NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
relax11

#3951 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by relax11 »

Jaha TZ wrote:ta im pumpa vjerovatno pravi slab promet, pa su skinuli cijenu
inače nigdje ne skidaju kao i druga lopovija, nego drže onako kako su se dogovorili kao lopovski naftni kartel
zanimljivo je da ama baš niko ni za 5 feninga ne mijenja cijenu već mjesec dana
Ova pumpa ima veliki promet tako da se ne sikiram za njihov promet, e sad ne znam koji je razlog skidanja cijene-promet nije sigurno :D
dgL_

#3952 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

Jaha TZ wrote:ta im pumpa vjerovatno pravi slab promet, pa su skinuli cijenu
inače nigdje ne skidaju kao i druga lopovija, nego drže onako kako su se dogovorili kao lopovski naftni kartel
zanimljivo je da ama baš niko ni za 5 feninga ne mijenja cijenu već mjesec dana

istina... one pumkpe koje su "manje" odnosno privatne... drze za 5 kf nize cijene ili cak iste kao i na ovim malim VELIKANIMA tipa EP, HIFA i ostali debili... ja ocekujem skok za 5 kf... jako brzo, porasla je cijena na 63$... a citam da je Euro porastao u odnosu na Dolar, tj. da dolar slabi.. ali vjerujem da se na to nece osvrtati kad budu dizali cijene kao kad sudizali na ovih 2.06.... nema niko vise kome nije jasno da je ovo strasno.. nasvakom cosku se prica o ovome... raja apsolutno ne moze da vjeruje ko je imalo bolje upucen...
dgL_

#3953 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

maloprije Selex Hrasno 2.06 i benzin i dizel :) prodjem kulturica pored, vraca spustim se jedan kilometar ipo do Neškovica 1.87 95-ica... ljepota...
shandrprcSA

#3954 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by shandrprcSA »

a ko biva uputili dopis za smanjenje...sjeme im se zatrlo
dgL_

#3955 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

shandrprcSA wrote:a ko biva uputili dopis za smanjenje...sjeme im se zatrlo

sad ce i EP dici na 2.11 kroz par dana... jadni mi ako barel ode na 100 dolara opet... a otici ce
quarterback

#3956 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by quarterback »

dgL_ wrote:maloprije Selex Hrasno 2.06 i benzin i dizel :) prodjem kulturica pored, vraca spustim se jedan kilometar ipo do Neškovica 1.87 95-ica... ljepota...
:shock: 20 feninga....
dgL_

#3957 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

quarterback wrote:
dgL_ wrote:maloprije Selex Hrasno 2.06 i benzin i dizel :) prodjem kulturica pored, vraca spustim se jedan kilometar ipo do Neškovica 1.87 95-ica... ljepota...
Ova nasa govna u Federaciji nisu normalna... samo treba u RS ic i sipat... pa eto jel 20 kf malo al realno ?? pogotovo na pun rezervar... ma i za 50 se isplati otic...
quarterback

#3958 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by quarterback »

ma kakvi malo pa na 5 litara je to je marka, ako sipas bas pun - cenera si dobar...
nisu normalni
noviclan

#3959 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by noviclan »

dgL_ wrote:
quarterback wrote:
Ova nasa govna u Federaciji nisu normalna... samo treba u RS ic i sipat... pa eto jel 20 kf malo al realno ?? pogotovo na pun rezervar... ma i za 50 se isplati otic...
Image

pa ko koga ovdje jeve u zdrav mozak kod ep cvila 2.06, gazzprom bacici 1.86
Fauja Singh

#3960 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Fauja Singh »

A eto RSovci samo po servisima vise zbog loseg goriva :oops: a ovi malo imucniji dolaze kod nas u Federaciju i sipaju gorivo jer je nama aman kvalitet :oops:
Sve je to u par deka. Kad je bila ona kontrola prije godinu-dvije Selex je bio medju najgorim pumpama.
dgL_

#3961 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

Fauja Singh wrote:A eto RSovci samo po servisima vise zbog loseg goriva :oops: a ovi malo imucniji dolaze kod nas u Federaciju i sipaju gorivo jer je nama aman kvalitet :oops:
Sve je to u par deka. Kad je bila ona kontrola prije godinu-dvije Selex je bio medju najgorim pumpama.

na EPu med i mlijeko tece... sto ne mogu ovih filozofa sto sipaju kvalitetno gorivo po najskupljim cijenama koje im ovi nasi supci pakuju u ukrasne kesice i cijene :)

kvalitet opcenito kod nas u BiH je u 5 deka... ne moze me Bog ubvijediti da je gorivo na EPu helem drama bolje nego gorivo u RSu recimo... gdje to sipaju ljudi koji zive tamo ? Voze i oni svi i dobra auta i sve... pa nikad nikakvog problema.. nego sto nas bosanski covjek zna bit glup i retardran to jestrasno... EP dastavi 3 KM... oni bi bili najkvalitetniji i svi ovi debili sto imaju para bi tu sipali jer ce im se nesto pokvariut ako naspu negdje drugo po REALNOJ cijeni... :)

kako jadno
seoBIH

#3962 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

d i l a j l a wrote:još kad bi na tim Šaban pumpama bilo kvalitetno gorivo
kad se sjebe neki dio zbog lošeg goriva
i kad se budete hvatali za glavu zbog popravaka, bit će kuku-lele
Da hoće staviti 5KM pa da svi idete točiti na tu pumpu, jer je tu naravno, gorivo uber kvalitet, direktno sa marsa.
supercali

#3963 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

Fauja Singh wrote:A eto RSovci samo po servisima vise zbog loseg goriva :oops: a ovi malo imucniji dolaze kod nas u Federaciju i sipaju gorivo jer je nama aman kvalitet :oops:
za dizel gorivo ne i za benzin

kad se iznose podaci bar nek budu istiniti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3964 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Truba »

http://www.avaz.ba/clanak/174268/histor ... -zahtijeva

stvarno je novinarstvo na niskim granama
ne pratim nikakva kretanja na tržištu niti u CRO
ali sam krajičkom uha čuo da se spominju neke akcize u CRO prema nekim uputama EU

dakle nema veze s gorivom :D kod nas
dgL_

#3965 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

d i l a j l a wrote:a ti nastavi rokat kod Mandića, Kurčića, Šabanića i ostalih privatnih pumpica
kad budeš keširo za popravke sjetit ćeš se jebenih 10 feninga razlike i pitat se jel vrijedilo

zasta cu paša keširat majke ti ? HAHAAHHAHA

Za stacuto ja keshirat de mi reci a za shtati neces ? Sve ono sto budem ja keshirao keshirat ces i ti, jer sve to sto ti mislsida moze tobozebiti od goriva, moze biti na svakom autu neovisno od pumpe do pumpe... Pomiri se sa cinjenicom jebote, nemoj bit glup.. goprivo kod nas na svim pumpama je u 5 deka... :) mozda na mandicu i neskovicu i nije neka kvaliteta goriva... ali odgovorno tvrdim da EP nije NISTA BOLJI... niti bilo koja pumpa u federaciji koja drzi na 63$ za barel cijenu od 2.06 za litar... :)

eto toboze ja cu keshirat jer sipam kod Neskovica a ti ne4ces jer si na Energopetrolu.. kad bi znao da u tomesvemu tvoja prica ima 0.001% udjela... nebi vjerovao :)
dgL_

#3966 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

Black swan wrote:http://www.avaz.ba/clanak/174268/histor ... -zahtijeva

ali sam krajičkom uha čuo da se spominju neke akcize u CRO prema nekim uputama EU

ma nikad ne reci nikad... uskurcit ce se ovi nasi vrlo brzo :) odavno se po akcizama, PDVu i svim troskovima ravnamo sa EU, a sa platama, i pravima gradjana sa Tadžikistanom
friskyoreo

#3967 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by friskyoreo »

Kod Neskovica i Brcko gas gorivo je losije kvalitete, osjeti se na motoru, auto osjetno slabije vuce. Da li steti motoru, ne znam. Ali Nestro, Gazprom u RS, Krajinapetrol imaju super gorivo i skoro uvijek 20-30 pf jeftinije nego u Pederaciji.
dgL_

#3968 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

friskyoreo wrote:Kod Neskovica i Brcko gas gorivo je losije kvalitete, osjeti se na motoru, auto osjetno slabije vuce. Da li steti motoru, ne znam. Ali Nestro, Gazprom u RS, Krajinapetrol imaju super gorivo i skoro uvijek 20-30 pf jeftinije nego u Pederaciji.

nasuo kod Neškovića 95-icu i auto mi radi bolje nego dok sam sipao na Selexu recimo... a identicno kao na EL Tariku..
pepeljara

#3969 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

dgL_ wrote:
Black swan wrote:http://www.avaz.ba/clanak/174268/histor ... -zahtijeva

ma nikad ne reci nikad... uskurcit ce se ovi nasi vrlo brzo :) odavno se po akcizama, PDVu i svim troskovima ravnamo sa EU, a sa platama, i pravima gradjana sa Tadžikistanom
Jos nas nema nikakve zastite potrosaca. Dobro nam je samo nek ae ne puca hahaha
friskyoreo

#3970 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by friskyoreo »

dgL_ wrote:
friskyoreo wrote:Kod Neskovica i Brcko gas gorivo je losije kvalitete, osjeti se na motoru, auto osjetno slabije vuce. Da li steti motoru, ne znam. Ali Nestro, Gazprom u RS, Krajinapetrol imaju super gorivo i skoro uvijek 20-30 pf jeftinije nego u Pederaciji.

nasuo kod Neškovića 95-icu i auto mi radi bolje nego dok sam sipao na Selexu recimo... a identicno kao na EL Tariku..
Da napomenem da se kod mene radi o dizelu. :) Mozda im je benzin kvalitetniji. Ali i kod nas ima tih istih odstupanja.
Na ovim sto sam nabrojao da im je ok gorivo, isto je u kvaliteti, bar sto se tice rada motora i performansi, kao i na EP, Hifa i sl... Samo sto je jeftinije. :)
ElRe

#3971 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ElRe »

Crna Gora i Hrvatska od danas uvele nove akcize na nafte derivate pa ocekujmo nesto slicno i kod nas.
530i

#3972 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by 530i »

Ne razumijem zašto. O akcizama se pričalo zbog izgradnje autoputa do Doboja, ali nije još odlučeno da li će se ići na akcize po litri goriva ili koncesiju nekome...
mirzet87sa

#3973 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mirzet87sa »

Gazprom stup 1.86 dizel
seoBIH

#3974 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

...već mjesec-dva.

To ti fali.
relax11

#3975 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by relax11 »