Nemam pojma ja i ne gledam FTV ovako se usput šta saznade balzac wrote:Bitango, a đe Jelena? Mislim , ne fali mi ni u kojem smislu, nako pitam.
Federalna televizija
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#3951 Re: Federalna televizija
-
Chuckie
#3952 Re: Federalna televizija
Upravo lika investitora koji prica o slozenim procedurama za ulaganje u nasu zemlju na dnevniku potpisase sa inovator. 
- trcicu trceci
#3953 Re: Federalna televizija
Najavljuju dokumentarni film o protestima, a ispitivali sve hasisare i majmune, usput sitne klosarcice... Ne mogu da vjerujem, sad se pitam znaju li ko su ti momci ili se prave budale
-
StupskaBitanga
#3954 Re: Federalna televizija
Ništa ozbiljno u proteklom periodu nema na FTV
Ništa nema dozu ozbiljnosti i predanosti tematici kojom se bave. Dovoljno je pogledati onu Mrežu i vidjeti da je sve to na nivou Avaza i mahale frizerskog salona a dokumentarci su sada blijeda kopija serijala tokom trajanja dokumentarnog četvrtka
Ništa nema dozu ozbiljnosti i predanosti tematici kojom se bave. Dovoljno je pogledati onu Mrežu i vidjeti da je sve to na nivou Avaza i mahale frizerskog salona a dokumentarci su sada blijeda kopija serijala tokom trajanja dokumentarnog četvrtka
- Maharadza
#3955 Re: Federalna televizija
Da ti je tek čuti kakvi retardi i bolesnici rade u onom sivom domu, čudio bi se kako uopšte emitiraju bez većih problema i kikseva! Dovoljno reći da im je nedavno i SIPA kucala na vrata, ali ne bih ulazio u detalje kako i zbog čega! Ugl. nisu normalni i mnogo bolesni umovi su ti tamo...StupskaBitanga wrote:Ništa ozbiljno u proteklom periodu nema na FTV
-
StupskaBitanga
#3956 Re: Federalna televizija
potvrda onog što govoriš da ljudi odlaze i odlazili su i svako normalan bi otišaoMaharadza wrote:Da ti je tek čuti kakvi retardi i bolesnici rade u onom sivom domu, čudio bi se kako uopšte emitiraju bez većih problema i kikseva! Dovoljno reći da im je nedavno i SIPA kucala na vrata, ali ne bih ulazio u detalje kako i zbog čega! Ugl. nisu normalni i mnogo bolesni umovi su ti tamo...StupskaBitanga wrote:Ništa ozbiljno u proteklom periodu nema na FTV
a i oni kojoi bi trebali otići su otišli pa se vratili ali kao najveće zvijezde
Slučaj novinarka oči su ti more jadransko-Kazagić
-
__Phoenix__
#3957 Re: Federalna televizija
Pun pogodak sa serijom Bolji život, moja nena se osjeća 20 godina mlađa!
-
zaluzinna
#3958 Re: Federalna televizija
jos jedna potvrda kuda ide ovaj Sivi brod...
Sindikat javnog RTV servisa razdvojen na dva samostalna sindikata
Objavljeno: 09.12.2014 12:39
Posljednja izmjena: 09.12.2014 13:04
Uposlenici i članovi Sindikata javnog RTV servisa donijeli su odluku o razdvajanju sindikata, na samostalni Sindikat javnog servisa BiH i Javnog servisa radio televizije Federacije.
Skupštini je porisustvovalo 88 delegata.
U toku su odvojene osnivačke skupštine oba samostalna sindikata.
Na Skupštini FTV-a utvrđen je prijedlog kandidata Upravnog odbora, statutarna komisija i nadzorna komisija, a za predsjednika samostalnog sindikata FTV-a izabran je Darijan Babić.
Sindikat javnog RTV servisa razdvojen na dva samostalna sindikata
Objavljeno: 09.12.2014 12:39
Posljednja izmjena: 09.12.2014 13:04
Uposlenici i članovi Sindikata javnog RTV servisa donijeli su odluku o razdvajanju sindikata, na samostalni Sindikat javnog servisa BiH i Javnog servisa radio televizije Federacije.
Skupštini je porisustvovalo 88 delegata.
U toku su odvojene osnivačke skupštine oba samostalna sindikata.
Na Skupštini FTV-a utvrđen je prijedlog kandidata Upravnog odbora, statutarna komisija i nadzorna komisija, a za predsjednika samostalnog sindikata FTV-a izabran je Darijan Babić.
- Ned071
#3959 Re: Federalna televizija
sta ti bi?StupskaBitanga wrote:Ništa ozbiljno u proteklom periodu nema na FTV
Re: Federalna televizija
Postby StupskaBitanga » 12/05/2014 15:40
Treba u mreži nastaviti kontinuirano otkrivati sve mahinacije koje svakodnevno isplivavaju. Toliko ima materijala da se mreža moze komotno od ponedjeljka do petka emitovati
- Ned071
#3960 Re: Federalna televizija
StupskaBitanga wrote:ona je tu da bude lijepa i da fino čita (za razliku od Mijatovićke)
sta ti opet bi?
Postby StupskaBitanga » 09/05/2014 12:21
Dobro su se sjetili nakon više od 10 godina
Međutim džaba bolja šminka kad tamo mimo Aide niko ne zna da radi svoj posao
-
StupskaBitanga
#3961 Re: Federalna televizija
TačnoNed071 wrote:StupskaBitanga wrote:ona je tu da bude lijepa i da fino čita (za razliku od Mijatovićke)
sta ti opet bi?
Postby StupskaBitanga » 09/05/2014 12:21
Dobro su se sjetili nakon više od 10 godina
Međutim džaba bolja šminka kad tamo mimo Aide niko ne zna da radi svoj posao
Niko mimo Aide ne zna čitati ono što mu napišu
Aida čita sa blesimetra/idiota to joj je posao. Ne radi priloge niti uživo javljanja
Jelena-žalosna sova
Ena Ameti i dalje kao da vodi sport
Mijatovića sve rečeno
ona sa lota i vremenske prognoze došla do vijesti-Adnana
Nekada su vijesti na Federalnoj u 8h ujutru radili mnogo bolji prezenteri nego danas oni u 15 ili 17h
Žalosno je to jer je evidentno nazadovanje
Problem je u tome što oni izaberu odličnu priču gdje se može materijala skupiti da se svakodnevno objavljuju dijeloviNed071 wrote:sta ti bi?StupskaBitanga wrote:Ništa ozbiljno u proteklom periodu nema na FTV
Postby StupskaBitanga » 12/05/2014 15:40
Treba u mreži nastaviti kontinuirano otkrivati sve mahinacije koje svakodnevno isplivavaju. Toliko ima materijala da se mreža moze komotno od ponedjeljka do petka emitovati
Međutim ono što je mene negativno iznenadilo i na šta sam ciljao vezano za Mrežu je vezano za prilog Brod rafinerija nafte
Glavna zvijezda Čavić a evidentno da Elma nije otišla do Broda i istražila na licu mjesta jer sam siguran da bi neko eventualno pod zaštitom identitea pružio mnogo više i interesantnije podatke koji su predočeni. Koliko ima otpuštenih pa sigurno bi neko rekao ovaj ti je bitan istraži tog i ovo i slično
-
StupskaBitanga
#3962 Re: Federalna televizija
Elma kao da ovo čita
Izašla na teren otišla u Foču i dobijemo pravi prilog
Večeras Elma dobra
Izašla na teren otišla u Foču i dobijemo pravi prilog
Večeras Elma dobra
- tandmand
#3963 Re: Federalna televizija
Zbog ove epizode (inace takve emisije ne gledam) mislim se da li da platim tv pretplatu za ovaj mjesec. Na trenutke sam se pitao je li to neki TV Požarevac ili Federalna. Dijalekt srpskog jezika bez H i bez padeža ... je malo previse za javnu tv iz Federacije. Za takve stvar ima Grand, Pinkovi .. itd.“Moja kuhinja moja pravila”: Radivoj i Rada Vasić iz Male Plane obeležiće 10. epizodu!...
Originalno objavljeno na stranici http://www.svet.rs/najnovije-vesti/moja ... 10-epizodu © svet
Ovakvi propusti su razlog da nam djeca nepravilno pricaju bosanski jezik.
-
kakavdanakneiskustvu
#3964 Re: Federalna televizija
neka djeca ni ne uče bosanski nego hrvatski i srpski
- tandmand
#3965 Re: Federalna televizija
Djeca koja uce hrvatski jezik, odista su okruzena kvalitetnim medijima sa kojih mogu da cuju knjizevni hrvatski jezik.kakavdanakneiskustvu wrote:neka djeca ni ne uče bosanski nego hrvatski i srpski
HRT1, HRT2 te odlican HRT3, drze se nekih propisanih normi o zastupljenosti hrvatskog jezika.
To je sto se tice HRT, kao hrvatskog javnog rtv servisa.Nabava djela od neovisnih proizvođača zakonska je obveza HRT-a, koji je sukladno članku 11. Zakona o HRT-a dužan najmanje 15% svojega godišnjeg programskog proračuna osigurati za nabavu europskih djela neovisnih proizvođača, od čega polovina tih sredstava mora biti namijenjena za djela proizvedena izvorno na hrvatskom jeziku.
Hrvatski jezik je znatno zastupljen na BHT1 i FTV za razliku od bosanskog, koji u stvari na javnom servisu vise lici S-H verziju po standardima Novosadskog dogovora.
-
oskarboy
#3966 Re: Federalna televizija
joj price vam oko jezika
kao da se ovde prica njemacki,francuski i italijasnki pa se ne moze nista razumit.a jezik jedan te isti koji svi dobro razumijemo.i kako ti znas da se najmanje bosanskog jezika cuje?jel to mozda bosanski jezik nesto drugaciji od srpskog ili hrvatskog?
- tandmand
#3967 Re: Federalna televizija
Ukoliko nema razlike, mozemo predloziti da umjesto 3 jezika B-H-S, jedino bosanski jezik bude u upotrebi.oskarboy wrote:jel to mozda bosanski jezik nesto drugaciji od srpskog ili hrvatskog?
Kao sluzbeni u administraciji, na TV i u procesu edukacije. Mislim da svi oni koji tvrde da nema razlike medju jezicima, ne bi trebali da imaju ista protiv ovakvog prijedloga.
- Ned071
#3968 Re: Federalna televizija
tandmand wrote:Zbog ove epizode (inace takve emisije ne gledam) mislim se da li da platim tv pretplatu za ovaj mjesec. Na trenutke sam se pitao je li to neki TV Požarevac ili Federalna. Dijalekt srpskog jezika bez H i bez padeža ... je malo previse za javnu tv iz Federacije. Za takve stvar ima Grand, Pinkovi .. itd.“Moja kuhinja moja pravila”: Radivoj i Rada Vasić iz Male Plane obeležiće 10. epizodu!...
Originalno objavljeno na stranici http://www.svet.rs/najnovije-vesti/moja ... 10-epizodu © svet
Ovakvi propusti su razlog da nam djeca nepravilno pricaju bosanski jezik.
moje dijete uci hrvatski. poceo je uciti cirilicu. trebam li placati pretplatu?
- tandmand
#3969 Re: Federalna televizija
Hrvatski kao jezik i cirilica kao pismo su i te kako prisutni na BHT1 i FTV, tako mislim da tvoja (hrvatska) jezicka prava nisu uskracena.Ned071 wrote: moje dijete uci hrvatski. poceo je uciti cirilicu. trebam li placati pretplatu?
- Ned071
#3970 Re: Federalna televizija
o cemu je onda rasprava?
- Ned071
#3971 Re: Federalna televizija
sad Federalna objavila u vijestima. Uhapsise Hamdiju Lipovacu... Sad ce news televizije da se nakace sa cuvenim "potvrdjeno je za"... 
- Ned071
-
almir90
#3973 Re: Federalna televizija
Prestao sam da gledam dnevnik na FTV-u. Moja preporuka je da promijene naziv, RSTV bi im pravo odgovarao, jer ionako ne pričaju ni o čemu drugom, nego samo o dešavanjima u RS-u. Koga bolan više briga za njima tamo, prestanite nas tušiti sa tim informacijama. Imamo mi puno većih problema u Federaciji, šta nas briga o Srbima.
- karanana
#3974 Re: Federalna televizija
ma ja, jebes rs. druga drzava, zaboli me.
gdje je jela jelena?
gdje je jela jelena?
-
__Phoenix__
#3975 Re: Federalna televizija
Može li neko postaviti podatke o budžetima javnih emitera za 2014-u, zašto je toliki disbalans u kvaliteti programa između BHT-a i Federalne?