BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
goleta

#3951 Re: MojaTV BHtelecom

Post by goleta »

Pozdrav drustvo nisam se dugo javljao bio sam odsutan ali evo sada imam jedan problem pa ako neko moze brzo pomoci
Danas sam zamijenio adsl router .Imao sam neki ZTE... i nesto ali nije imao wirelles a ovaj novi sto sam danas dobio ima ZXV10 W300 ali mreza je zakljucana tj. nemogu se zakaciti ima onaj katanac mali.
Eh problem je sto mi ne prihvaca username i pass. pa nemogu pristupiti konfiguraciji.

Ako neko moze pomoci bio bih zahvalan da to veceras rijesim.

hvala :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
munja.ba

#3952 Re: MojaTV BHtelecom

Post by munja.ba »

goleta wrote:Pozdrav drustvo nisam se dugo javljao bio sam odsutan ali evo sada imam jedan problem pa ako neko moze brzo pomoci
Danas sam zamijenio adsl router .Imao sam neki ZTE... i nesto ali nije imao wirelles a ovaj novi sto sam danas dobio ima ZXV10 W300 ali mreza je zakljucana tj. nemogu se zakaciti ima onaj katanac mali.
Eh problem je sto mi ne prihvaca username i pass. pa nemogu pristupiti konfiguraciji.

Ako neko moze pomoci bio bih zahvalan da to veceras rijesim.

hvala :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
istu situaciju mi ima drug koji je prije 3-4 dana uveo moju tv.
goleta

#3953 Re: MojaTV BHtelecom

Post by goleta »

Neznam zasto su ih zakljuc. mozda da se ne cacka.
Ali kako da koristim wirelles ako je mreza zakatancena :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
ala7

#3954 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

probaj podesiti mreznu karticu racunara pa tek onda probaj pristupiti podesavanju..
IP adress
Subnet mask
Default Gateway (ip adresa modema/rutera)

Skini "user guide" spomenutog modema sa stranice proizvodjaca i prelistaj ako nije sta jasno..

ponavljam ovo po stoti put, no sikiriki
Filter

#3955 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Filter »

colt wrote:
adnan_hz wrote:valjda ce i meni doci ovih dana da prikljuce moja tv. zvao sam juce kaze zvace uskoro ovih dana. proslo je 10 dana kako sam predao zahtjev. kazu nece se oduziti cekanje duze od 15 dana jer imaju opremu.
Meni govore, danas će, sutra će i tako od marta. Davno podnio, a još ih nema. Živim 100 metara od BH Telecoma. Pusti ti njih . .
:lol: uh, jos sam i dobar. tek 3 mjeseca cekam :lol: , meni su lijepo objasnili da su sada godisnji odmori i da se moram malo strpiti :lol: :lol:
voodoo child

#3956 Re: MojaTV BHtelecom

Post by voodoo child »

sta bih tek ja trebao reci..prijavio se cini mi se 3 ili 4 marta 2011 a et vidite koji je danas datum..bruka i sramota!
thEnd

#3957 Re: MojaTV BHtelecom

Post by thEnd »

Pozdrav, nikako ne uspjevam da udjem u postavke routera ZTE koji sam dobio kad su mi prikljucili mojutv. Treba mi wireless, ali kad ukucam pasword admin i username admin samo me vraca ponovo da ukucam sifru, nece nikako da je prihvati? Sta bi mogao biti problem. Imam stari adsl modem od telekoma onaj crni koji se koristio za adsl, sta mislite mogu li taj prikljuciti umjesto ovg kineza i da li je bolji?
zateznistub

#3958 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

Miki_hz wrote:Eh da se i ja pohvalim da sam novi clan Moje TV :D

Za pocetak sam prezadovoljan i slika je dostaaa ljepsa na svim kanalima :)

Nije mi jasno da li ima neka str na kojoj pratim stanje racuna ili ?

I da li ima neki popust za pozivanje na mobilnu mrezu ili tu deru ? Zaboravih napisat da mi je full paket.
Toliko deru da su ti u pretplati uracunali 10KM na pozive prema BH Mobile. I deru na svim pozivima prema fiksnoj mrezi BH telecom-a, svi su, zamisli, besplatni.
malawi

#3959 Re: MojaTV BHtelecom

Post by malawi »

zateznistub wrote:

I da li ima neki popust za pozivanje na mobilnu mrezu ili tu deru ? Zaboravih napisat da mi je full paket.
Toliko deru da su ti u pretplati uracunali 10KM na pozive prema BH Mobile. I deru na svim pozivima prema fiksnoj mrezi BH telecom-a, svi su, zamisli, besplatni.
Mobilna se normalno tarifira. BH LINE je djabaleza. Pozivi na HT Mostar su malo jeftiniji nego kada se zove sa klasicnog broja. Mtel nemam pojma.
zateznistub

#3960 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

malawi wrote:
zateznistub wrote:

Mobilna se normalno tarifira. BH LINE je djabaleza. Pozivi na HT Mostar su malo jeftiniji nego kada se zove sa klasicnog broja. Mtel nemam pojma.
Normalno se tarifira, da ali ipak imas uracunato 10 KM-cica za razgovore prame mobilnoj mrezi. :)
adnan_hz

#3961 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

Evo vala iznenadise me brzinom dolaska jer svi kukaju kako ih nema po mjesec. Meni dosli danas poslije 12 dana cekanja. Mogu reci da sam prezadovoljan uslugom. Nista mi zasad ne steka. Dosta dobrih opcija ima. :D
malawi

#3962 Re: MojaTV BHtelecom

Post by malawi »

I da li ima neki popust za pozivanje na mobilnu mrezu ili tu deru ? Zaboravih napisat da mi je full paket.[/quote]

Toliko deru da su ti u pretplati uracunali 10KM na pozive prema BH Mobile. I deru na svim pozivima prema fiksnoj mrezi BH telecom-a, svi su, zamisli, besplatni.[/quote]
Mobilna se normalno tarifira. BH LINE je djabaleza. Pozivi na HT Mostar su malo jeftiniji nego kada se zove sa klasicnog broja. Mtel nemam pojma.[/quote]

Normalno se tarifira, da ali ipak imas uracunato 10 KM-cica za razgovore prame mobilnoj mrezi. :)[/quote]

Ma usluga je beton. Ja sam koristio skoro godinu dana testnu fazu + komercijalno evo skoro 2 godine. Bitno je da djeca imaju crtanih a vala ima crtanih i za roditelja :D
u svakom slucaju je dosta jeftinije imati Full paket, nego placati sve pojedinacno. :bih:
Prije toga sam imao Elob i HS, a sada MojaTV. Ma ni blizu ovoj usluzi. :thumbup:
ala7

#3963 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

thEnd wrote:Pozdrav, nikako ne uspjevam da udjem u postavke routera ZTE koji sam dobio kad su mi prikljucili mojutv. Treba mi wireless, ali kad ukucam pasword admin i username admin samo me vraca ponovo da ukucam sifru, nece nikako da je prihvati? Sta bi mogao biti problem. Imam stari adsl modem od telekoma onaj crni koji se koristio za adsl, sta mislite mogu li taj prikljuciti umjesto ovg kineza i da li je bolji?
Prelistaj predhodne postove, nacices odgovor...ne treba ti stari adsl modem.. pozdrav
goleta

#3964 Re: MojaTV BHtelecom

Post by goleta »

pa lakse ti je bilo da si covjeku odgovorio
ala7

#3965 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

goleta wrote:pa lakse ti je bilo da si covjeku odgovorio
Evo dokazacu da nisam cicija.. i jare i pare ne moze prijatelju, treba uloziti truda a ne sve na tanjiru servirano dobiti.. rado cu pomoci ali 2 posta iznad je bio odgvor :)
probaj podesiti mreznu karticu racunara pa tek onda probaj pristupiti podesavanju..
IP adress
Subnet mask
Default Gateway (ip adresa modema/rutera)

Skini "user guide" spomenutog modema sa stranice proizvodjaca i prelistaj ako nije sta jasno..
goleta

#3966 Re: MojaTV BHtelecom

Post by goleta »

i ja sam imao problem jer sam ko zamjenu dobio taj ZTE ZXV10W300 jer onaj sto sam imao prije nije imao wireless. Cak sam trazio od ovih iz telecoma.mislim da je to namjerno promijenjeno da se ne ''cacka'' puno.Tipka za ukljucenje wirelessa je na uredjaju iza pored tipke on-off.Kada se konektujes sa drugog racunara,laptopa ili mobitela izaberes ZTE onda ce ti traziti PSK key,tu kucas tip uredjaja u mom slucaju ZXV10W300 i potvrdis sa OK ,I TO JE TO. Hvala ako sam ti pomogao :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
Last edited by goleta on 14/08/2011 10:10, edited 1 time in total.
thEnd

#3967 Re: MojaTV BHtelecom

Post by thEnd »

goleta wrote:i ja sam imao problem jer sam ko zamjenu dobio taj ZTE ZXV10W300 jer onaj sto sam imao nije imao wireless. Cak sam trazio od ovih iz telecoma.mislim da je to namjerno promijenjeno da se ne ''cacka'' puno.Tipka za ukljucenje wirelessa je na uredjaju iza pored tipke on-off.Kada se konektujes sa drugog racunara,laptopa ili mobitela izaberes ZTE onda ce ti traziti PSK key,tu kucas tip uredjaja u mom slucaju ZXV10W300 i potvrdis sa OK ,I TO JE TO. Hvala ako sam ti pomogao :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
Prijatelju, ja ne mogu da udjem nikako u postavke modema. Kad ukucam u pretrazivac 192.168.1.1 i kad mi trazi username i pasword nece da mi prihvati admin admin.
goleta

#3968 Re: MojaTV BHtelecom

Post by goleta »

Nemas potrebe ulaziti u postavke ako ti treba samo wireless kao sto je bilo kod mene :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
adnan_hz

#3969 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

ja isto uradim sve. izaberem ZTE na mobitelu i ukucam ovu sifru al izbaci mi onda error gdje pise invalid server name.
ala7

#3970 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

http://ask-leo.com/how_do_i_configure_m ... dress.html

Na TP-linku nisam mogao pristupiti postavkama dok nisam kofigurisao rucno TCP/IP mrezne kartice (nista komplikovano)..Tek onda sam mogao preko 192.168.1.1 .. Kod mojaTV usluge DHCP modema je iskljucen i to buni raju pri pokusaju pristupa postavkama..
goleta

#3971 Re: MojaTV BHtelecom

Post by goleta »

adnan_hz wrote:ja isto uradim sve. izaberem ZTE na mobitelu i ukucam ovu sifru al izbaci mi onda error gdje pise invalid server name.
Kod mobitela(kod mene N95) ides na postavke - veza - pristupne tacke - izaberes ZTE - podesenje WLAN zastite i gdje pise PSK kljuc ukucas ZXV10W300 i to je to :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
adnan_hz

#3972 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

Sve ja to uradim. konektuje mi se al onda izbaci i pise invalid server name.
goleta

#3973 Re: MojaTV BHtelecom

Post by goleta »

adnan_hz wrote:Sve ja to uradim. konektuje mi se al onda izbaci i pise invalid server name.
A jesi li probao sa laptopom ili drugim racunarom. :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
ala7

#3974 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

ne mozes imati izlaz na internet ako ne podesis ip,dns adresu uredaju koji se spaja ,bilo kablom bilo wireless, sa modemom jer dhcp modema je iskljucen kod mojaTV... i zavisi kako su ti mapirani portovi..
dns1: 195.222.32.10
dns2: 195.222.32.20
goleta

#3975 Re: MojaTV BHtelecom

Post by goleta »

adnan_hz wrote:Sve ja to uradim. konektuje mi se al onda izbaci i pise invalid server name.
da li si sta uradio nasao neko rjesenje.Lijepo bi bilo kad bi neko provalio usermame i pass. Od ovog ZTE :thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
Locked