Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
red01

#3951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red01 »

-LIBERO- wrote:
red01 wrote:Čuj Njihova stranka u koaliciji sa SDP.....
SDP još nije toliko lud da ide u koaliciju sa nepriajateljima Bosne, pa bili to SNSD, SDS, SP, NSP, HDZ....
U FBiH biti u koaliciji sa PROČETNIČKOM STRANKOM kakva je nesumnjivo NS predvođena intelektualcom iz Rudog Bajićem, mogu samo ovi iz podružnica SNSD isl. stranaka iz PC...

Za sad dosta, moram da čujem do kraja hutbu reisa Cerića.....

A Bajic je cetnik zato sto je srbin il' sta?

Jel' vam rekao na hutbi za koga ces glasati,svakako ste navikli (glasaci ovih na vlasti) da vam serviraju za koga treba/mora se glasati.

Sta je aktuelno sada "mali princ" ili "gospodar tornjeva" :D
Aktuelan je KUĆA-TORANJ, TORANJ-KUĆA...... :lol: :roll: :run: :bih:

A za Bajića nije problem, PROBLEM je tvoje poimanje istog....... PAPKA.... al' što se može nismo SVI NA ISTOM INTELEKTUALNOM NIVOU.... :dance: :dance:
Za podsjetnicu , mnogi od Bošnjka su u martu '92. godine MALOG Mrava Kukanjca DOŽIVLJAVALI KAO rijetko POŠTENOG OFICIRA I ČOVJEKA.... , k'o i ti sada Bajića..... Mnogo će miljacke proći dok NEKI dođu TOBE..... :thumbup: :dance:
Pedja Kojovic

#3952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Miljević: Na izborima se ne brani RS nego budućnost naše djece

Na izborima se ne spašava ni Republika Srpska niti bilo koji narod. Na izborima se spašava zemlja i stanovništvo od velike zavjere uništavanja i pljačkanja ljudi i resursa i prodaje budućnosti naše djece.

Kazao je to Damir Miljević, član Izvršnog odbora Naše stranke u izbornoj emisiji Radio televizije Republike Srpske, predstavljajući koaliciju ove stranke i Nove socijalističke partije Zdravka Krsmanovića.

„Pozivam građane da izađu na izbore jer samo tako možemo vratiti svima nama oduzeto dostojanstvo. Predstavljamo modernu pro- evropsku koaliciju, zastupamo ideju socijalne pravde i ljudske jednakosti i solidarnosti. Ideju jednakosti pred Bogom i pred zakonom, ali znamo prepoznati i cijeniti one koji pošteno zarade i njima nismo zavidni kada zarađuju milione. Još bolje znamo da tržišnu ekonomiju i privatnu svojinu nismo prihvatili da: neradnici eksploatišu radnike, da tajkuni brukaju poslodavce, da nakupci varaju seljake, niti da moćni gaze nemoćne“, poručio je Miljević.

Svaka država raspolaže sa dva osnovna resursa to su ljudi i prirodna bogatstva. Kao ljude su nas moralno i materijalno degradirali, dok nam već 20 godina uništavaju i pljačkaju prirodne resurse. Ako ne želimo biti roblje u vlastitoj zemlji došlo je vrijeme da reagujemo, kazao je Miljević u ime koalicije Naša stranka – Nova socijalistička partija.

radiosarajevo.ba
Dupli_skalp

#3953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

kao što neko već ranije spomenu, ono što me zaista zanima je da li i ostatak "naše stranke" zaista misli da je foča "oslobođena" '92 i od koga to? od žena, staraca, djece i ostale nejači?
Pedja Kojovic

#3954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

eyesburn

Ako potrazite citat Zdravkine izjave o kojoj govorite shvaticete da ste dezinformisani.
Raspravu o toj temi mozete pronaci i na ovom forumu.
Zdravko je govorio o napadu na selo Josenica, koliko me sjecanje sluzi.

p.k.
essex

#3955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by essex »

Pedja Kojovic wrote:eyesburn

Ako potrazite citat Zdravkine izjave o kojoj govorite shvaticete da ste dezinformisani.

p.k.
ok, je li to i ti i zdravko smatrate da je to selo herojski oslobodjeno?...ma samo vas treba pustiti da govorite, sami vi isplivate, a vas frontmen bajic odavno vise nije u vodi po tom pitanju...
nego, slusaj, ostalo samo jos par slepera cementa, oni dole iz zapadne hercegovine ocekuju nesto kao drugu gospu pa da im pomogne i sve sto sam imao cementa otkupili...ova dva slepera su naknadno dosla i oni jos neznaju, pa rekoh da ti onudim prije nego njih obavjestim...biznis? ma cvjeta, samo trebas znati sta prodavati :D
modesti

#3956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by modesti »

Mene interesuje sljedeće:

Radi čega Naša stranka nije u proteklom periodu bila aktivnija? Jedina aktivnost koju sam upratila su bila saopštenja za javnost. Možda je do mene, ja sam očekivala da će se nešto konkretno desiti, da će studenti ponoviti proljeće ali nije ništa bilo. Nekako je sve isto ostalo. Ipak je NS dobila (za prve izbore) dobar broj mjesta u vlasti, šta se desilo?

Izvinjavam se ako je već bilo slično pitanje ili odgovor ali ne mogu čitati svih 150 strana...
Pedja Kojovic

#3957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

modesti

Mi smo u poteklom periodu jako puno radili.
(To je naravno subjektivno misljenje)
Osnivali smo opstinske odbore po cijeloj BiH, odrzali skoro stotinu tribina, zajedno sa strucnjacima pripremili pet reformskih politika, itd.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Pedja (ovako ti se obracam jer nije samo pitanje)

Uvjeren sam da ako NS upadne u kolotecinu dosadasnjih izbornih kampanja da nema nikakve sanse.
Jedina mogucnost da NS napravi neki bum,je to da napravi iskorak u samom pristupu kampanji i da POTPUNO BUDE DRUGACIJA OD SVIH.

Da se plati avion da baca letke "..banditi predajte se.." :lol: ,da u subotu popodne izadje 150 kostimiranih aktivista u kostimima nilskih konja i zirafa :D :-) ,da se prave performansi na ulicama,koncerti na trgovima..itd itd.
Bilo sta sto je jako kreativno i jako jako drugacije,samo to (nas) moze izdici iz ovog monotonog sivila kampanja.
Nema se para vise od SDA,SzaBIH,SDP,Sbbbbbbih,ocito ni BPS,i ne mozemo se "boriti" njihovim oruzijem.

Mora se nesto radikalno raditi,jer nema druge.

Pozdrav.
Pedja Kojovic

#3959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

libero

Radimo koliko mozemo.
U ovom trenutku dobacivanje s tribina nije od velike koristi.
U svakom slucaju hvala.

p.k.
ex_libres

#3960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

red01 wrote:ex_libres,
No sikiriki, to će rijesiti STORM, kad za to dođe vrijeme, nejma više JENEA, svo vrijeme je na NAŠOJ :dance: :bih: strani.....

Ne priča đabe Dodo da ni jedan mladić više ne smije poginuti... , al' da će PC biti neovisan.... TO mi izgleda VJEROJATNO kao da mačak uključujući i Dodu sleti direktno na JUPITER....
Ovim pokazuješ da si produkt društva u kojima već dvadesetak godina mržnja, destruktivnost i predrasude imaju presudni značaj.
Ali, ja te ne osuđujem, ljudi su različiti, neko lakše a neko teže podnosi teške situacije, neko je više sklon manipulaciji, a neko manje. Tebi i drugim pojedinim građanima bošnjačke, srpske, hrvatske, eskimske nacionalnosti koji su ubijeđeni da se mržnjom prema drugima čini dobro svom narodu, treba stalno objašnjavati da to vodi uništenju. Svako ko pristupi ovom problemu iskreno, sa željom da se promijeni, to može ostvariti. I umjesto jednog ogorčenog građanina, dobićemo pojedinca koji će dati svoj doprinos izgradnji modernog društva.
Pobjeda progresivnih političkih snaga koje svoje djelovanje zasnivaju na dijalogu, toleranciji, uvažavanju i kompromisu doprinijeće stvaranju pozitivnih promjena. I nije tu samo Naša stranka, postoji mnogo kvalitetnih pojedinaca, čak i u onim nacionalističkim strankama.

Moderator foruma (ne mislim na P.Kojovića), sve u redu, kako ide? :idea:
essex

#3961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by essex »

Pedja Kojovic wrote:libero

Radimo koliko mozemo.
U ovom trenutku dobacivanje s tribina nije od velike koristi.
U svakom slucaju hvala.

p.k.
dobro, moze li ta'trane? :D ..ima li sta za onaj cement? ili da ja zovem covica...
ex_libres

#3962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Htio bih predložiti nešto a što bi moglo pomoći afirmaciji ove koalicije. Naime, bilo bi dobro, ako bi se oni dobronamjerni htjeli uključiti, da postavimo imena kandidata po nivoima vlasti, neka saznanja, procjene i sl.

Evo npr. kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH, izb. jedinica 1 (to su Banjaluka, Prijedor odnosno dio Krajine u RS):

01203 НАША СТРАНКА - НОВА СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА ЗДРАВКО КРСМАНОВИЋ
1 СИМИЋ СЛАВКО
2 ВОКИЋ САНЕЛА
3 НИШИЋ СВЕТОЗАР
4 МЕЈАКИЋ НЕНАД
5 ТРКУЉА МИЛАДА
Meni je ovdje recimo najviše "zapalo za oko" ime Svetozara Nišića, predsjednika UO Udruženja za povrat stare devizne štednje. Vjerujem da je ovo ime većini vas poznato kao borca za ostvarivanje stečenih prava. Malo sam progooglao i našao, između ostalog ovo:
Stedise ocekuju da ce aktivnosti koje provode organi vlasti ukljucujuci i ovu javnu raspravu dovesti do zakonitog i zadovoljavajuceg rjesenja problema isplate stare devizne stednje. Nadamo se da ce zakon biti u skladu sa Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima te da ce na taj nacin ovaj problem biti rijesen kroz institucije sistema drzave BiH.

Smatram da bi drugacije riesavanje ili stvaranje uslova da stedise ne dodju do svoje stednje znacilo pre svega zaustavljanje drzave BiH na putu u Evropu, a istovremeno stvaranje uslova za nove socijalne nemire u zemlji.

Nadam se da ovom skupu ne trebam posebno naglasavati da u Evropi nema mjesta drzavi koja krsi ljudska prava. Stara devizna stednja je privatna imovina stedisa i kao takva zasticena Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, pa bi daljnje sprecavanje stedisa da dodju do svoje stednje znacilo direktno krsenje ljudskih prava tih gradjana. Posebno napominjem, deblokadom deviznih uloga polozenih u banke BiH da kraja 1991. godine povratili bi povjerenje buduce stednje, a posebno gradjana koji privremeno borave i rade po evropskim i drugim drzavama.

Nadam se da svi ovdje prisutni dijele moje misljenje i misljenje stedisa, gradjana BiH, da ovaj problem treba da bude rijesen u najkracem mogucem roku, te da ce svi dati svoj doprinos kako bi se problem rijesio sto prije.

Nisam govorio o nacinu osiguranja sredstava za isplatu stare devizne stednje jer smatram da je to obaveza izvrsnih organa vlasti BiH, ali zelim napomenuti da tvrdnje o nekakvom nedostaku sredstava za isplatu stare devizne stednje ne mogu biti nikakav argument za drugacije rjesavanje ovog problema od onog kako to traze stedise.
Ovo je dio teksa iz 2006. godine, nisam poznavalac materije, ali kao laik sam čuo da su mnoge štediše podigle tužbu u Strazburu i da su na putu da vrate svoju štednju.
Zašto sam ovo sve napisao? Da pokušam dočarati da nam treba ovakav kandidat koji se bori, predlaže i ostvaruje prava.
Recimo, znam da je kandidat Srđan Dizdarević iz Helsinškog komiteta, provjeriću za koji nivo vlasti.
ex_libres

#3963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Peđa je postao isječke iz TV gostovanja Damira Miljevića. Ako se nekom eventualno sviđaju ti stavovi i htio bi svoj glas dati baš njemu, ljudi moraju znati kako to mogu uraditi, ko uopšte može glasati. Lista za Narodnu skupštinu RS, izborna jedinica 2 (Banjaluka,Mrkonjić, Čelinac, Šipovo,Kotor Varoš, Kneževo-Skender Vakuf...):
01203 НАША СТРАНКА - НОВА СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА ЗДРАВКО КРСМАНОВИЋ
1 МИЉЕВИЋ ДАМИР
2 КРСМАНОВИЋ ВАЊА
3 ИЛИЋ ДАНКО
4 МАГЛАЈЛИЋ СЕНАД
5 САНДИЋ ИВАНА
6 ВУКОВИЋ МИРОСЛАВ
7 НЕДИЋ ДАРКО
8 АДАМОВИЋ ТАТЈАНА
9 ШУТОЊА АЛЕКСАНДАР
10 РАДИЋ РАДОМИР
11 ШЕРИЋ САБИНА
12 ПАВЛОВИЋ ЂОРЂЕ
13 НОВАКОВИЋ НАТАША
14 МИРНИЋ ЂУРАЂ
15 ЏОМБИЋ ДАЛИБОР
16 ЗРНИЋ МИРЕЛА
17 ШУГИЋ ВЕНСАН
Treba reći da je Miljević, kao nezavisni kandidat 2008. za gradonačelnika BL osvojio oko 3 500 glasova (samo Banjaluka bez ovih drugih mjesta), a za prelazak izbornog praga za gore nabrojane opštine treba oko 4 000 glasova. A sada su pored njega tu i tri nove stranke (Naša stranka, Nova socijalistička partija, Partija socijalne pravde) i nekoliko poznatih imena iz političkog života.
I onda neko kaže da nemaju šanse u RS?
red01

#3964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red01 »

ex_libres wrote:
red01 wrote:ex_libres,
No sikiriki, to će rijesiti STORM, kad za to dođe vrijeme, nejma više JENEA, svo vrijeme je na NAŠOJ :dance: :bih: strani.....

Ne priča đabe Dodo da ni jedan mladić više ne smije poginuti... , al' da će PC biti neovisan.... TO mi izgleda VJEROJATNO kao da mačak uključujući i Dodu sleti direktno na JUPITER....
Ovim pokazuješ da si produkt društva u kojima već dvadesetak godina mržnja, destruktivnost i predrasude imaju presudni značaj.
Ali, ja te ne osuđujem, ljudi su različiti, neko lakše a neko teže podnosi teške situacije, .........................
Pobjeda progresivnih političkih snaga koje svoje djelovanje zasnivaju na dijalogu, toleranciji, uvažavanju i kompromisu doprinijeće stvaranju pozitivnih promjena. I nije tu samo Naša stranka, postoji mnogo kvalitetnih pojedinaca, čak i u onim nacionalističkim strankama.

Moderator foruma (ne mislim na P.Kojovića), sve u redu, kako ide? :idea:
ex_libres je napisao/la:Što se tiče ove sapunice oko ukidanja Republike Srpske, odnosno unitarne Bosne i Hercegovine, to su gluposti za skretanje sa suštinskih pitanja.
Ako će se RS ukinuti samo radi ukidanja, bez napretka građana, onda je to glupost. Isti slučaj i sa "otcjepljenjem".

da li se doista možeš smatrati čovjekom dijaloga poslije ove konstatacije oko PC.... , Svako normalan bi podržao ukidanje entiteta ZASNOVANOG NA GENOCIDU I ETNIČKOM ČIŠČENJU, I kojem se čelmniku sudi u ?agu..., a ti ih opravdavaš....

Jasan dokaza da si i ti salonski podržalac lika i djela Raše i nasljednika mu Milokrada....
red01

#3965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red01 »

p.k.
Nije problem, peđice, što je govorio o selu Josenica, to je OK....
Problem je što taj vrli demokrata nije vratio makar 15-20% kadra bošnjaka u općinskoj administraciji, što nije dao sredstva za obnovu Aladže džamije koje su srbočetnici srušili zajedno sa svim ostalim džamijama na području Foče, etc... itd....

Nek si se ti nama peđice udomio na visokom 4. mjestu za kantun Sarajevo, prije uvaženih doktora, u nadi da se do'vatiš skupštine KS..... Po meni potrebito :lol: :lol: :-) .... je osvojiti oko 15% glasova na nivou KS da bi tu šljeg'o, po meni čista utopija , samo MOŽDA DANIS prije svega zbog svoje osobne popularnosti prijeđe izborni prag, vi ostali nazad u partijske redove kod Baje... :dance: :run:
Fliksi

#3966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fliksi »

red01 wrote:

p.k.
Nije problem, peđice, što je govorio o selu Josenica, to je OK....
Problem je što taj vrli demokrata nije vratio makar 15-20% kadra bošnjaka u općinskoj administraciji, što nije dao sredstva za obnovu Aladže džamije koje su srbočetnici srušili zajedno sa svim ostalim džamijama na području Foče, etc... itd....

Nek si se ti nama peđice udomio na visokom 4. mjestu za kantun Sarajevo, prije uvaženih doktora, u nadi da se do'vatiš skupštine KS..... Po meni potrebito :lol: :lol: :-) .... je osvojiti oko 15% glasova na nivou KS da bi tu šljeg'o, po meni čista utopija , samo MOŽDA DANIS prije svega zbog svoje osobne popularnosti prijeđe izborni prag, vi ostali nazad u partijske redove kod Baje... :dance: :run:
Ne kontam cemu tako lose prognoze? I zbog cega uostalom NS ne bi mogao proci puno bolje? Prema mom misljenju (mogu govoriti samo o KS) imaju najkvalitetniju listu ubjedljivo.
Hajde da ne gledamo Danisa, a sta je sa Tarikom Havericem, niko ne moze reci da je on anonimus! Ili Amela Kuskunovic? Ko je otisao na Kosevsku radiologiju barem jednom sigurno zna ko je ona, a da ne pominjem sve one koji su kod nje zaglavili tokom rata!!!Pedu necu komentarisati, on je domacin :-) a ona Vesna, pratio sam, ubi se zena pokusavajuci otjerati zlo od Arzije iz obdanista, svaka cast na principima i uporosti, Radojku sam gledao na Pinku, zena o sebi pri sebi, sta vise zna da izvuce smisao iz besmisla...nekako komentarisem sada zene najvise :mrgreen: ali i to mi je super, imaju dobre zene na listi, jedino ne znam ko je Asja? Jel to neka rodica Krsmanoviceva? A i ostatak liste je odlican, imaju doktore, magistre i uspijesne poslovne ljude na svim pozicijama.
Ns? Sto da ne? Ne vidim ko bi drugi mogao i zelio nesto pozitivno uraditi. Mozda Fahro car Bosne :-)
red01

#3967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red01 »

@Fliksi

Ma bjaži, što si mi se obružio na Arziju...., fino vaspita djecu.... ,

I nemoj mi Fahru DIRAT' , on ti je novi Ščepan mali...... :thumbup:
dzeno123

#3968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

Ljudi koji su se susretali sa Bojanom Bajicem i drustvom nakon izvjesnog vremena su se razocarali u istog, iste i odatle dolaze sve ove lose prognoze na predstojecim opcim izborima za Nasu stranku. :wink:
Fliksi

#3969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fliksi »

dzeno123 wrote:Ljudi koji su se susretali sa Bojanom Bajicem i drustvom nakon izvjesnog vremena su se razocarali u istog, iste i odatle dolaze sve ove lose prognoze na predstojecim opcim izborima za Nasu stranku. :wink:
U kom smislu razocarali? Pa nisu nista do sada ni imali priiku uraditi, osim par dobrih (po meni) principijelnih poteza u Sarajevu. Kad se stigose razocarati? I u sta konkretno, ovo mi je vazno jer ako ima nesto zaista da glasam za utemeljitelja :mrgreen:
dzeno123

#3970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

Fliksi wrote:
dzeno123 wrote:Ljudi koji su se susretali sa Bojanom Bajicem i drustvom nakon izvjesnog vremena su se razocarali u istog, iste i odatle dolaze sve ove lose prognoze na predstojecim opcim izborima za Nasu stranku. :wink:
U kom smislu razocarali? Pa nisu nista do sada ni imali priiku uraditi, osim par dobrih (po meni) principijelnih poteza u Sarajevu. Kad se stigose razocarati? I u sta konkretno, ovo mi je vazno jer ako ima nesto zaista da glasam za utemeljitelja :mrgreen:
Hajmo reci da nije osoba kakvom se predstavlja i da se danas sutra ne bi puno razlikovo od sadasnje garniture vlasti. To je sve sto ti smijem reci ali zaista...
Fliksi

#3971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fliksi »

dzeno123 wrote:
Fliksi wrote:
Hajmo reci da nije osoba kakvom se predstavlja i da se danas sutra ne bi puno razlikovo od sadasnje garniture vlasti. To je sve sto ti smijem reci ali zaista...
Pa dobro, zovite me ogranicenim, ali meni zaista nije bitan Bojan B. Citao sam i znam da njemu nema drugog mandata.
Meni su bitni ovi ljudi u KS. Ja sam ovdje proveo citav zivot ( da i rat :x ) i nekako vjerujem ovim ljudima na listi.
Ako nista drugo ne vidim sto bi im trebalo love, svi su ekstremno uspijesni u svojim zivotima i karijerama i ovo im stvarno moze biti samo neki plus u kontekstu brige za ljude, drzavu, kanton na kraju krajeva...
U svakoj stranci ima i ovih i onih, prema tome jedna lasta ne cini proljece, meni je nekako bitna ideja a za mene je ovi imaju, barem ja slicno razmisljam.
Eh sad ukoliko su oni "velikosrpska prevara" onda sam ja glup pravo, a vjeruj mi to nisam :mrgreen:
uvijek sam glasao za najmanje zlo (jer dobrog na zalost nije bilo), medjutim evo prvi put mislim da oni mozda mogu donijeti i dobro (osim sto nece ciniti zlo)
Dozer

#3972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Ja, recimo, pratim NS od nastanka. I analiziram koliko mogu.
Nazalost, NS je na neki volsebni nacin izgubila polet koji je imala prije dvije i po godine, kada se tek pojavila.
Tada su, za samo 6 mjeseci postojanja, na lokalnim izborima prosli neocekivano dobro. Doduse samo u KS, ali to je ionako bio, i trebao biti, samo pocetak.

Nakon toga, u protekle dvije godine, doslo je do ocitog diskursa u javnim nastupima NS i ona prica s pocetka, koja se bazirala na borbi za promjene, borbi protiv nacionalista, zelji za uvodjenjem korjenitih promjena, itd., nekako je presla u nekakvu cudnu fazu blagih i nedorecenih stavova, mlakih pokusaja borbe za promjene, ali uz veliku paznju sta ce se kome reci. Pocetni polet se totalno izgubio. Mnogo je ljudi prislo NS u prosloj godini, to je cinjenica, i vjerovatno su bili stranka sa najvecim rastom i potencijalom.
Danas...stvar je, izgleda, poprilicno promijenjena. Mnogi su otisli iz NS upravo radi te promjene u kursu, radi nekonkretnih ili pogresnih reagovanja, neorganizovanosti i unutrasnjih trvenja (o tome smo mogli podosta vidjeti i na ovom forumu).

Ocita su i kasnjenja i neplanska djelovanja u svakoj zamisljenoj akciji. Recimo, u prekjucerasnjoj setnji je bilo logicno da ti ljudi gradjanima dijele neke info materijale o svojim kandidatima, a toga nije bilo ni na mapi. Bar meni nista ne dadose... A tesko je povjerovati da stranka nema par stotina KM da odstampa par hiljada papirica sa nekim promo sadrzajem...
Nakon dvije i po godine postojanja, mislim da bi prilicno nesuvislo bilo sve ovo opravdavati "djecijim bolestima", jer i dijete sa dvije i po godine vec nauci hodati i trcati, i pricati, i odgovarati, i crtati...i svasta nesto...

Prije ce biti da je trenutno rukovodstvo NS nesposobno u organizacijskom smislu, ili bar neki njegov dio zaduzen za operativne stvari. A NS takve stvari sebi nije i ne bi smjela dopustati, pogotovo ako postoji svjesnost o politickom i drustvenom okruzenju u koje se ulazi s namjerom uvodjenja promjena u iste.

Sudeci po NDI-ju, NS trenutno ima pad slican onom padobranskom tzv. slobodnom padu, i trenutni rejting NS je - 1,2%. Samo nemojte reci da NDI nije relevantan, da su to narucena istrazivanja, itd. itd., jer ako se ovo kaze, tada je logicno da su i neka prethodna istrazivanja u kojima je NS bila na oko 4-5% i kada su bili zadovoljni sa NDI-jem - bila narucena.
Moje licno misljenje je da NS slobodno moze zatvoriti "radnju" ako na ovim izborima prodje losije neko na lokalnim, a sve su prilike da ce se upravo to desiti, isto kao i SBiH. Tu vise nema popravke iz prostog razloga sto se jednom dobijeno, a zatim izgubljeno povjerenje BH biraca tesko moze ponovo vratiti.
Ako ove moje prognoze budu tacne, za mene onda ovo spada u odjeljak "nazalost", jer ideja NS je bila vise nego dobra i nenadoknadiva bi steta bila sto je potrosena, zajedno sa nekim ljudima/imenima koja bi bila potrosena zajedno sa tom NS idejom...
ultima_palabra

#3973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Dozer wrote:Ja, recimo, pratim NS od nastanka. I analiziram koliko mogu.
Nazalost, NS je na neki volsebni nacin izgubila polet koji je imala prije dvije i po godine, kada se tek pojavila.
Tada su, za samo 6 mjeseci postojanja, na lokalnim izborima prosli neocekivano dobro. Doduse samo u KS, ali to je ionako bio, i trebao biti, samo pocetak.

Nakon toga, u protekle dvije godine, doslo je do ocitog diskursa u javnim nastupima NS i ona prica s pocetka, koja se bazirala na borbi za promjene, borbi protiv nacionalista, zelji za uvodjenjem korjenitih promjena, itd., nekako je presla u nekakvu cudnu fazu blagih i nedorecenih stavova, mlakih pokusaja borbe za promjene, ali uz veliku paznju sta ce se kome reci. Pocetni polet se totalno izgubio. Mnogo je ljudi prislo NS u prosloj godini, to je cinjenica, i vjerovatno su bili stranka sa najvecim rastom i potencijalom.
Danas...stvar je, izgleda, poprilicno promijenjena. Mnogi su otisli iz NS upravo radi te promjene u kursu, radi nekonkretnih ili pogresnih reagovanja, neorganizovanosti i unutrasnjih trvenja (o tome smo mogli podosta vidjeti i na ovom forumu).

Ocita su i kasnjenja i neplanska djelovanja u svakoj zamisljenoj akciji. Recimo, u prekjucerasnjoj setnji je bilo logicno da ti ljudi gradjanima dijele neke info materijale o svojim kandidatima, a toga nije bilo ni na mapi. Bar meni nista ne dadose... A tesko je povjerovati da stranka nema par stotina KM da odstampa par hiljada papirica sa nekim promo sadrzajem...
Nakon dvije i po godine postojanja, mislim da bi prilicno nesuvislo bilo sve ovo opravdavati "djecijim bolestima", jer i dijete sa dvije i po godine vec nauci hodati i trcati, i pricati, i odgovarati, i crtati...i svasta nesto...

Prije ce biti da je trenutno rukovodstvo NS nesposobno u organizacijskom smislu, ili bar neki njegov dio zaduzen za operativne stvari. A NS takve stvari sebi nije i ne bi smjela dopustati, pogotovo ako postoji svjesnost o politickom i drustvenom okruzenju u koje se ulazi s namjerom uvodjenja promjena u iste.

Sudeci po NDI-ju, NS trenutno ima pad slican onom padobranskom tzv. slobodnom padu, i trenutni rejting NS je - 1,2%. Samo nemojte reci da NDI nije relevantan, da su to narucena istrazivanja, itd. itd., jer ako se ovo kaze, tada je logicno da su i neka prethodna istrazivanja u kojima je NS bila na oko 4-5% i kada su bili zadovoljni sa NDI-jem - bila narucena.
Moje licno misljenje je da NS slobodno moze zatvoriti "radnju" ako na ovim izborima prodje losije neko na lokalnim, a sve su prilike da ce se upravo to desiti, isto kao i SBiH. Tu vise nema popravke iz prostog razloga sto se jednom dobijeno, a zatim izgubljeno povjerenje BH biraca tesko moze ponovo vratiti.
Ako ove moje prognoze budu tacne, za mene onda ovo spada u odjeljak "nazalost", jer ideja NS je bila vise nego dobra i nenadoknadiva bi steta bila sto je potrosena, zajedno sa nekim ljudima/imenima koja bi bila potrosena zajedno sa tom NS idejom...
:thumbup: A potrebna nam je bila još jedna jaka opoziciona stranka, zbog ljudi koji imaju negativno iskustvo ili lični animozitet prema nekima u SDP-u...
nosara

#3974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
Dozer wrote:Ja, recimo, pratim NS od nastanka. I analiziram koliko mogu.

:thumbup: A potrebna nam je bila još jedna jaka opoziciona stranka, zbog ljudi koji imaju negativno iskustvo ili lični animozitet prema nekima u SDP-u...
Ma bravo... :thumbup:

A oni su upravo i zglajzali konfrontirajuci se sa SDP-om i stajuci na istu stranu sa klero-nacionalistima kada je SDP u pitanju... Cak su postali i radikalniji u kritici SDP-a nego aktuelnog sljama koji je na vlasti...

Sami pali, sami se ubili... :-)
nokia6170

#3975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

Nasa Stranka je posluzila samo kao samar SDP-u da budu svjesni nezadovoljstva gradjanski orjentisane glasacke populacije da SDP nije svetinja i da postoji ogromno nezadovoljstvo sa radom SDP-a kod njihovih glasaca koji nisu nuzno clanovi SDP-a. Ovo primarno mislim na Sarajevo i njegove 4 gradske opcine.

SDP osim malo kulturnijeg javnog ophodjenja (rijeci od preko 8 slova, sminkerskiji izgled, vise zuba u glavi itd.) apsolutno nista ne nudi novo sto vec ne nude nacionalisticke partije na vlasti.

Nadam se da je SDP izvukao pouku iz proslih opcinskih izbora i uljuljanoscu u svoje isprazne "gradjanske parole" i oslanjanje na "sigurno" antinacionalno glasacacko tijelo koje po njihovim dosadasnjim shvatanjima nuzno glasa za SDP.

Ovaj put SDP-u ce se ista stvar desiti sa Strankom radom za boljitak, koja ce im pokupiti prilican broj njihovih glasaca, a ne bi me iznenadilo i da SNSD pokupi u Federaciji dosadanje SDP srpske glasove.

p.s. nista licno prema Nasoj stranci koja mi od samog pocetka ne ostavlja dojam ozbiljne pol. partije, vec udruzenja frustriranih javnih radnika. Neka i nase stranke, ali kao korektiva i politickog pluralizma.
Locked