SDA i HDZ dogovorili mandatara Vlade i predsjedavajućeg Skupštine HNK
samo neg ne puca...
SDA i HDZ dogovorili mandatara Vlade i predsjedavajućeg Skupštine HNK
pici wrote:SDA i HDZ dogovorili mandatara Vlade i predsjedavajućeg Skupštine HNK
samo neg ne puca...
Jedino sigurno i izvjesno u BiH, u Mostaru SDA i HDZ zajedno, zauvijek i do kraja.
Formiranje vlasti u HNK: Za mandatara Vlade izabran Nevenko Herceg
Inicijativom ga Bakire nek narod svrsava. Narod to voli, narod to zeli zarod to zabavlja.Dodik nakon sastanka s Vučićem decidniji: Izetbegović namjerno opstruiše formiranje vlasti
Maraschino wrote:...i narod pileceg mozga. ja bi volio da mi neko kaze samo jedan razlog zasto bih glasao za sda(a da nisam njihov uhljeb).

Maraschino wrote:...i narod pileceg mozga. ja bi volio da mi neko kaze samo jedan razlog zasto bih glasao za sda(a da nisam njihov uhljeb).

Nije narod pileceg mozga nego su SDP i NS pobjegli od tog dijela birackog tijela proglasavajuci ih pilecim mozgovima do kojih se ne moze doprijeti.Maraschino wrote:...i narod pileceg mozga. ja bi volio da mi neko kaze samo jedan razlog zasto bih glasao za sda(a da nisam njihov uhljeb).
Pa nije baš neka sreća......al istina je da je pomalo tužno što su ove tzv.opozicijske stranke zapravo u potpunosti reafirmisale ideju trokutistana.....Prpa.ba wrote:Sreca je u tome da medju bosnjackim opcijama ipak imamo SDA koja ne zaboravlja Republiku Srpsku, Zapadnu Hercegovinu, Kanton 10, HNK i SBK, tako da brigu ne treba brigati, za svakoga se pronadje lokalno fokusirana politicka opcija.
I bolji pr za urađeno, pod hitno.Prpa.ba wrote:
Ili da skratim, vise rjesenja za konkretne zivotne probleme i teme, manje bosanskohercegovacke varijante zapadnjackih politika identiteta i identitetske osvijestenosti i eto SDA na koljenima.
O Bakire velikogA nosa neČeš jesti BabinogA Topsapici wrote:
SAZNAJEMO U Općinskom sudu proveden postupak
Fabrika duhana Mostar prodata za mizernih 3,5 miliona KM
Upravo su zbog niske cijene na ročištu, kako saznajemo, reagirali pravni zastupnici nekadašnjih radnika
Nekretnine Fabrike duhana Mostar (FDM), jednog od četiri najstarija preduzeća u BiH, u kojem Federalna vlada raspolaže sa 67 posto državnog kapitala, kako „Dnevni avaz“ pouzdano saznaje, prodate su jučer putem javnog nadmetanja u Općinskom sudu Mostar za svega 3,5 miliona KM!
Od ovog nekadašnjeg giganta uz koji su vezane generacije Mostaraca, ostao je samo kostur. Prije šest godina su povjerioci, uglavnom radnici, sve mašine koje su korištene u procesu proizvodnje cigareta prodali za svega 1.176 346 KM, a jučer su upravna zgrada u ulici Maršala Tita i prateći objekti koji se protežu na 20 dunuma zemlje prodati za mizeran iznos.
Upravo su zbog niske cijene na ročištu, kako saznajemo, reagirali pravni zastupnici nekadašnjih radnika, njih 130, kao i brojnih pravnih subjekata koji potražuju dug od bivšeg FDM-a.
Svi su, rečeno nam je, zahtijevali da se prodaja oglasi neuspjelom. Jer, samo potraživanja od Porezne uprave iznose blizu deset miliona s kamatama, dok su potraživanja ostalih povjerilaca devet miliona KM!
No, donesena je sudska odluka da kompleks FDM-a bude prodat po cijeni od 3,5 miliona KM, koju je kao najpovoljniju ponudilo preduzeće TPV iz Zenice.
Procijenjena vrijednost kompleksa FDM-a iznosila je čak 21 milion.
Mašala što se mostarska SDA halka namirila.pici wrote:SAZNAJEMO U Općinskom sudu proveden postupak
Fabrika duhana Mostar prodata za mizernih 3,5 miliona KM
Upravo su zbog niske cijene na ročištu, kako saznajemo, reagirali pravni zastupnici nekadašnjih radnika
Nekretnine Fabrike duhana Mostar (FDM), jednog od četiri najstarija preduzeća u BiH, u kojem Federalna vlada raspolaže sa 67 posto državnog kapitala, kako „Dnevni avaz“ pouzdano saznaje, prodate su jučer putem javnog nadmetanja u Općinskom sudu Mostar za svega 3,5 miliona KM!
Od ovog nekadašnjeg giganta uz koji su vezane generacije Mostaraca, ostao je samo kostur. Prije šest godina su povjerioci, uglavnom radnici, sve mašine koje su korištene u procesu proizvodnje cigareta prodali za svega 1.176 346 KM, a jučer su upravna zgrada u ulici Maršala Tita i prateći objekti koji se protežu na 20 dunuma zemlje prodati za mizeran iznos.
Upravo su zbog niske cijene na ročištu, kako saznajemo, reagirali pravni zastupnici nekadašnjih radnika, njih 130, kao i brojnih pravnih subjekata koji potražuju dug od bivšeg FDM-a.
Svi su, rečeno nam je, zahtijevali da se prodaja oglasi neuspjelom. Jer, samo potraživanja od Porezne uprave iznose blizu deset miliona s kamatama, dok su potraživanja ostalih povjerilaca devet miliona KM!
No, donesena je sudska odluka da kompleks FDM-a bude prodat po cijeni od 3,5 miliona KM, koju je kao najpovoljniju ponudilo preduzeće TPV iz Zenice.
Procijenjena vrijednost kompleksa FDM-a iznosila je čak 21 milion.
sdO ekonomija na celu su fadiljom seoskom varalicom... selam
Ako si urban bice nestopalermo wrote:Apropo kad se već Mostar spominje, mogu li kako ovi naši forumaši što su uz ovu sadašnju sarajevsku vlast kako zbaviti par karata za utakmcu u nedelju........ja koliko pročitah Olimpik ih svakako dijeli po kantonu, pa ono haj da i mi sa juga malo hajrujemo od ove vlasti