MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Daryl Dixon

#3951 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Vežite se polijećemo :)

http://www.mmamania.com/2015/12/5/98551 ... 1448552160

Evo zašto ga gotivim i njemu slične. Razlika između velikih ljudina/šampiona i ostalih kontendera. Kad se sjetim samo one priče da je predsjednik Kube vozio krntiju i dijelio siromašnima, i one da je direktor jednog Japanskog giganta svaki dan ručao zajedno sa svojih par stotina radnika u sali predviđenoj samo za njih, pa do našeg rahmetli Asima Ferhatovića Haseta - kad bi pokupio i odveo da obuce par siromašnih ljudi sa ulice od glave do pete, pa ih najedi i napij, kupit cumur i drva starim i iznemoglim ljudima... - još više mi porastu takvi ljudi u očima koji su o sebi pri sebi. Keš se pripremio još samo da kvote izađu na šampiona pa da slavimo, deset godina nije malo biti na tronu, mislim da mu je ovo najozbiljniji test do sada. Inace fight card je strasan :) :thumbup: :bih:
nema me tamo

#3952 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Pogledah do kraja i ovaj prvi namjerno da se nalozim i na ostale borbe..

Baš dobar fight card sto kazes..

Inace 10 godina biti na tronu je nezamislivo, on je jedini kome je pošlo za rukom?
Nije ovo Boks pa da budes toliko dominantan..
Ti me i jesi nalozio naa Mcgregora kad si postavio onaj vlog kad ga dira Conor.. :lol:

Od tog momenta i ja sam bio navucen..
Istina je da je Conor dobar borac i da je dobio one + Mendesa, pa Mendesa je dobio i Aldo i to dva puta?
Uglavnom bice dobra borba sigurno.
rayman90

#3953 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rayman90 »

pocele znaci izlazit embedded epizode :-D kontam posebno za ovu priliku mozda uplatit fightpass i uzivo gledat :D
koliko sam ja skonto, nekih 15-tak km ppv po eventu il je to mjesecno :?

bice mi zao alda ako izgubi, volio bih da zavrsi conora nekim gusenjem tj. davljenjem u petoj rundi :D
cassius

#3954 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

The BEN10

#3955 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Ma da nije lajavog Connora, ovo bi bila jedna od normalnih borbi za Alda. Connor je zahvaljujući svom jeziku došao do statusa najveće prijetnje Aldu do sada, promoviše ga se kao nešto posebno.
Nakon što je dobio Mendesa krenula je medijska pompa, kao eto, šta ima još dokazivati, Mendes je bio spreman (što doduše jeste govorio prije borbe sa Connorom). Naravno, Mendes je odmah poslije borbe rekao da nije bio spreman jer je imao svega 12 dana. Nije još dodao da to nije mogao govoriti prije borbe zbog PPV-a, kao i da je zaradio pola miliona (kao za sve borbe do tada u karijeri!), ali hajde ti to objasni populaciji za koju je tablica množenja špansko selo! :-D
Dakle, Connor je uspio dovući gledanost, što znači novac, to je skontao DW sa vlasnicima UFC-a i eto nas: dobio je poseban status ekstra borca. Mora se priznati da je jako dobar u onome što radi, jer će prodaja PPV-a biti odlična.

Sve u svemu, Aldo će dobiti bez problema. Čitao sam doduše jednu zanimljivu analizu, u kojoj se između ostalog kaže da je prvak biti jako teško u smislu ogromnog prihološkog pritiska i da se to na Aldu osjeća: nije onaj nekadašnji agresivni borac.
cassius

#3956 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Get over it ,vec jednom :D isto si kakav balavac.
The BEN10

#3957 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

cassius wrote:Get over it ,vec jednom :D isto si kakav balavac.
Na nekim mjestima i određenim stvorenjima potrebno je više puta ponoviti. :evil:
Daryl Dixon

#3958 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

@ nema me tamo
Anderson The Spider Silva je taj koji je najduže čuvao pojas dok ga maler nije ufatio jer je u prvoj borbi potcijenio Weidmana a u drugoj ga je dobro čekirao koljenom i došlo je do preloma noge ccc ja se naježio sabahile kad sam gledao meč, baš mi vokri bilo. Inace Spider je imao najduzi niz pobjeda u historiji UFC-a - njih 16. Spider je i najduze drzao pojas cak 2457 dana.

Ultimate Fighting Championship
UFC Middleweight Championship (One time)
Unified UFC Middleweight and Pride FC Welterweight Championship
Fight of the Night (Three times)
Submission of the Night (Two times)
Most Knockout of the Night Awards in the UFC (Seven times)
Most consecutive title defenses (10)
Most successful title defenses (10)
Most finishes in UFC title fights (9)
Most finishes in the UFC (14)
Most finishes in the UFC Middleweight division (10)
Most consecutive wins in the UFC (16)
Longest win streak in UFC history (16)
Highest significant strike accuracy in UFC (67.8%)
Most knockdowns landed in UFC History (17)
Tied (Chuck Liddell and Randy Couture) for third most wins in the UFC (16)
Longest UFC title reign (2457 days)
Cover Athlete for UFC Undisputed 3
World MMA Awards
2008 Fighter of the Year
2010 Fight of the Year vs. Chael Sonnen on August 7
2011 Knockout of the Year vs. Vitor Belfort on February 5

@ben10
Dakle, Connor je uspio dovući gledanost, što znači novac, to je skontao DW sa vlasnicima UFC-a i eto nas: dobio je poseban status ekstra borca. Mora se priznati da je jako dobar u onome što radi, jer će prodaja PPV-a biti odlična.
To sam i ja govorio na temi za Fury-ju al' sta zna papak ograniceni (ne mislim ni na koga sa ove teme) kojem je sve servirano na tanjiru i kojem je kašika najteži predmet koji je podigao u zivotu. U ovim sportovima je bitno da se prodas jer od tebe i tvoje gledanosti zavisi koliko ces kesa dobiti i kakvu ces reputaciju izgraditi. Zamisli jednog Spahovica kod nas da pocne da se dize i da proziva od Kunte do Pante i da se promovise, da snima reklame sta ja znam, da na pres-konferencijama dolazi u odijelu nekog heroja :D mislis da se ne bi tako jako proculo do UFC-a? :)

Moja prognoza - Aldo win by tko rnd2, uz pregršt low-kickova jer je izjavio da ce ircu polomiti chicken-legs, a malo duze ga pratim pa znam kakvu razornu moc imaju njegovi low-kickovi :D Samo ne d'o Bog da ga irac čekira i da mu se desi kao Andersonu. :| A jeben je i Connor, MMA je takav sport da te jedan udarac, ne mora biti toliko jak, izbaci iz igre - 1000 je takvih primjera... Jedva cekam meč :-D
cassius

#3959 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Ma Aldo je Aldo , nema se tu sta reci. Dovoljno je reci da je 10 godina prvi. ALi je smijesno vise ovo oduzimanje Conoru svega zivog i svaljivanje uspjeha na trash talk.I na to sto se lik uspio prodat.(da se razumijemo, slabo da je ko od nas na temi papak ograniceni ,pa da ne vidi ocigledno).
Lik je realno najveca prijetnja Aldu u zadnjih par godina. Ono sto je rekao vecinu je i uradio i nema se tu sta covjeku oduzet. Spahovic moze pricat sta hoce, ako ne odbranis to sto si rekao, niko te nece jbt ni dva posto. Tako i Conor ako padne, past ce dosta jace nego sto bi pao da nije nista govorio.

Ali neki sa teme, ne mogu jednostavno svarit da je McG tu gdje jest.

Ali evo koga zanima , neko ko poznaje materiju dosta bolje od nas svih na temi. Firas Zahabi analizira i odgovara na pitanja.

Daryl Dixon

#3960 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

cassius wrote:Ma Aldo je Aldo , nema se tu sta reci. Dovoljno je reci da je 10 godina prvi. ALi je smijesno vise ovo oduzimanje Conoru svega zivog i svaljivanje uspjeha na trash talk.I na to sto se lik uspio prodat.(da se razumijemo, slabo da je ko od nas na temi papak ograniceni ,pa da ne vidi ocigledno).
Lik je realno najveca prijetnja Aldu u zadnjih par godina. Ono sto je rekao vecinu je i uradio i nema se tu sta covjeku oduzet. Spahovic moze pricat sta hoce, ako ne odbranis to sto si rekao, niko te nece jbt ni dva posto. Tako i Conor ako padne, past ce dosta jace nego sto bi pao da nije nista govorio.
Većinom si rekao kao i ja u prethodnom postu, ne znam sto spominjes ppka ogranicenog nije bilo nikome upuceno sa ove teme nego za neke neznalice sto komentarisu borilacke sportove. Nemam nista protiv McG-a i zasluzeno je tu gdje jeste, mada od svih kontendera koji su u diviziji njemu se serviraju protivnici kao sto je jedan hobit Denis Siver i jedan Chad Mendes koji je dobio preozbiljnu ponudu u vidu novca, koju bi samo budala odbila, a sve samo da ne propadnu plaćene ulaznice za prvobitno dogovoreni event i posjecenost - pa daj sta das ipak je ugled DW-a u pitanju i samog UFC-a... Gdje je tu jedan Lamas, Bermudez, dobro Hacran Dias je dečko u usponu 23-3 meščini omjer pa mora cekati svoj red jos neko vrijeme jer mu je ranking poprilicno nizak ali ruku u vatru dajem da je recimo prosli mec bio sa Charlesom Oliveirom, umjesto sa Mendesom, da bi ga brazilac smotao u jufku. Spahovic je samo naveden kao primjer nisam mu ja menadžer pa da mu dajem savjete sta treba i kako treba, isto vazi za McG-a ako si toliko mjeseci srao i pricao i ako ga Aldo pobjedi onda mu je cijela prica pala qrcu za usi i niko ga nece jbt 2%...Sto obicno i biva, tresla se gora rodio se miš. Ova zadnja recenica 100% u pravu. Ruku na srce Connor ima reach advantage i visociji je (omjer borbi 18-2), ako mu Aldo (25-1) uspije skratiti distancu uzima ga, ako McG ispuni pola onoga u okragonu sta je sve govorio svaka mu cast, ipak haman svaku borbu je dobro prognozirao pa cemo vidjeti...
cassius

#3961 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Last edited by cassius on 09/12/2015 23:08, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#3962 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

rayman90

#3963 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rayman90 »

u tri dana tri ufc eventa :P :P :P :kiss:
Daryl Dixon

#3965 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

nema me tamo

#3966 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Derile jel veceras ili sutra?
cassius

#3967 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

nema me tamo wrote:Derile jel veceras ili sutra?
veceras je frankie vs mendes. A sutra je Aldo vs Mcg.
nema me tamo

#3968 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Hvala. :thumbup:

Znaci Main event veceras je Chad, a ko se bori prije njih?
Da li ce ovi govnari iz premiera ubacit u ponudu borbe..
Daryl Dixon

#3969 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

nema me tamo wrote:Hvala. :thumbup:

Znaci Main event veceras je Chad, a ko se bori prije njih?
Da li ce ovi govnari iz premiera ubacit u ponudu borbe..
Bruda ovdje imas cardove za sve predstojeće evente, vidjet ćeš slike ispod na http://www.ufc.com ... U SportPlusu su stavili jos prije 2-3 dana ponudu boraca (ja ću tu igrati), javim ti večeras prijedloge dok sa drugom razradim na tanane :) Što se tiče premijera, smradovi nekad pola sata prije eventa ubace u ponudu borce a u zadnje vrijeme pravo slabo tako da se ne može na njih čovjek osloniti :thumbup: :bih:

Frenkie je je.ben a i Money Mendes, bit će večeras svega...

Kakva su vam mišljenja za Luke-a Rockhold-a? Mislim da ne bi trebao iznenaditi Weidmana... Strašniji mi je fight-card UFC194 (Connor vs Aldo, Weidman vs Rockhold, Jacare vs Romero, Maia vs Nelson, Hollowey vs Stephens, Faber vs Saenz...), ima da se nakljukam tramalima i do sabaha da gledam borbe :lol: Waaar Aldooo :sax:
Daryl Dixon

#3970 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Countdown to weigh-in UFC194... :violina: :brusli:

nema me tamo

#3971 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

E to..

I ja sam prije na Sportplusu igrao samo, sad sam na premieru tako da je tamo prazno...

A ljepota je pratit reda radi, a ne kad neke pare stavis na borbu.. :D

Vidjeces kako ce Mendes raznjet Frenkija. :D
Daryl Dixon

#3972 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Samo je.ben je ovaj weigh-cut u pm, iscrpi covjeka max, Connor izgledao kao da je neki junkie na horsu sad na vaganju...
nema me tamo

#3973 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Kako nije ba, pogledaj Weidmana na Embedded i na vaganju.. :shock:

Ništa od ponude na premieru, za lijeka im trebalo.
Progressive House

#3974 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Progressive House »

vamos aldo!!! 8) 8) 8) jebi mu oca seljackog
nema me tamo

#3975 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Nije veceras Aldo to je sutra navece :D
Post Reply