Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
eeddiinn

#3951 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by eeddiinn »

Libertas wrote:Evo izgleda da su stavili deklarisane brzine na Trio+ :( bilo je lijepo imati 100/50 Mbit/sec :D Welcome slow upload :3
Kada si mjerio brzinu?
Praetorious

#3952 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

eeddiinn wrote:Je li se kod vas povremeno javljaju kockice po ekranu ili dijelu ekrana na tv-u. Ja od kada sam promjenio stb, prešao sa SD-a na HD konstantno mi se to pojavljuje, a na HD kanalima puno ćešće, svakih desetak sekundi. Prilično je iritantno.
I kod mene se to javlja, SD paket. Nije prečesto i nije pretjerano ali - zaista iritira. Problem sa snimalicom i dalje imam, sada mogu promijeniti audio na Engleski, ali u toku reprodukcije slika trepne i opet se postavi neki lijevi jezik. Ne znam šta je u pitanju, ali zaista mi se ne sviđa da me neko za moje pari pravi budalom. Prelazak na HS je više nego izvjestan ...
Libertas

#3953 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

eeddiinn wrote:
Libertas wrote:Evo izgleda da su stavili deklarisane brzine na Trio+ :( bilo je lijepo imati 100/50 Mbit/sec :D Welcome slow upload :3
Kada si mjerio brzinu?

Evo prije 30tak minuta :P i to mi sad drži Down na 20tak Mbit a upload ispod 1 Mbit :>

A evo i jedna svjež:

Image

Može bit da nešto i rade, al u svakom slučaju pretpsotavljam da više neće odčepiti onako.
eeddiinn

#3954 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by eeddiinn »

Šteta. :D
eeddiinn

#3955 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by eeddiinn »

Praetorious wrote:
eeddiinn wrote:Je li se kod vas povremeno javljaju kockice po ekranu ili dijelu ekrana na tv-u. Ja od kada sam promjenio stb, prešao sa SD-a na HD konstantno mi se to pojavljuje, a na HD kanalima puno ćešće, svakih desetak sekundi. Prilično je iritantno.
I kod mene se to javlja, SD paket. Nije prečesto i nije pretjerano ali - zaista iritira. Problem sa snimalicom i dalje imam, sada mogu promijeniti audio na Engleski, ali u toku reprodukcije slika trepne i opet se postavi neki lijevi jezik. Ne znam šta je u pitanju, ali zaista mi se ne sviđa da me neko za moje pari pravi budalom. Prelazak na HS je više nego izvjestan ...
Jesi li ih pokušao kontaktirati? Šta kažu u čemu je problem?
Ja na SD nisam imao problema ali sada na HD svako malo kockice.
eeddiinn

#3956 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by eeddiinn »

Libertas wrote:
eeddiinn wrote:
Kada si mjerio brzinu?

Evo prije 30tak minuta :P i to mi sad drži Down na 20tak Mbit a upload ispod 1 Mbit :>

A evo i jedna svjež:

Image

Može bit da nešto i rade, al u svakom slučaju pretpsotavljam da više neće odčepiti onako.
Evo sad sam izmjerio brzinu. Hajde što su spustili ali sad je ispod deklarisane.
Libertas

#3957 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

Biće bolje :D ... valjda
drugtito2011

#3958 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Drasticno pala brzina. Zvao dva puta, resetovanja, instrukcije i sve isto. Valja cekati do sutra ujutro.
Libertas

#3959 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

drugtito2011 wrote:Drasticno pala brzina. Zvao dva puta, resetovanja, instrukcije i sve isto. Valja cekati do sutra ujutro.

Baš, ev sad je 17.90/1 .

Hajd, biće bolje ubrzo u svakom slučaju
eeddiinn

#3960 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by eeddiinn »

je li se danas popravila situacija? nisam u prilici da provjerim.
vitezovi

#3961 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vitezovi »

ima li sta od Sportklub Prime?
afannedim

#3962 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Od novih kanala ima li šta, dajte NICKELODEON ili BOOMERANG i SKPRIME
M@RKO

#3963 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by M@RKO »

Image
Tuga :( Paket trio...
Posto ima previse stranica da se ne vracam nazad, sta je sa RTV taksom? Prebacio sam telefon od telekoma u logosoft.. Kako cu sada placati onu RTV taksu? :D
semirsar

#3964 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Vidim, nisam jedini sa "drasticnim padom brzine". Ima li ko da je danas zvao podrsku povodom toga, dje zapelo? Mislim da znam u cemu je problem, al' hajd', nadam se da nisam u pravu :skoljka: :mrgreen:

Image Image
Image Image P.S. Trio+ paket je u pitanju
semirsar

#3965 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

M@RKO wrote: Posto ima previse stranica da se ne vracam nazad, sta je sa RTV taksom? Prebacio sam telefon od telekoma u logosoft.. Kako cu sada placati onu RTV taksu? :D
Fino brate, Sacekas onog brku sto im raznosa racune :lol:
a mo's i sam im otici na noge.
M@RKO

#3966 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by M@RKO »

Pa cek ne dolazi mi sad uopste racun od telekoma. A na logosoftovom nema ove stavke.. Kome da platim? :lol:
semirsar

#3967 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

M@RKO wrote:Pa cek ne dolazi mi sad uopste racun od telekoma. A na logosoftovom nema ove stavke.. Kome da platim? :lol:
Mozda se nisam fino izrazio, ima javni servis svog brku koji im kupi pare od raje za rtv pretplatu, pare, nakon sto se uvjeris da ima legitimaciju naravno, das njemu a on tebi priznanicu, ili da sam odes u rtv dom i licno platis njima. :mrgreen:
M@RKO

#3968 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by M@RKO »

Aa tako dakle.. nisam upoznat s tim njihovim brkom.. :lol: :lol: Tako da cu vjerovatno licno ici placati. Hvala :-D
Frtalj_Duše

#3969 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Frtalj_Duše »

semirsar wrote:
M@RKO wrote:Pa cek ne dolazi mi sad uopste racun od telekoma. A na logosoftovom nema ove stavke.. Kome da platim? :lol:
Mozda se nisam fino izrazio, ima javni servis svog brku koji im kupi pare od raje za rtv pretplatu, pare, nakon sto se uvjeris da ima legitimaciju naravno, das njemu a on tebi priznanicu, ili da sam odes u rtv dom i licno platis njima. :mrgreen:
Meni danas dolazio brko, dobio nogu i prijetnju da ako se pojavi još jednom leti sa krova zgrade, uz napomenu da mi to tako radimo na Alipašinom. 8-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Libertas

#3970 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

semirsar wrote:Vidim, nisam jedini sa "drasticnim padom brzine". Ima li ko da je danas zvao podrsku povodom toga, dje zapelo? Mislim da znam u cemu je problem, al' hajd', nadam se da nisam u pravu :skoljka: :mrgreen:

Image Image
Image Image P.S. Trio+ paket je u pitanju

Podijeli sa rajom, čemu se nadaš da nisi u pravu ? :/ do prije neki dan je brzina išla max na VDSL paketima, naravno i preko deklerisane brzine, što nama korisnicima i odgovara :D mogli su nam i ostaviti tako hahaha , ipak TRIO+ je TRIO+

I btw, kako to da imaš TAKO mal ping prema Logosoft serveru ? meni je minimum 14 ms, i to kad je savršeno sve..., a tebi 5 ms :>

A evo i moj speedtest:

Image
KPNCTNJAH

#3971 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Logosoft je najbolji provajder za odvikavanje od gaminga, ne mozes igrati online igru u kojoj je bitna brza reakcija... FPS, soker, nba... mozes strategije, poker i sah (ali ne brzopotezni)
Libertas

#3972 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

KPNCTNJAH wrote:Logosoft je najbolji provajder za odvikavanje od gaminga, ne mozes igrati online igru u kojoj je bitna brza reakcija... FPS, soker, nba... mozes strategije, poker i sah (ali ne brzopotezni)

Pa dobro sad, nije ping toliko loš, to što link ne ide preko istih servera kao Bihnetu... to je druga stvar, ping je sličan na "zapadnim" serverima.. Njemačka, Engleska, Slovenija ... ili nama "daleke" Amerike. Al moram priznati, ne bih se budnio da mi pung bude 20 na BihNet serverima... a ne 70 :D
KPNCTNJAH

#3973 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Sta mi znaci server iz Slovenije :mrgreen: prema Njemackoj je dobar, ali samo prema nekim serverima i bude 40, ostalo je preko 60, Engleska isto tako... Spanija, Italija i ostale drzave nula bodova... Hrvatska isto tako samo par servera dobar ping, a prema Srbiji je preko 60ms na svim... sto se tice BiH, jedino je dobar prema Logosoftu :-)
Libertas

#3974 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

KPNCTNJAH wrote:Sta mi znaci server iz Slovenije :mrgreen: prema Njemackoj je dobar, ali samo prema nekim serverima i bude 40, ostalo je preko 60, Engleska isto tako... Spanija, Italija i ostale drzave nula bodova... Hrvatska isto tako samo par servera dobar ping, a prema Srbiji je preko 60ms na svim... sto se tice BiH, jedino je dobar prema Logosoftu :-)

Ima u BG neki server 25-30 ping, ima i na speedtest.net TARGOnet
bankok

#3975 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Zamijenio sam danas STB HD al su mi gotovo svi HD kanali negledljivi pogotovo Arene,
stalno prekida i pojavljuju se kockice bez prestanka,zanima me postoji li kakvo rijesenje za to,
resetovao sam i modem i sve al bez uspjeha.
Znam da mnogi imaju probleme sa tim i da se vec pisalo o tome ali mi se stvarno ne da listati,
pa bi zamolio upucene i one koji su rijesili problem da mi pomognu i ponude rijesenje,
tek sam zamijenio pa mi se neda da odmah zovem i trazim zamjenu ili slicno,volio bi da prvo pokusam rijesiti problem.

I JOS JEDNO PITANJE MOZDA NE TOLIKO VEZANO ZA TEMU I LOGSOFT :
Naime koristim 5.1 surround i dok mi je bio SD STB zvuk i slika mi je naravno isao preko
scarta i sve je bilo ok,sad kad mi je prikopcano preko HDMI kabla zvuk se ne prenosi do zvucnika,
mogu ga imati samo preko TV-a normalno ali mi nije to to onda,znaci preko HDMI cabla imam sliku ali
nemam zvuka na 5.1 surroundu.
Zvucnici su prikopcani sa tv-om cincevima pa pretpostavljam da je tu problem posto sada slika ide preko dgitalnog sistema i samim tim ne podrzava zvuk preko obicnog kabla sa cincevima.
Televizija je JVC i zaista me cudi da nema automatsku detekciju 5.1 surronda preko HDMI-a,probao sam sa postavkama na tv-u sve i svasta ali nista,pa bi zamilo nekoga ko je zaista upucen u prblem da mi pomogne ili da me uputi na neki servis ,link, nebitno gdje bi se mogao informisati.
Ne znam dali bi mi pomoglo da kupim digitalni koaksijalni kabel koji bi prikopcao iz zvucnika u tv dali bi se onda
prenosio zvuk sa HDMI-a na zvucnike.
Znam da je pitanje malo kompleksno i za upucene ali eto ako ima neko ko je upucen nek mi ponudi neko rijesenje,
jer mi je stvarno bezveze da imam odlicnu sliku a :) da je ne mogu zasladiti i odlicnim zvukom,

Pozz i hvala na svakom odgovoru
Post Reply