uzdržao glasanja o gay premijerki, ostalo je potpuno odan koalicioni partner. I neku veče kod Olje Bećković nije htio reći NIŠTA protiv vlade i nijedne afere...
A Ceda?

Moze nam neko staviti njegove govore iz skupstine Srbije i podrsku Vucicu.
Komsicev savjetnik.
zippoo87

#39558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

KatarinaKosaca wrote: 17/12/2019 19:27
zippoo87 wrote: 17/12/2019 18:59 katarina,ti stvarno buncas
pitanje je maksimalno direktno i ti ne mozes/ne znas odgovoriti na njega a samo to trazim
ti stavljas znak jednakosti izmedju jedne akademije i jedne osobe...a ja sam ti napravio paralelu sa nasom IZ...gdje po tvojoj logici znaci da ako neko u Doboju da pare IZ,te pare idu direktno u dzep "kriminalcu" reisu Kavazovicu ...to je tvoja logika ?

vidis li sada koliko besmisleno pises ?
Ne znam jel trebam crtati. Ovo nije normalno budžetsko davanje, nego hajdemo ih nazvati iz slobodnih sredstava... i ako se daje Banu čiji je jedan od osnivača Zukorlić, a i ako istovremeno ministrica svjedoči da je bila pod pritiskom dati Zukorlićevom fakultatu (dakle neovisno o Banu, nego njegovom fakultetu u Pazaru koji nije priznat kao univerzitet), onda je veza sa Zukorlićem više nego jasna, odnosno da budem precizma, više nego indikativno. A, da nisam za to da moja lova ide za Banu po slobodnom nahođenju jednog čovjeka i da ima puno prečih stvari. Jel sad jasan odgovor ili svaki put kad ti ne paše ili se ne svidi stav, kažeš da to "nije odgovor"? :D
opet indirektno i okolo...no dobro...ne moras se vise truditi
nisam ni ja za to da lova iz bilo kojeg budzeta ide po "slobodnom nahodjenju" ali oboje znamo kako se to mijenja...zakonom,pravilnicima i drugim mjerama
sutra ce ovi iz SDA koalicije dati 100000 nekom svom ahbabu po tom istom zakonu i opet ce neko kukati...ali ne mozes im nista,jer ne krse zakon...tako da ,treba pokusati mijenjati ove anomalije a te anomalije nece niko sebi ukinuti bez velikog pritiska javnosti
statixx

#39559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by statixx »

Sanabija wrote: 17/12/2019 19:02
XXS wrote: 17/12/2019 16:46 [youtube]www.youtube.com/watch?v=SvaJHROWKaw[/youtube]
HVALA!

KRETEN I IZDAJNIK!!!
Koji je to spletkaros. Kad se sjetim kako je izbacio Podzica zbog imenovanja cetnickog vojvode u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje, a ubrzo nakon toga vratio ga u vrh stranke. Tada su takodjer izbaceni Suljagic i Bajrovic, pa smo dobili GS, ali ovi SDA sateliti nisu se proslavili, te se opet moralo Scepi na noge.
KatarinaKosaca

#39560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

zippoo87 wrote: 17/12/2019 19:37 nisam ni ja za to da lova iz bilo kojeg budzeta ide po "slobodnom nahodjenju" ali oboje znamo kako se to mijenja...zakonom,pravilnicima i drugim mjerama
sutra ce ovi iz SDA koalicije dati 100000 nekom svom ahbabu po tom istom zakonu i opet ce neko kukati...ali ne mozes im nista,jer ne krse zakon...tako da ,treba pokusati mijenjati ove anomalije a te anomalije nece niko sebi ukinuti bez velikog pritiska javnosti
Naravno. Sad je velika prednost što je transparentno, za razliku od decenija SDA, pa možemo o tome i diskutirati...
statixx

#39561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by statixx »

Bilo je i ranije transparentno, samo valja listati izvrsenje budzeta. Doduse, zbog milionskih afera, poput one sa Causevicem, ovim sitnim transferima niko nije pridavao paznju.
Škobo Habu

#39562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 17/12/2019 19:33
Nisam skontao...

Kontaš?
Kontam ali opet ne znam kakve veze to ima sa Nerkom i Peđom. SDA bi svakako radila što radi, ali Nerko (prevashodno) a boga mi i Peđa su lideri stranaka čija je premisa borba za ravnopravnost svih građana i naroda u Bosni i Hercegovini, Dakle, zašto nisu tražili da se iste pare dodijele i HAZU i SANU......samo zbog vlade Kantona Sarajevo ? Ako je zbog toga, onda su bogami ove dvije (a prevashodno SDP) u velikom qrc-u
Pobogu, oni su žmirili na tu stavku upravo na način na koji su Hadžibajrić i Konaković, odnosno njihove stranke, žmirile na sarajevski Pride.

I tu je kvazi-građanski DF odigrao hinjski jer su se neki njihovi članovi bunili protiv pederluka po sarajevskim ulicama.
zippoo87

#39563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

sta je sada ovo ljudi
Komsic je izgleda SLAGAO da su poslali ANP,evo demantovao ga general NATOa
https://ba.voanews.com/a/admiral-foggo- ... 07413.html
Član Predsjedništva Dodik je bio veoma jasan u tome da ne želi da pokrene proceduru usvajanja, iako je u skorije vreme došlo do male promjene njegovog stava, pa smo tako dobili ‘Program reformi’, memorandum o dogovoru.
izgleda da su se dogovorili da ce se dogovoriti...to valjda memorandum znaci
Dodik ih opet namagarcio...majko ko u moje ime odlucuje,kakve spodobe i neznalice

Komandant združenih snaga NATO-a u Napulju, admiral James Foggo, u intervjuu za European Western Balkans da je Program reformi BiH, oko kojeg su saglasni članovi Predsjedništva BiH, predstavlja „malu pobjedu”.

Tri člana Predsjedništva BiH dogovorili su da će u sjedište NATO saveza poslati Program reformi BiH nakon formiranja vlasti na državnom nivou.

Članovi Predsjedništva BiH nisu postigli dogovor za slanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u NATO, dok se novi dokument zove Program reformi BiH.
Na pitanje da BiH ne šalje ANP, već Program reformi, admiral Foggo za European Western Balkans kaže:

„Godišnji nacionalni plan je neka vrsta procjene koju rade u BiH kako bi sagledali sopstveni proces reformi oružanih snaga, a koje čine Hrvati, Bošnjaci, Srbi iz oba entiteta, znači i iz Republike Srpske. Član Predsjedništva Dodik je bio veoma jasan u tome da ne želi da pokrene proceduru usvajanja, iako je u skorije vreme došlo do male promjene njegovog stava, pa smo tako dobili ‘Program reformi’, memorandum o dogovoru. Mislim da je to napredak u odnosu na to gdje smo nekada bili, a to je da Republika Srpska i predsjednik Dodik nisu bili zainteresovani za bilo kakvu diskusiju koja je na bilo koji način povezana sa Godišnjim nacionalnim planom, i gdje smo sada sa ovim planom reformi. Rekao bih da je to napredak i morate biti zahvalni na malim pobjedama.”
Program reformi BiH još nije javno objelodanjen, a član Predsjedništva BiH Željko Komšić je ranije rekao da će dokument biti dostupan javnosti nakon što se pošalje u NATO.
Last edited by zippoo87 on 17/12/2019 20:00, edited 1 time in total.
MorningStar

#39564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MorningStar »

zippoo87 wrote: 17/12/2019 19:57 sta je sada ovo ljudi
Komsic je izgleda SLAGAO da su poslali ANP,evo demantovao ga general NATOa
Član Predsjedništva Dodik je bio veoma jasan u tome da ne želi da pokrene proceduru usvajanja, iako je u skorije vreme došlo do male promjene njegovog stava, pa smo tako dobili ‘Program reformi’, memorandum o dogovoru.
izgleda da su se dogovorili da ce se dogovoriti...to valjda memorandum znaci
Dodik ih opet namagarcio...majko ko u moje ime odlucuje,kakve spodobe i neznalice
Nije bolan poslan ANP idemo u NATO, komsic stisno bakira a bakir dodika. :lol:
palermo

#39565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 17/12/2019 19:49

Pobogu, oni su žmirili na tu stavku upravo na način na koji su Hadžibajrić i Konaković, odnosno njihove stranke, žmirile na sarajevski Pride.

I tu je kvazi-građanski DF odigrao hinjski jer su se neki njihovi članovi bunili protiv pederluka po sarajevskim ulicama.
Pobogu, oni su SDP......stranka koja je nekad bila nada svima onima koji u ovoj zemlji ne misle kroz nacionalističku matricu.....

I ova buka i stvorena euforija zamagljuje najveći problem, a to je da se zbog vlade KS bilo spremno sve žrtvovati....između ostalog, kako vidimo i osnovne principe postojanja multietničkih ( barem sebe vole tako zvati) stranaka......( Našu stranku ovdje ne spominjem toliko, jer objektivno oni nemaju značaj kao što bi SDP trebao imati)
sandoz11

#39566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sandoz11 »

Komsic lazov
NATO Admiral Foggo:
Članovi Predsjedništva BiH nisu postigli dogovor za slanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u NATO, dok se novi dokument zove Program reformi BiH.

:bih: :bih: :sax:
Opetja033

#39567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

KatarinaKosaca wrote: 17/12/2019 19:27
zippoo87 wrote: 17/12/2019 18:59 katarina,ti stvarno buncas
pitanje je maksimalno direktno i ti ne mozes/ne znas odgovoriti na njega a samo to trazim
ti stavljas znak jednakosti izmedju jedne akademije i jedne osobe...a ja sam ti napravio paralelu sa nasom IZ...gdje po tvojoj logici znaci da ako neko u Doboju da pare IZ,te pare idu direktno u dzep "kriminalcu" reisu Kavazovicu ...to je tvoja logika ?

vidis li sada koliko besmisleno pises ?
Ne znam jel trebam crtati. Ovo nije normalno budžetsko davanje, nego hajdemo ih nazvati iz slobodnih sredstava... i ako se daje Banu čiji je jedan od osnivača Zukorlić, a i ako istovremeno ministrica svjedoči da je bila pod pritiskom dati Zukorlićevom fakultatu (dakle neovisno o Banu, nego njegovom fakultetu u Pazaru koji nije priznat kao univerzitet), onda je veza sa Zukorlićem više nego jasna, odnosno da budem precizma, više nego indikativno. A, da nisam za to da moja lova ide za Banu po slobodnom nahođenju jednog čovjeka i da ima puno prečih stvari. Jel sad jasan odgovor ili svaki put kad ti ne paše ili se ne svidi stav, kažeš da to "nije odgovor"? :D
Zašto lažeš, evo već drugi put na istu temu?
Nije Konaković tražio da se daju pare univerzitetu nego joj preporučio da za savjetnika uzme osobu koja je imala veze sa tim univerzitetom.
A ta osoba je, ako nisi znala, bila dio tima koja je u Đinđićevoj vladi radila na reformi obrazovanja u Srbiji.

Ako ništa ovaj tvoj spin govori samo da Konaković ima potpuno drugačiji pristup od ostalih naših političara. Koji bi naš političar imenovao nestranački kadar kao ministra i uz to još prihvatio činjenicu da taj ministar ne želi prihvatiti njegovu preporuku osobe za savjetnika.
Takav političar kod nas ne postoji. Osim upravo Konakovića.
kluz franjo

#39568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Pa ovo je vrh...
Sada se Kojoviću i Nikšiću kao zamjera što KS finansijski nije podržao projekte ... paj'sad ovo... SANU?
:hajmooo:
Fantastično, fantastično...

Nego...
kluz franjo wrote: 17/12/2019 13:00 Još jednom, postoji li ijedno suvislo objašnjenje ŽK/DF/GS/SPiD za vraćanje SDA na vlast u KS?
Ako postoji, da svi izvadimo zastave i da mašemo.
palermo

#39569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Vrijeme je da se vratim na tribinu.

Došli su principjelni bardovi ovoga foruma.
Sanabija

#39570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sanabija »

kluz franjo wrote: 17/12/2019 20:07 Pa ovo je vrh...
Sada se Kojoviću i Nikšiću kao zamjera što KS finansijski nije podržao projekte ... paj'sad ovo... SANU?
:hajmooo:
Fantastično, fantastično...

Nego...
kluz franjo wrote: 17/12/2019 13:00 Još jednom, postoji li ijedno suvislo objašnjenje ŽK/DF/GS/SPiD za vraćanje SDA na vlast u KS?
Ako postoji, da svi izvadimo zastave i da mašemo.
Pa ne znam Senade...
kluz franjo

#39571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Ma jok, nemoj ići.
Dedera nam tu konstruktivnu kritiku i dobronamjerni prijedlog sa SANU objasni malo.
KatarinaKosaca

#39572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Opetja033 wrote: 17/12/2019 20:05 Zašto lažeš, evo već drugi put na istu temu?
Nije Konaković tražio da se daju pare univerzitetu nego joj preporučio da za savjetnika uzme osobu koja je imala veze sa tim univerzitetom.
A ta osoba je, ako nisi znala, bila dio tima koja je u Đinđićevoj vladi radila na reformi obrazovanja u Srbiji.

Ako ništa ovaj tvoj spin govori samo da Konaković ima potpuno drugačiji pristup od ostalih naših političara. Koji bi naš političar imenovao nestranački kadar kao ministra i uz to još prihvatio činjenicu da taj ministar ne želi prihvatiti njegovu preporuku osobe za savjetnika.
Takav političar kod nas ne postoji. Osim upravo Konakovića.
Ti lažeš i bot si.... Već drugi put danas ovaj video, namjerno da preskačeš. Ko onda spinuje? Jel te sram? Ona kaže da je TRAŽIO DA DA LOVU UNIVERZITETU ZUKORLIćA U SRBIJI I DA ONA NIJE HTJELA. kONAKOVIĆ OVO NIJE DEMANTIRAO.

palermo

#39573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Pa evo kad bard traži, samo da ga upitam, jel to Srbi nisu dio ove države, jel to Hrvati nisu dio ove države, jel to institucije srpskog i hrvatskog naroda ne trebaju pomoć Kantona Sarajevo, jel to u programskim načelima SDP-a i Naše stranke ne stoji borba za ravnopravnost svih naroda i građana Bosne i Hercegovine.

Ni po čemu se ne razlikujete od Komšića. Ni po čemu. I slobodno nastavite svirati qrc-u.
KatarinaKosaca

#39574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

I onda će biti što ste se svezali Zukorlića, a samo histerične pristalice šestorke provociraju temu jer odbijaju vidjeti cjelokupnu situaciju. Hebe mi se i za Dinu i za Bogunićku----
MorningStar

#39575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MorningStar »

KatarinaKosaca wrote: 17/12/2019 20:20 I onda će biti što ste se svezali Zukorlića, a samo histerične pristalice šestorke provociraju temu jer odbijaju vidjeti cjelokupnu situaciju. Hebe mi se i za Dinu i za Bogunićku----
Kacemo u nato katarina ? :lol: izbori se komso za nato :lol:

Trpaj dodooooo :izet:
Post Reply