I to znaci sta? Pa odnos UVOZA/IZVOZA ces preskociti jel? Eto Srbija pravi BiH uslugu sa uvozom jel?Challenger_ wrote:EDIT: Izvoz BiH u Srbiju je skoro 10 puta (9.5) veći nego na maleno kosovsko tržište. Kada se već cmizdri, treba i ovo imati na umu.BiH, u cjelini, u Srbiju izvozi robe u iznosu većem od milijarde i 150 miliona KM, a još od 2008, izvozi samo u Beograd robe više nego na cijelo Kosovo.
Dešavanja u Srbiji
- CPT
#39501 Re: Dešavanja u Srbiji
- Janjicar
#39502 Re: Dešavanja u Srbiji
I ne mora da ima utemeljenja u izvoznim ciframa, bitno je da ima utemeljenja kod naroda koji bira svog predstavnika.Challenger_ wrote:Razumijem o čemu pričaš, ali, taj pristup nema utemeljenja u izvoznim ciframa. Cifre hladno izbaciti iz priče.Janjicar wrote:Čovječanstvo da je u pitanju, iole da smo pametni, kontrirali bi Pi*koustom.
Kosovo čist primjer. Tako ti je kako ti je, pa ti traži sebi "utemeljenja"...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#39503 Re: Dešavanja u Srbiji
Uvozno-izvozna bilanca u jednakim uslovima (CEFTA) govori o konkuretnosti privreda, pa je tako BiH konkuretnija od one na Kosovu a manje konkurentna u odnosu na Hrvatsku i Srbiju, ali to je sasvim druga tema.CPT wrote:I to znaci sta? Pa odnos UVOZA/IZVOZA ces preskociti jel? Eto Srbija pravi BiH uslugu sa uvozom jel?
- славянин
#39504 Re: Dešavanja u Srbiji
Challenger je u ovoj osovini karlovac-viro ... ovaj Rusija-Iran-Srbija... protiv mrskog zapadaCPT wrote:I to znaci sta? Pa odnos UVOZA/IZVOZA ces preskociti jel? Eto Srbija pravi BiH uslugu sa uvozom jel?Challenger_ wrote:EDIT: Izvoz BiH u Srbiju je skoro 10 puta (9.5) veći nego na maleno kosovsko tržište. Kada se već cmizdri, treba i ovo imati na umu.BiH, u cjelini, u Srbiju izvozi robe u iznosu većem od milijarde i 150 miliona KM, a još od 2008, izvozi samo u Beograd robe više nego na cijelo Kosovo.
- Challenger_
#39505 Re: Dešavanja u Srbiji
Nisam siguran šta si napisao.Janjicar wrote:I ne mora da ima utemeljenja u izvoznim ciframa, bitno je da ima utemeljenja kod naroda koji bira svog predstavnika.
Vidio sam da neki likovi plaču zbog cifri, a ja kažem da cifre govore nešto drugo.
- Challenger_
#39506 Re: Dešavanja u Srbiji
Mislim da je krajnje vrijem da se ovaj cirkusant banuije.славянин wrote:...
-
belfy
#39507 Re: Dešavanja u Srbiji
odakle je vijest?vatrogasac wrote:Ovo će više koštati Federaciju nego RS. Zenička željezara kuka, kukaju sarajevske mljekadžije i još neke tvornice sokova. Šta RS izvozi na Kosovo?
- Janjicar
#39508 Re: Dešavanja u Srbiji
Poenta je da bez obzira na uvoz-izvoz na relaciji Srbija-BiH mi smo trebali kontrirati na ovom glasanju i podrzati ulazak Kosova u interpol. Iako takav pristup nema utemeljenja u izvoznim ciframa, čisto je trebalo to odraditi da se pokažu muda Pederu. Ovako nek drugi pokazaju muda a mi ćemo se *určit.Challenger_ wrote:Nisam siguran šta si napisao.Janjicar wrote:I ne mora da ima utemeljenja u izvoznim ciframa, bitno je da ima utemeljenja kod naroda koji bira svog predstavnika.
Vidio sam da neki likovi plaču zbog cifri, a ja kažem da cifre govore nešto drugo.
Kurčimo se tudjim mudima, tako ispadne.
- CPT
#39509 Re: Dešavanja u Srbiji
Kad se u diskusiji nadjes na strani Pichkoustog znaj da si u zivotu konkretno zalutao. Srbija konkretno vise izvozi u BIH nego sto uvozi. U tom odnosu ima Srbija korist. I sad bi se trebala BIH naguziti da ima korist.Challenger_ wrote:Uvozno-izvozna bilanca u jednakim uslovima (CEFTA) govori o konkuretnosti privreda, pa je tako BiH konkuretnija od one na Kosovu a manje konkurentna u odnosu na Hrvatsku i Srbiju, ali to je sasvim druga tema.CPT wrote:I to znaci sta? Pa odnos UVOZA/IZVOZA ces preskociti jel? Eto Srbija pravi BiH uslugu sa uvozom jel?
Trebalo je glasati za jer je to jedina pravilna odluka. Koristi razne ekonomske smicalice da racionalizaciju pogresne odluke je ... Ako je uvoz iz Srbije vazniji, super. Svako se na Kosovo (pre)malo izvozi. Cemu frka onda?
Malo bi da se izvozi u "nepostojecu drzavu Kosovo", jel?
- славянин
#39510 Re: Dešavanja u Srbiji
Nismo u slobodarskom iranu - sloboda govora i misljenja dok god te ne vrijedam i ne psujem peci ceChallenger_ wrote:Mislim da je krajnje vrijem da se ovaj cirkusant banuije.славянин wrote:...
- Challenger_
#39511 Re: Dešavanja u Srbiji
Sad razumijem. Vidi, i mene je zateklo ovo glasanje jer zbog unutrašnjih mehanizama u državi i suprotnih stavova BiH je do sada tradicionalno bila suzdržana. Zašto se sada glasalo drugačije, jeste enigma, ali sam SIGURAN u jedno: to nije mogla biti samovoljna akcija nekog ministra, ma šta on pričao. Uvjeren sam da je Predsjedništvo u prošlom sazivu (Izetbegović, Ivanić, Ćovič) tako odlučilo, a zašto, ne znam.Janjicar wrote:Poenta je da bez obzira na uvoz-izvoz na relaciji Srbija-BiH mi smo trebali kontrirati na ovom glasanju i podrzati ulazak Kosova u interpol. Iako takav pristup nema utemeljenja u izvoznim ciframa, čisto je trebalo to odraditi da se pokažu muda Pederu. Ovako nek drugi pokazaju muda a mi ćemo se *určit.
Kurčimo se tudjim mudima, tako ispadne.
Uveo sam u priču cifre zbog likova koji ne operišu ciframa.
- Challenger_
#39512 Re: Dešavanja u Srbiji
Stari, ja tebe ništa ne razumijem.CPT wrote:Kad se u diskusiji nadjes na strani Pichkoustog znaj da si u zivotu konkretno zalutao. Srbija konkretno vise izvozi u BIH nego sto uvozi. U tom odnosu ima Srbija korist. I sad bi se trebala BIH naguziti da ima korist.
Trebalo je glasati za jer je to jedina pravilna odluka. Koristi razne ekonomske smicalice da racionalizaciju pogresne odluke je ... Ako je uvoz iz Srbije vazniji, super. Svako se na Kosovo (pre)malo izvozi. Cemu frka onda?
Malo bi da se izvozi u "nepostojecu drzavu Kosovo", jel?
- CSKA
#39513 Re: Dešavanja u Srbiji
I opet ne razumijem podizanje taksi za BiH.Za Srbiju i mogu da razumijem,Vucko potpisao Briselski sporazum u kojem navodno pise da Srbija nece opstruisati ulazak Kosova u medjunarodne institucije.Kakve veze BiH ima sa svim tim,i jos neke zemlje Evrope nisu podrzali ulazak Kosova u Interpol pa nema natezanja sa njima.
Jedini odgovor je RS.I opet je tu luda situacija,jer 90% izvoza na Kosovo ide iz FBiH a ne iz RS.Nelogican potez Pristine, barem za mene.
Jedini odgovor je RS.I opet je tu luda situacija,jer 90% izvoza na Kosovo ide iz FBiH a ne iz RS.Nelogican potez Pristine, barem za mene.
- spreca
#39514 Re: Dešavanja u Srbiji
U euro integracije.....a mi smo zrtva srpske politike sto je direktno mjesanje u unutrasnje stvari BiH jer Banja luka sve radi po zeljama i instrukcijama BgCSKA wrote:I opet ne razumijem podizanje taksi za BiH.Za Srbiju i mogu da razumijem,Vucko potpisao Briselski sporazum u kojem navodno pise da Srbija nece opstruisati ulazak Kosova u medjunarodne institucije.Kakve veze BiH ima sa svim tim,i jos neke zemlje Evrope nisu podrzali ulazak Kosova u Interpol pa nema natezanja sa njima.
- vivaldi
#39516 Re: Dešavanja u Srbiji
mislim da je ovo prije svega obracun haradinaja sa tacijemCSKA wrote:Nelogican potez Pristine, barem za mene.
- Young Erotica
#39517 Re: Dešavanja u Srbiji
Kucaj na YouTube bojan lukić pesma i prostudiraj umetnika, da čuješ sta je kvalitet.insomnia78 wrote:.
- Kikibombona
#39518 Re: Dešavanja u Srbiji
Tesko da su Albanci povukli ovaj potez bez dozvole americke ambasade. Mozda cak imaju podrsku pojedinih clanica EU.vivaldi wrote:mislim da je ovo prije svega obracun haradinaja sa tacijemCSKA wrote:Nelogican potez Pristine, barem za mene.
Mislim da je stvar ozbiljnija nego lokalna prepucavanja Haradinaj - Tachi...
- vatrogasac
#39519 Re: Dešavanja u Srbiji
FTV na Dnevniku 2.belfy wrote:odakle je vijest?vatrogasac wrote:Ovo će više koštati Federaciju nego RS. Zenička željezara kuka, kukaju sarajevske mljekadžije i još neke tvornice sokova. Šta RS izvozi na Kosovo?
- Young Erotica
#39520 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma de, ovo uopšte nije u interesu ni jednih ni drugih.Kikibombona wrote:Tesko da su Albanci povukli ovaj potez bez dozvole americke ambasade. Mozda cak imaju podrsku pojedinih clanica EU.vivaldi wrote:mislim da je ovo prije svega obracun haradinaja sa tacijemCSKA wrote:Nelogican potez Pristine, barem za mene.
Mislim da je stvar ozbiljnija nego lokalna prepucavanja Haradinaj - Tachi...
- vatrogasac
#39521 Re: Dešavanja u Srbiji
Bez ulaženja u odnos koji je itekako bitan da li BiH firme treba da trpe zbog podaničkog odnosa pete kolone Beogradu ili Zagrebu. Znači, naš izvoz treba da ovisi o volji BG ili ZG?Challenger_ wrote:vatrogasac wrote:BiH, u cjelini, u Srbiju izvozi robe u iznosu većem od milijarde i 150 miliona KM, a još od 2008, izvozi samo u Beograd robe više nego na cijelo Kosovo.
EDIT: Izvoz BiH u Srbiju je skoro 10 puta (9.5) veći nego na maleno kosovsko tržište. Kada se cmizdri, treba i ovo imati na umu.
- vivaldi
#39522 Re: Dešavanja u Srbiji
prva stvar to nisu lokalna prepucavanje, vec dva najmocnija lika dole koja se bore za unutrasnju prevlast. ne znam koliko pratis, ali oni su bas na ratnoj nozi. cijeli region bruji o sankcijama, a taci, predsjednik kosova suti. druga stvar, taci sljedece sedmice ide u cemeriku na konsultacije, a kada vidis njegove twitove vec duze vrijeme vidjeces da je opsesivno opterecen postizanjem dogovora sa srbijom. nema twita bez spominjanja agreementa. ako taci izgura svoje, haradinaj ga pusi. ramus dizanjem tenzija pokusava sebe ojacat i oslabit tacija.Kikibombona wrote:Tesko da su Albanci povukli ovaj potez bez dozvole americke ambasade. Mozda cak imaju podrsku pojedinih clanica EU.Mislim da je stvar ozbiljnija nego lokalna prepucavanja Haradinaj - Tachi...
- insomnia78
#39523 Re: Dešavanja u Srbiji
Poznat ni je njegov radYoung Erotica wrote:Kucaj na YouTube bojan lukić pesma i prostudiraj umetnika, da čuješ sta je kvalitet.insomnia78 wrote:.![]()
- Challenger_
#39524 Re: Dešavanja u Srbiji
GB malo pali regiju.vivaldi wrote:mislim da je ovo prije svega obracun haradinaja sa tacijemCSKA wrote:Nelogican potez Pristine, barem za mene.
- CPT
#39525 Re: Dešavanja u Srbiji
Znaci delegacija iz "RS" je glasala po nalogu Haradinaja tj. Tachija? Sta sve neces procitati... Jel se i kod onih viza kosarkasa sa Kosovu radilo po slicnom "nalogu"? Ili se mozda ipak radilo o inatu&srbovanju?vivaldi wrote:prva stvar to nisu lokalna prepucavanje, vec dva najmocnija lika dole koja se bore za unutrasnju prevlast. ne znam koliko pratis, ali oni su bas na ratnoj nozi. cijeli region bruji o sankcijama, a taci, predsjednik kosova suti. druga stvar, taci sljedece sedmice ide u cemeriku na konsultacije, a kada vidis njegove twitove vec duze vrijeme vidjeces da je opsesivno opterecen postizanjem dogovora sa srbijom. nema twita bez spominjanja agreementa. ako taci izgura svoje, haradinaj ga pusi. ramus dizanjem tenzija pokusava sebe ojacat i oslabit tacija.Kikibombona wrote:Tesko da su Albanci povukli ovaj potez bez dozvole americke ambasade. Mozda cak imaju podrsku pojedinih clanica EU.Mislim da je stvar ozbiljnija nego lokalna prepucavanja Haradinaj - Tachi...