(Ovaj mi se izraz jako dopada. Nekako baš moćan...puna ga usta
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hafis
#39501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vlažni nacionalistički snovi
)
-
hizo ramidovic
#39502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne slazem se kolega: bosna nece biti vec je bila i sada jeste bosnjacka, ali je i hrvatska, i srpska, i romska, i jevrejska i... u onolikoj mjeri koliko je navedeni osjecaju svojom domovinom...seln wrote: Imale smisla - nemale smisla, Bosna ce biti bosnjacka.
ovo je mala zemlja sirokih grudi, velikog srca i dobrih ljudi i u njoj ima dovoljno mjesta za sve one koji hoce ovdje da zive u miru, s postovanjem i tolerancijom prema drugima i drugacijima....
- casica
#39503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako bacanje bombe u gradski autobus u BL, pri čemu je poginuo vozač a dva putnika povrijeđena, nije terorizam 
- ILVIIR
#39504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
osnova je bilo drugih, to dobro znas. "DULJE" je samo bio potvrda i dokaz.Styling wrote:Eki, izletila. Nemoj zezat. I na osnovu toga si zakljucila a sam ja hrvatica. Svaka ti cast! Bas pronicljivo s tvoje strane.ILVIIR wrote:zar nisi rekao da si bosnjak, i pricas bosanskim?Styling wrote:
A, gdje to pise kako bosnjaci moraju govoriti Je li to nekim zakonom ili Ustavom propisano? Ovo je slobodna, demokratska zemlja i imam pravo da pisem kako hocu. Bosnjaka ima i van granica BiH, mozda pocnem pisati i ekavicom, a ima ih i u Hrvatskoj, pa mozda preuzmem cistu hrvastinu. To se tebe ne tice.
naravno mozes pricati kojim hoces jezikom. govorim ti samo da ti je izletila hrvatska rijec, dok navodno pricas bosanski!
- ILVIIR
#39505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
upravu si!Mister Yes wrote:To me ne interesuje. Rađa se jako malo LJUDI. Sarajevo će doduše da raste ali sve ostalo mrka kapa. Kada u BiH bude 2 miliona stanovnika pola će živjeti u Sarajevu i Banja Luci. Sve nacionalističke priče i borbe će potpuno izgubiti na smislu. Već sada nemaju smisla.seln wrote:Od tih 1315 umrlih, hiljada tj. tisuca su hrvati.Mister Yes wrote:Čekaj dok rahatpatničari čuju za najnovije informacije. U Federaciji u januaru 2014-te rođeno 1281 a umrlo 1351. Ali nije to ništa kako će da bude. Spaljena zemlja indeed.
Od 1281 rodjenih, hiljada su Bosnjaci.
ovo je glavni argument proklamatora rahat patnje. da li si svjestan toga???
samo ne kontam onda sto hoces da djelis bosnu i izazivas nove sukobe bespotrebo, prije nego nacionalisticke price izgube na smislu?
- ILVIIR
#39506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
to je direktno ovisno od vjeroispovijesti bacacacasica wrote:Kako bacanje bombe u gradski autobus u BL, pri čemu je poginuo vozač a dva putnika povrijeđena, nije terorizam
mozda jos postane terorizam
- Ali Kemal
#39507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno. Hoce li ta djeca da pristanu na rahat patnju ili ce uciniti sve da zive sto bolje.Alfons Kauders wrote:svi se sele vani, svi imaju manje djece, svi izumiru i propadaju dok mi 20 godina palamudimo o visokoj politici... zapitaj se doktore koliko ce te djece koju brojite kroz jos 20 godina imati sadasnju adresu?
Ne vjerujem da ce "patriJote" da im uvale pricu kako nije lose raditi na pijaci.
- seln
#39508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A jos i osunecen...Hafis wrote:Vlažni nacionalistički snovi
(Ovaj mi se izraz jako dopada. Nekako baš moćan...puna ga usta)
- seln
#39509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali ce ta djeca popiti pricu kako ce im biti bolje ako se Bosna podijeli?Ali Kemal wrote:Naravno. Hoce li ta djeca da pristanu na rahat patnju ili ce uciniti sve da zive sto bolje.Alfons Kauders wrote:svi se sele vani, svi imaju manje djece, svi izumiru i propadaju dok mi 20 godina palamudimo o visokoj politici... zapitaj se doktore koliko ce te djece koju brojite kroz jos 20 godina imati sadasnju adresu?
Ne vjerujem da ce "patriJote" da im uvale pricu kako nije lose raditi na pijaci.
Neka, meni je ipak draza Bosna kao bosnjacka, pa makar nikad ne bila kao Svicarska.
-
XOX100
#39510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
seln wrote:A jos i osunecen...Hafis wrote:Vlažni nacionalistički snovi
-
hizo ramidovic
#39511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
eh, da bar ispravljas kako treba pa hajd'...a ti sve bukvalno shvatas...ni 4u nije ispravno po pravopisu pa se u zargonu ipak koristiStyling wrote:
Ja ispravljam samo radove iz Engleskog, a za bosanski-srpski-hrvatski, tu je @ILVIIR.
-
hizo ramidovic
#39512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne brini, treci entitet to sve rjesava.Ali Kemal wrote: Naravno. Hoce li ta djeca da pristanu na rahat patnju ili ce uciniti sve da zive sto bolje.
poduzetnici iz 'treceg' ce ih kupiti pricom kako trebaju pobjeci iz bosnjakistana i doci na baustel u zh, za dnevnicu od 20 km...
-
Hafis
#39513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lijepo. Samo, oštro je to, pa pripazi kako barataš...da se ne ubodeš, ili ne dao bog netko drugi.seln wrote:A jos i osunecen...Hafis wrote:Vlažni nacionalistički snovi
- Danguba
#39514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
shukn'o ti je...sta se odma ljutisHafis wrote:Lijepo. Samo, oštro je to, pa pripazi kako barataš...da se ne ubodeš, ili ne dao bog netko drugi.seln wrote:A jos i osunecen...Hafis wrote:Vlažni nacionalistički snovi
shupate se danima a danas si naletio na volej...
- Mister Yes
#39515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije poenta u podjeli. Poenta je da nam pod hitno treba normalan ustav. I toj djeci i svima nama će biti bolje ako budemo imali normalan sistem i normalan ustav. Meni je potpuno nebitno na koji način ćemo doći do tog cilja.seln wrote: Ali ce ta djeca popiti pricu kako ce im biti bolje ako se Bosna podijeli?![]()
Može odmah puškom da ukidamo RS. Nema problema. Meni možda i najdraži način. Ali hoće li većina pristati da ratuje? I hoćemo li imati podršku velikih sila bez koje ne možeš ništa?
Može i ovo demografsko nadjebavanje što se mene tiče. Meni je sasvim dobro. Ali može li narod izdržati ovo? Hoće li nakon te demografske borbe i izvjesne pobjede ostati društvo sposobno da gradi državu? Koliko stanovnika će BiH uopšte imati nakon te pobjede i u kakvom stanju će biti to stanovništvo?
Treba računati na sve moguće opcije. Nije isključeno da nekada dođe i do nekog novog svjetskog rata. U tom slučaju treba računati i na "konačni obračun" na ovim prostorima u kojem će učestvovati i susjedne zemlje. U kakvom stanju će Bošnjaci doćekati taj eventualni sukob? Koliko će ih iscrpiti rahat patnja? Broj rođene djece pada kod svih a zaduženje raste. Privreda propada a socijalna davanja rastu. Društvo se devastira ne samo ekonomski već i u smislu sistema vrijednosti.
Koliko forumaša je uopšte bilo u Srebrenici ili u nekoj drugoj kasabici u Podrinju? Srebrenica je bukvalno poput onih kaubojskih gradića. Jedna ulica po sredini i kuće oko ulice. Slično i u ostalim podrinjskim kasabicama. Zbog čega se mi uopšte uništavamo? Zbog političara sa sve tri strane kojima odgovara ovakva haos država? Oni medijima podgrijavaju atmosferu svako na svoj način. Zbog međunarodne zajednice koja se boji islamske države u evropi? Zbog emocija i mržnje/želje za osvetom? Uvijek najgori motiv za bilo šta. Kad tad se taj krug osvete mora zaustaviti. Nema nas dovoljno da se svakih 50 godina koljemo.
Whatever
- ILVIIR
#39516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovo boldirano je zesca bukva koja pokazuje da ocigledno pojma nemas ili se fakat lazno prestavljas.Mister Yes wrote:Nije poenta u podjeli. Poenta je da nam pod hitno treba normalan ustav. I toj djeci i svima nama će biti bolje ako budemo imali normalan sistem i normalan ustav. Meni je potpuno nebitno na koji način ćemo doći do tog cilja.seln wrote: Ali ce ta djeca popiti pricu kako ce im biti bolje ako se Bosna podijeli?![]()
Može odmah puškom da ukidamo RS. Nema problema. Meni možda i najdraži način. Ali hoće li većina pristati da ratuje? I hoćemo li imati podršku velikih sila bez koje ne možeš ništa?
Može i ovo demografsko nadjebavanje što se mene tiče. Meni je sasvim dobro. Ali može li narod izdržati ovo? Hoće li nakon te demografske borbe i izvjesne pobjede ostati društvo sposobno da gradi državu? Koliko stanovnika će BiH uopšte imati nakon te pobjede i u kakvom stanju će biti to stanovništvo?
Treba računati na sve moguće opcije. Nije isključeno da nekada dođe i do nekog novog svjetskog rata. U tom slučaju treba računati i na "konačni obračun" na ovim prostorima u kojem će učestvovati i susjedne zemlje. U kakvom stanju će Bošnjaci doćekati taj eventualni sukob? Koliko će ih iscrpiti rahat patnja? Broj rođene djece pada kod svih a zaduženje raste. Privreda propada a socijalna davanja rastu. Društvo se devastira ne samo ekonomski već i u smislu sistema vrijednosti.
Koliko forumaša je uopšte bilo u Srebrenici ili u nekoj drugoj kasabici u Podrinju? Srebrenica je bukvalno poput onih kaubojskih gradića. Jedna ulica po sredini i kuće oko ulice. Slično i u ostalim podrinjskim kasabicama. Zbog čega se mi uopšte uništavamo? Zbog političara sa sve tri strane kojima odgovara ovakva haos država? Oni medijima podgrijavaju atmosferu svako na svoj način. Zbog međunarodne zajednice koja se boji islamske države u evropi? Zbog emocija i mržnje/želje za osvetom? Uvijek najgori motiv za bilo šta. Kad tad se taj krug osvete mora zaustaviti. Nema nas dovoljno da se svakih 50 godina koljemo.
Whatever
1.) da li ti zaista mislis, da bi sve bilo uredu i da bi prosperirali u svakom smislu, kad bi bosnjaci pristali da npr eto samo sarajevski kanton postane nova bosna i hercegovina i svi bosnjaci u njega dosele, a sve opstine se podjele komsijama?
2.) mi smo pristajali i na banovine i republike i svasta nesta drugo i uvijek smo bili donji u ratovima (koje nikad nismo zapocinjali i vjerovatno bas zato) pretrpili najvece zlocine.
3.) preporucio bih ti da se malo informises o demografiji zadnjih 100 godina. pogledaj kakav smo udio imali tada i sada, koliko nas je ukupno bilo i kako smo bili raspodjeljeni. ovdje nije pitanje moze li se izdrzati, jer se mora nazalost, pitanje je samo ko ce bolje izdrzati.
4.) ne radi se o osveti nikakvoj, radi se o tome, da ljudi uce iz istorije, koja se ponavlja. radi se o tome da svako ko misli da podjela donosi bilo kakav "boljitak", taj razmislja apsolutno naivno.
-
Aspekt
#39517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
svejedno i kako god . Jesecmo korijenje i pasti travu . Kada mogu Srbi mozemo i mi . nisam cuo da je iko umro od tog korijenja .Nema veze sto sto su u bosni male kasabe , puste livade i brezuljci . nasi su . Kakvi god da su . Ljepsi su od livada i proplanaka oko Drnisa i knina pa su opet hrvati ginuli za te vukojebine . Ako oni mogu braniti i voliti Hr sto i mi ne mozemo Bosnu . Sta su oni bolji od nas ? Ratovacemo , kopati nogama i rukama , glodjati se , lipsati , dubiti na glavi ... ali Bosnu ne damo .Crknite , krepajte . Milion godina i to svjetlosnih cete cekati da podijelite Bosnu . Cijena nije bitna . Ako u toj borbi izginemo , izumremo ...onaj posljednji ce ostaviti tapiju i testament gdje Bosnu ostavlja kinezima, kurdima, ili ciganima jos bolje . Pa kada oni dodju i kada im postane tijesno oni ce napraviti veliku Bosnu tako sto ce se prosiriti na sve strane ukljucujuci i smrdljivu Crnu goru koja je nas takodje klala u zadnjem ratu . tada ce bosnjo biti rahat pa makar bio u paklu . Vama , potomcima franje i Slobe Radovana i Draze ...ce pripasti karina ili kursum . Drugo nista .Mister Yes wrote:Nije poenta u podjeli. Poenta je da nam pod hitno treba normalan ustav. I toj djeci i svima nama će biti bolje ako budemo imali normalan sistem i normalan ustav. Meni je potpuno nebitno na koji način ćemo doći do tog cilja.seln wrote: Ali ce ta djeca popiti pricu kako ce im biti bolje ako se Bosna podijeli?![]()
Treba računati na sve moguće opcije. Nije isključeno da nekada dođe i do nekog novog svjetskog rata. U tom slučaju treba računati i na "konačni obračun" na ovim prostorima u kojem će učestvovati i susjedne zemlje. U kakvom stanju će Bošnjaci doćekati taj eventualni sukob? Koliko će ih iscrpiti rahat patnja? Broj rođene djece pada kod svih a zaduženje raste.
Privreda propada a socijalna davanja rastu. Društvo se devastira ne samo ekonomski već i u smislu sistema vrijednosti.
Whatever
ps Da imalo imate mozga kao sto nemate znali bi da je Bosnu zbog njene konfiguracije( unutra ) i prirodnih granica ( vanjskih Drina Sava Una more Dinara ( takvo koheziju i kompaktnost nema nijedna zemlja na svijetu ) dakle bosnu je zbog geografije nemoguce podijeliti . Zbog istorije , i geopolitike , zbog cinjenice da je suverena i priznata od cijelog svijeta da i ne govorim . Cak i to sve da apstrahiras i zanemaris ostaje cinjenica da njen vecinski narod budno cuva svoju zemlju . Popusili ste do bola i do kosti . Pusite i dalje . A osunacen
- Styling
#39518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Govori u svoje ime. Ja vise ni za koga necu nista zrtvovati.Aspekt wrote:svejedno i kako god . Jesecmo korijenje i pasti travu . Kada mogu Srbi mozemo i mi . nisam cuo da je iko umro od tog korijenja .Nema veze sto sto su u bosni male kasabe , puste livade i brezuljci . nasi su . Kakvi god da su . Ljepsi su od livada i proplanaka oko Drnisa i knina pa su opet hrvati ginuli za te vukojebine . Ako oni mogu braniti i voliti Hr sto i mi ne mozemo Bosnu . Sta su oni bolji od nas ? Ratovacemo , kopati nogama i rukama , glodjati se , lipsati , dubiti na glavi ... ali Bosnu ne damo .Crknite , krepajte . Milion godina i to svjetlosnih cete cekati da podijelite Bosnu . Cijena nije bitna . Ako u toj borbi izginemo , izumremo ...onaj posljednji ce ostaviti tapiju i testament gdje Bosnu ostavlja kinezima, kurdima, ili ciganima jos bolje . Pa kada oni dodju i kada im postane tijesno oni ce napraviti veliku Bosnu tako sto ce se prosiriti na sve strane ukljucujuci i smrdljivu Crnu goru koja je nas takodje klala u zadnjem ratu . tada ce bosnjo biti rahat pa makar bio u paklu . Vama , potomcima franje i Slobe Radovana i Draze ...ce pripasti karina ili kursum . Drugo nista .Mister Yes wrote:Nije poenta u podjeli. Poenta je da nam pod hitno treba normalan ustav. I toj djeci i svima nama će biti bolje ako budemo imali normalan sistem i normalan ustav. Meni je potpuno nebitno na koji način ćemo doći do tog cilja.seln wrote: Ali ce ta djeca popiti pricu kako ce im biti bolje ako se Bosna podijeli?![]()
Treba računati na sve moguće opcije. Nije isključeno da nekada dođe i do nekog novog svjetskog rata. U tom slučaju treba računati i na "konačni obračun" na ovim prostorima u kojem će učestvovati i susjedne zemlje. U kakvom stanju će Bošnjaci doćekati taj eventualni sukob? Koliko će ih iscrpiti rahat patnja? Broj rođene djece pada kod svih a zaduženje raste.
Privreda propada a socijalna davanja rastu. Društvo se devastira ne samo ekonomski već i u smislu sistema vrijednosti.
Whatever
ps Da imalo imate mozga kao sto nemate znali bi da je Bosnu zbog njene konfiguracije( unutra ) i prirodnih granica ( vanjskih Drina Sava Una more Dinara ( takvo koheziju i kompaktnost nema nijedna zemlja na svijetu ) dakle bosnu je zbog geografije nemoguce podijeliti . Zbog istorije , i geopolitike , zbog cinjenice da je suverena i priznata od cijelog svijeta da i ne govorim . Cak i to sve da apstrahiras i zanemaris ostaje cinjenica da njen vecinski narod budno cuva svoju zemlju . Popusili ste do bola i do kosti . Pusite i dalje . A osunacen![]()
- Mister Yes
#39519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Srebrenica:ILVIIR wrote: ovo boldirano je zesca bukva koja pokazuje da ocigledno pojma nemas ili se fakat lazno prestavljas..
Kada sam ja to predlagao?ILVIIR wrote:1.) da li ti zaista mislis, da bi sve bilo uredu i da bi prosperirali u svakom smislu, kad bi bosnjaci pristali da npr eto samo sarajevski kanton postane nova bosna i hercegovina i svi bosnjaci u njega dosele, a sve opstine se podjele komsijama?
Nismo mi pristajali na bilo šta jer nas niko nije ni pitao. Nakon odlaska Turaka (a sa njima i ogromnog broja Bošnjaka) mi nismo ni bili faktor dugo dugo. Srbi su bili većina u BiH sve do sedamdesetih godina prošlog vijeka. Bošnjaci čak nisu bili ni priznati kao narod sve do sedamdeset i neke.ILVIIR wrote:2.) mi smo pristajali i na banovine i republike i svasta nesta drugo i uvijek smo bili donji u ratovima (koje nikad nismo zapocinjali i vjerovatno bas zato) pretrpili najvece zlocine.
Rađalo se po petoro djece. Sada se rađa jedno ili dvoje u većini slučajeva.ILVIIR wrote:3.) preporucio bih ti da se malo informises o demografiji zadnjih 100 godina. pogledaj kakav smo udio imali tada i sada, koliko nas je ukupno bilo i kako smo bili raspodjeljeni. ovdje nije pitanje moze li se izdrzati, jer se mora nazalost, pitanje je samo ko ce bolje izdrzati.
Podjela kao zadnja solucija svakako. Bolje i podjela nego potpuno uništenje naroda kao živog organizma.ILVIIR wrote:4.) ne radi se o osveti nikakvoj, radi se o tome, da ljudi uce iz istorije, koja se ponavlja. radi se o tome da svako ko misli da podjela donosi bilo kakav "boljitak", taj razmislja apsolutno naivno.
- Mister Yes
#39520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dinara je prirodna granica jer je neko nekada tako odlučio. Kada se gleda karta još bi prirodnija bila granica koja ide vrhovima planina Vijenac, Šator, Staretina, Golija, Cincar, Ljubuša, Vran, Čvrsnica, Čabulja. Ljudi crtaju granice a ne Bog.
- Mister Yes
#39521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne poričem da jesam ali me zanima kako si to zaključio baš iz tog posta?Zelenkapica wrote:Mister Yes wrote:Dinara je prirodna granica jer je neko nekada tako odlučio. Kada se gleda karta još bi prirodnija bila granica koja ide vrhovima planina Vijenac, Šator, Staretina, Golija, Cincar, Ljubuša, Vran, Čvrsnica, Čabulja. Ljudi crtaju granice a ne Bog.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koja si ti budaletina.
-
Srpko
#39522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Više ni Lagumdžija Dr.Zlatko ne vjeruje u rahat-patnju.Juče dogovorena podjela novca preduzeća za prenos elektične energije što je Federacija godinama odbijala a danas u razgovorima sa predstavnikom Evropske komisije,niko i ne spominje "jednu adresu".Ali Kemal wrote:Naravno. Hoce li ta djeca da pristanu na rahat patnju ili ce uciniti sve da zive sto bolje.Alfons Kauders wrote:svi se sele vani, svi imaju manje djece, svi izumiru i propadaju dok mi 20 godina palamudimo o visokoj politici... zapitaj se doktore koliko ce te djece koju brojite kroz jos 20 godina imati sadasnju adresu?
- vee-jay
#39523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto dakle znaci da Bosna mora da nestane.seln wrote:Od tih 1315 umrlih, hiljada tj. tisuca su hrvati.Mister Yes wrote:Čekaj dok rahatpatničari čuju za najnovije informacije. U Federaciji u januaru 2014-te rođeno 1281 a umrlo 1351. Ali nije to ništa kako će da bude. Spaljena zemlja indeed.
- vee-jay
#39524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cuj bebaAlfons Kauders wrote:e moj dobri doktore, zar si i ti spao na brojanje krvnih zrnaca... i to bebama?Hafis wrote:Jest u Sarajevu.seln wrote: Od tih 1315 umrlih, hiljada tj. tisuca su hrvati.
Ovdje na jugu to ide malo drugačije. Recimo na Klinici u Mostaru rodilo se u siječnju ove godine 167 Hrvatića
- ILVIIR
#39525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovo za srebrenicu nisam mislio bukvalno nego se odnose sve 4 tacke na tvoju nebulozu o srebrenici..Mister Yes wrote:Srebrenica:ILVIIR wrote: ovo boldirano je zesca bukva koja pokazuje da ocigledno pojma nemas ili se fakat lazno prestavljas..
Kada sam ja to predlagao?ILVIIR wrote:1.) da li ti zaista mislis, da bi sve bilo uredu i da bi prosperirali u svakom smislu, kad bi bosnjaci pristali da npr eto samo sarajevski kanton postane nova bosna i hercegovina i svi bosnjaci u njega dosele, a sve opstine se podjele komsijama?Naravno da je to glupost. Ali 40% Bošnjačkog entiteta zauzima puno više od Sarajeva.
Nismo mi pristajali na bilo šta jer nas niko nije ni pitao. Nakon odlaska Turaka (a sa njima i ogromnog broja Bošnjaka) mi nismo ni bili faktor dugo dugo. Srbi su bili većina u BiH sve do sedamdesetih godina prošlog vijeka. Bošnjaci čak nisu bili ni priznati kao narod sve do sedamdeset i neke.ILVIIR wrote:2.) mi smo pristajali i na banovine i republike i svasta nesta drugo i uvijek smo bili donji u ratovima (koje nikad nismo zapocinjali i vjerovatno bas zato) pretrpili najvece zlocine.
Rađalo se po petoro djece. Sada se rađa jedno ili dvoje u većini slučajeva.ILVIIR wrote:3.) preporucio bih ti da se malo informises o demografiji zadnjih 100 godina. pogledaj kakav smo udio imali tada i sada, koliko nas je ukupno bilo i kako smo bili raspodjeljeni. ovdje nije pitanje moze li se izdrzati, jer se mora nazalost, pitanje je samo ko ce bolje izdrzati.
Podjela kao zadnja solucija svakako. Bolje i podjela nego potpuno uništenje naroda kao živog organizma.ILVIIR wrote:4.) ne radi se o osveti nikakvoj, radi se o tome, da ljudi uce iz istorije, koja se ponavlja. radi se o tome da svako ko misli da podjela donosi bilo kakav "boljitak", taj razmislja apsolutno naivno.
1.) KS je bio primjer, isto vazi i za tvojih 40%. zar to mjenja sustinu onog sto sam htio reci?
2.) i sad kad se mi pitamo i sve se na pozitivno promjenilo u nasu korist, dijelio pokloncice i dovodio komsije u strateski bolju poziciju za sljedeci sukob?
3.) opet imamo demografski jos uvijek najpovoljniju situaciju u bih. i ti bi opet tu prednost poklonio?
4.) sta znaci zadnja solucija? prije toga oruzje ili sta? nas su zelili potpuno unistiti, kad su imali dosta bolje sanse. sad o tome niko ne smije ni da zucne. ni najveci radikali. nema vise prijetnja o nestanku jednog naroda..