Odgovoreno je i tebi i njemu i to nekoliko puta, no svaki put ignorišete odgovore i sljedeći dan po starom. Protiv podjele se može naći i više nego dovoljno jakih argumenata, a evo vas dvoje pružate još jedan, on tvrdi da bi podjela trebala pratiti postojeću međuentitetsku liniju, a ti tvrdiš da bi Hrvatima trebalo pripasti Nevesinje, Bihać Srbima a Sokolac Bošnjacima. I ako se vas dvoje ne možete složiti oko toga kako ta podjela treba da izgleda, smiješno je kada optužujete druge jer odbijaju rješenje oko kojeg se ni sami ne možete usaglasiti. Kako drugi da budu krivi ako ni sami ne znate šta hoćete ?Styling wrote:Pa svi ovi koji su ultimativno protiv podjele, apriori odbijaju bilo kakvu raspravu o tome a ne nude niti jedan valjan razlog zasto nam je sada, u ovakvoj situaciji i zemlji, bolje nego sto bi nam bilo da se razidjemo.Michio Kaku wrote:bas si demagog. ja sam minimim 14 puta objasnio zasto je to dobro za bosnjake i zasto to nije geto. a ti bez obajsnjenja zasto bi podjela bila losa i bez objasnjenja po cemu je to geto, samo prosipaš demagogiju.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Skijaš
#39526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Skijaš
#39527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Konsultuj presude suda u Haagu, postojanje zločinačkih projekata nije stvar fikcije i ako zatvoriš oči pred njima oni neće nestati.Mister Yes wrote:Zbog čega se mi uopšte uništavamo?
- Havatar
#39528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako bi doslo do podjele i Bosnjaci bi bili ogradjeni zicom i ni konzerva tune ne bi mogla da prodje. Sto se tice RS svaki pedalj je vazniji nego sto je bio Knin za Hrvate .
- Styling
#39529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja govorim iskljucivo u svoje ime. Drugi govore za sebe. Nismo koordinirani i ne dogovaramo se. Bitno je da se podijelimo, a sto se tice granica, gdje postoji volja postoji i nacin.Skijaš wrote:Odgovoreno je i tebi i njemu i to nekoliko puta, no svaki put ignorišete odgovore i sljedeći dan po starom. Protiv podjele se može naći i više nego dovoljno jakih argumenata, a evo vas dvoje pružate još jedan, on tvrdi da bi podjela trebala pratiti postojeću međuentitetsku liniju, a ti tvrdiš da bi Hrvatima trebalo pripasti Nevesinje, Bihać Srbima a Sokolac Bošnjacima. I ako se vas dvoje ne možete složiti oko toga kako ta podjela treba da izgleda, smiješno je kada optužujete druge jer odbijaju rješenje oko kojeg se ni sami ne možete usaglasiti. Kako drugi da budu krivi ako ni sami ne znate šta hoćete ?Styling wrote:Pa svi ovi koji su ultimativno protiv podjele, apriori odbijaju bilo kakvu raspravu o tome a ne nude niti jedan valjan razlog zasto nam je sada, u ovakvoj situaciji i zemlji, bolje nego sto bi nam bilo da se razidjemo.Michio Kaku wrote:bas si demagog. ja sam minimim 14 puta objasnio zasto je to dobro za bosnjake i zasto to nije geto. a ti bez obajsnjenja zasto bi podjela bila losa i bez objasnjenja po cemu je to geto, samo prosipaš demagogiju.
- webby-x
#39530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kao da se granice ne znaju.Styling wrote:Bitno je da se podijelimo, a sto se tice granica, gdje postoji volja postoji i nacin.
Pa svatko zna koji račun struje dobiva u poštansko sanduče.
Inače, ako se već razdružuje, najbolje da svaka općina dvotrećinskom
većinom odluči sama u koji će kanton/entitet/regiju u BiH.
- cyprus
#39531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel se to fakat ozbiljno počinje razgovarat o podjeli

- ovo_malo_duse
#39532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma jok ba... Oni nas ko fole ubjedzuju, a mi se ko fole nedamo...cyprus wrote:Jel se to fakat ozbiljno počinje razgovarat o podjeli![]()
- ILVIIR
#39533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ozbiljno je ovdje jedino to da je apsolutno sve neozbiljnocyprus wrote:Jel se to fakat ozbiljno počinje razgovarat o podjeli![]()
- Skijaš
#39534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa eto, usaglasite se oko toga kako bi trebala izgledati podjela prije nego što nekog pokušate uvjeriti u potrebu za prihvatanjem podjele. Ako postoji volja kod vas dvoje, trebao bi da postoji i način, zar ne ?Styling wrote:Ja govorim iskljucivo u svoje ime. Drugi govore za sebe. Nismo koordinirani i ne dogovaramo se. Bitno je da se podijelimo, a sto se tice granica, gdje postoji volja postoji i nacin.Skijaš wrote:Odgovoreno je i tebi i njemu i to nekoliko puta, no svaki put ignorišete odgovore i sljedeći dan po starom. Protiv podjele se može naći i više nego dovoljno jakih argumenata, a evo vas dvoje pružate još jedan, on tvrdi da bi podjela trebala pratiti postojeću međuentitetsku liniju, a ti tvrdiš da bi Hrvatima trebalo pripasti Nevesinje, Bihać Srbima a Sokolac Bošnjacima. I ako se vas dvoje ne možete složiti oko toga kako ta podjela treba da izgleda, smiješno je kada optužujete druge jer odbijaju rješenje oko kojeg se ni sami ne možete usaglasiti. Kako drugi da budu krivi ako ni sami ne znate šta hoćete ?Styling wrote:
Pa svi ovi koji su ultimativno protiv podjele, apriori odbijaju bilo kakvu raspravu o tome a ne nude niti jedan valjan razlog zasto nam je sada, u ovakvoj situaciji i zemlji, bolje nego sto bi nam bilo da se razidjemo.
- cyprus
#39535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidim već par dana piči regularno priča o tome... Prije to nije bilo baš tako zamislivo...
- Skijaš
#39536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Očigledno ne znaju. Ona hoće da Kiseljak pripadne Bošnjacima a Nevesinje Hrvatima. I kad usaglasite te detalje oko toga kako bi da dijelite Bosnu i Hercegovinu, javite.webby-x wrote:Kao da se granice ne znaju.Styling wrote:Bitno je da se podijelimo, a sto se tice granica, gdje postoji volja postoji i nacin.
- vee-jay
- Havatar
#39538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tacnije otkako su propali pregovori oko Sejdic-Fincija. Prije su mislili da imaju podrsu EU i da ce samo natjerati Bosnjake da pristanu na to a sada kad je to propalo pokusavaju pricama da ubjede Bosnjake da oni sami to odrade.cyprus wrote:Vidim već par dana piči regularno priča o tome... Prije to nije bilo baš tako zamislivo...
- ILVIIR
#39539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
uvezli smo trolove iz raznoraznih drzava, koji ponavljaju jednu te istu pricu, kao da ih neko placa za tocyprus wrote:Vidim već par dana piči regularno priča o tome... Prije to nije bilo baš tako zamislivo...
da Bog sacuva
-
daddy-kool
#39540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Havatar wrote: Tacnije otkako su propali pregovori oko Sejdic-Fincija. Prije su mislili da imaju podrsu EU i da ce samo natjerati Bosnjake da pristanu na to a sada kad je to propalo pokusavaju pricama da ubjede Bosnjake da oni sami to odrade.
... i kako je propao revolucionarni pokušaj promjene vlasti cunamijem.
-
Aspekt
#39541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Styling
Osim svog obraza i ponosa . Kojeg nesebicno dajem za herceg cetnicku drzavu koja bi zivjela na kostima mojih nevnih komsija i prijatelja .Govori u svoje ime. Ja vise ni za koga necu nista zrtvovati
-
Aspekt
#39542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vazli li to i za Rovinj i ona mjesta u Hr gdje su Srbi vecina .webby-x wrote:Kao da se granice ne znaju.Styling wrote:Bitno je da se podijelimo, a sto se tice granica, gdje postoji volja postoji i nacin.
ps Znaju se i granice u Njemackoj . Turci u zapadnom dijelu grada njemci u istocnom . Hrvati u dvije ulice izemdju . Kurdi i tu i tamo . Rusa kao u prici . Poljaci navalili . Ali nema podjele .Jedana drzava , jedan narod , jedan jezik .
- Styling
#39543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato u ovim drzavama i nema podjele. Da je kod nas ista situacija ne bi nam padalo na pamet da se dijelimo. Ali, avaj, mi smo posebni.Aspekt wrote:Vazli li to i za Rovinj i ona mjesta u Hr gdje su Srbi vecina .webby-x wrote:Kao da se granice ne znaju.Styling wrote:Bitno je da se podijelimo, a sto se tice granica, gdje postoji volja postoji i nacin.
ps Znaju se i granice u Njemackoj . Turci u zapadnom dijelu grada njemci u istocnom . Hrvati u dvije ulice izemdju . Kurdi i tu i tamo . Rusa kao u prici . Poljaci navalili . Ali nema podjele .Jedana drzava , jedan narod , jedan jezik .![]()
![]()
![]()
- animus
#39544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nema problema podijelit cemo se mi lako. Eto Srbiji Sandzak, a nama šumska tvorevina, narod cemo lako zamijeniti i gotova prica. Ko hoce nek ide ko nece nek ostane i nek voli svoju drzavu. Sta vam je ljudi pa Drina je jedna od najstarijih granica u Europi i vi bi sad da je brisete. Ne moze to ni ratom a kamoli ovako u miru. Zato vas samo gledamo i smijemo se vasim zeljama. Niko ovdje nije naivan.
Ima nas i previse koji smo spremni da damo sve za ovu drzavu kad god zatreba i nema napustanja nase jedine BiH.
Ima nas i previse koji smo spremni da damo sve za ovu drzavu kad god zatreba i nema napustanja nase jedine BiH.
- Mister Yes
#39545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zašto imaš tako negativan stav o ljudima? Ljudima nije prirodno da mrze. Ni Hrvati a ni Srbi nisu prirodno zli. Ratovalo se za teritoriju. Većina evropskih naroda su to prošli stotinama godina ranije. Razgraničili se i sada više ne ratuju. Čak šta više, sada se rahat ujedinjuju kada se zna šta je čije. Mi se u BiH nikada nismo razgraničili jer smo uvijek bili pod nečijom vlašću a tom nekom je odgovaralo da se ne razgraničimo. Kada se ovdje razgraničimo jednom za svagda neće više biti potrebe za mržnjom i neprijateljstvima. Mržnja je rezultat straha i bez straha ne može da postoji. Taj strah je ovdje uvijek bio rezultat toga što se nikada nismo razgraničili. Ja sam čak uvjeren da kada se u BiH razgraničimo moći ćemo jednog dana ponovo da se ujedinimo u neku novu Jugoslaviju. Prošla je i propala jer republike nisu bile dobro nacrtane. Pa je Beograd imao aspiracije za djelovima BiH i Hrvatske a Zagreb za dijelovima BiH. Plus što su tu bile Slovenija, Makedonija i Kosovo koji i ne govore naš jezik. Dakle fino se razgraničiti u BiH a onda jednog dana zajedno Hrvatska, Bosna i Srbija u novu Jugoslaviju. Ako Bog daSkijaš wrote:Konsultuj presude suda u Haagu, postojanje zločinačkih projekata nije stvar fikcije i ako zatvoriš oči pred njima oni neće nestati.Mister Yes wrote:Zbog čega se mi uopšte uništavamo?
-
hizo ramidovic
#39546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
bez ikakve ljutnje i sasvim ozbiljno: puno si veca budala nego sto sam mislio...Mister Yes wrote:
Zašto imaš tako negativan stav o ljudima? Ljudima nije prirodno da mrze. Ni Hrvati a ni Srbi nisu prirodno zli. Ratovalo se za teritoriju. Većina evropskih naroda su to prošli stotinama godina ranije. Razgraničili se i sada više ne ratuju. Čak šta više, sada se rahat ujedinjuju kada se zna šta je čije. Mi se u BiH nikada nismo razgraničili jer smo uvijek bili pod nečijom vlašću a tom nekom je odgovaralo da se ne razgraničimo. Kada se ovdje razgraničimo jednom za svagda neće više biti potrebe za mržnjom i neprijateljstvima. Mržnja je rezultat straha i bez straha ne može da postoji. Taj strah je ovdje uvijek bio rezultat toga što se nikada nismo razgraničili. Ja sam čak uvjeren da kada se u BiH razgraničimo moći ćemo jednog dana ponovo da se ujedinimo u neku novu Jugoslaviju. Prošla je i propala jer republike nisu bile dobro nacrtane. Pa je Beograd imao aspiracije za djelovima BiH i Hrvatske a Zagreb za dijelovima BiH. Plus što su tu bile Slovenija, Makedonija i Kosovo koji i ne govore naš jezik. Dakle fino se razgraničiti u BiH a onda jednog dana zajedno Hrvatska, Bosna i Srbija u novu Jugoslaviju. Ako Bog da
- Altsa
#39547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pitanje je samo dana kada ce Turska da vojno intervenise u NjemackojAspekt wrote:Vazli li to i za Rovinj i ona mjesta u Hr gdje su Srbi vecina .webby-x wrote:Kao da se granice ne znaju.Styling wrote:Bitno je da se podijelimo, a sto se tice granica, gdje postoji volja postoji i nacin.
ps Znaju se i granice u Njemackoj . Turci u zapadnom dijelu grada njemci u istocnom . Hrvati u dvije ulice izemdju . Kurdi i tu i tamo . Rusa kao u prici . Poljaci navalili . Ali nema podjele .Jedana drzava , jedan narod , jedan jezik .![]()
![]()
![]()
- video
#39548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Hizo, ma nije on nikakva budala, zna on o cemu pise, samo su to pusti snovi jednog salonca i nista vise 
-
hizo ramidovic
#39549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ljudi svasta sanjanju, i to je normalno.video wrote:@Hizo, ma nije on nikakva budala, zna on o cemu pise, samo su to pusti snovi jednog salonca i nista vise
no, budalastina je kad takvi sanjari ostale ubjedjuju u realnost tih snova.
-
Aspekt
#39550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo tvoje pis(h)anje je vec preslo u onanisanje . Otvoreno , drsko i bez ikakve odgovornosti i bez ikakvih posljedica doslovno seres po ovoj drzavi i njenom narodu koji je dozivio genocid upravo od takvih bolesnika kao sto si ti . godinu dana si glumio Bosnjaka da bi dobio kredit a sada ga trosis 500 km/h . Trolas sa nekoliko nickova bezocno i bezobrazno kako moze da radi samo pacijent . Ne bi iznenadilo da si ti onaj sa slovima i brojevima koji upada u tri ujutro sa bljuvotinama . Malo je ljudi na svijetu koji imaju toliko vremena i toliko boslesnih ideja da satima sjede pored ekrana i tipkaju potpuno nakaradne i nenormalne stvari . cista patologija ...Tebi ni bog ne moze pomoci .Pokusaj sa bijelim lukom i krizem . Otidji kod kakvog egzorciste . Lijeci se covjece hospitaliziraj se , u tebi je zvijer metastaziralaMister Yes wrote:Zašto imaš tako negativan stav o ljudima? Ljudima nije prirodno da mrze. Ni Hrvati a ni Srbi nisu prirodno zli. Ratovalo se za teritoriju. Većina evropskih naroda su to prošli stotinama godina ranije. Razgraničili se i sada više ne ratuju. Čak šta više, sada se rahat ujedinjuju kada se zna šta je čije. Mi se u BiH nikada nismo razgraničili jer smo uvijek bili pod nečijom vlašću a tom nekom je odgovaralo da se ne razgraničimo. Kada se ovdje razgraničimo jednom za svagda neće više biti potrebe za mržnjom i neprijateljstvima. Mržnja je rezultat straha i bez straha ne može da postoji. Taj strah je ovdje uvijek bio rezultat toga što se nikada nismo razgraničili. Ja sam čak uvjeren da kada se u BiH razgraničimo moći ćemo jednog dana ponovo da se ujedinimo u neku novu Jugoslaviju. Prošla je i propala jer republike nisu bile dobro nacrtane. Pa je Beograd imao aspiracije za djelovima BiH i Hrvatske a Zagreb za dijelovima BiH. Plus što su tu bile Slovenija, Makedonija i Kosovo koji i ne govore naš jezik. Dakle fino se razgraničiti u BiH a onda jednog dana zajedno Hrvatska, Bosna i Srbija u novu Jugoslaviju. Ako Bog daSkijaš wrote:Konsultuj presude suda u Haagu, postojanje zločinačkih projekata nije stvar fikcije i ako zatvoriš oči pred njima oni neće nestati.Mister Yes wrote:Zbog čega se mi uopšte uništavamo?