Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#3951 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

zadnjem paketu iz usa je trebao mjesec, obicno brze dodju
quarterback

#3952 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Ductus Holedocus wrote:Narucila sam neke stvari u septembru,iz Kine. Poručeno mi nije stiglo. Pisala sam prodavacima,odgovor nisam dobila.
sta dalje da radim?
nista, sjedi i cekaj, ja sam nedavno dobio neke usb kablove narucene pocetkom septembra, mozda i dodje
quarterback

#3953 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

johntra wrote:Je li iko kupovao polovne fotoaparate preko ebay-a, i kakva su iskustva? ide li carina i na to ili se može proći sa onom forom da je to samo poklon od nekog prijatelja?
nedavno kupio polovan objektiv, sve ok, objektiv odlican, nije carinjeno

gift nece proci
Sar_ajevo

#3954 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Sar_ajevo »

Na PayPal-u mi došao izvještaj i sad imam Orginal Transaction and Related,na Orginal cifra je u minusu (-39,99 USD) a na Related cijena koju sam platio za sat (24,45USD) . Da li je tu bilo nekih dodatnih troškova ,šta znači ova Orginal Transaction)
kloniran

#3955 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

Sar_ajevo wrote:Na PayPal-u mi došao izvještaj i sad imam Orginal Transaction and Related,na Orginal cifra je u minusu (-39,99 USD) a na Related cijena koju sam platio za sat (24,45USD) . Da li je tu bilo nekih dodatnih troškova ,šta znači ova Orginal Transaction)
Naj bezbolnije ti je da provjeris na izvodu iz banke, meni se to nije desavalo :shock:
Sar_ajevo

#3956 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Sar_ajevo »

provjerio sam sve je uredu,PayPal mi nije ništa uzeo za konverziju :D
kloniran

#3957 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

Sar_ajevo wrote:provjerio sam sve je uredu,PayPal mi nije ništa uzeo za konverziju :D
ako ti je paypal skinuo u KM s računa onda te oderao, a ako je skinuo u dolarima onda nije :D
smasma

#3958 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by smasma »

Da vas cujem, sta kupujete inace ? :-D
Preporucite nesto dobro, a jeftino :-D
dinooh

#3959 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

smasma wrote:Da vas cujem, sta kupujete inace ? :-D
sve zavisi od potreba, nemamo svi iste potrebe. Kupuj sta ti je potrebno a ne sta drugi kupuju :izet:
quarterback

#3960 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

smasma wrote:Da vas cujem, sta kupujete inace ? :-D
evo dobro a jeftino

http://dx.com/p/slimming-and-healthy-si ... pair-24678

:lol:
anjaistkrank

#3961 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anjaistkrank »

quarterback wrote: evo dobro a jeftino

http://dx.com/p/slimming-and-healthy-si ... pair-24678

:lol:
WTF is this???

Evo da se i ja pohvalim. Narucio u petak preko ebay nesto od neke firme iz seattla i vec juce ujutro je stiglo u sa, ali je zapelo na carini :( . Jutros me zovu iz dhl-a da im dostavim kopiju licne i oot rda kupovine, posto cu morati platiti carinu izgleda.. Prvo pa musko :roll: Ali sto se tice ebay-a. Evo moje prvo iskustvo se pokazalo kao jako pozitivno.
quarterback

#3962 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

nemam pojma ni ja sta je ali covjek trazi dobro a jeftino :D
smasma

#3963 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by smasma »

quarterback wrote:nemam pojma ni ja sta je ali covjek trazi dobro a jeftino :D
:D :D
samsung456

#3964 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by samsung456 »

Kupio sam majicu preko ebay, ali prodavac iz Engleske je poslao totalno pogresnu majicu i velicinu takodje. Kad sam mu javio, rekao je da posaljem majicu nazad u Englesku i da ce mi platiti trosak postarine i ponovo poslati moju pravu majicu. S obzirom da je nasa posta skupa i spora, ja sam mu predlozio da posalje samo moju majicu i da cu platit jos neku razliku sto je on odbio jer mu se kao ne isplati. U slucaju otvaranja slucaja, da li cu morati vratiti majicu nazad ili postoji neka druga opcija ? Hvala
zubi

#3965 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zubi »

samsung456 wrote:Kupio sam majicu preko ebay, ali prodavac iz Engleske je poslao totalno pogresnu majicu i velicinu takodje. Kad sam mu javio, rekao je da posaljem majicu nazad u Englesku i da ce mi platiti trosak postarine i ponovo poslati moju pravu majicu. S obzirom da je nasa posta skupa i spora, ja sam mu predlozio da posalje samo moju majicu i da cu platit jos neku razliku sto je on odbio jer mu se kao ne isplati. U slucaju otvaranja slucaja, da li cu morati vratiti majicu nazad ili postoji neka druga opcija ? Hvala
Meni se to isto desilo. Otvorila sam case, seller je insistirao da mu vratim pogresno poslatu robu, te da ce mi tek onda poslati ono sto sam narucila, zalila sam ebayu, ali su presudili da ne mogu nista ako ne vratim pogresan predmet... To se naravno ne isplati, nasa postarina je preskupa, tako da je sve sto sam na kraju mogla jeste ostaviti negativan feedback... :sad:
Janjicar

#3966 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Janjicar »

Ako prodajemo nesto preko ebay-a i kupac nije procitao Opis artikla gdje izmedju ostalog se kaze da je u pitanju knjiga, i on to naravno kupi i kasnije kaze da nije to sto je on htio i trazi da mu se vrati novac ?
Da li sam duzan vratiti jer sam i u nazivu naveo i opisu da je knjiga u pitanju :S
smasma

#3967 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by smasma »

@janjicar tvoja dobra volja, njegov problem sto nije citao

Ima li nacina da mi cijene prikazuje u eurima a ne u dolarima?
quarterback

#3968 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Janjicar wrote:Ako prodajemo nesto preko ebay-a i kupac nije procitao Opis artikla gdje izmedju ostalog se kaze da je u pitanju knjiga, i on to naravno kupi i kasnije kaze da nije to sto je on htio i trazi da mu se vrati novac ?
Da li sam duzan vratiti jer sam i u nazivu naveo i opisu da je knjiga u pitanju :S
mislim da nisi, to sto je on kontao da je nesto drugo to je njegov problem
Janjicar

#3969 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Janjicar »

Zahvaljujem na odg. :)
quarterback

#3970 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

np drug, drago mi je da neko nesto i prodaje na ebayu :thumbup:
kloniran

#3971 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

Janjicar wrote:Ako prodajemo nesto preko ebay-a i kupac nije procitao Opis artikla gdje izmedju ostalog se kaze da je u pitanju knjiga, i on to naravno kupi i kasnije kaze da nije to sto je on htio i trazi da mu se vrati novac ?
ako ti ostavi negativan dojam napisi u odgovoru dojma da kupac nije postovao pravila kupovine i da nije procitao opis proizvoda koji je kupio, da opravdas sebe jer ce ti neko sigurno gledati dojmove kad bude kupovao.
Janjicar

#3972 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Janjicar »

Ima nas koji prodajemo medjutim ima ogranicenje od 500$ mjesecno ili 10 itema i ako zelis vece valja ih nazvati i potvrditi account.

Kloniran: tako sam i mislio uraditi jer sam procitao tamo u pravilima to da treba citati description ;)
Chuckie

#3973 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

samsung456 wrote:Kupio sam majicu preko ebay, ali prodavac iz Engleske je poslao totalno pogresnu majicu i velicinu takodje. Kad sam mu javio, rekao je da posaljem majicu nazad u Englesku i da ce mi platiti trosak postarine i ponovo poslati moju pravu majicu. S obzirom da je nasa posta skupa i spora, ja sam mu predlozio da posalje samo moju majicu i da cu platit jos neku razliku sto je on odbio jer mu se kao ne isplati. U slucaju otvaranja slucaja, da li cu morati vratiti majicu nazad ili postoji neka druga opcija ? Hvala
Ako je toliki šupak prodavac, otvoriš case na Paypalu i kažeš da nisi primio stvar. On mora dokazati Paypalu da ti je dostavio item tracking brojem, što će teško uspjeti dako nema trackinga (vjerovatno nema, ako je standardni Royal mail). Dobit češ case.
samsung456

#3974 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by samsung456 »

Chuckie wrote:
Ako je toliki šupak prodavac, otvoriš case na Paypalu i kažeš da nisi primio stvar. On mora dokazati Paypalu da ti je dostavio item tracking brojem, što će teško uspjeti dako nema trackinga (vjerovatno nema, ako je standardni Royal mail). Dobit češ case.
To sam i mislio ali posto sam vec slao poruke prodavcu da majica nije uredu moze li on u slucaju pokretanja slucaju proslijedit moje poruke ebayu i dokazati da je majica vec stigla kod mene (pogresna ali opet je stigla..) i dobiti slucaj ? :?
kloniran

#3975 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

samsung456 wrote:
Chuckie wrote:
To sam i mislio ali posto sam vec slao poruke prodavcu da majica nije uredu moze li on u slucaju pokretanja slucaju proslijedit moje poruke ebayu i dokazati da je majica vec stigla kod mene (pogresna ali opet je stigla..) i dobiti slucaj ? :?
yes
Post Reply