Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
WildRedRose

#3951 Re: Cipelice, cipelice..

Post by WildRedRose »

_EMA_ wrote:Sta uraditi kada zuljaju cizme? :sad: Nedavno sam kupila duboke cizme i imam ogroman problem sa lijevom, dok je desna ok, uzasno me zulja na prstima :sad: :sad: od prave su koze i kvalitetne maximalno, ali ... :sad:
provjeren savjet, pogotovo jer je koza : uzmi krpu i natopi je omeksivacem, i ubaci u cizmu koja te zulja. ali nemoj da curri iz nje omeksivac, i stavi poslije novine ili nesto, da 'gura' krpu tj omeksivac, da koza upije. razvuku se :)

ili, ako je bas mala, mada sumnjam jer ti je druga ok, ima i opcija da odneses obucaru, stavi na kalup dan- dva, malo je razvuce...:)
presca

#3952 Re: Cipelice, cipelice..

Post by presca »

Moja mama je uvijek imala problema sa zuljanjem cipela . I dan danas to ima dok se ne razgase .Ali ona donese meni jer mene nikada ne zuljaju ni jedne i ja joj ih razgazim ,ili uzima moje razgazene :-) .Nosimo isti broj pa joj je to uvijek bila draza opcija . A ovo sa omeksivacem stvarno djeluje .Moja sestra to svaki put radi kada ju zuljaju.
diablo23

#3953 Re: Cipelice, cipelice..

Post by diablo23 »

Pozdrav svima, mozda ovo nije pravo mjesto za to, ali moram pitati. Prije par dana vidio sam jedne fine, poluduboke cipele, probao sam ih, futrovane su pa su vrlo tople i udobne i nisu skupe, zapravo su jeftine, ali su od eko koze. E sad, posto ce prodavaci reci sve samo da prodaju proizvod, mene zanima sljedece:

1. Da li je neko imao iskustva sa zimskim cipelama ili cizmama od eko koze?
2. Da li obuca od eko koze propusta vodu na kisi i snijegu?
3. Da li se cipele od eko koze mogu mazati obicnom kremom za cipele, kao da su od prave koze, i na taj nacin ih zastiti od propustanja vode?

Znam da je ovo zenska tema, ali zene su sklonije eksperimentima ove vrste, pa kontam da bi mogle znati nesto vise o tome. :D
Unaprijed hvala! :)
leki hz

#3954 Re: Cipelice, cipelice..

Post by leki hz »

diablo23 wrote:Pozdrav svima, mozda ovo nije pravo mjesto za to, ali moram pitati. Prije par dana vidio sam jedne fine, poluduboke cipele, probao sam ih, futrovane su pa su vrlo tople i udobne i nisu skupe, zapravo su jeftine, ali su od eko koze. E sad, posto ce prodavaci reci sve samo da prodaju proizvod, mene zanima sljedece:

3. Da li se cipele od eko koze mogu mazati obicnom kremom za cipele, kao da su od prave koze, i na taj nacin ih zastiti od propustanja vode?

Znam da je ovo zenska tema, ali zene su sklonije eksperimentima ove vrste, pa kontam da bi mogle znati nesto vise o tome. :D
Prije će prava koža propustiti nego eko koža, samo moraš vidjeti jesu li prošivene, ako jesu na šavove će ulaziti voda, bolje je ako su ljepljene, nadam se da sam pomogla :)
diablo23

#3955 Re: Cipelice, cipelice..

Post by diablo23 »

leki hz wrote:
diablo23 wrote:Pozdrav svima, mozda ovo nije pravo mjesto za to, ali moram pitati. Prije par dana vidio sam jedne fine, poluduboke cipele, probao sam ih, futrovane su pa su vrlo tople i udobne i nisu skupe, zapravo su jeftine, ali su od eko koze. E sad, posto ce prodavaci reci sve samo da prodaju proizvod, mene zanima sljedece:

Prije će prava koža propustiti nego eko koža, samo moraš vidjeti jesu li prošivene, ako jesu na šavove će ulaziti voda, bolje je ako su ljepljene, nadam se da sam pomogla :)
Nisam siguran, mislim da su prosivene, ali cu definitivno provjeriti, hvala na informaciji. :)
Sad si me iznenadila, kazes da je protiv propustanja bolja eko koza nego prava, jer na temi o eko kozi skoro svi kazu da samo prava koza moze proci, pa se osjecam kao sizofrenik :D , nadam se da govoris iz vlastitog iskustva?
leki hz

#3956 Re: Cipelice, cipelice..

Post by leki hz »

diablo23 wrote:
leki hz wrote:

Nisam siguran, mislim da su prosivene, ali cu definitivno provjeriti, hvala na informaciji. :)
Sad si me iznenadila, kazes da je protiv propustanja bolja eko koza nego prava, jer na temi o eko kozi skoro svi kazu da samo prava koza moze proci, pa se osjecam kao sizofrenik :D , nadam se da govoris iz vlastitog iskustva?
Imala sam nekad neke jeftine čizme od eko kože, nisu mi vala nikad propustile, a svi prirodni materijali prije će upiti vodu nego umjetni, pravi primjer su ti ove goretex čizme koje imaju tu neku membranu protiv propuštanja i sve su od prave kože, al ti prodavačica uvijek kaže da ipak našpricaš sprej za impregnaciju
diablo23

#3957 Re: Cipelice, cipelice..

Post by diablo23 »

leki hz wrote:
diablo23 wrote:
leki hz wrote: Prije će prava koža propustiti nego eko koža, samo moraš vidjeti jesu li prošivene, ako jesu na šavove će ulaziti voda, bolje je ako su ljepljene, nadam se da sam pomogla :)
Imala sam nekad neke jeftine čizme od eko kože, nisu mi vala nikad propustile, a svi prirodni materijali prije će upiti vodu nego umjetni, pravi primjer su ti ove goretex čizme koje imaju tu neku membranu protiv propuštanja i sve su od prave kože, al ti prodavačica uvijek kaže da ipak našpricaš sprej za impregnaciju
Samo mi jos reci jesi li te jeftine cizme mazala nekim sredstvom ili nisi? Navodno bi sprej za impregnaciju trebao pomoci bez obzira na materijal, samo sto prilicno tukne, ako se ne varam? :D
leki hz

#3958 Re: Cipelice, cipelice..

Post by leki hz »

diablo23 wrote:
leki hz wrote:
diablo23 wrote:
Samo mi jos reci jesi li te jeftine cizme mazala nekim sredstvom ili nisi? Navodno bi sprej za impregnaciju trebao pomoci bez obzira na materijal, samo sto prilicno tukne, ako se ne varam? :D
Ma pretpostavljam da sam mazala i ne sjećam se više, a što se tiče spreja, izađeš u haustor da ne bi usmrdio kuću :D
thea

#3959 Re: Cipelice, cipelice..

Post by thea »

I u haustoru ostavis smrad koji nazivaju da dolazi iz Istocne bosne.

Mora da otvaras vrata kad sta kuhas cisto da provjetris, bez uvrede.

Ako nisi znao da se to NE RADI!!! nek ti to bude zivotna lekcija
Nisrin

#3960 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nisrin »

Meni sprej za impregnaciju uopste ne smrdi- ja ne znam sta ste vi kupovali!
Sprej sam kupila u "Tamarisu" u BBIu, ogrooomno pakovanje 12 KM, ima i neko manje od 8 KM...
Na njemu su nacrtane cipele, satori, kozne jakne...i sto je najvaznije NE SMRDI!

A koliko stiti "cipelu" ne znam, jos nije bilo bljuzgavice, niti sam hodala po najvecim kisama...
Nisrin

#3961 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nisrin »

Image

Moje nove cizmice za izlazaka :D Peta je dosta stabilna, 9.5 cm...

Image

Ove su mi jos bolje i ljepse, ali nema mog broja :(
switty

#3962 Re: Cipelice, cipelice..

Post by switty »

Nisrin wrote:Image

Moje nove cizmice za izlazaka :D Peta je dosta stabilna, 9.5 cm...

Image

Ove su mi jos bolje i ljepse, ali nema mog broja :(
Divne su :) i neizostvno pitanje: gdje su kupljene?
Nisrin

#3963 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nisrin »

switty wrote:

Office shoes, samo 60 KM...stvarno ima predivnih, sad im je veliko snizenje! Na web stranici se moze sve pogledati :D
WildRedRose

#3964 Re: Cipelice, cipelice..

Post by WildRedRose »

Nisrin wrote:
switty wrote:

Office shoes, samo 60 KM...stvarno ima predivnih, sad im je veliko snizenje! Na web stranici se moze sve pogledati :D
ali nisu koza.
žuta lala

#3965 Re: Cipelice, cipelice..

Post by žuta lala »

Nisrin wrote:
switty wrote:

Hvala što napisa! Baš ima finih cipelica i čizmica. A ove što si ti kupila su odličneeee! :)
Nisrin

#3966 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nisrin »

WildRedRose wrote:
Nisrin wrote:
switty wrote:

ali nisu koza.

Ovo je vjestacka koza, ma ja uvijek prvo gledam IZGLED, a posto imam jako puno cizama, kupujem i kozne i od ostalih materijala :D

zuta_lala Hvala ti :D Punooo su ljepse uzivo, na nozi, nego tu na slikama! :D Peta im je extra, kao "drvena" pa daje neki mocan efekat :D
Ambrozija

#3967 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Ambrozija »

Ove crne su fenomenalne, a jos i jeftine :shock: Kada si ih kupila, traje li jos snizenje?
Nisrin

#3968 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nisrin »

Ambrozija wrote:Ove crne su fenomenalne, a jos i jeftine :shock: Kada si ih kupila, traje li jos snizenje?

Jucer, snizenje traje, ne znam dokad :D Ljepse su uzivo i jedne i druge, smedje su ljepse boje nego je ova na slici :D

www.officeshoes.ba
žuta lala

#3969 Re: Cipelice, cipelice..

Post by žuta lala »

Samo da javim da sam danas i ja sebi kupila jedne.
Sniženje još uvijek traje... obavezno se treba iskoristiti, ako ste u prilici! :D
Nisrin

#3970 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nisrin »

zuta_lala wrote:Samo da javim da sam danas i ja sebi kupila jedne.
Sniženje još uvijek traje... obavezno se treba iskoristiti, ako ste u prilici! :D
Samo ne nosi obucaru na Kovacicima da ti zamijeni stiklicu koja je plasticna...meni je umazao necim crnim cijelu petu :(
Michun

#3971 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

jedva cekam proljece da skinem cizmetine i obucem cipele RAZNEEEEE :D
nia3

#3972 Re: Cipelice, cipelice..

Post by nia3 »

Michun wrote:jedva cekam proljece da skinem cizmetine i obucem cipele RAZNEEEEE :D
Meni je to cijeli dan u glavi. :D
žuta lala

#3973 Re: Cipelice, cipelice..

Post by žuta lala »

Nisrin wrote:
zuta_lala wrote:Samo da javim da sam danas i ja sebi kupila jedne.
Samo ne nosi obucaru na Kovacicima da ti zamijeni stiklicu koja je plasticna...meni je umazao necim crnim cijelu petu :(
Nisam kupila iste, nije bilo broja... kupila sam druge, pa mi se čini da štiklica nije plastična. :) Čuj umazao.
Michun wrote:jedva cekam proljece da skinem cizmetine i obucem cipele RAZNEEEEE :D
Joj i ja vala jedva čekam, više mi je kaputa, jakni i čizama na vrh glave! :-)
eluna

#3974 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

odavno se ovdje nisam javljala, ali moram da se pohvalim :D

sada sam ponosna vlasnica čak 3 para United Nude foldica, visoka peta

jedne šarene, crvene i bordo :D
nia3

#3975 Re: Cipelice, cipelice..

Post by nia3 »

eluna wrote:odavno se ovdje nisam javljala, ali moram da se pohvalim :D

sada sam ponosna vlasnica čak 3 para United Nude foldica, visoka peta

jedne šarene, crvene i bordo :D