U "mojoj" firmi upravljam ja, ako ti se ne sviđa, napusti istu. Kada bude radnik imao svoju firmu, neka onda upravlja on njom. Čuj, oni protiv direktora. Pa neka onda dokaze odnesu tužilaštvu, medijima i kome već i krivičnu prijavu podnesu, a ne ovo.... I radnici imaju svoje obaveze.pathyeshme wrote:Podržavam radnike jer se problemi ne mogu drugačije riješiti. Ako su svi radnici protiiv direktora, on treba da bude obrazli i podnese ostavku. Uostalom, podržavam svaki vid borbe radnika za svoja prava.
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
The Realist
#3951 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- zateznistub
#3952 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gledam sad prilog strajka ispred GRAS-a oni fol strajkuju uzvikuju neke parole i crkose od sege 
-
VjecitiStudent
#3953 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Za čišćenje pruge je nadležan Gras. Svi dobro znamo kako su je "čistili".and wrote:pa kanton ima firmu koja je plaćena da čisti snijeg koji ih iznenadi u januaru
- BHF_Manijak
#3954 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hahahahah cuj oni protiv direktora! Kojis u oni ba qrac?
Necu ulazit u to kakav je ovaj hahar, vjerovatno je kita ko i ostali sto su bili, ali radnikovo je da RADI sve dotle dok mu taj isti direktor ne ugrozava njegova osnovna ljudska prava. Sta sad treba, da se narod digne pa da njima jebe mater je oni ugrozavaju DIREKTNO oko 300.000 ljudi?
Ma treba ovo sve prangijom, ako ti se vec strajkuje vozi raju dzaba, ne naplacuj karte, idi direktno direktoru a ne preko ledja gradjana ciji je ovo prevoz jer je GRADSKI a ne HIMZANIJIN! Stoka seljacka!

Ma treba ovo sve prangijom, ako ti se vec strajkuje vozi raju dzaba, ne naplacuj karte, idi direktno direktoru a ne preko ledja gradjana ciji je ovo prevoz jer je GRADSKI a ne HIMZANIJIN! Stoka seljacka!
- Semsudin-IrvinovTata
#3955 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sta cekate, pravac GRAS i prisilite ih da krenu.
Par hiljada ljudi, da vidis kako ce plaiti motore
Lako je po forumu srati.
Vise su prekardasili (sto kaze Balas
), rasformirati ih, prodati, sta god...
Par hiljada ljudi, da vidis kako ce plaiti motore
Lako je po forumu srati.
Vise su prekardasili (sto kaze Balas
Last edited by Semsudin-IrvinovTata on 11/01/2013 19:37, edited 1 time in total.
-
pathyeshme
#3956 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I u svojoj 'firmi' upravljaju Dodik, Lagumdžija, Tihić, Čović i ostali.. Izabrao ih je nadzorni odbor (građani). Dakle, građani nema pravo ni za šta da se bune, kome se ne sviđa neka napusti firmu (zemlju)?The Realist wrote:U "mojoj" firmi upravljam ja, ako ti se ne sviđa, napusti istu. Kada bude radnik imao svoju firmu, neka onda upravlja on njom. Čuj, oni protiv direktora. Pa neka onda dokaze odnesu tužilaštvu, medijima i kome već i krivičnu prijavu podnesu, a ne ovo.... I radnici imaju svoje obaveze.pathyeshme wrote:Podržavam radnike jer se problemi ne mogu drugačije riješiti. Ako su svi radnici protiiv direktora, on treba da bude obrazli i podnese ostavku. Uostalom, podržavam svaki vid borbe radnika za svoja prava.
- drug_profi
#3957 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
gdje si ti studirao logiku, oj....
batali ti ovo. Nije ovo za tebe.
-
artime
#3958 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne shvatam više kako im svaki put prolazi, i svaki put vlada kantona se nagodi, pa opet isto. TO nigdje nema, samo se potvrđuje status quo, i tako ce uvijek biti. A građane ko ih

-
pathyeshme
#3959 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja samo imam svoje mišljenje kao i ti.. Kako god ti misliš da pričam gluposti, tako i ja mislim za tebe. Al za to forum i služi.drugi profil wrote:gdje si ti studirao logiku, oj....![]()
![]()
![]()
- Alfons Kauders
#3960 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kakva plata od 300 maraka, o cemu ti pricas ziv bio?and wrote:@Alfons Kauders,pa ne bi trebalo baš da te boli iako kod privatnika radiš,tj.nazovi privatnika.ne možeš nekoga nazvati privatnikom ko daje legalno platu 300 km.to nigdje na svijetu ne postoji.postoji najniža cijena rada i zna se koliko može biti plata,a ne zakonito ljude tretirati kao stoku i još se zvati privatnikom.fuj![]()
nemam ništa s grasovcima,čak ih ne simpatišem,ali kad su na jednoj strani radnici,a na drugoj vlast,birokratija i oni koji su uništili ovu firmu,moje simpatije su na strani radnika.
I nisu na jednoj strani radnici, a na drugoj vlast. Na jednoj strani su "radnici" a na drugoj gradjani Sarajeva, koji porezima svake godine guraju jebeni GRAS dok se isti zavaljuje u jos dublji minus. Ne sjecam se da su "radnici" strajkovali kad su doveli par stotina viska ljudi u firmu, ni kada je stari menadzment kupovao jebene tepihe od 15,000 i mjenjace za tramvaje. Ako mislis da ti radnici nisu bili svjesni svega sto se u firmi desavalo zadnjih 15 godina, onda je malo reci da si naivan. Cijeli grad je znao, znali su i oni, ali im nije smetalo dok je bilo budzetskih para za marifetluke i pumpanje plata.
Stoga nek se jebu sad - ako im se ne svidja, neka idu na posao.ba i traze novu firmu.
- respo
#3961 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
evo sada na ftv neki vozac autobusa govori jedini sposoban za voditi firmu je hasan basic
njega ne vole samo neradnici i oni njima ovdje nema mjesta
dovoljan je on sam da se vidi da bas ni ti "radnici" nisu u pravu
njega ne vole samo neradnici i oni njima ovdje nema mjesta
dovoljan je on sam da se vidi da bas ni ti "radnici" nisu u pravu
-
Johnny_x
#3962 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja mislim da su grasovci jedini radnici u državi koje građani ne podržavaju dok štrajkuju.
- Pitarrr82
#3963 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Cuj zovu gradjane da im se pridruze, fkt nisu dobri

- adnansax
#3964 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jebes ovu gradsku vlast ako nemaju nacin da sprijece 1000 likova u njihovom teroriziranju gradjana glavnog grada jedne drzave..
- respo
#3965 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
trebaju sad gradjani doci i reci im sta misle jebo im hasan basic svima zenski dio familije
- drug_profi
#3966 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sindikat vozaca GRASA poziva radnike da se vrate na posao.
Strajk je pokrenuo Sindikat komunalne privrede.
jebo lud zbunjenog. Ja znam da tamo ima vise sindikata, ali ovdje ocigledno neko ne cita zakone.
Strajk je pokrenuo Sindikat komunalne privrede.
jebo lud zbunjenog. Ja znam da tamo ima vise sindikata, ali ovdje ocigledno neko ne cita zakone.
-
nicaze_072
#3967 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zamjenik predsjednika sindikata komunalne privrede FBiH Adnan Himzanija je naglasio da su radnici GRAS-a imali loša iskustva s Bašićem koji je već obavljao tu funkciju te da je štrajk odgovor na prekršeni dogovor koji je jučer postignut.
- Taj čovjek je prije dvije godine napravio "Srebrenicu" u GRAS-u i mi nećemo dozvoliti da se to ponovo desi. Problemi radnika GRAS-a su brojni, ali ako Bašić bude povučen s funkcije direktora, za sve ostalo ćemo se dogovoriti, tvrdi Himzanija.
.................
Do kada dopustiti da se GENOCID trivijalizuje i izjednacava sa svakakvim pizdarijama u ovom drustvu? Zar niko nema osjecaja da tako nesto je bolno za clanove porodica koji su ubijeni u Srebrenici? Zar je moguce da neko izjednaci izbor direktora preduzeca i neku njegovu odlucu sa GENOCIDOM?
I treba narod da se pridruzi sa velikim palijama i prebije tu gamad jednom za sva vremena!
- Taj čovjek je prije dvije godine napravio "Srebrenicu" u GRAS-u i mi nećemo dozvoliti da se to ponovo desi. Problemi radnika GRAS-a su brojni, ali ako Bašić bude povučen s funkcije direktora, za sve ostalo ćemo se dogovoriti, tvrdi Himzanija.
.................
Do kada dopustiti da se GENOCID trivijalizuje i izjednacava sa svakakvim pizdarijama u ovom drustvu? Zar niko nema osjecaja da tako nesto je bolno za clanove porodica koji su ubijeni u Srebrenici? Zar je moguce da neko izjednaci izbor direktora preduzeca i neku njegovu odlucu sa GENOCIDOM?
I treba narod da se pridruzi sa velikim palijama i prebije tu gamad jednom za sva vremena!
- munevera44
#3968 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
respo wrote:ko kaze da su svi protiv?pathyeshme wrote:Podržavam radnike jer se problemi ne mogu drugačije riješiti. Ako su svi radnici protiiv direktora, on treba da bude obrazli i podnese ostavku. Uostalom, podržavam svaki vid borbe radnika za svoja prava.
pa tu ima 500 radnika viska to je koliko ovdje skontah pola firme
normalno da su oni protiv jer da dodje bilo koji normalan direktor oni ce ostati bez posla s razlogom
- and
#3969 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
o platama za koje ljudi mogu raditi legalno kod privatnika.Alfons Kauders wrote:Kakva plata od 300 maraka, o cemu ti pricas ziv bio?and wrote:@Alfons Kauders,pa ne bi trebalo baš da te boli iako kod privatnika radiš,tj.nazovi privatnika.ne možeš nekoga nazvati privatnikom ko daje legalno platu 300 km.to nigdje na svijetu ne postoji.postoji najniža cijena rada i zna se koliko može biti plata,a ne zakonito ljude tretirati kao stoku i još se zvati privatnikom.fuj![]()
nemam ništa s grasovcima,čak ih ne simpatišem,ali kad su na jednoj strani radnici,a na drugoj vlast,birokratija i oni koji su uništili ovu firmu,moje simpatije su na strani radnika.
I nisu na jednoj strani radnici, a na drugoj vlast. Na jednoj strani su "radnici" a na drugoj gradjani Sarajeva, koji porezima svake godine guraju jebeni GRAS dok se isti zavaljuje u jos dublji minus. Ne sjecam se da su "radnici" strajkovali kad su doveli par stotina viska ljudi u firmu, ni kada je stari menadzment kupovao jebene tepihe od 15,000 i mjenjace za tramvaje. Ako mislis da ti radnici nisu bili svjesni svega sto se u firmi desavalo zadnjih 15 godina, onda je malo reci da si naivan. Cijeli grad je znao, znali su i oni, ali im nije smetalo dok je bilo budzetskih para za marifetluke i pumpanje plata.
Stoga nek se jebu sad - ako im se ne svidja, neka idu na posao.ba i traze novu firmu.
direktora i menadžment u grasu postavlja vlada.sad oni nisu znali za viška radnika,razne marifetluke..........
vlada ima pravo da postavlja direktora i preko njega kontroliše firmu.
ako je stanje sa gradskim prevozom u sarajevu takvo kakvo jeste NEKO mora biti odgovoran.to traje 20 godina.ko bi po tebi trebao dati odgovore zašto je stanje u grasu takvo?
-
nicaze_072
#3970 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I da napomenem da je ovdje evidentno krsenje zakona o strajku i da ovi jadni izmanipulisani radnici nisu svjesni da mogu snositi posljedice zbog ovakvih budalestina!
Clanak 4.
Strajk se najavljuje poslodavcu u pismenom obliku, najkasnije deset dana prije pocetka strajka. U pisanoj najavi iz
stavka 1. ovog clanka navode se razlozi za strajk, mjesto, dan i vrijeme pocetka strajka. Istodobno, organizator
strajka je obvezan da o vremenu i mjestu odrzavanja strajka izvijesti nadlezno ministarstvo unutarnjih poslova.
Clanak 4.
Strajk se najavljuje poslodavcu u pismenom obliku, najkasnije deset dana prije pocetka strajka. U pisanoj najavi iz
stavka 1. ovog clanka navode se razlozi za strajk, mjesto, dan i vrijeme pocetka strajka. Istodobno, organizator
strajka je obvezan da o vremenu i mjestu odrzavanja strajka izvijesti nadlezno ministarstvo unutarnjih poslova.
- munevera44
#3971 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Johnny_x wrote:Ja mislim da su grasovci jedini radnici u državi koje građani ne podržavaju dok štrajkuju.
-
adore
#3972 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Za partiju koja ukine Gras ovakav kakav jeste, izbaci 70% radnika istog, glasam sljedećih 6 izbora. Obećavam.
- Frtalj_Duše
#3973 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma taj himzanija nije normalan ba, a o tome ti čitavo Alipašinom pjesmu može pjevati. Čudi me samo kako ga do sada nije niko "udesio" pošteno!? Sve su ti to plaćenici koji bi za keš i rođenu mater izdali.nicaze_072 wrote:Zamjenik predsjednika sindikata komunalne privrede FBiH Adnan Himzanija je naglasio da su radnici GRAS-a imali loša iskustva s Bašićem koji je već obavljao tu funkciju te da je štrajk odgovor na prekršeni dogovor koji je jučer postignut.
.................
+1adore wrote:Za partiju koja ukine Gras ovakav kakav jeste, izbaci 70% radnika istog, glasam sljedećih 6 izbora. Obećavam.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Last edited by Frtalj_Duše on 11/01/2013 19:58, edited 1 time in total.
-
nicaze_072
#3974 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Clanak 10.
Poslodavac moze podnijeti zahtjev mjerodavnom sudu glede zabran e organiziranja i provodjenja strajka suprotno
odredbama ovog zakona, kolektivnog ugovora i pravilima sindikata o strajku. Poslodavac moze od sindikata
zahtijevati naknadu stete koju je pretrpio zbog strajka koji nije organiziran i proveden sukladno sa odr edbama ovog
zakona.
Poslodavac moze podnijeti zahtjev mjerodavnom sudu glede zabran e organiziranja i provodjenja strajka suprotno
odredbama ovog zakona, kolektivnog ugovora i pravilima sindikata o strajku. Poslodavac moze od sindikata
zahtijevati naknadu stete koju je pretrpio zbog strajka koji nije organiziran i proveden sukladno sa odr edbama ovog
zakona.
- O'zone
- Globalni moderator
#3975 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovaj Himzanija je veći dušman GRAS-u nego što je i Bimo bio